Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Τετ α τετ Καραμανλή-Μεϊμαράκη για την επόμενη μέρα στη ΝΔ

Τετ α τετ Καραμανλή-Μεϊμαράκη για την επόμενη μέρα στη ΝΔ 
Στα χέρια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη βρίσκεται το «κλειδί» των εξελίξεων στο εσωκομματικό πεδίο της Ν.Δ., όπου οι παρασκηνιακές διεργασίες έχουν πάρει φωτιά. Γαλάζια στελέχη περιμένουν από τον πρόεδρο του κόμματος να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του και με αυτό το δεδομένο να προχωρήσουν ή όχι στην ανακοίνωση της δικής τους συμμετοχής στην κούρσα της διαδοχής.
Ο κ. Μεϊμαράκης επιστρέφει σήμερα από τις Βρυξέλλες, ενώ το απόγευμα αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ., Κώστα Καραμανλή, με θέμα τις εσωκομματικές εξελίξεις. Την ίδια στιγμή, βουλευτές ψιθυρίζουν ότι η στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επηρεάσει το τοπίο των υποψηφιοτήτων, καθώς εκτιμούν ότι στην περίπτωση του «ναι» ο αριθμός των διεκδικητών θα περιοριστεί.
Ο κ. Μεϊμαράκης, πάντως, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ταξίδεψε για τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο του ΕΛΚ για το μεταναστευτικό, όπου δήλωσε: Συμφωνήσαμε για μια καταρχήν εισήγηση στη Σύνοδο Κορυφής και θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη συζήτηση στο συνέδριό μας, τον επόμενο μήνα. Ολοι παραδεχόμαστε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Είναι μια βόμβα, η οποία είναι έτοιμη να εκραγεί. Η Ελλάδα, η Ιταλία και άλλες χώρες έχουν τεράστιο πρόβλημα. Τα ανέπτυξα αυτά στη Σύνοδο και έγιναν απολύτως κατανοητά.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι η Σύνοδος Αρχηγών θα μπορέσει κατ’ αρχάς να έχει μια εισήγηση, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να αποκτήσουμε ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά το πρόβλημα».

Κατερίνα Κατσαβού / e-typos.com