Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

5,5 χρόνια στον Άκη Τσοχατζόπουλο για το πόθεν έσχες

Akis-Tsoxatzopoulos
Ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έξι μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, επέβαλε σήμερα το πενταμελές εφετείο Κακουργημάτων στον Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες», που αφορά το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
 Εκτός από την ποινή φυλάκισης, το δικαστήριο επέβαλε και χρηματική ποινή 210.000 ευρώ στον πρώην υπουργό, στον οποίο -για πρώτη φορά απ΄ όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη- αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Η απόφαση επί της ποινής ελήφθη κατά πλειοψηφία, με δύο μέλη του δικαστηρίου να διατυπώνουν την άποψη ότι στο κ. Τσοχατζόπουλο πρέπει να επιβληθεί μικρότερη ποινή.
 Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε κρίνει ένοχο σε πρώτο βαθμό τον Άκη Τσοχατζόπουλο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, με ποινή φυλάκισης 8 ετών, χωρίς αναστολή, καταβολή αποζημίωσης 520.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τέσσερα χρόνια.
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης μετά την καταδίκη του για παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας,


.
.