Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Εκλογές - «Φεύγω για Αθήνα έχουμε πολιτικές εξελίξεις», είπε από την Καλαμάτα ο Νίκος Βούτσης (video)


Ότι θα πάμε στις κάλπες μέσα στον Σεπτέμβριο θεωρείται σίγουρο. Αυτό που αναζητείται είναι ο τρόπος και η ημερομηνία. Τις εκλογές προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης σήμερα το πρωί από την Καλαμάτα όπου είπε ότι αναχωρεί εσπευσμένα για την Αθήνα αφού όπως είπε θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις!

«Έχουμε πολιτκες εξελίξεις γι αυτό κι εγώ πηγαίνω στην Αθήνα για να μπούμε σε μια πιο κανονική περίοδο. Θα δούμε απο εκεί και ύστερα να προγραμματισουμε μια αναπτυξιακή προοπτική με την βοήθεια όλων και με το ζήτημα του χρέους.Θα χρειαστεί μια νέα λαϊκή πολιτική νομιμοποίηση για όλους», είπε μεταξύ άλλων!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα πάρει σήμερα την απόφαση και ίσως να την ανακοινώσει κιόλας για το πότε θα κληθεί ο λαός να ψηφίσει για την εκλογή νέας κυβέρνησης.  Έτσι, για τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο οι έλληνες πολίτες θα πάνε στις κάλπες.  Στις 14.00 έχει συγκλιθεί στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους στενότερους συνεργάτες του για να μιλήσουν για εκλογές.

Αυτό ήταν ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούσε πριν λίγες ώρες και ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η κυβέρνηση θα χάσει την δεδηλωμένη και έτσι θα ζητήσει την διάλυση της Βουλής και ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι δεν τον αφήνουν να κυβερνήσει θα πάει σε εκλογές.
Το άλλο σενάριο αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα παραιτηθεί. Μέσα σε όλα αυτά περιλαμβάνεται φυσικά και ένα διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό. Ο κ. Παυλόπουλος, τότε θα πρέπει να προχωρήσει στην διαδικασία των διερευνητικών εντολών προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αν όμως οι αρχηγοί των κομμάτων προχωρήσουν σε δήλωση ότι δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση τότε η διαδικασία παρακάμπτεται. Σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση και η Πρόεδρος του Άρειου Πάγου Κατερίνα Θάνου ορίζεται υπηρεσιακή πρωθυπουργός.
Από το πρωί μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας σφυροκοπούν την κυβέρνηση. Λεουτσάκος, Λαπαβίτσας και Χαραλαμπίδου με δηλώσεις τους επιτίθενται στους μνημονιακούς συντρόφους τους.

«Η δική μου αίσθηση και πεποίθηση είναι ότι οι εκλογές γίνονται με μοναδικό γνώμονα για να πετάξει ο κ. Τσίπρας έξω από τις λίστες τους βουλευτές που ψήφισαν όχι στο μνημόνιο», είπε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου μιλώντας στο MEGA.

Και συνέχισε λέγοντας: «Εμείς θέλουμε αυτό το όχι, και αυτό περιέγραψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, να μην μείνει ορφανό αλλά να πάρει χαρακτηριστικά και να εκφραστεί μέσα στην κοινωνία».

Η κα Χαραλαμπίδου είπε ξεκάθαρα ότι η Αριστερή Πλατφόρμα ετοιμάζει κόμμα λέγοντας: «Σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά την πολιτική εκπροσώπηση του όχι στο δημοψήφισμα . Δεν μπορούμε να ταυτίσουμε την πορεία της αριστεράς στην χώρα με τα Μνημόνια».

Στα ερωτήματα αν θα μπουν στην Βουλή και αν είναι έτοιμοι είπε: «Αν δουλέψουμε με συλλογικό τρόπο ο λαός θα επιβραβεύσει αυτή την στάση. Οργανωτικά δεν είμαστε έτοιμοι».

Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Στάθης Λεουτσάκος επιτέθηκε στην Ολγα Γεροβασίλη.

«Είναι κανείς να λυπάται όταν η κυρία Γεροβασίλη χρησιμοποιεί επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν Σαμαράς, Βενιζέλος και Γεωργιάδης κατά του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και κατηγόρησε την κυβερνητική εκπρόσωπο για «αλχημείες» όσον αφορά τη σύμπτωση απόψεων Σόιμπλε-Αριστερής Πλατφόρμας.

«Ο Σόιμπλε δεν έδωσε συγχαρητήρια στην Πλατφόρμα αλλά στην κυβέρνηση» είπε ο κ. Λεουτσάκος.

“Εμείς είμαστε ο αυθεντικός ΣΥΡΙΖΑ”, είπε προς το Μέγαρο Μαξίμου ο, Κώστας Λαπαβίτσας.
Έθεσε, εκ νέου, το ζήτημα της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, ως μέσο ανάπτυξης και έδειξε το δρόμο της εξόδου από την Κουμουνδούρου όσων άλλαξαν πλώρη και υπέγραψαν μνημονιακές πολιτικές.
"Το μνημόνιο καθορίζει το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί ο πλειοψηφικός ΣΥΡΙΖΑ. Δε χρειάζεται νέο κόμμα. Χρειάζεται ένα νέο μέτωπο. Χρειάζεται να εκφραστεί πολιτικά το αντιμνημονιακό μέτωπο. Δε μπορεί να γίνουμε όλοι μνημονιακοί”, υποστήριξε ο κ. Λαπαβίτσας. "Εμείς δε θέλουμε να φύγουμε από πουθενά. Είμαστε συνεπείς σε όσα είπαμε στο λαό. Είμαστε συνεπείς σε οτιδήποτε έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να πάμε που; Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μετατραπεί σε μνημονιακό κόμμα, τότε θα δούμε. Το πολιτικό πρόβλημα το έχουν αυτοί που άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές και άλλα μετά. Εμείς δεν έχουμε το πρόβλημα”, κατέληξε.

newsit.gr