Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα ενάντια στα μνημόνια»

Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα ενάντια στα μνημόνια»
«Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης, της πάλης, ενάντια στα επαίσχυντα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς, τους αντιλαϊκούς νόμους, για να ενισχυθεί η μοναδική δύναμη που μπορεί να στηριχτεί πάνω της το εργατικό λαϊκό κίνημα, να ηγηθεί της πάλης για μια πραγματική εναλλακτική διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για το ίδιο το μέλλον της νέας γενιάς» δήλωσε αμέσως μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το ΚΚΕ, σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας, θα σταθεί απέναντι σε κάθε εκβιαστικό δίλημμα, σε κάθε προσπάθεια κοροϊδίας, αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουν κανένα νόημα οι όποιες τυπικές διαδικασίες των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης, μετά την απόφαση παραίτησης της σημερινής», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Το ΚΚΕ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει και σήμερα αισθάνεται δικαιωμένο γι’ αυτό, δεν παίρνει μέρος στις διάφορες απόπειρες διαμόρφωσης αντιλαϊκών κυβερνήσεων διαχείρισης, όπως κι αν αυτές ονομασθούν, "ειδικού σκοπού", "αριστερές", "σωτηρίας", που οδηγούν συνέχεια το λαό στη χρεοκοπία, όπως έδειξε η πείρα των τελευταίων 5 χρόνων της κρίσης, με τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και το τελευταίο 6μηνο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

»Το ΚΚΕ θα διεκδικήσει κάθε λαϊκή ψήφο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολή, σε κάθε πόλη και χωριό της πατρίδας μας, για την ολόπλευρη ενίσχυσή του, για να βγει δυνατός ο ίδιος ο λαός, για τη δική του προοπτική και εξουσία»

Γεννηματά: Δραπετεύει από την ευθύνη ο πρωθυπουργός

Γεννηματά: Δραπετεύει από την ευθύνη ο πρωθυπουργός
Ως δραπέτευση του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά, την απόφασή του να παραιτηθεί και να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ενώ κάλεσε σε συστράτευση όλες της δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις.
«Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά γίνεται δραπέτης της ευθύνης. Δυστυχώς, κάθε φορά που είναι ώρα για δράση, επιλέγει την απόδραση», υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε γραπτή της δήλωση, όπου προσθέτει ότι το κάνει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες.

Θεοδωράκης: «Τραγική επιλογή οι εκλογές για τη χώρα»

Θεοδωράκης: «Τραγική επιλογή οι εκλογές για τη χώρα»
«Ο κ. Τσίπρας είχε λύσεις. Η ανοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης και η υποστήριξη στη Βουλή όποτε χρειαζόταν, του έδινε τη δυνατότητα να κυβερνήσει μέχρι να σταθεροποιηθεί η παραπαίουσα οικονομία. Όμως η πονηρή σκέψη «να κάνουμε τώρα εκλογές πριν καταλάβει ο κόσμος τι έχει να πληρώσει το φθινόπωρο» τον οδηγεί σε μια τραγική για την χώρα επιλογή. Κάτι αντίστοιχο έκανε και τον προηγούμενο μήνα», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης με γραπτή του δήλωσή, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και το αίτημά του για πρόωρες εκλογές.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη απάντησή του τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε η χώρα σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα που έκλεισε τις τράπεζες και έκανε επαίτες τους Έλληνες, για να καταλήξουμε, μετά όπως αναφέρει, στο «καλύτερο μνημόνιο όλων των εποχών», όπως υπερηφανεύονται σήμερα οι υπουργοί του.

«Η Ελλάδα έχασε όλους τους συμμάχους της και αναγκαστήκαμε εμείς -με το μικρό μας σχετικά μέγεθος- να υπερασπιστούμε στις ξένες πρωτεύουσες το δίκιο του Έλληνα και την ευρωπαϊκή του ταυτότητα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι στο εσωτερικό η χώρα αυτούς τους 6 μήνες αποσυντίθεται και τα υπουργεία «ανακαταλήφθηκαν» από τους κολλητούς, τους συγγενείς, τους κομματικούς. «Τα ίδια που έκαναν και τα παλιά κόμματα εξουσίας. Στην παιδεία η προσπάθεια των παιδιών να ξεχωρίσουν θεωρήθηκε ρετσινιά», πρόσθεσε και επεσήμανε ότι η πολιτική των ανοιχτών συνόρων και των ανοιχτών φυλακών που εφάρμοσαν οι υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα οδηγούν σε ανασφάλεια και απόγνωση τα νησιά μας αλλά και τις συνοικίες των πόλεων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «κυβερνητική αυτή παρέα δεν θέλει να δουλέψει και δεν ενδιαφέρεται να λύσει προβλήματα. Θέλει μόνο να «συναλλάσσεται» και να κερδίζει χρόνο και κατέληξε: «Οι εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο θα στοιχίσουν πολλά στην ελληνική κοινωνία. Νέα λουκέτα, ανεργία, αβεβαιότητα, φυγή προσώπων και επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Όλα αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τους άεργους των κομματικών μηχανισμών. Αυτό που τους νοιάζει είναι να εφευρίσκουν τρικ που θα διαιωνίζουν την εξουσία τους και τα προνόμιά τους.

Και νομίζουν ότι βρήκαν άλλο ένα. Όμως θα απογοητευθούν. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι με ψέματα και παλαιοκομματικές συμπεριφορές η χώρα δεν πάει μπροστά. Το Ποτάμι η δύναμη της αλήθειας, η δύναμη του καινούργιου θα είναι σε αυτές τις εκλογές η απάντηση των ανθρώπων που παράγουν και δημιουργούν».

