Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΧΙΛΗ 2-0

 
Η Ολλανδία έπαιζε για δύο αποτελέσματα, η Χιλή ήθελε μόνο νίκη και τελικά η μπίλια... έκατσε στο πορτοκαλί. Με τον Λίροϊ Φερ να περνά στο ματς στο 75' και στο 77' να βρίσκει δίχτυα και τον Ντεπάι (επίσης αλλαγή) να σκοράρει στις καθυστερήσεις μετά από «τρελή» κούρσα του Ρόμπεν, οι «οράνιε» επικράτησαν με 2-0, σε ένα ματς με... πολύ ξύλο και κατέκτησαν την πρωτιά στον 2ο όμιλο.
Μια πρωτιά που πιθανότητα τους «γλιτώνει» από πρόωρο... ραντεβού στους «16» με την Βραζιλία, την οποία πιθανότατα (εκτός αν δεν βγει πρώτη) θα συναντήσει η Χιλή, που τερμάτισε δεύτερη.
Λόγω των αλλαγών των δύο ομάδων (και κυρίως της Ολλανδίας), ο ρυθμός στο ξεκίνημα ήταν... χαμηλός και οι φάσεις είδος προς εξαφάνιση. Όταν οι παίκτες άρχισαν να ανεβάζουν στροφές, είδαμε και λίγο μπάλα, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να έρχεται για την Χιλή, όταν στο 23' ο Γκουτιέρες σούταρε ψηλά άουτ.
Η Ολλανδία έμοιαζε ακίνδυνη μέχρι που ανέλαβε δράση ο Ρόμπεν και παραλίγο, στο 40', να πετύχει γκολ-ποίημα όταν έκανε απίστευτη κούρσα προς την περιοχή της Χιλής, απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και σούταρε διαγώνια, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπράβο.
Το ημίχρονο έκλεισε με νέα χαμένη ευκαιρία για τη Χιλή, όταν ο Ντίας εκτέλεσε το φάουλ και ο... ξεχασμένος, από την άμυνα της Ολλανδίας, Γκουτιέρες. έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω, βλέποντας την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.
Βιονικός Ρόμπεν, πρώτη η Ολλανδία!Περνώντας στο δεύτερο 45λεπτο οι φαν Χάαλ και Σαμπάολι συνέχισαν τις δοκιμές και τις αλλαγές, με το παιχνίδι να παραμένει γρήγορο, αλλά πολύ πιο δυνατό με... ξύλο σε αρκετές μονομαχίες. Ο Αλέξις Σάντσες ταλαιπώρησε πολλές φορές την άμυνα της Ολλανδίας και στο 65' προσπάθησε να νικήσει τον Σίλεσεν, που είχε κλείσει σωστά τη γωνία του και έδιωξε.
Στο 66' ο Ρόμπεν προσπάθησε ξανά να πετύχει... γκολάρα, κάνοντας ντρίμπλες και προσποιήσεις έξω από την περιοχή, αλλά ο Μπράβο του είπε «όχι», όπως έκανε και στο εξαιρετικό μακρινό σουτ του Ντεπάι, δέκα λεπτά μετά.
Κι ενώ το... ξύλο στο μαρκαρίσματα συνεχιζόταν, η Ολλανδία βρήκε τρόπο να πετύχει γκολ. Ο Φερ, 91 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, βρήκε δίχτυα με κεφαλιά, μετά την «κομπίνα» Ρόμπεν και Γιάνμαατ σε κόρνερ. Λίγο μετά και η δεύτερη, από τις τρεις αλλαγές του φαν Χάαλ, χρίστηκε σκόρερ, με τον Ντεπάι να πετυχαίνει το... μισό γκολ που «έφτιαξε» ο Ρόμπεν, ο οποίος στις καθυστερήσεις έκανε κούρσα από τη σέντρα φτάνοντας ως την γραμμή του άουτ, πριν γυρίσει στον συμπαίκτη του για το 2-0.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Φλααρ, Ντε Φρέι, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Γιάνμαατ, Σνάιντερ (75' Φερ), Ρόμπεν, Κάουτ (89' Κονγκολό), Λενς (69' Ντεπάι), Βαϊνάλντουμ
ΧΙΛΗ: Μπράβο, Μένα, Ίσλα, Σίλβα (70' Βαλβίδια), Σάντσες, Βάργκας (81' Πινίγια), Γκουτιέρεζ (46' Μποσεζούρ), Μεντέλ, Χάρα, Αρανγκίζ, Ντίας