Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Πανσέληνος: Ποιοί χώροι θα είναι ανοικτοί με ελεύθερη είσοδο στην Πελοπόννησο

Πανσέληνος: Ποιοί χώροι θα είναι ανοικτοί με ελεύθερη είσοδο 
Με τον τίτλο «Στο Φως του Φεγγαριού» η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού, ανακοίνωσε ποιές θα είναι οι φετινές εκδηλώσεις σε 14 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, σε όλη την Πελοπόννησο, τη μέρα της αυγουστιάτικης πανσελήνου, το Σάββατο, 29/8. Συναυλίες, προβολές ταινιών και άλλα θεατρικά δρώμενα, εικαστικές εκθέσεις, ξεναγήσεις  περιλαμβάνονται μεταξύ των εκδηλώσεων.

 Πιο αναλυτικά οι χώροι που θα είναι ανοικτοί ως τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο είναι:

ΕΦΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Φρούριο Παλαμηδίου
Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλίου και τη Φιλαρμονική Πολεμικού Ναυτικού. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24:00

Αρχαιολογικός χώρος Μιδέας
Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλίου, τη Χορωδία και Φιλαρμονική ΔΟΠΠΑΤ. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24:00

Αρχαιολογικός Χώρος Τίρυνθας
Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλίου και το συγκρότημα Εν Καρδία. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24:00

Αρχαιολογικός Χώρος Ασίνης
Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλίου και την Ορχήστρα Βαγγέλη Τρίγκα. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24:00

ΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Κάστρο Παραλίου Άστρους, (Πύργος Ζαφειρόπουλου)
Μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή των μουσικών Στέλιου Κατσιάνη και Χρίστου Τσιαμούλη με θέμα "Μουσική των Κάστρων". Παράλληλα θα παρουσιάζεται καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας καλλιτεχνική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με θεματολογία από το μεσαιωνικό Κάστρο του 1256. Σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

ΕΦΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Αρχαιολογικός χώρος Μυστρά, Πλάτωμα Κάτω Χώρας
Μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα "ΧΟΕΣ". Θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων κλασικών συνθετών και γνωστές μελωδίες του έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:30 έως 24:00.

ΕΦΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κάστρο Καλαμάτας
Θερινό σινεμά: προβολή της ταινίας " Η φωνή του φεγγαριού" σε σκηνοθεσία Φρ. Φελίνι. Ώρα προβολής 21:00 με 23:00. Σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Το Κάστρο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20:00 έως 24:00.

ΕΦ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Φρούριο Πύλου
Από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα θα παραμείνουν ανοικτές οι εκθέσεις: "Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες εξερευνήσεις: Ίχνη Σημαίνοντα στις Θάλασσες της Πελοποννήσου" (Κτήριο Πασά), "Βυθισμένοι Οικισμοί Νότιας Πελοποννήσου" (Προμαχώνας Μακρυγιάννη Φρουρίου Πύλου), "Ο Βυθός διηγείται" ( φωτογραφική έκθεση στην Ακρόπολη Φρουρίου Πύλου), "Κελιά ΒΚ2 και ΓΚ1" (έκθεση καταδυτικού εξοπλισμού μουσειακού χαρακτήρα στην Ακρόπολη Φρουρίου Πύλου) και "Έκθεση του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux (Αρχοντικό Τσικλητήρα, Λιμάνι Πύλου).


ΕΦΑ ΑΧΑΙΑΣ

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
Συναυλία Μικτής Χορωδίας Πολυφωνικής Πάτρας (αφιέρωμα στα 90 χρόνια από τη γέννηση των συνθετών Μ. Χατζηδάκη και Μ. Θεοδωράκη)

Αρχαιολογικός χώρος Φρουρίου Ρίου
Στο θεατράκι του κάστρου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην ελληνική μουσική με ορχήστρα από τέσσερα μαντολίνα και ένα πιάνο. Διοργάνωση Δήμου Πατρέων.

Κάστρο Πάτρας
Ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο κατά τις πρώτες βραδινές ώρες από αρχαιολόγους της Εφορείας και προβολή αρχαιολογικής ταινίας

ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ

Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας, Αίθριο Μουσείου Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας (Παλαιό Μουσείο – Σύγγρειον)
Συναυλία εγχόρδων με το μουσικό σύνολο Χρώματα της Ήλιδας, υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Γκιτζίρη και θέμα «Αφιέρωμα σε Σύγχρονους Έλληνες Συνθέτες.  Ώρα έναρξης: 21.00. Η συναυλία οργανώνεται από την ΕΦΑ Ηλείας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας
Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 1:00

Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρου Χλεμούτσι
Μουσική συνάντηση με τίτλο «Στο κάστρο το παλιό… όπως εκείνο τον παλιό καλό καιρό στου φεγγαριού το κάλεσμα». Η εκδήλωση οργανώνεται από την ΕΦΑ Ηλείας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και περιλαμβάνει: 1. Music for a while… Μουσική για τη ζωή και τον θάνατο στον έρωτα από τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση. Φωνή: Σουρμελή Λένα Τσέμπαλο: Βασίλης Λάζαρης 2. Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων, Διεύθυνση: Σουρμελή Λένα, Πιάνο: Χρήστος Τσαντούλης, 3. Φιλαρμονική Λεχαινών «Ο Ορφεύς», Διεύθυνση: Κοτσορώνης Κωνσταντίνος, Ώρα έναρξης: 21.30. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:30 έως και 00:30.