Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ξεγυριστή «σφαλιάρα» για Ολυμπιακό...Χοφενχάιμ-Ολυμπιακός 4-1



Ένας ασύνδετος σε όλες τις γραμμές Ολυμπιακός γνώρισε βαριά φιλική ήττα από την Χόνφεχαϊμ 4-1, δείχνοντας ότι θέλει πολλή δουλειά για να γίνει σύνολο. Το γκολ στην εκπνοή o Διαμαντάκος.

Στο δεύτερο φιλικό αγώνα επί γερμανικού εδάφους οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ένα πολύ καλό μάθημα στην έδρα της Χόνφεχαϊμ, καθώς σε κανένα σημείο του αγώνα μπόρεσαν να προβάλουν αντίσταση στη γερμανική ομάδα.
Πολλά εύκολα λάθη στη μεσαία γραμμή, που έδωσαν τη δυνατότητα στους παίκτες της γηπεδούχου ομάδας να «κλέβουν» την μπάλα και με απλές και γρήγορες κινήσεις να εκθέτουν την ανοργάνωτη αμυντική γραμμή της πειραϊκής ομάδας. Με τον παραπάνω τρόπο οι γηπεδούχοι πέτυχαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ, γεγονός που γέμισε προβληματισμό τον Μίτσελ και τους συνεργάτες του.
Ντεμπούτο για Κάμπελ
Το κεντρικό πρόσωπο, στο πρώτο μισό του αγώνα, ήταν η παρθενική παρουσία του Τζόελ Κάμπελ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Κοσταρικανός επιθετικός, με μια μόλις προπόνηση με τη νέα του ομάδα, χρησιμοποιήθηκε από τον Μίτσελ, με τον Μήτρογλου να παίζει στην κορυφή της επίθεσης και τον Φετφατζίδη στα δεξιά.
Ο Κάμπελ, θα ήταν άδικο να κριθεί από την πρώτη του αυτή παρουσία με τα «ερυθρόλευκα». Ο 21χρονος, που ήρθε δανεικός από την Αρσεναλ, έδειξε διάθεση, αλλά ακόμα καλά καλά δεν γνωρίζει τα ονόματα των συμπαικτών του κι είναι απόλυτα λογικό να χρειάζεται τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής στο νέο, γι αυτόν, περιβάλλον.
Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα με τους: Μέγιερι, Σαλίνο, Χολέμπας, Μετζανί ,Σιόβας, Μασάδο, Μανιάτης, Σάμαρης, Φετφατζίδης, Κάμπελ, Μήτρογλου.
Το ζητούμενο για τους πρωταθλητές ήταν το συνολικό πρόσωπο που έδειξαν. Ανευροι, χωρίς σχέδιο, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που δεν εντυπωσίασε, αλλά έκανε τα απλά.
Ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα με τους: Μέγιερι, Σαλίνο, Χολέμπας, Μετζανί ,Σιόβας, Μασάδο, Μανιάτης, Σάμαρης, Φετφατζίδης, Κάμπελ, Μήτρογλου και δέχθηκε το πρώτο γκολ, σε ρυθμό προπόνησης, με το... καλημέρα στον αγώνα.
Στο 11' ο Φιρμίνιο, επιχείρησε σέντρα, η μπάλα επέστρεψε σε αυτόν, μετά την κόντρα στο πρόσωπο του Χολέμπας, έκανε νέα σέντρα και ο Αμπραχαμ ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, με κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Μέγιερι.
Τα τρία υπόλοιπα γκολ των γηπεδούχων ήταν λίγο πολύ καρμπόν. Στο 33' λάθος γύρισμα από τον Σάμαρη, οι γηπεδούχοι με τρεις μπαλιές έβγαλαν την τελική πάσα στο Φόλαντ, που έβαλε πλάτη τον Χολέμπας και με αριστερό πλασέ έκανε το 2-0.
Στο 72΄ ο Ντε Βινσέντι, έπειτα από πίεση, έχασε την μπάλα, η αμυντικοί μέχρι να αντιδράσουν είδαν τον Σίπλοκ να περνά και τον Γιαννώτη και σε άδεια εστία να γράφει το 3-0.
Το επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε στο 75', με τον Σίπλοκ να κάνει κάθετη πάσα ανάμεσα στους Μανωλά, Μεντζανί στον Φιρμίνιο που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
Η Χόνφεχαϊμ, θα μπορούσε να έχει πετύχει και 5ο γκολ, στο 58' ο Γιαννιώτης έδιωξε απρόσεκτα την μπάλα, που έφθασε στον Στρομπλ, ο οποίος σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού.
Σε όλα τα παραπάνω ο Ολυμπιακός είχε ελάχιστα να επιδείξει. Στο ημίχρονο ο Μίτσελ προχώρησε σε αλλαγές, ξεκινώντας την ομάδα με την παρακάτω σύνθεση, Μανωλάς, Μεντζανί, Παπάζογλου, Χολέβας, Μασάντο, Σάμαρης, Ντομίνκεζ, Φουστέρ, Όλαϊτάν, Μήτρογλου.
Και στο 61' τις ολοκλήρωσε με τους Διαμαντάκο, Φέισα, Λυκογιάννη και Ντε Βινσέντι να παίρνουν τη θέση των Μήτρογλου, Σάμαρη, Χολέμπας και Μασάντο, αντίστοιχα.
Παρά τις αλλαγές, ο Ολυμπιακός δεν βρήκε ρυθμό κι ελάχιστα απείλησε τους γηπεδούχους. Ενδεικτικά, στο 23΄ ο Φετφατζίδης μπήκε από τα δεξιά, αλλά δεν είχε καλό τελείωμα, στο 66' ο Τσόρι κινήθηκε όμορφα από τα αριστερά, επιχείρησε του σουτ, αλλά ο Κάστελς έδιωξε την μπάλα, ενώ στο 80'μετά το γύρισμα του Λυκογιάννη, οι Όλαϊτάν και Διαμαντάκος δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ στο 90', όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Λυκογιάννη, η μπάλα κόντραρε κι έφθασε στον Διαμαντάκο, που με πλασέ κέρδισε τον Κάστελς.
Το επόμενο φιλικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό θα είναι την Τετάρτη (31/7) με αντίπαλο την Σάντχαουζεν, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας στη Γερμανία.
Χόφενχαϊμ: Κάστελς, Μπεκ, Άμπραχαμ, Βεστεγκαάρντ, Τόλιαν, Ρούντι (46' Στρομπλ), Πολάνσκι, Ελιονούσι, Φιρμίνιο, Φόλαντ, Μόντεστ (68' Σίπλοκ)

