Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Νόμος Παρασκευόπουλου: 3.000 κακοποιοί θα αποφυλακιστούν έως το τέλος του 2015 - Τι απαντά ο ίδιος ο υπουργός

Νόμος Παρασκευόπουλου: 3.000 κακοποιοί θα αποφυλακιστούν έως το τέλος του 2015
Συνολικά 3.000 κρατούμενοι υπολογίζεται ότι θα έχουν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι το τέλος του 2015 κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου. Πρόκειται για το νομοθέτημα που ήρθε και πάλι στο προσκήνιο προκαλώντας θύελλα στον πολιτικό κόσμο με αφορμή ένα δραματικό γεγονός: τη δολοφονία του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Υδρα.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψαν ότι οι δύο από τους Γεωργιανούς που συνελήφθησαν για το έγκλημα, ο 30χρονος Ι.Τ. και ο 34χρονος Ι.Κ., αποφυλακίστηκαν τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου. Οι δυο τους είχαν φυλακιστεί για σωρεία ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων και συνελήφθησαν στην Υδρα έχοντας το χαρτί της αποφυλάκισής τους στην τσέπη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αντέδρασε έντονα χθες με ανακοίνωσή του στις διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. απαντώντας ότι «είναι μυθεύματα τα όσα λέγονται γύρω από τη θανατηφόρα ληστεία, δηλαδή ότι οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν το νόμο 4322/2015 για να αποφυλακιστούν».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ / e-typos.com