ΔΡΑΣΗ : Ορθώς παραιτήθηκε ο κ. Τσίπρας! Εκλογές επιβράβευσης της απάτης ή θα υπάρξει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης;

20/8/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ορθώς παραιτήθηκε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Ήταν μια κυβέρνηση αμετροεπής, εντελώς ανίκανη, που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της αβύσσου για να δικαιολογήσει την προεκλογική απάτη που είχε διαπράξει.

Αντί όμως να αναζητηθεί ο σχηματισμός μιας νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, μέχρι να συνέλθει κάπως η οικονομία και η κοινωνία από το σοκ που πέρασε, ο κ. Τσίπρας ζητά από πάνω και την επιβράβευση της απάτης. Έτσι, οδηγούμεθα στην έκτη εθνική εκλογική αναμέτρηση από το 2007. Με μόνιμο θύμα την ελληνική οικονομία και τον Έλληνα πολίτη, που θα κληθεί να πληρώσει μετεκλογικά δυσβάστακτους φόρους, αφού θα έχει ακούσει άλλο ένα κύκλο ψεύτικων υποσχέσεων από τους νέους κυβερνώντες.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα διατυπωθεί στις εκλογές μια εναλλακτική πρόταση στη διακυβέρνηση Τσίπρα. Μια εναλλακτική πρόταση στη βάση του λιγότερου και καλύτερου κράτους, που θα αφήνει χώρο στον ιδιωτικό τομέα να επενδύσει και να μας βγάλει από το σημερινό αδιέξοδο. Μια πρόταση που θα στηρίζεται στον ειλικρινή και ουσιαστικό σεβασμό των θεσμών του πολιτεύματος και των λειτουργιών του. Μια τέτοια σαφής, καθαρή και πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, με ισχυρή στήριξη από τον ευρύτερο χώρο της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, θα είχε πολύ σοβαρές πιθανότητες πολιτικής επιτυχίας και θα οδηγούσε πολύ γρήγορα στην ανάκαμψη της οικονομίας και την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και της κανονικότητας στη χώρα.

Η Δράση θα εργαστεί προς την κατεύθυνση αυτή τις επόμενες μέρες. Μέχρι να εξαντληθούν και οι τελευταίες ελπίδες. Γιατί η λύση αυτή είναι η καλύτερη για τη χώρα και τους πολίτες της.

Η συνέντευξη τύπου του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη "Ο Τσίπρας διέπραξε πολιτική αλητεία, πολιτική αγυρτεία! - Θα πάρω την εντολή και θα την αξιοποιήσω"

Μεϊμαράκης: Θα λάβουμε και θα αξιοποιήσουμε τη διερευνητική εντολή
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Επειδή διαπίστωσα ότι υπήρχαν πάρα πολλά ερωτήματα - και είναι φυσικό - αποφάσισα, αντί να έχω έναν μονόλογο ψυχρό, ο οποίος πολλές φορές καταντά και αλαζονικός, να απαντήσω με ζωντανό διάλογο στις ερωτήσεις σας. Ως εκ τούτου, παρακαλώ σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ερωτήσεις οι οποίες υπάρχουν να κατατεθούν για να απαντούν. Λοιπόν, να ξεκινήσουμε από δεξιά, ο κ. Δημήτρης Τάκης. Λέγετε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Πρόεδρε, πέρα από το όποιο σχόλιο θα κάνετε στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού, το ερώτημα είναι μιας και θα πάμε σε εκλογές και τρέχει η ιστορία των διερευνητικών εντολών, αν θα πάρετε τη διερευνητική εντολή, αν θα την πάρετε, για ποιο λόγο θα την πάρετε, πόσο θα την κρατήσετε και βεβαίως ένα σχόλιο για τον Πρωθυπουργό και για όσα είπε και για το δίλημμα που έβαλε ότι ο ίδιος θεωρεί ότι καλύτερα μπορεί και να υλοποιήσει τη συμφωνία και να διαπραγματευθεί τη μείωση του χρέους.

ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ

Ακυβέρνητο καράβι και επίσημα από σήμερα η Ελλάδα. Ένας λαός χωρίς προσανατολισμό πασχίζει για μία δεκαετία πια απελπισμένα να βρει ένα λιμάνι αισιοδοξίας. 
Χωρίς πυξίδα και χωρίς καπετάνιο όμως είναι αδύνατο. Εκλογές και ξανά εκλογές και ξανά εκλογές. Μνημόνιο και ξανά μνημόνιο και ξανά μνημόνιο.
Η αιτία της πολιτικής κατάντιας και του διεθνούς διασυρμού μας είναι σε όλους γνωστή. Κανείς όμως δεν θέλει να την ομολογήσει. Μία κοινωνία που ανέδειξε επί δεκαετίες ό,τι πιο ανίκανο και έρμαιο σε πάθη και χρηματισμό στις θέσεις εξουσίας, για να βρει την άλλη λύση στο αδιέξοδό του, αρνείται να αποδεχτεί την ήττα και να ξαναχτίσει το οχυρό της. 
Ένας λαός χωρίς εθνική συνείδηση πια επιλέγει μονίμως τον εκβιασμό ως κεντρική ατομική και εθνική επιλογή και αδιαφορεί για οτιδήποτε βρίσκεται εκτός του ατομικού περίγυρου του. Ο στρατός των Σκοπίων ανταποκρίνεται στην απειλή των λαθρομεταναστών και ο στρατός της Ελλάδας εορτάζει και αδιαφορεί καταδεικνύοντας την αδράνεια στην απειλή και την απάθεια της κοινωνίας.
Απολύτως φυσιολογικά ο λαός  εξέλεξε πριν από 8 μήνες τον κ.Τσίπρα, πρώην πια Πρωθυπουργό της χώρας, για να εκτελέσει τον απόλυτο εκβιασμό στους δανειστές. Να βαράει τα νταούλια και να γλεντάνε τα 2 εκατομμύρια της ελληνικής ολιγαρχίας, μέλη και φίλοι, μεγάλο-καταθέτες ανά την οικουμένη. 
Απολύτως φυσιολογικώς ο κ.Τσίπρας ηττήθηκε κατά κράτος την ιστορική 13η Ιουλίου επιλέγοντας λανθασμένα να εκβιάσει τους πάντες, ενώ τελικά εκπροσωπώντας την ελληνική κοινωνία συνθηκολόγησε, αρνούμενος όμως να παραδώσει την εξουσία. 
Το ευρώ με την απαίτηση διατήρησης της ελληνικής παρά-κοινωνίας είναι αδύνατο. Όσο επιμένουμε κατά υπόδειξη και πλειοψηφικά σε κάτι ανώμαλο τόσο θα χρονοτριβούμε, θα υπογράφουμε Μνημόνια και θα διεξάγουμε εκλογές χωρίς να επιτελούμε το εθνικό μας χρέος. 
Ο κ.Τσίπρας με την εγκατάλειψη της θέσης του δεν θα πετύχει τίποτα παραπάνω από την πολιτική λαθρόβια ζωή του για λίγο ακόμα, μαζί με τα εκατομμύρια οπαδούς του, που σύντομα όμως θα πάψουν να είναι πλειοψηφία για να έρθει η επόμενη ημέρα της Ελλάδας. 
Τότε και μόνο τότε θα αλλάξει και η πολιτική κατάσταση της χώρας όπου συνασπισμένοι οι σώφρονες θα οδηγήσουν το καράβι της Ελλάδας σε όμορφα ταξίδια και καταγάλανα νερά. Όταν αποφασίσουμε διακομματικά ότι χρειάζεται ένας τολμηρός και ανεξάρτητος καπετάνιος που θα κυβερνάει για το λαό, χωρίς το λαό. Χωρίς ξένους προστάτες και κατ' επίφαση φίλους της Ελλάδας.
Ας ευχηθούμε να έρθει σε όλους η ελπίδα σε κάτι ωραίο γρήγορα, την ημέρα των εκλογών, για να ξεκινήσει επιτέλους και το όμορφο ταξίδι.
Το τσάμπα γλέντι τέλειωσε για όλους, όσες εκλογές και αν κάνουμε.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η θάλασσα μας από εδώ και εμπρός θα είναι ευρωπαϊκή, καθόσον δεν διαθέτουμε αεροπλανοφόρα παρά προς το παρόν ένα σαπιοκάραβο... 
 
thedayaftergr.blogspot.gr

Υπέβαλε την παραιτησή του ο Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σχεδόν μια ώρα έμεινε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο διάλογος των δυο ανδρών μπροστά στις κάμερες

Οι πρόωρες εκλογές στο επίκεντρο του διεθνή Τύπου

Οι πρόωρες εκλογές στο επίκεντρο του διεθνή Τύπου
Με την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για διεξαγωγή εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου, ασχολούνται δεκάδες διεθνή μέσα ενημέρωσης, με το twitter να "παίρνει φωτιά".
Πρώτο θέμα στα περισσότερα μεγάλα μέσα ενημέρωσης σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία είναι η παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης και η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Το Διάγγελμα Τσίπρα "Υποβάλλω την παραίτησή μου στον ΠτΔ - Η λαϊκή εντολή εξάντλησε τα όριά της"