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία - Πως να προστατευθείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο από αύριο Δευτέρα 29/7, με πιο ζεστή ημέρα την Τρίτη 30/7.
Ενδεικτικά οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας που θα σημειωθούν θα είναι οι παρακάτω:

Πρωταθλήτρια Ελλάδας Beach Soccer Open 2013 η Chantat


Η ομάδα Chantat αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας Beach Soccer Open 2013. Η νικήτρια της 1ης φάσης του 13ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Soccer Open κέρδισε στον τελικό της τελικής φάσης τους Ρωμαίους (νικητές της 3ης φάσης) με σκορ 5-2 και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου. Ο τελικός του πρωταθλήματος έγινε παρουσία εκατοντάδων θεατών που γέμισαν το γήπεδο Beach Soccer στο Βραχάτι της Κορινθίας. Για τους πρωταθλητές σκόραρε δύο τέρματα ο Βιδάλης και από ένα οι Μπίρης, Μουστάκης, Μαυρογιάννης, ενώ για τους Ρωμαίους σκόραρε ένα γκολ ο Νικολέτος και ένα γκολ ο Παναγιωτόπουλος.
CHANTAT: Γαβαλάς, Μπίρης, Καραβίδας, Μαυρογιάννης, Μουστάκης, Βιδάλης, Οικονομόπουλος, Καραβίδας, Σαγανάς.
ΡΩΜΑΙΟΙ: Κατσιαούνης, Μώρος, Βερβέρογλου, Ξηνταρόπουλος, Κουκουλής, Νικολέτος, Καλυβάς, Παναγιωτόπουλος.
Ο Γιώργος Νικολέτος των Ρωμαίων αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του τουρνουά με οκτώ γκολ, ενώ ο Σταύρος Κατσιαούνης, γκολκίπερ των Ρωμαίων, πολυτιμότερος παίκτης. Το βραβείο Fair Play πήρε ο Γιώργος Κλαδάκης των Ηθοποιών.
   
Μετά τον τελικό, ακολούθησε ο αγώνας επίδειξης της Beach Soccer Hellas εναντίον των All Stars του πρωταθλήματος. Οι All Stars κέρδισαν την Beach Soccer Hellas με σκορ 6-5. Για τους νικητές σκόραρε τρία γκολ ο Κλάδης και από ένα οι Κωνσταντόπουλος, Θανάσι, ενώ για τους ηττημένους από δύο οι Καβαλάρης, Στρατής και ένα ο Καραμπέτσος.
BEACH SOCCER HELLAS: Καραγιώργος, Μπαρόλας, Στρατής, Χαραλαμπίδης, Κομιώτης, Νίκας, Μανίκης, Καραμπέτσος, Κλαδάκης, Καβαλάρης.
ALL STARS: Σκεμπέρης, Γιαννακούλας. Π. Βελέντζας, Δ. Βελέντζας, Αράπι, Κλάδης, Ορφανός, Μητρόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Θανάσι, Γιακούμπι, Μαρτίνος.
Τους αγώνες διεύθυναν οι διαιτητές Βαγγέλης, Δημόπουλος, Γιώργος Βάλλας, Μιχάλης Γιαννουρής.
Η Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαίρου Άμμου ευχαριστεί το Δήμο Βέλου Βόχας και το Λιμενικό Ταμείο Βέλου Βόχας για την άριστη συνεργασία που είχαν στην διοργάνωση τόσο της 3ης φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Open Beach Soccer όσο και για την τελική φάση. Τις δύο άκρως επιτυχημένες διοργανώσεις στο Βραχάτι τίμησαν πολυάριθμοι θεατές, πολλοί εκ των οποίων για πρώτη φορά γνώρισαν το ποδόσφαιρο στην άμμο, το ποδοσφαιρικό θέαμα του καλοκαιριού.

korinthostv.blogspot.gr

Οι κρυφοί άσοι της κυβέρνησης και τα σενάρια εκλογών τον Οκτώβριο – Η μυστική συνάντηση, το παρασκήνιο και οι υπουργοί που θέλουν... κάλπες


 Οι απολύσεις στο δημόσιο, η κινητικότητα, η επιστροφή της τρόικας τον Σεπτέμβριο για τη νέα αξιολόγηση, το δημοσιονομικό κενό που μας... προέκυψε εσχάτως έχουν έναν κοινό παρανομαστή: τα σενάρια πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο.

Το φθινόπωρο του 2013 θα είναι «καυτό», το ξέραμε εδώ και καιρό. Έρχονται άλλωστε σαρωτικές αλλαγές στο δημόσιο, με απολύσεις για τις οποίες οι δανειστές ζητούν αποδείξεις.

Και για να «δέσουν» πως οι όροι αυτή τη φορά να υλοποιηθούν, κρατούν στα χέρια τους τις... δόσεις. Το επανέλαβε άλλωστε ξανά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως ακόμη η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει το βουνό, γι’ αυτό πρέπει να... σταματήσουν τα όνειρα για χαλάρωση της λιτότητας μετά τις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Πάτρα: Η εταιρεία που αύξησε πωλήσεις και προσωπικό εν μέσω κρίσης!


 Η εταιρεία αύξησε το προσωπικό της μέσα σε ένα δίμηνο κατά 17%...
Πρόκειται για την βιομηχανία αναψυκτικών ''Λουξ'' από την Πάτρα που κατέγραψε το δίμηνο Απριλίου- Μαίου του 2013, αύξηση στις πωλήσεις της κατά 2,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Σύμφωνα με το thebest.gr, στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα η Λουξ αύξησε τις θέσεις εργασίας κατά 17%.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εξαετίας το ύψος των επενδύσεων της εταιρείας ανήλθε στα 13,3 εκατ. ευρώ (από 2007-2012), οι οποίες έγιναν αποκλειστικά και μόνο με την χρήση ιδίων κεφαλαίων. Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την έναρξη λειτουργίας τον Απρίλιο του 2009 της νέας βιομηχανικής μονάδας που βρίσκεται στο Αίγιο και αφορά την καθετοποιημένη παραγωγή της συσκευασίας P.E.Τ.

H Λουξ, εκτός από την διεύρυνση του εμπορικού της δικτύου στην Ελλάδα πραγματοποιεί εξαγωγές -σε μικρές προς το παρών ποσότητες- σε Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο, Αλβανία, Ελβετία, Αυστραλία, Η.Π.Α., Καναδά, Παναμά και Κίνα, ενώ πρόσφατα η εταιρεία έχει στραφεί στην αγορά των Αραβικών Εμιράτων, Ισραήλ και Ουκρανίας όπου η ζήτηση για εισαγόμενα προϊόντα είναι ιδιαίτερα μεγάλη.


newsit.gr

Βομβαρδιστικό πέφτει στο ψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης - Πολλά χρόνια πριν την 11/9 - ΒΙΝΤΕΟ


 Σάββατο 28 Ιουλίου 1945,ο αντισμήναρχος William Franklin Smith, πετούσε σε μία πτήση ρουτίνας ένα βομβαρδιστικό Β-25 από τη Βοστώνη στο αεροδρόμιο LaGuardia στη Νέα Υόρκη. Στις 9:40 , το αεροπλάνο συνετρίβη στη βόρεια πλευρά του Empire State Building, μεταξύ του 78ου και 80ου ορόφου.

