Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Κώστας Κόλλιας: «Αρχίζει από την Παρασκευή η σταδιακή πληρωμή των αγροτών για τις ζημιές του 2009»



Την Παρασκευή ξεκινά η σταδιακή πληρωμή συμπληρωματικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές του 2009. Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Έπειτα από πέντε χρόνια ξεκινά επιτέλους η σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών που είχαν υποστεί αγρότες της Κορινθίας με τις αποζημιώσεις του 2009. Σε επικοινωνία που είχα με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, ενημερώθηκα ότι από την Παρασκευή  θα ξεκινήσουν οι πληρωμές σε παραγωγούς, οι οποίοι αν και διέθεταν παραστατικά που αποδείκνυαν τη ζημία που είχαν υποστεί, δεν είχαν λάβει τις αντίστοιχες αποζημιώσεις.
Δυστυχώς χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια, χιλιάδες ενστάσεις, δικαστικές προσφυγές και αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μου στη Βουλή, στο Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να υπάρξει αυτή η επανόρθωση, πρόκειται ωστόσο για ένα πρώτο βήμα. Εξ όσων πληροφορούμαι, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα δοθούν συμπληρωματικά ποσά σε αγρότες που κατέθεσαν τιμολόγια για βρώσιμα σταφύλια, τα οποία λόγω των καταστροφών κατέληξαν στην οινοποίηση και την οξοποίηση.
          Βεβαίως δεν έχουν αποκατασταθεί όλες οι αδικίες. Υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες, όχι μόνο για τους παραγωγούς που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, αλλά και για άλλους που είτε δεν τρύγησαν καθόλου είτε δεν τους αναγνωρίστηκαν τα τιμολόγια που προσκόμισαν. Είναι όμως σημαντικό ότι από την Παρασκευή θα αρχίσει η σταδιακή πληρωμή των πληγέντων παραγωγών μας.
Από την πρώτη στιγμή στάθηκα στο πλευρό των αμπελοκαλλιεργητών μας, δίνοντας μαζί τους τον αγώνα για δίκαιες αποζημιώσεις. Έχω δηλώσει ότι αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία να δοθεί, έπειτα από τόσα χρόνια, λύση σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ασυνέπεια άλλων. Πλην όμως, το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια, γι’ αυτό και διατηρώ την πεποίθηση ότι η πολιτεία, θα πράξει τα δέοντα. Όσο για τους αγρότες που δεν δικαιώθηκαν σε αυτό το στάδιο, επισημαίνω ότι υπάρχει σε εξέλιξη προσφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη, προσφυγή την οποία έχω στηρίξει και εκτιμώ ότι θα υπάρξουν θετικές αποφάσεις για τους πληγέντες παραγωγούς. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να αποκατασταθεί και ο τελευταίος αδικημένος αγρότης.»

Η Άννα Ασημακοπούλου, για τα βασικά συμπεράσματα από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ,




Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, για τα βασικά συμπεράσματα από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα βασικά συμπεράσματα από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ:
Σχέδιο δεν έχουν, γιατί η κάθε συνιστώσα έχει τη δική της άποψη.
Προσανατολισμό δεν έχουν, μια που καλούν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ σε κοινή πορεία κατά της Ευρώπης.
Ήταν, πράγματι, μια Κεντρική Επιτροπή αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Απαράδεκτη πρακτική



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δηλώσεις για το σημερινό δημοσίευμα της Real News που αφορά στην ΕΛΣΤΑΤ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης η οποία και θα είναι ο τελικός κριτής με βάση όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.
Ωστόσο, αποτελεί απαράδεκτη πρακτική πολιτικά πρόσωπα, με πρώτον τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, να εξαπολύουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά προηγούμενων κυβερνήσεων.
Θυμίζουμε μόνο ότι η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, πλήρωσε υποχρεώσεις παρελθόντων ετών του Δημοσίου πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι το 2009 οι εκλογές προκλήθηκαν από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος διαχειρίστηκε από εκεί και πέρα την οικονομία της χώρας με το γνωστό δόγμα «Λεφτά Υπάρχουν».
Ας είναι, λοιπόν, οι πάντες και πιο προσεκτικοί και πιο υπεύθυνοι».