 
Χωρίς να πει πότε θα γίνουν οι εκλογές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό ανακοίνωσε την παραίτησή του, ζήτησε καθαρή λαϊκή εντολή, λέγοντας πως εκείνη της 25ης Ιανουαρίου εξάντλησε τα όριά της, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που έκανε με τους δανειστές, λέγοντας πως ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να πετύχει η κυβέρνηση. 
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε προσωπικό τόνο, απευθυνόμενος στους πολίτες, υποσχόμενος πως δεν θα παραδόσει την ασπίδα των αξιών του ΣΥΡΙΖΑ.
Το Διάγγελμα
Ζήσαμε σε καθεστώς ασφυξίας αλλά και την ψυχραιμία του λαού μας
Η αποφασιστικότητα ήταν παρουσα σε κάθε φάση των διαπραγματεύσεων. Έδινε δύναμη στην αντίστασή μας στις παράλογες απιατήσεις τους. Σήμερα, με την εκταμίευση πρώτης δόσης, πληρωμή των χρεών, αυτή η φάση τελειώνει. Η οικονομία θα αναπνεύσει. Αλλά δεν είναι το τελος της δύσκολης κατάσταση. Όμως θα είναι η αρχή του τέλους
Η κοινωνία πρέπει να είναι όρθια και παρούσα, ψύχραιμη όπως μέχρι τωρα. Δεν πετύχαμε τη συμφωνία που θέλαμε, κάναμε υποχωρήσεις αλλά με δεδομένα όσα κληρονομήσαμε ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε κανείς να πετύχει. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τη συμφωνία αλλά θα δώσουμε μάχη να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη και να ανακτήσουμε το συντομότερο την ανεξαρτησία μας έναντι των δανειστών
 Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Αυτή τη στιγμή και μετά το δημοψήφισμα έχουμε τριετή συμφωνία με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση
Συμφωνήσαμε σε δραματικά μικρότερα πλεονάσματα και τα απαιτούμενα μέτρα είναι χαμηλότερα κατά 20 δισ. Η νέα δανειακή σύμβαση δεν είναι στο αποικιακού χαρκτήρα αγγλικό δίκαιο αλλά στο ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο. Για πρώτη φορά με τόσο ρητό χρέος προσδιορίστηκε η διαδικασία για την απομείωση του χρέους. Κερδίσαμε σημαντικό έδαφος, χωρίς να σημαίνει ότι πετύχαμε αυτό που θέλαμε εμεις και ο λαός
Αισθάνομαι την ηθική και πολιτική υποχρέωση να θέσω στη δική σας κρίση όσα έπραξα. Για αυτό και αποφάσισα να υποβάλω την παραίτησή μου και την παραίτηση της κυβέρνηση. Η λαική εντολή της 25/1 εξήντησε τα περιθώριά της. Εσεις θα αποφασίσετε αν η συμφωνία που πετύχαμε παρέχει προϋποθέσεις να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα για να μπουμε σε τροχιά απαλλαγής των Μνημονίων. Εσεις θα αποφανθείτε ποιος και πως θα οδηγήσει την Ελλάδα και θα διαπραγματευτεί απομείωση του χρέους.
Εσεις με την ψήφο σας θα μας κρίνεται όλους, κι εμας και όσους χάθηκαν υπέρ του Μνημονίου με δραχμή!
Θα κρίνετε και το παλιό σύστημα, εκείνους που συκοφαντούσαν την αντίστασή μας. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Είναι περήφανος για όσα πέτυχα εγώ και η κυβέρνησή μου. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά, αντέξαμε εκβιασμούς, φτάσαμε στα όρια.
Στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη γραμμή.
 Απόφασή μας να αλλάξουμε τη χώρα. Μπροστά μας έχουμε ακόμη πολλές δύσκολες μάχες, αυτή τη φορά εντός της χώρας. Η μάχη για τη διαπλοκή, για απόδοση Δικαιοσύνης, κατά της φοροδιαφυγής, η μάχη των μαχών για να αλλάξουμε το κράτος, να γίνει εχθρικό στο ρουσφέτι. ¨Ολα αυτά απαιτούν καθαρή εντολή και συμπόρευση με την κοινωνία
Παρά τις δυσκολίες παραμένω αισιόδοξος. Τις καλύτερες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα.
Δεν πρόκειται να παραδώσω την ασπίδα των αξιών μας. Σας καλώ, όλοι μαζί, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, να ξαναστήσουμε την πατρίδα στα πόδια της.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις Σε λίγη ώρα το μήνυμα του πρωθυπουργού εν όψει εκλογών - έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σε λίγη ώρα το μήνυμα του πρωθυπουργού εν όψει εκλογών
Σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα στους έλληνες πολίτες εξηγώντας την απόφασή του για άμεση προσφυγή στις κάλπες, με πιθανότερη ημερομηνία εκλογών την 20ή Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά το μήνυμα Τσίπρα θα δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

ΝΔ: Σε πλήρη ετοιμότητα εν μέσω έντονης εκλογολογίας - Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα δώσει συνέντευξη Τύπου

ΝΔ: Σε πλήρη ετοιμότητα εν μέσω έντονης εκλογολογίας
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα δώσει συνέντευξη Τύπου και μάλιστα LIVE αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού!

Σε επιφυλακή, αφού όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα αποφύγει η χώρα τις πρόωρες εκλογές, βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να σχεδιάζει εξορμήσεις στην περιφέρεια, αλλά και να έχει δώσει εντολή να του καταθέσουν οι τομεάρχες προτάσεις για το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, ώς την άλλη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το Βήμα, ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει ότι το κόμμα θα πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα «ανά πάσα στιγμή».

Διάγγελμα στις 8 από τον πρωθυπουργό - Στις 20 Σεπτεμβρίου οι κάλπες

Εκλογές Live: Διάγγελμα στις 8 από τον πρωθυπουργό - Στις 20 Σεπτεμβρίου οι κάλπες  
Αμεση προσφυγή στις κάλπες έβγαλε η πολύωρη σύσκεψη του πρωθυπουργού με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, το μεσημέρι στη Βουλή. Μάλιστα το Reuters επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος ανέφερε στο πρακτορείο ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει μήνυμα στους έλληνες πολίτες στις 8 το βράδυ εξηγώντας την απόφαση για προσφυγή στις κάλπες.

Ενδέχεται εντός της ημέρας να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην δώσει διερευνητικές εντολές σχηματισμού κυβέρνησης από την ίδια Βουλή, αλλά -προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες- να καλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Στόχος είναι το Συμβούλιο να διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση και να συμφωνηθεί η άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Βουλή που εκλέχθηκε έπειτα από διάλυση της προγούμενης Βουλής δεν μπορεί να διαλυθεί πριν περάσουν 12 μήνες. Η προηγούμενη Βουλή διαλύθηκε στις 31/12/2014 εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Επομένως, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να προκηρύξει απευθείας εκλογές, αλλά πρέπει να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο τελευταίος είναι υποχρεωμένος να δώσει στα κόμματα τις τριήμερες διερευνητικές εντολές.

Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, με στόχο να συντμηθεί ο χρόνος, στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών θα συμφωνηθεί ότι χωρίς τη στήριξη των ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση, άρα θα σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Επίσης, οι νέες εκλογές θα γίνουν με λίστες κι όχι με σταυρό προτίμησης, επειδή δεν έχει παρέλθει 18μηνο από τις προηγούμενες εκλογές.

Συνεδριάζει και η Αριστερή Πλατφόρμα

Αύριο, Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας έχει συγκαλέσει την Πολιτική Γραμματεία, στην οποία συμμετέχουν και μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας, η οποία μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της σύσκεψης που είχε συγκαλέσει ο πρωθυπουργός ξεκίνησε να συνεδριάζει σε αίθουσα της Βουλής, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της.

Διαψεύδει η ΝΔ επικοινωνία Μεϊμαράκη - Τσίπρα

Διαψεύδοντας πληροφορίες, που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας, κύκλοι της ΝΔ ανέφεραν πως δεν υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τις τελευταίες ώρες.

Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι της ΝΔ χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα για διαρροές που υπήρξαν νωρίτερα περί τηλεφωνικής επικοινωνίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αν δεν ήταν τέτοιες ώρες οι διαρροές αυτές θα ήταν ανόητες, τώρα όμως πρόκειται για πολιτική αγυρτία». Κυβερνητικοί κύκλοι πάντως, ανέφεραν ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, και πως αυτό πρόκειται να γίνει αργότερα.
Newsroom ΔΟΛ
 

Γνωρίζατε γιατί δεν πετούν πουλιά πάνω από την Ακρόπολη;



Η λέξη Ακρόπολη προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων άκρος και πόλις και κυριολεκτικά σημαίνει πόλη στην άκρη (ή σε ακρότατο)…
Για αμυντικούς σκοπούς, οι οικιστές επέλεγαν ένα υπερυψωμένο σημείο, συχνά ένα λόφο με απότομος πλευρές.

Οι μάχες των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Ατρόμητου στα play off του Europa League

Live Καμπάλα-ΠΑΟ (19:00), ΠΑΟΚ-Μπρόντμπι (20:00) και Ατρόμητος-«Φενέρ» (21:00) 
Με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, διεξάγονται σήμερα Πέμπτη οι πρώτοι αγώνες για τα πλέι οφ στο Europa League. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται  αυτή την ώρα (19:00, OTEsport1) στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν από την Γκαμπάλα. O ΠΑΟΚ υποδέχεται (20:00, NOVAsports2) την Μπρόντμπι, ενώ το δυσκολότερο έργο, το έχει ο Ατρόμητος που φιλοξενεί (21:00 (NOVAsports1) την Φενερμπαχτσέ.
 Στο Μπακού ο αγώνας αρχισε ενώ προ του Άγγλου διαιτητή Αντρέ Μάρινερ οι ομάδες παρατάχθηκαν ως εξής
Καμπάλα: Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Ρικαρντίνιο, Ντασντεμίροβ, Ράφαελ, Σαντίγκοβ, Ζετς, Γκάι, Ζένιοβ, Ντοντό, Αντόνοβ
ΠΑΟ: Στιλ, Βέμερ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Λουντ, Καλτσάς, Πράνιτς, Καρέλης, Πέτριτς
 
¨*Με «όπλα» την παράδοση και την «καυτή» έδρα του ο ΠΑΟΚ πανέτοιμος θέλει απόψε (20:00) κόντρα στην Μπρόντμπι να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στους Ομίλους του Europa League. Και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει «να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα», όπως ορθά - κοφτά απαίτησε χτες ο Ιγκόρ Τούντορ κι ο Ρόμπιν Ολσεν συμφώνησε μαζί του.
Ο Κροάτης προπονητής θέλει «νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ» γνωρίζοντας τα υπέρ και τα κατά των Δανών, αλλά πιστεύοντας ότι «τα πάντα θα εξαρτηθούν από εμάς».
 
*Το δυσκολότερο έργο, το έχει ο Ατρόμητος που φιλοξενεί (21:00 (NOVAsports1) την Φενερμπαχτσέ. Οι Τούρκοι έχουν ενισχυθεί σημαντικά, προεξάρχοντος του Φαν Πέρσι που αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο Περιστέρι και θέλουν πάση θυσία να προκριθούν στους ομίλους.
Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Γρηγορίου αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με ενισχυμένη μεσαία γραμμή, προκειμένου αρχικά να μην δεχθεί γκολ και ακολούθως να προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που θα παρουσιασθούν στον αγώνα.

 
 

Θέμα ωρών η προκήρυξη πρόωρων εκλογών | Αναμένεται δήλωση του Αλέξη Τσίπρα - Η 20η Σεπτεμβρίου θεωρείται η πιθανότερη ημερομηνία

Θέμα ωρών η προκήρυξη πρόωρων εκλογών | Αναμένεται δήλωση του Αλέξη Τσίπρα
Θέμα ωρών η προκήρυξη πρόωρων εκλογών | Αναμένεται δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Θέμα ωρών θεωρείται πλέον η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, με πηγές να αναφέρουν ότι μετά από συσκέψεις με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να…τραβήξει την σκανδάλη και να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες.