Ήταν μια τραγωδία πολλά πολλά χρόνια πριν ,που η Νέα Υόρκη δυστυχώς ξαναέζησε με πολύ χειρότερο και πολύ πιο δραματικό τρόπο με την 11η Σεπτεμβρίου. Δυστύχημα το ένα, φρικτή τρομοκρατική επίθεση το δεύτερο.

Το βίντεο αναπαράστασης της τραγωδίας από το Discovery για την συντριβή του B 25 είναι κατατοπιστικό.
 

onalert.gr

Όταν ο Κυριάκος ζήτησε να δει τον Κώστα Καραμανλή…

Kyriakos-Mitsotakis
Την αποκάλυψη ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε την είσοδο του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην πλατεία Μαβίλη, κάνει το “Έθνος της Κυριακής”.
Σύμφωνα με την ναυαρχίδα του Ομίλου Μπόμπολα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να συναντηθεί με τον Κώστα Καραμανλή, σε ένα τετ-α-τετ ουσίας αλλά και βαθιάς σημειολογίας.
Ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχει αναλάβει το δυσκολότερο έργο στη σημερινή κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή το “κούρεμα” του δημοσίου από υπαλλήλους που μετά βεβαιότητας θα οδηγηθούν στην πλειοψηφία τους στην ανεργία, επιβαρύνοντας έτσι το ήδη “δύσκολο” κοινωνικό κλίμα που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση.
Ο Κώστας Καραμανλής απ’ την άλλη, στο διάστημα της πρωθυπουργίας του είχε… προσπεράσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν τον είχε επιλέξει σε κανένα από τα κυβερνητικά σχήματα στα οποία επένδυσε μετά τη νίκη στις εκλογές του 2004 και αργότερα σε εκείνες του 2007, καθώς είχε επικρατήσει η άποψη της αποφυγής συμμετοχής στην κυβέρνηση δυο μελών της οικογένειας Μητσοτάκη.
Και η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα μπορούσε, εκείνη την εποχή, να είναι αυτή που θα έμενε εκτός νυμφώνος.

υστερογραφα.

Δένδιας: Μπορεί και να μην πιάναμε ποτέ τον Κόλα

Nikos-DendiasΜια… ιδιαίτερη απάντηση δίνει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη την οποία παραχωρεί στη “Real News”, αναφορικά με το κατά πόσο πιστεύει ότι οι αστυνομικές αρχές άργησαν πολύ να εντοπίσουν, και τελικά να σκοτώσουν τον Αλβανό δραπέτη των Τρικάλων Μάρτιν Κόλα.
“Χρειάστηκαν όντως τέσσερις μήνες, αλλά θα μπορούσαν να χρειαστούν πολύ περισσότεροι ή και να μην εντοπιστεί ποτέ ο συγκεκριμένος δραπέτης”, τονίζει με νόημα ο Νίκος Δένδιας.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο συνταγματικό τόξο, ενώ προβλέπει ότι η Χρυσή Αυγή θα “ξεφουσκώσει”, μόλις η Ελλάδα επιστρέψει στην ανάπτυξη.


Δένδιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ότι θα καταργήσει και τις πυρκαγιές

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια απάντησε στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις πυρκαγιές:
«O ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόσληψη των πάντων υπόσχεται τώρα ότι θα καταργήσει τις πυρκαγιές! Δυστυχώς, κάθε ανακοίνωση του συγκεκριμένου κόμματος διευρύνει τα όρια της γραφικότητας, αναφέρει η ανακοίνωση.

Θέλει ο (πρόεδρος του) ΣΕΒ να κυβερνήσει την Ελλάδα;

Dimitris-Daskalopoulos-Alexis-Tsipras
(Photo Eurokinissi)
Twitter @EmOikonomidis
Η ιστορική εμπειρία επιμένει πεισματικά ότι το κεφάλαιο και η Αριστερά είναι δυο ασύμβατες μεταξύ τους έννοιες. Τουλάχιστον για τα καθεστώτα και τις περιόδους που η συσσώρευση του πρώτου αποτελούσε τη ρητορική λόγχη της δεύτερης, και διεκδικούσε με πάθος την “απαλλοτρίωση” του, με απώτερο στόχο την αναδιανομή του προς όφελος των πλέον αδύναμων κοινωνικών τάξεων.

