Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Πρώτη θέση σε δέκα λεπτά για το Βέλγιο που νίκησε 1 - 0 τη Ρωσία



Για ακόμα μια φορά το Βέλγιο δεν εντυπωσίασε, αλλά κατάφερε και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη με 1-0 επί της Ρωσίας, «κλείδωσε» την πρόκριση στους «16» του Mundial και στην «διασταύρωση» των ομίλων απέφυγε την Γερμανία. Σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του Mundial για το στάδιο των ομίλων οι Ρώσοι ήταν σχετικά καλύτεροι από τους Βέλγους, των οποίων η απόδοση του είχε φθίνουσα πορεία, αλλά με φόρα μέσα στα τελευταία 10 λεπτά πήραν την πρόκριση.
Ξανά παίκτης που μπήκε ως αλλαγή σκόραρε για το Βέλγιο και ο Όριτζι που μπήκε στο 57΄ σκόραρε για το 1-0 στο 88΄.
Βέβαια την καλύτερη ευκαιρία την είχε πιο πριν το Βέλγιο με τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 75΄ και έχει δοκάρι στο 84΄ . Με αυτό το αποτέλεσμα πιθανότατα, οι Ρώσοι θα αποκλειστούν από την συνέχεια της διοργάνωσης.
ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Κομπανί, φαν Μπούιτεν, Βερμάελεν (31΄Βερτόνχεν λ.τ.), Αλντερβέιρελντ, Φελαϊνί, Βίτσελ, Αζάρ, Ντε Μπρούιν, Μέρτενς (75΄Μιραλάς), Λουκακού (57΄ Όριτζι)
ΡΩΣΙΑ: Ακνιφέεφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς,Κοζλόφ (62΄Εσένκο λ.τ.), Κομπάροφ, Σαμέντοφ (90΄Κερζάκοφ), Φαϊζούλιν, Γκλουσάκοφ, Σάτοφ (83΄Τζαγκόεν), Κοκόριν, Κανουνίκοφ