Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Κορονοϊός: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test την Παρασκευή

 Κορονοϊός: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test την Παρασκευή 

Αύριο, Παρασκευή 11 Ιουνίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα 25 σημεία δωρεάν ελέγχου σε Αττική και Πελοπόννησο είναι τα ακόλουθα:

Μάγεψε το «δαχτυλίδι της φωτιάς» – Εντυπωσιακές εικόνες από την έκλειψη Ηλίου

 Το «δαχτυλίδι της φωτιάς» - Εντυπωσιακές εικόνες από την έκλειψη Ηλίου 

 Ολοκληρώθηκε το φαινόμενο της ηλιακής έκλειψης που ήταν ορατή στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη και καθήλωσε εκατομμύρια ανθρώπους που είχαν το βλέμμα στον ουρανό.

Πρόκειται για μια ετήσια έκλειψη του Ήλιου, όπου το φεγγάρι θα… μπλοκάρει μερικώς τον ήλιο.

Αν και η περισσότερη «δράση» περιορίστηκε στον Αρκτικό Ωκεανό, όπου ζουν

Μαρία Σάκκαρη: Βαθιά υπόκλιση από το twitter – Τα μηνύματα υπερηφάνειας στην κορυφαία τενίστρια

  

Η Ελληνίδα Μαρία Σάκκαρη τενίστρια μπορεί να μην τα κατάφερε να ολοκληρώσει αυτό που πριν από λίγες ημέρες φάνταζε σαν όνειρο, ωστόσο γέμισε με υπερηφάνεια τον ελληνικό λαό και σκόρπισε τον τρόμο στους αντιπάλους της.

Η Μαρία λύγισε, ύστερα από ένα ματς-θρίλερ διάρκειας 3 ωρών και 18 λεπτών, στον μεγάλο ημιτελικό από την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στον τελικό του Roland Garros.

Λίγα λεπτά μετά το τέλος της σπουδαίας αναμέτρησης πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού αλλά και του καλλιτεχνικού χώρου έσπευσαν να δηλώσουν, μέσω των social media, πόσο υπερήφανοι αισθάνονται με τη σημερινή εμφάνιση της Ελληνίδας τενίστριας.

 Το μήνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη

Έγραψε ιστορία κι ας μην κατάφερε να φτάσει στον τελικό @rolandgarros  η μοναδική @mariasakkari  Κατέδειξε ότι η κατάκτηση Grand Slam & η παγκόσμια καταξίωση είναι πιο κοντά από ποτέ Μπράβο, Μαρία, συγχαρητήρια Πάμε @Tokyo2020 #TeamHellas #RoadtoTokyo #Tennis

Το μήνυμα του Ολυμπιακού

Συγχαρητήρια @mariasakkari για την εκπληκτική σου εμφάνιση στο @rolandgarros! Μας έκανες όλους περήφανους! Τα καλύτερα έρχονται! #RolandGarros #Paris #Tennis #Congratulations
 
 

Roland Garros: Πάλεψε σαν λιοντάρι η Σάκκαρη – Έχασε στον ημιτελικό από την Κρεϊτσίκοβα

 Roland Garros: Πάλεψε σαν λιοντάρι η Σάκκαρη – Έχασε στον ημιτελικό από την Κρεϊτσίκοβα 

Σε ένα ματς θρίλερ, που έδινε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε πολύ, έδωσε τα πάντα, αλλά δεν τα κατάφερε να πάει στον τελικό στο φετινό Roland Garros.

Ηττήθηκε από την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα με 2-1 σετ σε ένα συγκλονιστικό ημιτελικό του γαλλικού open, έπειτα από 3 ώρες και 18 λεπτά.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, πάλεψε σαν… Σπαρτιάτισσα στο παιχνίδι της χρονιάς,  έφθασε μία… ανάσα από μία επική ανατροπή, αλλά “λύγισε” τελικά μετά από ένα παιχνίδι “θρίλερ” και ηττήθηκε με 2-1 σετ (7-5, 4-6, 9-7).

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 45 νέα κρούσματα σήμερα (21 στην Αχαΐα - 7 στην Κορινθία.)

 

Μικρή αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού , (+7 ) καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 45 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 21 καταγράφονται στην Αχαΐα. Επίσης μονοψήφια   νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν και οι υπόλοιποι νομοί της περιοχής.

Δεκαεφτά (18) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 7 εξ αυτών  να ανακοινώνονται στην Π. Ε. Κορινθίας, και 5 στην Π. Ε. Μεσσηνίας.

 Επίσης άλλα 27 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (21) και  Ηλείας (66). 

Σήμερα  10 / 6 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 45 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 25.108 ( 10.843 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Πέμπτη 10/ 6 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (21),  Μεσσηνίας  (5) ,  Κορινθίας (7), Ηλείας (6), Αργολίδας (1), Αρκαδίας (1) και Λακωνίας (4) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                11.588

Π.Ε. Κορινθίας             3.874

Π.Ε. Ηλείας                  2.662

Π.Ε. Αργολίδας            2.317

Π.Ε. Αρκαδίας             2.086

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.609    

Π.Ε. Λακωνίας               957