Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Κώστας Κόλλιας: «Αρχίζει από την Παρασκευή η σταδιακή πληρωμή των αγροτών για τις ζημιές του 2009»



Την Παρασκευή ξεκινά η σταδιακή πληρωμή συμπληρωματικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές του 2009. Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Έπειτα από πέντε χρόνια ξεκινά επιτέλους η σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών που είχαν υποστεί αγρότες της Κορινθίας με τις αποζημιώσεις του 2009. Σε επικοινωνία που είχα με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, ενημερώθηκα ότι από την Παρασκευή  θα ξεκινήσουν οι πληρωμές σε παραγωγούς, οι οποίοι αν και διέθεταν παραστατικά που αποδείκνυαν τη ζημία που είχαν υποστεί, δεν είχαν λάβει τις αντίστοιχες αποζημιώσεις.
Δυστυχώς χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια, χιλιάδες ενστάσεις, δικαστικές προσφυγές και αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μου στη Βουλή, στο Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να υπάρξει αυτή η επανόρθωση, πρόκειται ωστόσο για ένα πρώτο βήμα. Εξ όσων πληροφορούμαι, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα δοθούν συμπληρωματικά ποσά σε αγρότες που κατέθεσαν τιμολόγια για βρώσιμα σταφύλια, τα οποία λόγω των καταστροφών κατέληξαν στην οινοποίηση και την οξοποίηση.
          Βεβαίως δεν έχουν αποκατασταθεί όλες οι αδικίες. Υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες, όχι μόνο για τους παραγωγούς που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, αλλά και για άλλους που είτε δεν τρύγησαν καθόλου είτε δεν τους αναγνωρίστηκαν τα τιμολόγια που προσκόμισαν. Είναι όμως σημαντικό ότι από την Παρασκευή θα αρχίσει η σταδιακή πληρωμή των πληγέντων παραγωγών μας.
Από την πρώτη στιγμή στάθηκα στο πλευρό των αμπελοκαλλιεργητών μας, δίνοντας μαζί τους τον αγώνα για δίκαιες αποζημιώσεις. Έχω δηλώσει ότι αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία να δοθεί, έπειτα από τόσα χρόνια, λύση σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ασυνέπεια άλλων. Πλην όμως, το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια, γι’ αυτό και διατηρώ την πεποίθηση ότι η πολιτεία, θα πράξει τα δέοντα. Όσο για τους αγρότες που δεν δικαιώθηκαν σε αυτό το στάδιο, επισημαίνω ότι υπάρχει σε εξέλιξη προσφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη, προσφυγή την οποία έχω στηρίξει και εκτιμώ ότι θα υπάρξουν θετικές αποφάσεις για τους πληγέντες παραγωγούς. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να αποκατασταθεί και ο τελευταίος αδικημένος αγρότης.»