Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Όταν ο Κυριάκος ζήτησε να δει τον Κώστα Καραμανλή…

Kyriakos-Mitsotakis
Την αποκάλυψη ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε την είσοδο του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην πλατεία Μαβίλη, κάνει το “Έθνος της Κυριακής”.
Σύμφωνα με την ναυαρχίδα του Ομίλου Μπόμπολα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να συναντηθεί με τον Κώστα Καραμανλή, σε ένα τετ-α-τετ ουσίας αλλά και βαθιάς σημειολογίας.
Ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχει αναλάβει το δυσκολότερο έργο στη σημερινή κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή το “κούρεμα” του δημοσίου από υπαλλήλους που μετά βεβαιότητας θα οδηγηθούν στην πλειοψηφία τους στην ανεργία, επιβαρύνοντας έτσι το ήδη “δύσκολο” κοινωνικό κλίμα που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση.
Ο Κώστας Καραμανλής απ’ την άλλη, στο διάστημα της πρωθυπουργίας του είχε… προσπεράσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν τον είχε επιλέξει σε κανένα από τα κυβερνητικά σχήματα στα οποία επένδυσε μετά τη νίκη στις εκλογές του 2004 και αργότερα σε εκείνες του 2007, καθώς είχε επικρατήσει η άποψη της αποφυγής συμμετοχής στην κυβέρνηση δυο μελών της οικογένειας Μητσοτάκη.
Και η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα μπορούσε, εκείνη την εποχή, να είναι αυτή που θα έμενε εκτός νυμφώνος.

υστερογραφα.