Τις τελευταίες ώρες διακινείται έντονη φημολογία και για την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών, με την 20η Σεπτεμβρίου να θεωρείται η πιθανότερη. Παρόλα αυτά, το σενάριο σχηματισμού θερινών τμημάτων της Βουλής προκειμένου να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου παραμένει στο «τραπέζι». Σε αυτή την περίπτωση, οι κάλπες θα στηθούν στις 11 Οκτωβρίου.

Η σύσκεψη του πρωθυπουργού με στενούς συνεργάτες του στη Βουλή ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6μμ και ο κ. Τσίπρας έχει μεταβεί πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα στις 20:00 ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησης στον Προκόπη Παυλόπουλο ακόμα και σήμερα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έφτασε πριν από λίγο στη Βουλή και αναμένεται να έχει συζητήσεις με άλλα μέλη της αριστερής πλατφόρμας.

Σε προεκλογικούς...ρυθμούς κινούνται οι δηλώσεις Τσακαλώτου, Στρατούλη και Βούτση

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών αυτό ενισχύθηκε τα περασμένα 24ωρα μετά από ορισμένες «στοχευμένες» κινήσεις του πρωθυπουργού, όπως η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Μάρτιν Σουλτς, αλλά και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Από το βήμα της Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, την διεξαγωγή πρόωρης αναμέτρησης, αναφέροντας ότι οι εκλογές αυτές δεν θα είναι ίδιες με αυτές του 2012, καθώς τώρα «υπάρχει συμφωνία και υπάρχει και το πλαίσιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». Από την πλευρά του, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι «οι εκλογές είναι εκ των πραγμάτων αναγκαίες».

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να πάρει σήμερα σημαντικές αποφάσεις ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθούν και συγκεκριμένες ημερομηνίες για την διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης.

Μάλιστα, φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αρχίσει να ανακαλεί τις…άδειες κυβερνητικών στελεχών, καθώς πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην Αθήνα εσπευσμένα. 

«Έχουμε πολιτικές εξελίξεις για αυτό και εγώ πηγαίνω στην Αθήνα για να μπούμε σε μια πιο κανονική περίοδο» ανέφερε ο ίδιος ο κ. Βούτσης, μιλώντας στο δημαρχείο Καλαμάτας.

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή ο Έγκον Μπαρ, παλαίμαχος πολιτικός και στενός συνεργάτης του Βίλι Μπραντ , εμπνευστής της Όστπολιτικ

Πέθανε ο Έγκον Μπαρ, εμπνευστής της Όστπολιτικ
Από το 1969 μέχρι το 1972 ο Έγκον Μπαρ διατέλεσε υφυπουργός της καγκελαρίας και αργότερα υπουργός ειδικών καθηκόντων, οικονομικής συνεργασίας και γενικός διευθυντής της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης (SPD).
Ο Μπαρ συμμετείχε τότε σε όλες τις σημαντικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ δυτικής και ανατολικής Γερμανίας και ήταν εκείνος που εξέφρασε την ιδέα «Αλλαγή μέσω της προσέγγισης», η οποία και διαμόρφωσε τη μετέπειτα πολιτική της χώρας.

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας - Η Πιονγκγιάνγκ απειλεί με στρατιωτική δράση | Η Σεούλ αύξησε το επίπεδο συναγερμού στον ύψιστο βαθμό

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας
Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι θα αναλάβει στρατιωτική δράση αν η Νότια Κορέα εξακολουθήσει τις εκπομπές προπαγάνδας εναντίον της Πιονγκγιάνγκ κατά μήκος των κοινών τους συνόρων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, λέγοντας στη Σεούλ να σταματήσει τις μεταδόσεις από τα μεγάφωνα εντός 48 ωρών.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανέφερε πως οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας έστειλαν μια επιστολή γύρω στις 5.00 μ.μ. (τοπική ώρα) στην οποία χαρακτήριζαν τις προπαγανδιστικές εκπομπές του Νότου "μεγάλη πρόκληση" για τον Βορρά.

Η ΠΓΔΜ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Σερβία

Η ΠΓΔΜ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Σερβία
Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια και βόρεια σύνορα της χώρας, λόγω της αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και τη Σερβία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) Ίβο Κότεφσκι, ανέφερε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Σκόπια, πριν από λίγο, ότι στα νότια σύνορα της χώρας (σ.σ. στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα) θα μπορούσε να εμπλακεί και ο στρατός για να αυξηθεί η ασφάλεια για τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και να παρασχεθεί καταλληλότερη και πιο ανθρώπινη μεταχείριση των μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα και αιτούνται τη χορήγηση άδειας διαμονής τριών ημερών στη χώρα, στη διάρκεια της οποίας υποχρεούνται να εγκαταλείψουν την ΠΓΔΜ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι, "λόγω της αυξημένης πίεσης στα νότια σύνορα της χώρας και των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών κατά μήκος του αποκαλούμενου βαλκανικού διαδρόμου που ακολουθούν οι μετανάστες, αλλά και της κατάστασης σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτιμήθηκε ότι είναι απαραίτητος επιπρόσθετος και πιο αποτελεσματικός έλεγχος στη συνοριακή ζώνη, στην οποία έχουν καταγραφεί μαζικές παράνομες διελεύσεις από την Ελλάδα".

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, από τις 18 Ιουνίου που εφαρμόζεται το μέτρο χορήγησης τριήμερων αδειών και μέχρι τις 20 Αυγούστου, εκδόθηκαν περίπου 41.500 τέτοιες άδειες σε μετανάστες που εισέρχονται παράτυπα στην ΠΓΔΜ.

Από τις μεσημεριανές ώρες, οι δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ έχουν αυξήσει κατά πολύ την παρουσία τους στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και πιο συγκεκριμένα στη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι μερικές χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στην ΠΓΔΜ.
 
e-typos.com

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΣΚΡΕΚΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΑΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ



http://newpost.gr/storage/photos/master/201410/skrekas1.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος της Ελλάδας για παράταση του ΕΣΠΑ 2007-2013 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ενημέρωση για την πυρκαγιά της Καλλιθέας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

http://www.alphatv.gr/sites/tv/files/styles/alpha_news_main_article/public/news-article/pyrosvestiko_1.jpg?itok=4BmrLkPY
Προς: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί τη  ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 & ΩΡΑ 20:30  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:   
  1. Ενημέρωση για τον τρόπο που προκλήθηκε η πυρκαγιά της 18ης Αυγούστου 2015 στην τοπική κοινότητα Καλλιθέας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και  για τις επιπτώσεις που προκάλεσε στο περιβάλλον και τις καλλιέργειες.
  2. Γνωμοδότηση επί του φακέλου τροποποίησης περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργου «Νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου – Πατρών, τμήμα από ΧΘ 0+000 έως 47+600» Νομού Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως προς την περιβαλλοντική αδειοδότηση του λατομείου-δανειοθαλάμου στη θέση ΧΟΝΤΡΑ ΛΙΘΑΡΙΑ Καμαρίου Δήμου Ξυλοκάστρου.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΗΛΙΑΣ  ΝΙΑΡΡΟΣ

Παιδική θεατρική παράσταση «Το Βιβλίο των θρύλων» στο Ξυλόκαστρο

Κυριακή 23 Αυγούστου
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΩΡΑ 21.00
Παιδική θεατρική παράσταση «Το Βιβλίο των θρύλων» του Δημήτρη Πιέτρη,με τους Έλ.Μερκούρη, Γ. Αθανασόπουλο, Τ. Παπαδάκη,Δ. Πιέτρη και με τη φιλική συμμετοχή σε βιντεοπροβολή της Μαρίας Μπεκατώρου, Γρηγόρη Αρναούτογλου και Βίκυς Σταυροπούλου στο ρόλο της μάγισσας.
Είσοδος 8 Ευρώ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ - ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ VODAFONE ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -  ΚΑΦΕ ΡΟΥΒΕΡΑΚΙ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 6977258000

«Θερινό αντάμωμα Μελισσιωτών» - Προοδευτικός Σύλλογος Μελισσίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Χρόνη Αηδονίδη

«Θερινό αντάμωμα Μελισσιωτών» - Προοδευτικός Σύλλογος Μελισσίου

Παρασκευή 21 Αυγούστου
ΑΥΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ ΩΡΑ 21.00
«Θερινό αντάμωμα Μελισσιωτών» με ζωντανή μουσική με τους Γιάννη Ρασούλη και Γιάννη Κιμπιζή.
Από τον Προοδευτικό Σύλλογο Μελισσίου προς τιμήν του Χρόνη Αηδονίδη.
Είσοδος ελεύθερη

Ανακαλύψαμε γιατί ο σύντροφος Λεουτσάκος επαναλαμβάνει τα πάντα 2 φορές


leoutsakos-skaiΑίσθηση προκαλεί κάθε φορά που εμφανίζεται στα τηλεοπτικά πάνελ ο εκπρόσωπος της αριστερής πλατφόρμας του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος με τον ιδιαίτερο τρόπο ομιλίας του.
Ο συμπαθής άεργος αρχισυνδικαλιστής Στάθης, κερδίζει το τηλεοπτικό κοινό όχι μόνο γιατί είναι γραφικός, αλλά και γιατί είναι κυριολεκτικά «σκαλωμένος» επαναλαμβάνοντας όλες τις φράσεις και λέξεις πάντα δύο φορές, όταν ερωτάται από δημοσιογράφο...
Συμβουλευτήκαμε ψυχιάτρους και ψυχολόγους και πήραμε τις εξής απαντήσεις:...
διαβάστε τη συνέχεια... 
tokentro.com

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2017



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με την κατασκευή των νέων σταθμών συλλογής διοδίων στην Εγνατία Οδό και τη λειτουργία αναλογικού συστήματος διοδίων εντός του 2017, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΔΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΤΑΣΟΥΛΑ



http://exelixeis.gr/wp-content/uploads/2014/06/%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF58.pngO Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Κώστας Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το είδαμε κι αυτό από την απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Tο ΚΥΣΕΑ να αποφασίζει χωρίς να συγκαλούνται τα μέλη του, αλλά δια συλλογής υπογραφών, στα μουλωχτά, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΝ, λες και πρόκειται για ένα τρέχον ζήτημα!
Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η φρουρά της ειρήνης και της ελευθερίας μας και περιβάλλονται από την αμέριστη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Τέτοιες ύψιστης σημασίας αλλαγές στην ιεραρχία τους πρέπει να γίνονται με τη δέουσα διαφάνεια, πανηγυρικότητα και δημοσιότητα και όχι άρον-άρον και στα κρυφά, λες και η κυβέρνηση φοβάται πως η φημολογούμενη προκήρυξη εκλογών και η έκβασή τους δε θα της επιτρέψουν να προβεί στις τοποθετήσεις αυτές την κατάλληλη ώρα και με τον κατάλληλο τρόπο.
Τέτοιες μεθοδεύεις όμως δείχνουν ανεπίτρεπτη έλλειψη σεβασμού στο κύρος και στις παραδόσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, που όλοι οφείλουμε να προστατεύουμε.
Αλλά τι σεβάστηκαν αυτό το επτάμηνο οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος για να σεβαστούν και τις Ένοπλες Δυνάμεις;».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



http://farm6.staticflickr.com/5497/12027228534_a9b3a5ed6a_b.jpgΟ Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84, για το ενδεχόμενο συγκρότησης εκλογικού σχηματισμού κομμάτων της ευρωπαϊκής λογικής, ενόψει των εκλογών, δήλωσε τα εξής:

