Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως «Ιταλός»

 Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως «Ιταλός» 

«Έφυγε» σε ηλικία 73 ετών από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Ο γνωστός ως «Ιταλός», είχε συμβάλλει στη συγγραφή της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ που παρουσίασε την 3η Σεπτέμβρη του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.

Διωκόμενος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας διέφυγε στην Ιταλία.

Κ. Καραμανλής για Τέμπη: Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία

 Κ. Καραμανλής για Τέμπη: Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία 

«Δεν υπάρχει κανείς άλλος σε αυτή την αίθουσα που να επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα. Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία» είπε από το βήμα της Βουλής κατά την ομιλία του, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.

Είπε, ακόμη:

«(…) Η τραγωδία των Τεμπών γίνεται καθημερινά αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης (…) Ποτέ δεν επιδιώξαμε την φυσική εξόντωση των πολιτικών μας αντιπάλων, σε περιπτώσεις όπως αυτές με τις τραγωδίες με τη Μάνδρα και το Μάτι» είπε ο ίδιος, μεταξύ άλλων.

Εκλογοδικείο: Συζητήθηκαν νέες ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου

 Εκλογοδικείο: Συζητήθηκαν νέες ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου 

Στο Εκλογοδικείο συζητήθηκαν σήμερα 6 ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023. Ειδικότερα, με πρόεδρο την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ευαγγελία Νίκα και με τη συμμετοχή της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Μυρσίνης Παπαχίου, όπως και της πρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Σωτηρίας Ντούνη, συνήλθε το Εκλογοδικείο στην δεύτερη συνεδρίασή του μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωματικός βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Θεοδώρου και ο εκλογέας Νίκος Πράγιας, στράφηκαν κατά της βουλευτού Ευβοίας ΠΑΣΟΚ, Αικατερίνης Καζάνη, υποστηρίζοντας ότι η τελευταία έχει κώλυμα εκλογιμότητας σύμφωνα με το

Η Βουλή των Ελλήνων στηρίζει τα τέκνα πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

  

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλευρό των οικογενειών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος παραμένει για μια ακόμη χρονιά η Βουλή των Ελλήνων.

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, θα διατεθεί για το τρέχον έτος 2024, το συνολικό ποσό των 611.500 ευρώ για τη στήριξη 70 παιδιών, 45 πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Πρόκειται για παιδιά ανήλικα ή φοιτητές και σπουδαστές.

 

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τη συμβολική αυτή οικονομική ενίσχυση στην οποία προβαίνει από το 2010, αποτίει ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη όσων χάθηκαν υπηρετώντας με αυτοθυσία την πατρίδα. Οι οικογένειές τους χρειάζονται στήριξη και η Βουλή των Ελλήνων είναι πάντα πρόθυμη να την προσφέρει. 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

 

Ο Πρωθυπουργός & Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά τους πολίτες στο Μοσχάτο, Σάββατο 30/3

 
Ο Πρωθυπουργός & Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τους πολίτες στο Μοσχάτο, το Σάββατο 30/3/2024 και ώρα 12 το μεσημέρι στο καφέ "Sims" (Κορίνθου 8, πλατεία Μεταμορφώσεως, Μοσχάτο).
 
Σας περιμένουμε

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές του ΤΕΕ - Ποιοι διεκδικούν την προτίμηση του τεχνικού κόσμου στις κάλπες της 19ης Μαΐου 2024

tee logo

Ανακοινώθηκαν επισήμως οι υποψήφιοι  στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, στις δέκα τρεις  (13) Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικότητας, στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αθήνας για τις εκλογές ΤΕΕ της 19ης/5/2024. Την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ κατά την Ειδική Συνεδρίαση της 26/03/2024. Μπορείτε να δείτε την πλήρη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, με όλα τα ονόματα των υποψηφίων ανά ψηφοδέλτιο και συνδυασμό, στην ειδική ιστοσελίδα του ΤΕΕ για τις εκλογές της 19ης Μαΐου 2024:

https://web.tee.gr/ekloges-tee-2024/

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του ΤΕΕ συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου 120.000 διπλωματούχοι μηχανικοί περίπου, καθώς το Επιμελητήριο αποτελεί τον μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας, γεγονός που δίνει στις εκλογές αυτές ιδιαίτερη σημασία.

 

Σχετικά με τη διενέργεια των εκλογών στο Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε: