Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΝΔ: Σε πλήρη ετοιμότητα εν μέσω έντονης εκλογολογίας - Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα δώσει συνέντευξη Τύπου

ΝΔ: Σε πλήρη ετοιμότητα εν μέσω έντονης εκλογολογίας
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα δώσει συνέντευξη Τύπου και μάλιστα LIVE αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού!

Σε επιφυλακή, αφού όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα αποφύγει η χώρα τις πρόωρες εκλογές, βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να σχεδιάζει εξορμήσεις στην περιφέρεια, αλλά και να έχει δώσει εντολή να του καταθέσουν οι τομεάρχες προτάσεις για το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, ώς την άλλη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το Βήμα, ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει ότι το κόμμα θα πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα «ανά πάσα στιγμή».

Στο πλαίσιο αυτό, στον προγραμματισμό του για το προσεχές διάστημα κυριαρχούν οι εξορμήσεις στην περιφέρεια, η παρουσία του σε πλήθος κομματικών δραστηριοτήτων και η συστηματική ενασχόλησή του με θέματα προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος.

Ο ίδιος έχει δώσει εντολή έως την επόμενη εβδομάδα να του καταθέσουν οι τομεάρχες προτάσεις για το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ επίσης στο περιβάλλον του παρατηρείται κινητικότητα με τη δραστηριοποίηση παλαιών και πεπειραμένων συνεργατών του.

Στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι έχουν πλήθος ενδείξεων που τους επιτρέπουν να αισιοδοξούν για τη διαμόρφωση του συσχετισμού δυνάμεων στο εκλογικό σώμα και αναμένουν ότι το νέο κύμα δημοσκοπήσεων που θα υπάρξει μετά τη λήξη των θερινών διακοπών, θα επιβεβαιώσει την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ λόγω του μνημονίου.

Σε συνέντευξή του στο Real.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης μίλησε εκ νέου για τακτικισμούς, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τα σενάρια εκλογολογίας που ενισχύουν την αβεβαιότητα.

«Λόγω της παράτασης της αβεβαιότητας, η τρύπα 2,5 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα θα διευρυνθεί, η τρύπα περίπου 1 δισ. ευρώ στις ασφαλιστικές εισφορές, θα διευρυνθεί και αυτή, ενώ η α’ αξιολόγηση του '3ου Μνημονίου Τσίπρα' θα καθυστερήσει κατά περίπου ένα μήνα. Μαζί της θα καθυστερήσει και η εκταμίευση των πρώτων 3 δισ. ευρώ από την απόδοση των 26 δισ. ευρώ που προορίζονται για την έναρξη της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου που σώρευσε η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με τη στάση πληρωμών των τελευταίων επτά μηνών» είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς τη στάση της ΝΔ στις ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν στη Βουλή για την εφαρμογή των μέτρων, ο κ. Καραγκούνης επανέλαβε πως «με αίσθημα ευθύνης, θα αξιολογούμε κριτικά κάθε ρύθμιση που θα εισάγει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και θα τοποθετούμαστε ανάλογα».