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΧΙΛΗ 2-0

 
Η Ολλανδία έπαιζε για δύο αποτελέσματα, η Χιλή ήθελε μόνο νίκη και τελικά η μπίλια... έκατσε στο πορτοκαλί. Με τον Λίροϊ Φερ να περνά στο ματς στο 75' και στο 77' να βρίσκει δίχτυα και τον Ντεπάι (επίσης αλλαγή) να σκοράρει στις καθυστερήσεις μετά από «τρελή» κούρσα του Ρόμπεν, οι «οράνιε» επικράτησαν με 2-0, σε ένα ματς με... πολύ ξύλο και κατέκτησαν την πρωτιά στον 2ο όμιλο.
Μια πρωτιά που πιθανότητα τους «γλιτώνει» από πρόωρο... ραντεβού στους «16» με την Βραζιλία, την οποία πιθανότατα (εκτός αν δεν βγει πρώτη) θα συναντήσει η Χιλή, που τερμάτισε δεύτερη.
Λόγω των αλλαγών των δύο ομάδων (και κυρίως της Ολλανδίας), ο ρυθμός στο ξεκίνημα ήταν... χαμηλός και οι φάσεις είδος προς εξαφάνιση. Όταν οι παίκτες άρχισαν να ανεβάζουν στροφές, είδαμε και λίγο μπάλα, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να έρχεται για την Χιλή, όταν στο 23' ο Γκουτιέρες σούταρε ψηλά άουτ.
Η Ολλανδία έμοιαζε ακίνδυνη μέχρι που ανέλαβε δράση ο Ρόμπεν και παραλίγο, στο 40', να πετύχει γκολ-ποίημα όταν έκανε απίστευτη κούρσα προς την περιοχή της Χιλής, απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και σούταρε διαγώνια, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπράβο.
Το ημίχρονο έκλεισε με νέα χαμένη ευκαιρία για τη Χιλή, όταν ο Ντίας εκτέλεσε το φάουλ και ο... ξεχασμένος, από την άμυνα της Ολλανδίας, Γκουτιέρες. έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω, βλέποντας την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.
Βιονικός Ρόμπεν, πρώτη η Ολλανδία!Περνώντας στο δεύτερο 45λεπτο οι φαν Χάαλ και Σαμπάολι συνέχισαν τις δοκιμές και τις αλλαγές, με το παιχνίδι να παραμένει γρήγορο, αλλά πολύ πιο δυνατό με... ξύλο σε αρκετές μονομαχίες. Ο Αλέξις Σάντσες ταλαιπώρησε πολλές φορές την άμυνα της Ολλανδίας και στο 65' προσπάθησε να νικήσει τον Σίλεσεν, που είχε κλείσει σωστά τη γωνία του και έδιωξε.
Στο 66' ο Ρόμπεν προσπάθησε ξανά να πετύχει... γκολάρα, κάνοντας ντρίμπλες και προσποιήσεις έξω από την περιοχή, αλλά ο Μπράβο του είπε «όχι», όπως έκανε και στο εξαιρετικό μακρινό σουτ του Ντεπάι, δέκα λεπτά μετά.
Κι ενώ το... ξύλο στο μαρκαρίσματα συνεχιζόταν, η Ολλανδία βρήκε τρόπο να πετύχει γκολ. Ο Φερ, 91 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, βρήκε δίχτυα με κεφαλιά, μετά την «κομπίνα» Ρόμπεν και Γιάνμαατ σε κόρνερ. Λίγο μετά και η δεύτερη, από τις τρεις αλλαγές του φαν Χάαλ, χρίστηκε σκόρερ, με τον Ντεπάι να πετυχαίνει το... μισό γκολ που «έφτιαξε» ο Ρόμπεν, ο οποίος στις καθυστερήσεις έκανε κούρσα από τη σέντρα φτάνοντας ως την γραμμή του άουτ, πριν γυρίσει στον συμπαίκτη του για το 2-0.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Φλααρ, Ντε Φρέι, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Γιάνμαατ, Σνάιντερ (75' Φερ), Ρόμπεν, Κάουτ (89' Κονγκολό), Λενς (69' Ντεπάι), Βαϊνάλντουμ
ΧΙΛΗ: Μπράβο, Μένα, Ίσλα, Σίλβα (70' Βαλβίδια), Σάντσες, Βάργκας (81' Πινίγια), Γκουτιέρεζ (46' Μποσεζούρ), Μεντέλ, Χάρα, Αρανγκίζ, Ντίας