Ο Στουρνάρας... απειλεί να γράψει βιβλίο

Giannis-Stournaras
Είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, ένα από τα πρόσωπα στη θέα των οποίων και στο άκουσμα του ονόματός τους, η ελληνική κοινωνία εξεγείρεται. Και τα συλλογικά αντανακλαστικά αρχίζουν να χτυπούν κόκκινο.

Ο Γ.ΠΑΪΣΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ 85 ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ

Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ N.A.S.A. ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΟΥΪΛ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ακράτας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Αιγείρας!


Συναυλία της Φιλαρμονικής Ακράτας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Αιγείρας!

Το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 και ώρα 9.15 μ.μ. στη πλατεία της Ακράτας!
Δηλώστε συμμετοχή-παρουσία, ενημερώστε τους φίλους σας!

ΟΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ! ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ!

Παραλίγο φονιάδες για ένα...iPad


Ο ιδιοκτήτης ενός tablet κατηγόρησε 23χρονο για την κλοπή του και ο 83χρονος παππούς του δεύτερου του έδωσε γεμάτο κυνηγετικό όπλο για να «τελειώνει» με την υπόθεση!
Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ ,το συμβάν έγινε στην Χίο και ο νεαρός δεν δίστασε να πυροβολήσει κατάστηθα τον 34χρονο. Ευτυχώς τα τραύματά του δεν ήταν πολύ σοβαρά και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.
Η κινητοποίηση της αστυνομίας οδήγησε στον εντοπισμό των δύο δραστών, στην κατοικία τους στα Καρδάμυλα.
Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και οπλοχρησία από κοινού από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Κατασχέθηκαν τόσο η κυνηγετική καραμπίνα, όσο επίσης και ένα αεροβόλο όπλο, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι με λάμα μήκους έξι εκατοστών και δύο κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων.

pinakio.blogspot.gr

«Τι και αν όλοι σας είστε στις παραλίες...εγώ μια χαρά περνώ μέσα στην γλάστρα μου...Όαση!»



 pinakio.blogspot.gr

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Επίσκεψη εργασίας στα Ιωάννινα πραγματοποιεί, αύριο Δευτέρα 29 Ιουλίου, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Μετά το μεσημέρι, ο κ. Παπαμιμίκος θα επισκεφτεί βιομηχανία παραγωγής εμφιαλωμένου νερού, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τους προέδρους των ΝΟΔΕ Ηπείρου και Κέρκυρας.

ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ: Επικές στιγμές αντίστασης του Ελληνισμού στην Κύπρο το 1974



ΖΩΝΤΑΝΑ στο XAgr.net την Δευτέρα 29/7 στις 10μμ.
Η διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής αυτή την Δευτέρα παρουσιάζει ένα ιστορικό αφιέρωμα στην ηρωική αντίσταση του ΕΛληνισμού στην Κύπρο το 1974. Άγνωστες στιγμές επικής αντίστασης, λίγων γενναίων ανδρών απέναντι στις ορδές των τούρκων.
  • Επιχείρηση ΝΙΚΗ και Α' Μοίρα Καταδρομών
  • Η επική αντίσταση της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου
  • Νυκτερινές επιχειρήσεις στον Πενταδάκτυλο από τους Καταδρομείς της Εθνικής Φρουράς
  • Η ανάκληση των Phantom και των υποβρυχίων: σκοτεινό παρασκήνιο και προδοσία
  • Οι καταστροφείς αρμάτων που έσωσαν την Λευκωσία
και άλλες πολλές και ενδιαφέρουσες πτυχές της σύγχρονης Ιστορίας μας που δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστούν!

 Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ & ΜΜΕ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ Α.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ

    Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Τουριστικής Α.Ε. Ο.Τ.Α. του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, κ. Κώστας Λογοθέτης, καλεί τους δημότες, τους φορείς και τα ΜΜΕ, για ενημέρωση επί των θεμάτων και των εξελίξεων, που αφορούν την Τουριστική Α.Ε. Ο.Τ.Α. και το Υδροθεραπευτήριο, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 και ώρα 18:00, στο χώρο του Υδροθεραπευτηρίου.

