Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Αλγερία τεσσάρων αστέρων 32 χρόνια μετά !

Μουντιάλ 2014: Αλγερία τεσσάρων αστέρων!

Στις 24 Ιουνίου του 1982 και το 3-2 επί της Χιλής ήταν η τελευταία φορά που είχε κερδίσει σε Παγκόσμιο Κύπελλο η Αλγερία, η οποία συμμετείχε ακόμη στο Mundial του 1986 στο Μεξικό (1 ισοπαλία, δύο ήττες) και σ' εκείνο της Νοτίου Αφρικής το 2010 (ξανά μία ισοπαλία, δύο νίκες).
Η Αλγερία, πάντως, έγραψε απόψε (22/6) ιστορία και για έναν ακόμη λόγο. Έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που πετυχαίνει τέσσερα γκολ σ' έναν αγώνα Παγκοσμίου κυπέλλου. Επίσης, η Αλγερία ήταν εκείνη που του 1982 νικώντας τους πρωταθλητές Ευρώπης δυτικογερμανούς έγινε τότε η 1η αφρικανική ομάδα που κέρδισε ευρωπαϊκή. Απόψε λοιπόν η Αλγερία πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη της ιστορίας της σε παγκόσμιο κύπελλο  που εντυπωσίασε επικρατώντας με 4-2 της Νότιας Κορέας.
Πέραν της ιστορικής σημασίας που έχει η νίκη επί της Νοτίου Κορέας για την Αλγερία, είναι σημαντική και για ακόμη πιο πρακτικούς λόγους, αφού της δίνει τη δυνατότητα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Ρωσία την Πέμπτη 26 Ιουνίου να πάρει την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Η νίκη θα της κάνει σίγουρα, ενδεχομένως και η ισοπαλία, αφού οι Ρώσοι έχουν έναν βαθμό, ενώ η Νότια Κορέα (έχει επίσης έναν) παίζει με το Βέλγιο. Και θυμίζουμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμός ρόλο παίζουν τα συνολικά γκολ στον όμιλο. 
Μετά το πρώτο μέτριο 20λεπτο η Αλγερία ανέβασε στροφές και κατάφερε να πάρει ισχυρό προβάδισμα πετυχαίνοντας δύο γκολ σε δύο λεπτά με τους Σλιμανί και Χαλίς στο 26΄και στο 28΄αντίστοιχα.
Στο 38΄ήρθε και το 3ο γκολ από τον Τζαμπού για να καθαρίσει ουσιαστικά το ματς.
Η Νότιος Κορέα αντέδρασε μειώνοντας με τον Σον στο 50ο λεπτό, ωστόσο στο 62΄ήρθε ο Μπραχίμι να δώξει ξανά αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κου στο 72ο λεπτό.
Ν. ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ Σουνγκ-Ριονγκ, Λι Γιονγκ, Χονγκ Γέονγκ-Χο, Κιμ Γιουνγκ-Γκουόν, Γιουν Σουκ-Γιούνγκ, Χαν Κουκ-Γιουνγκ, Λι Τσουνγκ-Γιονγκ (64' Λι Κέουν-Χο), Κι Σουνγκ-Γουένγκ, Κου Για-Τσέολ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Παρκ Τσου-Γιουνγκ (57' Κιμ Σιν-Γουκ)
ΑΛΓΕΡΙΑ: Μπολχί, Μπουγκερά (89' Μπελκαλέμ), Χαλίς, Μετζανί, Μαντί, Μεσμπά, Μπενταλέμπ, Τζαμπού (73' Γκιλάς), Μπραχιμί (77' Λασέν), Φεγκουλί, Σλιμανί