Με το... κεφάλι ψηλά η Ισπανία 3 - 0 την Αστραλία

Με το... κεφάλι ψηλά η Ισπανία (vds)
Έστω και με αυτό τον τρόπο ο κύκλος έκλεισε νικηφόρα. Η απερχόμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία, επικράτησε με 3-0 της Αυστραλίας με τις δύο ομάδες να λένε «αντίο» στα γήπεδα της Βραζιλίας καθώς αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Μία ομάδα που κατέκτησε τα πάντα τα προηγούμενα χρόνια και μάγεψε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, ουσιαστικά έκλεισε τον κύκλο της καθώς αρκετοί είναι οι παίκτες που θα αποχωρήσουν. Ένας εξ αυτών ο 33χρονος επιθετικός Νταβίντ Βίγια, που έκλεισε την καριέρα του με το Εθνόσημο σκοράροντας, ενώ όταν έγινε αλλαγή ξέσπασε σε λυγμούς στον πάγκο
Ο Βίγια θα συνεχίσει την καριέρα του στην New York City, σίγουρα δεν φανταζόταν ένα τέτοιο φινάλε με αποκλεισμό των προηγούμενων Παγκόσμιων Πρωταθλητών «φούριας ρόχας» από τη φάση των ομίλων, αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι και όταν έφτασε στον πάγκο ξέσπασε σε λυγμούς.
Οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έχοντας τον έλεγχο, αλλά όσες φορές έφταναν κοντά στην εστία του Ράιαν είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Την άμυνα των «καγκουρό» ξεκλείδωσε τελικά στο 36' ο Αντρές Ινιέστα. Με μία κάθετη πάσα του βρήκε τον Χουανφράν και εκείνος με τη σειρά του γύρισε προς τη μικρή περιοχή όπου ο Νταβίντ Βίγια με τακουνάκι (!) άνοιξε το σκορ γράφοντας το 1-0. Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ μετά από 22 χρόνια σε Μουντιάλ που μπαίνει με αυτόν τον τρόπο.
Ο Ινιέστα ήταν ο... δράστης και στο δεύτερο γκολ της ομάδας του. Αυτή τη φορά στο 69' βρήκε με νέα κάθετη πάσα τον Τόρες και εκείνος φέρνοντας τη μπάλα στο δεξί έκανε το 2-0. Το τελικό 3-0 έγραψε στο 82' ο Χουάν Μάτα όταν μετά από πάσα του Φάμπρεγας στόπαρε ωραία τη μπάλα και με ψύχραιμο πλασε την πέρασε κάτω από τα πόδια του Ράιαν για το 3-0.
 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Ντάβιντσον, Σπιράνοβιτς, Λέκι, Τάγκαρτ (46' Χάλοραν), Όαρ (61' Τροΐζι), Μπόζανιτς (72' Μπρεσιάνο), Γιέντινακ, ΜακΚάι, ΜακΓκόουαν, Ουίλκινσον.
 ΙΣΠΑΝΙΑ: Ρέινα, Αλμπιόλ, Χουανφράν, Ινιέστα, Βίγια (57' Μάτα), Τόρες, Αλόνσο (83' Σίλβα), Ράμος, Κόκε, Τζόρντι Άλμπα, Καθόρλα (68' Φάμπρεγας).