 Παυλόπουλος: Ο Παπανδρέου συνήθισε να είναι τιμητής των πάντων

pavlop
Ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News για έλεγχο του ΣΔΟΕ στο ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου».
«Ο κ. Παπανδρέου, θεωρεί ότι το να υπάρχει ένας έλεγχος σε ότι αφορά και εκείνον είναι κάτι το οποίο είναι έγκλημα καταξίωσης. Έτσι συνήθισε ο κ. Παπανδρέου. Χωρίς να δέχεται κανέναν έλεγχο να είναι κήνσορας. Τιμητής των πάντων. Ο άνθρωπος ο οποίος έρχεται και λέει «πως κάνατε αυτή την έρευνα», ενώ θα μπορούσε να πει «εγώ θα περιμένω τον έλεγχο».
«Ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης περιφερόταν ανά την υφήλιο διασύροντας τη χώρα του», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος στη συνέχεια σχολίασε τη συνέντευξη της αντιπροέδρου της Κομισιόν, κας Ρέντιγκ, στην Real News.
«Η συνέντευξη της αντιπροέδρου της Κομισιόν κ. Ρέντινγκ είναι ίσως η σημαντικότερη συνέντευξη στελέχους της Ευρωπαϊκής επιτροπής που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.
Η ευρωπαϊκή ένωση και η ευρωζώνη ήταν παντελώς ανέτοιμη να αντιμετωπίσει μια κατάσταση σαν και αυτή στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα. Τονίζει το μεγάλο δημοκρατικό έλλειμμα μέσα στο οποίο λειτουργεί αυτή την ώρα η ευρωπαϊκή ένωση. Τα μνημόνια ήταν μια εσφαλμένη συνταγή. Αυτό λέει η κα Ρέντινγκ. Με αυτή την πολιτική δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ευρώ, αυτόν τον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο, ο οποίος είναι και νομισματικός πόλεμος», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

ysterograga.gr

Πύρινα μέτωπα σε Κρήτη, Ρόδο. Κάηκαν σπίτια στη Σέριφο - Έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν από τη φωτιά

ΦΩΤΟ από plektani.gr - Chloe Biscotaki
Μάχη με τις φλόγες δίνουν τις τελευταίες ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Κρήτη, Σέριφο και Ρόδο.
Στη Σέριφο η νύχτα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Αγία Μαρίνα, πέρασε από το Μέγα Λιβάδι και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα. Επίσης, κάηκε το παλιό διοικητήριο, ένα νεοκλασικό κτίριο, στο οποίο στεγαζόταν η διοίκηση της μεταλλευτικής εταιρείας που υπήρχε στο νησί.   Στην περιοχή δεν υπήρχε πυροσβεστικός σταθμός, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί  και κινείται πλέον προς την περιοχή Κουταλάς, όπου κάτοικοι του νησιού σπεύδουν να βοηθήσουν, ώστε να γλιτώσουν τουλάχιστον τα σπίτια της περιοχής.
Η ατμόσφαιρα αργά το απόγευμα ήταν αποπνικτική. Οι δύο οικισμοί εκκενώθηκαν μετά από απόφαση του διοικητή της αστυνομίας, Μάριου Κουρσουλίδη  Κάτοικοι αλλά και τουρίστες κατέβηκαν στη θάλασσα και κάποιοι άφησαν τις βαλίτσες τους στην στεριά και βούτηξαν για να αισθανθούν καλύτερα...
Αυτή την ώρα η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικής δυνάμεις, για τυχόν αναζωπύρωση. Συγκεκριμένα βρίσκονται 6 πυροσβέστες και 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία οχήματα, ένα όχημα ΟΤΑ, ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο, ένα ελικόπτερο και έξι καναντέρ.
 Στην Κρήτη, τέθηκε υπο μερικό έλεγχο η φωτιά  ανάμεσα στο χωριό Αληθινή και την Πόμπια όπου έχουν σπεύσει οχήματα με 21 πυροσβέστες, πυροσβεστικό ελικόπτερο, υδροφόρες του Δήμου Φαιστού και κάτοικοι της περιοχής...
Επίσης, στην περιοχή Ίστριο της νότιας Ρόδου, 'εξι πυροσβεστικά αεροπλάνα, τέσσερα ελικόπτερα, περισσότεροι από 250 πυροσβέστες με 30 και πλέον οχήματα, «παλεύουν» από τις 05.00 τα ξημερώματα να ελέγξουν τα μέτωπα του πύρινου εφιάλτη που εξακολουθεί να απειλεί χωριά...
 Οι πυκνοί καπνοί κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Οι φλόγες που βρίσκονται σε μικρή απόσταση απο τα σπίτια στα χωριά της Οιστριας και στο Βακυ, υποχρέωσαν πολλούς κατοίκους να απομακρυνθούν. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις του δασαρχείου, της πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από χθες το απόγευμα, που εκδηλώθηκε η φωτιά, έχουν αποτεφρωθεί περισσότερα από 30.000 στρέμματα δασικής εκτασης.
«Το μόνο ευχάριστο από την τραγωδία, που πλήττει τη Ρόδο, είναι ότι ο αέρας κόπασε λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στις επίγειες δυνάμεις να ανασυνταχθούν και να κινηθούν ευέλικτα για να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς» δηλώνει ο κ. Μαχαιρίδης.
Μετά τις 20.00 το βράδυ έφθασε στο νησί ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο οποίος βρίσκεται στον τόπο της φωτιάς. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, 65 πυροσβέστες και οχήματα διαφόρων υπηρεσιών έφτασαν στη Ρόδο από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Υπάρχει, πάντως, συγκρατημένη αισιοδοξία ότι έως το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα καταφέρουν να θέσουν υπό ελεγχο την φωτιά.

