Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης από το Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ολυμπιακός: Παραιτήθηκε από την ΠΑΕ ο Σωκράτης Κόκκαλης! | Newsit.gr
Μετά από πάνω από 20 χρόνια, ο Σωκράτης Κόκκαλης αναμένεται να αποτελέσει και τυπικά παρελθόν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, αφού υπέβαλε την παραίτησή του από το δ.σ. του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Ο ιστορικός πρόεδρος του συλλόγου, είχε διατηρήσει τη θέση του στην ΠΑΕ, με έναν κυρίως τιμητικό ρόλο, όμως με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της πειραϊκής ομάδας, Γιάννη Μώραλη, ενημέρωσε για την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, υπήρξε μία διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για τη μεταβίβαση του γηπέδου «Καραϊσκάκης» και πλέον όλα δείχνουν ότι ήρθε το οριστικό «τέλος εποχής» για τον άλλοτε «ισχυρού άνδρα» του συλλόγου. 


Κόρινθος 2006 εναντίον Ελλάδος Βέλου αύριο στο Κύπελλο Κορινθίας


H Β΄ φάση (  φάση των «32») του  Κυπέλλου Κορινθίας, συνεχίζεται αύριο 31 Οκτωβρίου στις 14:30 με την τρίτη σειρά  νοκ άουτ αγώνων.
Στο ΔΑΚ Κορίνθου η Κόρινθος 2006  αντιμετωπίζει την Ελλάδα Βέλου, ενώ
την ίδια ώρα ο ΠΑΣ Κόρινθος, στο Λέχαιο αγωνίζεται με  τον τοπικό ΑΟ Λεχαίου. Τέλος στο Γαλατάκι ο Σαρωνικός υποδέχεται τον Απέσσα Χαλκίου.

Οι αγώνες του Κυπέλλου:
Κόρινθος 2006 – Ελλάς Βέλου
Σαρωνικός – Απέσσας Χαλκίου
ΠΑΣ Κόρινθος – ΑΟ Λεχαίου

Μέχρι στιγμής  στη επόμενη Γ΄ φάση ( Φάση των «16») έχουν προκριθεί οι ομάδες: Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Άγιοι Θεόδωροι, Ατρόμητος Χιλιομοδίου , Ολυμπιακός Λουτρακίου, Ολυμπιακός Άσσου, Ηρακλής Λεχαίου, Θύελλα Πετρίου, Άγιος Γεώργιος και Πανκαμαριακός.
Η Β΄ φάση  του Κυπέλλου Κορινθίας ολοκληρώνεται την Τετάρτη 7/ 11 (14:30) με τους αγώνες  Πέλοπας Κιάτου – Παννεμεατικός, ΠΑΣ Κύψελος – Αετός Κρυονερίου, ΑΟ Περαχώρας – ΑΟ Λουτρακίου και Πανσολυγειακός – Τενεάτης Αθικίων.

=============
Αύριο Τετάρτη στις 15:00 στο Σπαθοβούνι, για το πρωτάθλημα της Γ2 κατηγορίας Κορινθίας θα διεξαχθεί  και ο εξ αναβολής αγώνας της πρεμιέρας ανάμεσα στον ΑΟ Σπαθοβουνίου και τους Νέους Στιμάγκας


Η ώρα ήλθε και πέρασε!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
«Όταν έρθει η ώρα», απάντησε ο κ. Καμμένος σε πολίτη που τον κάλεσε να παραιτηθεί για να σωθεί η Μακεδονία κατά τον εορτασμό της επετείου του «Όχι».
Πότε θα έλθει η ώρα; Όταν θα έχουμε φθάσει στο μη περαιτέρω; Όταν οι Σκοπιανοί κάνουν τις αλλαγές στο Σύνταγμά τους;
Γνωρίζει ο κ. Καμμένος ότι εδώ δεν έχουμε μια συμφωνία που κυρώνεται παράλληλα από τα δύο μέρη.
Έχουμε μια συμφωνία που θέτει όρους στη μία πλευρά (αλλαγή Συντάγματος από τους Σκοπιανούς) και όταν αυτοί οι όροι εκπληρωθούν (αυτό προβλέπει η συμφωνία), το άλλο μέρος, δηλαδή η Ελλάδα, είναι υποχρεωμένη να κυρώσει και να μην φέρει πλέον κανένα εμπόδιο στην ένταξη της γειτονικής χώρας σε διεθνείς οργανισμούς.

