Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



http://farm6.staticflickr.com/5497/12027228534_a9b3a5ed6a_b.jpgΟ Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84, για το ενδεχόμενο συγκρότησης εκλογικού σχηματισμού κομμάτων της ευρωπαϊκής λογικής, ενόψει των εκλογών, δήλωσε τα εξής:

«Ενόψει εκλογών, δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο σενάριο. Εάν γίνουν εκλογές, μετά όλα είναι στο τραπέζι και τα βλέπουμε, γιατί μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένας εκλογικός νόμος πολύ συγκεκριμένος, τον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι θα τον αλλάξει και τώρα δεν κάνει καμία συζήτηση για κάτι τέτοιο. 
Διότι, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να μπορέσει ένα κόμμα να λάβει το μπόνους των 50 εδρών, θα πρέπει να είναι ενιαίο και όχι συνασπισμός κομμάτων. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή, δε μπορεί να ευδοκιμήσει ένα τέτοιο σενάριο εξ’ ορισμού».