8 “μύθοι” για τα κονδυλώματα που ενδιαφέρουν όλους

Για τον ιό HPV, τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων, έχουν κατά καιρούς ακουστεί πολλά, τα οποία φυσικά και δεν διαδίδονται από επιστήμονες, αλλά καταφέρνουν να δημιουργούν “αστικούς μύθους”. Πολλοί αναρωτιούνται τι είναι ο HPV, τι προκαλεί, εάν είναι υπεύθυνος για τον καρκίνο της μήτρας; τι είναι τα κονδυλώματα; και πολλά άλλα.
Σήμερα στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα δείτε 8 μύθους για τα κονδυλώματα και τον HPV και τι πραγματικά ισχύει... Και θυμηθείτε βρισκόμαστε στο καλοκαίρι και πάντα πρέπει να λαμβάνουμε προφυλάξεις.

Διαβάστε περισσότερα στο iatropedia.gr

Η “τελευταία ελπίδα της Ευρώπης” στο πλευρό της Ελλάδας

Enrico-Letta-Angela-Merkel
Twitter @EmOikonomidis
Ο πολιτικός που… υποχρεώθηκε μέσα σε ένα απόγευμα να γίνει ηγέτης, να συμμαζέψει τη χαοτική ψυχοσύνθεση ενός κομματικού συστήματος μαθημένου στη διαίρεση και όχι στην πρόσθεση δυνάμεων, και να τραβήξει χειρόφρενο στη φρενήρη πορεία της οικονομίας-αντίγραφο της γερμανικής προς τη χρεοκοπία, που μετά βεβαιότητας θα γκρέμιζε συνολικά το οικοδόμημα της ευρωζώνης, με αυτονόητες σεισμικές δονήσεις στην παγκόσμια οικονομία, βρίσκεται σήμερα στην Ελλάδα.
Ο Ενρίκο Λέττα ήταν, στο ξεκινήμα τουλάχιστον της θητείας του πριν από μερικούς μήνες, “η τελευταία ελπίδα της Ευρώπης”, και στην Αθήνα θα συζητήσει με τον Αντώνη Σαμαρά κοινές στρατηγικές για να αλλάξει μια Ευρώπη που δεν αρέσει πλέον σε κανέναν. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ιταλία, ούτε καν στη Γερμανία, τη μόνη χώρα που κερδίζει από τη βαθιά, σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση.
Σχηματικά, ο Ενρίκο Λέττα έρχεται στη χώρα που κατάφερε να αποφύγει τη χρεοκοπία το καλοκαίρι του 2012, και σήμερα, έναν χρόνο μετά δικαιούται να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον. Και να βλέπει τον εαυτό της μέρος μιας Ευρώπης που πρέπει να αλλάξει, έχοντας πλέον μάθει από τις χρόνιες και δομικές στρεβλώσεις που έφεραν τις Βρυξέλλες σε απόσταση από τις πραγματικές ανάγκες των λαών και των κοινωνιών που, υποτίθεται ότι πρέπει να υπηρετούν.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός εκπρόσωπος μιας γενιάς που έμαθε να δουλεύει και να διακρίνεται, και σε πολιτικό επίπεδο να προσπαθεί να συναρπάσει και πάλι μια κοινωνία η οποία είναι γονιδιακά προσανατολισμένη να αναζητεί ηγέτες που θα την εμπνεύσουν, έστω και στη στρεβλωτική εκδοχή ενός Μπερλουσκόνι, μίλησε εγκαίρως για τα τρία σημεία-φετίχ της πολιτικής που εφαρμόζεται σήμερα στην Ευρώπη.
Τόνισε ότι θα πρέπει να μπει φρένο στη λιτότητα, να ενισχυθεί μια ανάπυξη με προοπτική και αλληλοτροφοδοτούμενη δυναμική, και να χτυπηθεί στη ρίζα της η διογκούμενη ανεργία των νέων. Δηλαδή, των γενεών που έρχονται και θα κληρονομήσουν όποια Ευρώπη ζωγραφίσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες της ιστορικότερης ηπείρου του πλανήτη μας.
Χθες, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, το οποίο σε εκκωφαντική αντίθεση με τους Έλληνες πολιτικούς χρησιμοποιεί για να παράξει ιδέες και να κινητροδοτήσει ζύμωση προτάσεων, αντί να αναλίσκεται σε… χαριεντισμούς και χαμηλού επιπέδου προσεγγίσεις, ο Ενρίκο Λέττα… προειδοποίησε: “Στην Αθήνα, για να πούμε στους Έλληνες ότι θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, με εργασία, πολιτισμό και ελπίδα ως λέξεις-κλειδιά. Η Αθήνα είναι το σύμβολο μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να αλλάξει”.
Η διαφορά είναι ότι ο Ενρίκο Λέττα ανήκει σε εκείνους που θεωρούν ότι η αλλαγή δεν έρχεται από μόνη της. Και δεν αποτελεί αντάμωμα του (πολύ) μακρινού μέλλοντος, αλλά του ζώντος παρόντος.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς χρίσματα