Ειρηνοδικείο επιστρέφει τα δώρα σε εργαζόμενους δήμου



Αντισυνταγματική έκρινε την απόλυτη κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας το ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, έπειτα από την προσφυγή σε αυτό, έξι υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο, όπως έγραψε το seleo.gr, έκανε δεκτή την προσφυγή τους και αποφάσισε να τους δοθούν τμήματα του δώρου και συγκεκριμένα 500 ευρώ για τα Χριστούγεννα και από 250 για το

Ημερίδα του ΤΕΕ για τις Φυσικές Καταστροφές: τί είπαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των κομμάτων και των θεσμικών φορέων της Αυτοδιοίκησης

Αποτέλεσμα εικόνας για Ημερίδα για τις φυσικές καταστροφέςΟμόθυμα οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Πολιτείας,  από την κυβέρνηση,  την αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως επίσης  και οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της Αυτοδιοίκησης,  που πήραν τον λόγο ως ομιλητές στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΕ με θέμα: «Φυσικές Καταστροφές: Πρόληψη, Πολιτική Προστασίας& Έργα Υποδομής», τόνισαν τη σημασία και συντάχθηκαν με την πρωτοβουλία, που ανέλαβε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Πρωτοβουλία για την οποία, όπως τόνισε κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ  Γιώργος Στασινός, δίνοντας το νόημα της εκδήλωσης είπε: «στο βάθος, στο θεμέλιο, της επιστημονικής εργασίας όλων μας, μηχανικών και μη, στα θέματα φυσικών καταστροφών, είναι και πρέπει πάντα να είναι, η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Και αυτός είναι ο βαθιά ουμανιστικός ρόλος της επιστήμης. Και παράλληλα είναι πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας»..

Αναλυτικά οι ομιλητές, με τη σειρά του προγράμματος της εκδήλωσης, ανάπτυξαν τις εισηγήσεις τους ως εξής:

46η Γενική Συνέλευση CPMR-Πορτογαλία


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 46η Γενική Συνέλευση  του Δικτύου Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), στην πόλη Funchal (Μαραθών) της νήσου Μαδέρα της Πορτογαλίας, από τις 17 έως 19 Οκτωβρίου 2018.
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Διεθνών Σχέσεων, Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου.

Ανακοινώθηκε το deal Motor Oil – Alpha. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ




Την συμμετοχή της Motor Oil τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV του Δημήτρη Κοντομηνά ανακοίνωσε η εταιρεία. Η επιχειρηματική κίνηση θα ολοκληρωθεί μέσα από μια πολύπλοκη διαδικασία όπως προκύπτει από τις σχετικές επίσημες ανακοινώσεις:

Ημερίδα για τις φυσικές καταστροφές: οι τοποθετήσεις Στασινού - Ζερεφού - Λέκκα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ημερίδα για τις φυσικές καταστροφές
Στασινός: Ριζική θεσμική αλλαγή fast-track υλοποίησης των έργων άμεσης προτεραιότητας, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών – Τι είπαν οι διακεκριμένοι επιστήμονες Χ. Ζερεφός και Ε. Λέκκας


Γιώργος Στασινός:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΒΟΥΛΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας, το οποίο θα υπογράψουν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Κώστας Αθανασίου, και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, κ. Στάθης Λιβαθινός.
Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί στο σαλόνι του Προέδρου της Βουλής (Μέγαρο Βουλής) την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, στις 12:00.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 868.000,00€ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ενεργοποιούνται χρηματοδοτήσεις ύψους 23.075.531,05 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας σε 29 Δήμους της χώρας.
Πρόκειται για χρηματοδοτήσεις που εντάσσονται στην Πρόσκληση IV του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικού προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ, για τον Άξονα Προτεραιότητας «Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας».
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Σικυωνίων ενισχύεται με ποσό ύψους 868.000,00€ για την βελτίωση αγροτικών δρόμων της Δ.Ε. Σικυωνίων και της Δ.Ε. Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων.
Η Πρόσκληση αυτή του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» έρχεται να απαντήσει στην πάγια ανάγκη για βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, με προτεραιότητα στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Στόχος είναι η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, η ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και η ταχύτερη και οικονομικότερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Κόρινθος, 30 Οκτωβρίου 2018

Γραφείο Τύπου Ν.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Ισχυρός σεισμός 5,5 Ρίχτερ τώρα στη Ζάκυνθο

Σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:12 σήμερα το απόγευμα  στη Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο 44 χλμ νοτιοδυτικά των Βολίμων Ζακύνθου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ. Έγινε αισθητός στη Μεσσηνία, την Ηλεία και την Κεφαλλονιά . Στη περιοχή έχουν σημειωθεί αρκετές  σεισμικές δονήσεις σήμερα που ξεπερνουν τα 4 Rixter

Δυσκοιλιότητα στα βρέφη και στα παιδιά. Aιτίες, αντιμετώπιση, κατάλληλη διατροφή

Ως δυσκοιλιότητα ορίζεται η επώδυνη αποβολή σκληρών κοπράνων που συνοδεύονται με κατακράτηση και αδυναμία κένωσης του κατώτερου τμήματος του παχέος εντέρου για τουλάχιστον 2 βδομάδες ή η μείωση της συχνότητας των κενώσεων σε λιγότερες από 3 την εβδομάδα.
Η δυσκοιλιότητα είναι συχνό πρόβλημα στα παιδιά και είναι σύμπτωμα και όχι νόσος, αποτελεί την αιτία για το 3% των επισκέψεων στο παιδίατρο. Βρέφη που θηλάζουν μπορεί να έχουν από 7 κρεμώδεις κενώσεις την ημέρα εως 1 την εβδομάδα. Παιδιά 1-2 ετών έχουν κατά μέσο όρο 1 με 2 κενώσεις την ημέρα εως την ηλικία περίπου 4 ετων που έχουν από 1 κένωση την ημέρα έως 3 κενώσεις την βδομάδα. ....................