Η "άβολη αλήθεια" που είπε ο Αντώναρος για τη συγκατοίκηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Evangelos-Antonaros-pontium
Ακόμη μια ηχηρή παρέμβαση πρόσθεσε στο ενεργητικό των τελευταίων ημερών ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Αυτή τη φορά, ο πρώην εκπρόσωπος των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, που παραμένει ένας εκ των πλέον στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού και επί 12 1/2 χρόνια αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”, για τη σεναριολογία περί του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά τις πολιτικές εξελίξεις.
Ο Ευάγγελος Αντώναρος ξεκαθάρισε ότι ο Κώστας Καραμανλής παραμένει ενεργός και μάχιμος πολιτικός, και ως εκ τούτου δεν τον ενδιαφέρει η προοπτική να μεταπηδήσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, κάτι που έχουν γράψει και τα “Υστερόγραφα”, δεν στάθηκε ωστόσο μονάχα εκεί, αλλά μπήκε και στην ουσία της σχέσης “αναγκαστικής συγκατοίκησης” της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, στη σημερινή κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση του Ευάγγελου Αντώναρου έρχεται στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε η αποκάλυψη της “Real News” για το “φούσκωμα” του χρέους από το ΠΑΣΟΚ, το 2009, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ευάγγελου Αντώναρου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”:
-Πώς είδατε την κριτική που διατυπώθηκε από τους κυρίους Βενιζέλο και Παπανδρέου για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Καραμανλή;
“Δείχνει μεγάλη αγωνία για την έκβαση της διερεύνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά της Δικαιοσύνης, και απορώ γιατί σπεύδουν να προδικάσουν το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι επισημαίνουμε ότι καλό είναι να περιμένουμε.
Νομίζω ότι όσοι ασχολούμαστε με τα δημόσια πράγματα, πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα την κάνει.
Γιατί λοιπόν τέτοιος εκνευρισμός και πανικός από την πλευρά του κ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, με τις ανακοινώσεις που είδαμε;
Θέλουν να κρύψουν κάτι;”
- Εσείς, τι λέτε, θέλουν να κρύψουν κάτι;
“Θα σας πω  δύο πράγματα. Πρώτον, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου μας οδήγηασν συνειδητά, αρχικά με την απραξία τους και στη συνέχεια με διάφορες κινήσεις που έκαναν, στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Τρόικας. Από το οποίο ΔΝΤ η σημερινή κυβέρνηση λέει ότι θέλει να απεμπλακεί.
Δεύτερον, είμαι βέβαιος ότι με διάφορους υπολογισμούς περίεργης μορφής, φρόντισαν να φορτώσουν το έλλειμμα με επιπλέον ποσοστά, φτάνοντάς το στα επίπδα του 15,6%, και έτσι επιβάρυναν τους Έλληνες πολίτες με επιπλέον φόρους. Γιατί, για να αποκλιμακωθεί το έλλειμμα αυτό, κλήθηκαν οι Έλληνες πολίτες να πληρώσουν αρκετά δισεκατομμύρια επιπλέον.
Πιστεύω λοιπόν ότι το έλλειμμα είναι φουσκωμένο, και κάποια στιγμή αυτή η πραγματικότητα θα βγει στην επιφάνεια”.
- Υπάρχει ένα στοιχείο στις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ που έχει ειδικό βάρος και ενδιαφέρον. Όταν στον προϋπολογισμό έχει αποτυπωθεί και υιοθετηθεί επισήμως από την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία, ότι το έλλειμμα ήταν τότε 15,6%, αυτό δεν συνιστά δεδομένο που πρέπει να λάβετε υπόψη; Ή έκανε λάθος;
“Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε ή αποσιωπήσαμε τις επιφυλάξεις μας. Άλλωστε, η καταγραφή αυτή είχε γίνει επί κυβερνήσεων Παπανδρέου, και πριν από τη δική μας συμμετοχή σε κυβερνητικές ευθύνες”.
- Είναι επιβεβλημένη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής;
“Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί. Και γι’ αυτό έχει σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση συνασπισμού. Επειδή στη Νέα Δημοκρατία βάζουμε πάνω από όλα το χρέος μας έναντι της πατρίδας.
Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει κάθε τόσο και διαμαρτύρεται, και θεωρεί ότι παραδίδει το πνεύμα του, όταν συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία. Έχουν την εντύπωση ότι στη Νέα Δημοκρατία μας είναι ευχάριστο να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που φέρουν την κεντρική ευθύνη για το γεγονός ότι φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση;”.
- Με το ζόρι το κάνατε;
“Το κάναμε επειδή ήταν η μόνη δυνατή κυβέρνηση συνασπισμού που μπορούσε να σχηματιστεί”.
- Το ερώτημα είναι πόσο μπορεί να αποδώσει μια κυβέρνηση, όταν ο ένας ανέχεται τον άλλο…
“Δεν αρχίσαμε εμείς ξαφνικά να κακολογούμε το ΠΑΣΟΚ και να λέμε τα απίθανα πράγματα που ακούμε. Δεν γνωρίζω ποιά… μύγα τσίμπησε τελευταία κορυφαίους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και αμφισβητούν τα πάντα. Αν θέλουν να συζητήσουμε τα πάντα, ένα προς ένα, ευχαρίστως να το κάνουμε”.
- Τους τσίμπησε μύγα ή υπάρχει άλλη πολιτική επιδίωξη;
“Δεν ξέρω, ίσως να λοξοκοιτάζουν ήδη προς αλλού”.