Στα κομματικά επιτελεία έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η τάση που διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι υπέρ της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αποπολιτικοποίησης αυτής της αναμέτρησης, με την ενθάρρυνση υποψηφιοτήτων που θα εμφανιστούν ως ανεξάρτητες.
Το πρόβλημα αφορά κυρίως το ΠΑΣΟΚ που θα χάσει σημαντικό αριθμό δυνάμεων και δεν θα ήθελε αυτό να καταγραφεί. Ηδη, δήμαρχοι και περιφερειάρχες που εξελέγησαν με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να παρουσιαστούν ως υπερκομματικοί στις τοπικές κοινωνίες προσπαθώντας να βρουν κώδικα συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και πάντως να διαχωρίσουν τη θέση τους από τη Χαριλάου Τρικούπη και τη συγκυβέρνηση.
Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της ενδιαφέρεται έντονα για τους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να μοιράσει γαλάζια χρίσματα σε όλη την επικράτεια γνωρίζοντας ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με αντάρτικα.
Ένα ερώτημα που δεν έχει ακόμη απαντηθεί είναι εάν τα κόμματα της συμπολίτευσης θα κάνουν κοινή επιλογή υποψήφιου σε κάποιες περιπτώσεις και, αν ναι, σε ποιες. Φαίνεται πως οι ηγεσίες εξετάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά οι αντιδράσεις από κάτω προς τα πάνω αναμένονται έντονες, ειδικά καθώς η γαλάζια βάση παραμένει ενοχλημένη από τον πολιτικό εναγκαλισμό Σαμαρά-Βενιζέλου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει και αυτός προβλήματα, παρά τη δυναμική του ως αξιωματική αντιπολίτευση, επειδή δεν έχει στελέχη με εκτόπισμα σε τοπικό επίπεδο. Επομένως, η Κουμουνδούρου αναζητά πιθανούς υποψήφιους στη δεξαμενή των απογοητευμένων του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό προκαλεί αντιδράσεις στον κομματικό μηχανισμό που δεν θέλει να δίνεται προβάδισμα σε «δάνειες δυνάμεις».

 aftodioikisi.gr

Στις 18 και 25 Μαΐου 2014 οι δημοτικές εκλογές

Μία εβδομάδα πριν από τις 25 Μαΐου 2014, ημερομηνία την οποία είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, θα ξεκινήσουν, τελικά, οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Συγκεκριμένα, προκειμένου ο β΄ γύρος να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές ο α΄ γύρος θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Κυριακή 18 Μαΐου.

Η απάντηση της Real news

Με αφορμή την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του τ. πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου η διεύθυνση της Realnews έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Δεν συνηθίζεται τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ να τα ανακοινώνουν οι ελεγχόμενοι. Αρμόδιο να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της έρευνάς του και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα είναι το ίδιο το Σώμα.»
 
 info@ enikos.gr