Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Θέμα ωρών η προκήρυξη πρόωρων εκλογών | Αναμένεται δήλωση του Αλέξη Τσίπρα - Η 20η Σεπτεμβρίου θεωρείται η πιθανότερη ημερομηνία

Θέμα ωρών η προκήρυξη πρόωρων εκλογών | Αναμένεται δήλωση του Αλέξη Τσίπρα
Θέμα ωρών η προκήρυξη πρόωρων εκλογών | Αναμένεται δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Θέμα ωρών θεωρείται πλέον η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, με πηγές να αναφέρουν ότι μετά από συσκέψεις με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να…τραβήξει την σκανδάλη και να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες.

Τις τελευταίες ώρες διακινείται έντονη φημολογία και για την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών, με την 20η Σεπτεμβρίου να θεωρείται η πιθανότερη. Παρόλα αυτά, το σενάριο σχηματισμού θερινών τμημάτων της Βουλής προκειμένου να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου παραμένει στο «τραπέζι». Σε αυτή την περίπτωση, οι κάλπες θα στηθούν στις 11 Οκτωβρίου.

Η σύσκεψη του πρωθυπουργού με στενούς συνεργάτες του στη Βουλή ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6μμ και ο κ. Τσίπρας έχει μεταβεί πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα στις 20:00 ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησης στον Προκόπη Παυλόπουλο ακόμα και σήμερα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έφτασε πριν από λίγο στη Βουλή και αναμένεται να έχει συζητήσεις με άλλα μέλη της αριστερής πλατφόρμας.

Σε προεκλογικούς...ρυθμούς κινούνται οι δηλώσεις Τσακαλώτου, Στρατούλη και Βούτση

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών αυτό ενισχύθηκε τα περασμένα 24ωρα μετά από ορισμένες «στοχευμένες» κινήσεις του πρωθυπουργού, όπως η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Μάρτιν Σουλτς, αλλά και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Από το βήμα της Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, την διεξαγωγή πρόωρης αναμέτρησης, αναφέροντας ότι οι εκλογές αυτές δεν θα είναι ίδιες με αυτές του 2012, καθώς τώρα «υπάρχει συμφωνία και υπάρχει και το πλαίσιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». Από την πλευρά του, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι «οι εκλογές είναι εκ των πραγμάτων αναγκαίες».

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να πάρει σήμερα σημαντικές αποφάσεις ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθούν και συγκεκριμένες ημερομηνίες για την διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης.

Μάλιστα, φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αρχίσει να ανακαλεί τις…άδειες κυβερνητικών στελεχών, καθώς πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην Αθήνα εσπευσμένα. 

«Έχουμε πολιτικές εξελίξεις για αυτό και εγώ πηγαίνω στην Αθήνα για να μπούμε σε μια πιο κανονική περίοδο» ανέφερε ο ίδιος ο κ. Βούτσης, μιλώντας στο δημαρχείο Καλαμάτας.