Πέτρος Τατούλης Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Θερμά συγχαρητήρια στο Διομήδη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος»



http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/0fe5ee290dd1fa22ac6fdcec2e68cb11_XL.jpg?v=1 
Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα του Διομήδη για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδος Α1 στο χάντμπολ για δεύτερη φορά στην ιστορία του.
Η μεγάλη αυτή επιτυχία της ομάδας του Άργους αποδεικνύει το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο του Διομήδη και αποτελεί μια ακόμα διάκριση για τον αθλητισμό της Πελοποννήσου.
Σας εύχομαι ολόψυχα η συμμετοχή σας και στις διεθνείς διοργανώσεις να είναι πάντα το ίδιο επιτυχής.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Επιλέξαμε να λύσουμε εμείς το πρόβλημα και όχι να το μεταθέσουμε στο Υπουργείο»

Εμφάνιση DSC_3211.jpg


«Επιδιώξαμε να λύσουμε εμείς το πρόβλημα, όπως επιτυχημένα κάναμε και στην περίπτωση της ελονοσίας, και όχι να το παραπέμψουμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιδιώκοντας ταυτόχρονα το μέγιστο επίπεδο συνεργειών με το Υπουργείο, τις υπηρεσίες μας, τους ιδιώτες κτηνιάτρους και τους ίδιους τους κτηνοτρόφους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια ευρείας τεχνικής σύσκεψης με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΑΤ κ. Μόσχο Κορασίδη για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού, τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014.

Ο κ. Κορασίδης από την πλευρά του τόνισε ότι η νόσος εμφανίστηκε σε εποχικό χρόνο νωρίτερο από αντίστοιχες περιπτώσεις, λόγω της κλιματικής αλλαγής, έκανε λόγο για αβλεψία ή αμέλεια διακινητών ζώων και επεσήμανε ότι ναι μεν η εξάπλωσή της είναι γρήγορη, το επίπεδο νοσηρότητας, ωστόσο, είναι χαμηλό. Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ δήλωσε επίσης κατηγορηματικά ότι η ασθένεια αυτή δεν έχει καμία επίπτωση στον ανθρώπινο οργανισμό, ούτε βλάπτει τους καταναλωτές κατά την κατανάλωση κρέατος ή τυροκομικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε πλήρης ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση σχετικά με την εξάπλωση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της νόσου του καταρροϊκού πυρετού και εξετάστηκαν οι τρόποι παρέμβασης για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσής του, αλλά και για την αντιμετώπισή της. Άμεσα θα σταλεί από το ΥΠΑΑΤ ο οδικός χάρτης των επόμενων ενεργειών και αποφασίστηκε να επαναληφθεί η σύσκεψη προκειμένου να είναι αποτελεσματικότερη η παρακολούθηση της καταπολέμησης της νόσου.  

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας, Μεσσηνίας κ. Αργυράκης, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Στεφανόπουλος και Παπαφωτίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Στρατηγάκος, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου κα Αθηνά Τραχήλη, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και ιδιώτες κτηνίατροι.