Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Χωρίς καθηγητές το Γυμνάσιο Γκούρας και οι Λυκειακές τάξεις ! Διαμαρτυρία μαθητών και γονιών στο Πολιτιστικό Βήμα Φενεού

Είμαστε γονείς και μαθητές στον ξεχασμένο από την πολιτεία Φενεό. Επί σειρά ετών, παλεύουμε με τα προβλήματά μας, την κακή κτιριακή υποδομή, την ελλιπή οικονομική στήριξη και την στελέχωση με εκπαιδευτικούς, η οποία κάθε χρόνο γίνεται καθυστερημένα και ποτέ δεν καλύπτει όλες τις προβλεπόμενες θέσεις. Φέτος, το πρόβλημα της στελέχωσης ξεπέρασε κάθε όρια. Βρισκόμαστε στο τέλος Σεπτεμβρίου, και στο Γυμνάσιο της Γκούρας έχουμε τρείς καθηγητές και έναν διευθυντή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι μαθητές της 3ης τάξης, που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, να μην διδάσκονται τα περισσότερα μαθήματα.
Με δεδομένη την φετινή «πολιτική» διορισμών μονίμων και αναπληρωτών καθηγητών, προδικάζεται μια απαράδεκτη εξέλιξη και για την επόμενη χρονιά, με παντελή έλλειψη καθηγητών δεν θα υπάρχει ούτε φιλόλογος ούτε μαθηματικός στο γυμνάσιο. Στα παραπάνω αναφερόμενα, εάν αναλογιστεί κανείς την κακή κατάσταση των οικονομικών του γυμνασίου μας, σε συνδυασμό με την επιεικώς μέτρια κτιριακή υποδομή, τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, για τη στοιχειώδη καθημερινή λειτουργία του σχολείου, ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητές μας για την επίλυσή τους. Σε καμία όμως περίπτωση, τόσο οι καθηγητές, όσο και οι γονείς των μαθητών δεν θα σταματήσουμε να αγωνιούμε και να αγωνιζόμαστε για τη μόρφωση των παιδιών μας. Το γεγονός ότι η Ελληνική Πολιτεία έμπρακτα «γυρνάει την πλάτη» στην μόρφωση των παιδιών των απομακρυσμένων σχολείων, επιλέγοντας να δίνει χρήματα στους ¨δανειστές¨, δεν μας πτοεί, αλλά αντίθετα μας συσπειρώνει να διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας, για ίσες ευκαιρίες μόρφωσης για τα παιδιά μας, σε ασφαλή κτίρια, με το προβλεπόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Σ.Σ Το ίδιο συμβαίνει και με το ενιαίο δημοτικό σχολείο Φενεού. Έως τώρα έχει ΜΟΝΟ 2 δασκάλες για 70 παιδιά..