Αυτές είναι οι 5.442 θέσεις της Κινητικότητας – Ποιοι ΟΤΑ συμμετέχουν (Πίνακες)

Δημοσιεύθηκαν χθες 29/10 οι θέσεις προς κάλυψη στον Β’ Κύκλο Κινητικότητας του 2018 και ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων, που θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 13 Νοεμβρίου.
Όπως ο AIRETOS έχει ήδη παρουσιάσει, σε αυτόν τον Κύκλο παρατηρείται πενταπλασιασμός των θέσεων. 

Προσλήφθηκε ειδική συνεργάτης του Δημάρχου Νεμέας


Με απόφαση του Δημάρχου κ. Καλαντζή Κωνσταντίνου προσλήφθηκε η Ξανθοπούλου Δέσποινα, ως ειδική συνεργάτης προκειμένου να υποστηρίξει τον Δήμαρχο Νεμέας: Επικουρία του έργου του Δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, για θέματα Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Πολιτικής και Οργανικής Λειτουργίας του Δήμου. Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις, γραπτά ή προφορικά για συγκεκριμένα θέματα της ειδικότητάς της που αφορούν τον Δήμο.
ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αρκαδία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Αποτέλεσμα εικόνας για Ραψωμμάτη Δήμου Μεγαλόπολης

Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου της ολοκλήρωσης της αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού Ραψωμμάτη Δήμου Μεγαλόπολης και τη δημοπράτηση του έργου της διευθέτησης απορροής ομβρίων υδάτων επί της Ε.Ο. Άστρους – Λεωνιδίου εντός των ορίων της Τ.Κ. Τυρού για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, υπέγραψε τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. 


ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ


Της Λέττας Καλαμαρά 

Λίγα 24ωρα μετά τη συζήτηση για την επέκταση στα 12 μίλια των εθνικών χωρικών υδάτων, τον καθορισμό της ΑΟΖ και την αξιοποίηση των θαλασσίων υδρογοναθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος, σε συνεργασία προφανώς με τη σύμμαχο Αλβανία, και ανήμερα της επίσκεψης της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας στο χωριό Βουλιαράτες για τον ενταφιασμό των ηρωϊκά πεσόντων Ελλήνων στος έπος του 1940, ο τραγικός θάνατος του Έλληνα ομογενή και Αλβανού υπηκόου ‘μαύρισε’ την ημέρα και έγινε έναυσμα για επιδείνωση των διμερών σχέσεων και λαϊκών συναισθημάτων.

Ο ΣΟΡΟΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του πρώην Υπουργού Εθνικής Οικονομίας τα 'μαύρα' χρόνια της ελληνικής χρεοκοπίας το 2015 κ.Βαρουφάκη Γιάνη με ένα ν, που μας κόστισε μερικές εκαντοντάδες δισεκατομμύρια και ομολόγησε δημόσια ότι ο πολυπράγμων κ. Σόρος με ένα απλό τηλεφώνημα έδωσε στον εντολοδόχο του Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα την εντολή της αντικατάστασής του. 

Good Bye Merkel!


German Chancellor Frau Merkel assumed full responsibility for CDU's collapse in yesterday's elections and declared the end of her political career sometime in the long future.

Οι αποφάσεις για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους


Το δρόμο προς την πολιτική λύση για το θέμα της καταβολής (και αναδρομικά) των κομμένων δώρων σε συνταξιούχους δείχνουν δυο ακόμα αποφάσεις (9117/2018 και 10601/2018 του Διοικ.Πρωτ. Αθήνας) της Δικαιοσύνης, αποκαλύπτει το dikastiko.gr.

Νέος σεισμός στη Ζάκυνθο 5,3 Ρίχτερ

Νέος σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης στο θαλάσσιο χώρο δυτικά της Ζακύνθου όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται σε θαλάσσια περιοχή 48 χλμ. δυτικά – νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, ενώ το εστιακό της βάθος στο 1,1 χλμ.
Τα 5,3 Ρίχτερ, που είναι ο ισχυρότερος μετασεισμός μετά την περασμένη Παρασκευή και τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ, πλησιάζουν σε μέγεθος τα 5,5 Ρίχτερ που περίμεναν οι σεισμολόγοι ως έναν μεγάλο μετασεισμό μετά τη δόνηση της

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΕΠΠΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ Θεατρική Παράσταση το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ   ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΠΕΠΠΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
 «Το Όνειρο της Πέππα»

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
το Σάββατο 3/11 στις  6:00μ.μ.


ΠΕΠΠΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ η επίσημη  θεατρική παράσταση που παίζεται σε           Μ. Βρετανία και Αμερική μετά την μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «ταξιδεύει» σε όλη την Ελλάδα.
Βασισμένη στην ομώνυμη βραβευμένη σειρά της Entertainment One (eOne) Peppa Pig.

Βραβεία:  BAFTA Childrens Award 2005 Best Pre-School Animation

AIAFF Best TV Production 2005,

British Animation Award Nominated for best pre-school