«Ενόψει εκλογών, δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο σενάριο. Εάν γίνουν εκλογές, μετά όλα είναι στο τραπέζι και τα βλέπουμε, γιατί μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένας εκλογικός νόμος πολύ συγκεκριμένος, τον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι θα τον αλλάξει και τώρα δεν κάνει καμία συζήτηση για κάτι τέτοιο. 
Διότι, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να μπορέσει ένα κόμμα να λάβει το μπόνους των 50 εδρών, θα πρέπει να είναι ενιαίο και όχι συνασπισμός κομμάτων. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή, δε μπορεί να ευδοκιμήσει ένα τέτοιο σενάριο εξ’ ορισμού».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ NEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ



Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κα Σοφία Βούλτεψη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Όταν ο κ. Τσίπρας συμφωνούσε πως το νόμισμα δεν είναι επίκεντρο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ
Το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε χθες να… απειλήσει με εκλογές τους εσωκομματικούς αμφισβητίες του, με το επιχείρημα ότι ανατρέπουν την «κυβέρνηση της Αριστεράς».
Κατηγορώντας την Αριστερή Πλατφόρμα του κ. Λαφαζάνη ότι εισηγείται επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, καθώς και ότι επί τρία χρόνια καταψήφιζαν όλες σχεδόν τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Τσίπρας κάνει πως ξεχνά ότι ο ίδιος είχε τοποθετήσει σε κορυφαία υπουργεία τους κ.κ. Λαφαζάνη και Στρατούλη που τώρα αποκηρύσσει.

Το σχέδιο Τσίπρα: Εκλογές-εξπρές στις 13 Σεπτεμβρίου

tsiprasekloges708a.jpg?itok=7k2rSluKΤις οριστικές αποφάσεις του φαίνεται ότι έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό: Εκλογές το συντομότερο δυνατόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστη κυβερνητική πηγή, την οποία επικαλέστηκε το Mega,ο Πρωθυπουργός κατέληξε στην απόφαση να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές-εξπρές.
Απέρριψε έτσι τις προτάσεις για καθυστέρηση των σχετικών πολιτικών πρωτοβουλιών αλλά και εκείνες για δρομολόγηση της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός είχε μάλιστα έτοιμο το προεδρικό διάταγμα για την διάλυση της Βουλής και θα το απέστελλε σήμερα Τετάρτη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προς υπογραφή.
Ετσι, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες οι κινήσεις Τσίπρα είναι οι εξής:

Όσους ο Κύριος μωραίνει, τους βάζει να μιλούν για εκλογές!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορούν να προκαλούν όλες αυτές οι συζητήσεις περί των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ, της φαγωμάρας, των «γελαστών παιδιών» και άλλων ανοησιών που τελικά, όπως αποφαίνονται διάφοροι πρωτοκλασάτοι (που προεκλογικά, ου μην αλλά και μετεκλογικά, τίποτε διαφορετικό δεν έλεγαν από τον κ. Λαφαζάνη) θα μας οδηγήσουν σε εκλογές. 
Δηλαδή, οι άνθρωποι αυτοί δεν πρόλαβαν να υπογράψουν το τρίτο μνημόνιο και πριν ακόμη λάβουν τα πρώτα χρήματα για να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις της 20ής Αυγούστου προς την ΕΚΤ, άρχισαν να μιλούν για εκλογές!

Εκλογές - «Φεύγω για Αθήνα έχουμε πολιτικές εξελίξεις», είπε από την Καλαμάτα ο Νίκος Βούτσης (video)


Ότι θα πάμε στις κάλπες μέσα στον Σεπτέμβριο θεωρείται σίγουρο. Αυτό που αναζητείται είναι ο τρόπος και η ημερομηνία. Τις εκλογές προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης σήμερα το πρωί από την Καλαμάτα όπου είπε ότι αναχωρεί εσπευσμένα για την Αθήνα αφού όπως είπε θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις!

«Έχουμε πολιτκες εξελίξεις γι αυτό κι εγώ πηγαίνω στην Αθήνα για να μπούμε σε μια πιο κανονική περίοδο. Θα δούμε απο εκεί και ύστερα να προγραμματισουμε μια αναπτυξιακή προοπτική με την βοήθεια όλων και με το ζήτημα του χρέους.Θα χρειαστεί μια νέα λαϊκή πολιτική νομιμοποίηση για όλους», είπε μεταξύ άλλων!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα πάρει σήμερα την απόφαση και ίσως να την ανακοινώσει κιόλας για το πότε θα κληθεί ο λαός να ψηφίσει για την εκλογή νέας κυβέρνησης.  Έτσι, για τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο οι έλληνες πολίτες θα πάνε στις κάλπες.  Στις 14.00 έχει συγκλιθεί στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους στενότερους συνεργάτες του για να μιλήσουν για εκλογές.