Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Μητσοτάκης: Σενάρια και όχι αποφάσεις οι ανατροπές στους μισθούς του Δημοσίου – Τι είπε για μπόνους, αξιολόγηση, απολύσεις

Σενάρια που εξετάζονται, για τα οποία δεν είναι ακόμα έτοιμος να απαντήσει, χαρακτήρισε μέσω του σκάι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης όλα όσα δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο για μειώσεις και αυξήσεις μισθών των δημοσίων υπάλληλων στο πλαίσιο της αξιολόγησης. «Όλα όσα γράφονται είναι εκτιμήσεις όχι συγκεκριμένες προτάσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η ψαλίδα μισθού μεταξύ του νέο-εισερχόμενου υπάλληλου και του γενικού διευθυντή είναι πολύ μικρή. «Πρέπει να βρεθούν κονδύλια αν θέλουμε αυτό να αλλάξει γιατί τα κονδύλια του προϋπολογισμού είναι συγκεκριμένα», είπε ο υπουργός.
Πρόσθεσε, δε, ότι θα ήθελε να δει στο Δημόσιο ένα πριμ καλής απόδοσης (μπόνους) για όσους υπαλλήλους έχουν πετύχει τους στόχους τους και επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να απολυθούν ή να μειωθεί ο μισθός του 15% των δημοσίων υπαλλήλων που θα βρεθούν μετά την αξιολόγηση κάτω από τη βάση.
Γενικότερα για τις απολύσεις στο Δημόσιο ανέφερε ότι οι υποχρεώσεις είναι συγκεκριμένες προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα δοθεί βάρος στο θέμα της αξιολόγησης και της διαθεσιμότητας στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, καθώς υπάρχει σχετική δέσμευση από όλα τα υπουργεία.
Άναφερόμενος στις διαφωνίες υπουργών για τη διαθεσιμότητα τόνισε ότι δεν έχει ο κάθε υπουργός ατομική ατζέντα γιατί διαφορετικά θα πρέπει να επανεξετάζει τη θέση του στην κυβέρνηση.
Δήλωσε, τέλος, ότι τα τελευταία πέντε χρόνια αποχώρησαν 240 χιλιάδες υπάλληλοι από το σύνολο του δημοσίου, ενώ από αυτούς οι 100 χιλιάδες από το στενό δημόσιο τομέα.

aftodioikisi.gr