Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Φρίκη στη Μεσσηνία: Την έθαψαν και την ''έχτισαν'' κάτω από το μπαλκόνι της κόρης της

Μεσσηνία: Από παθολογικά αίτια ο θάνατος της ηλικιωμένης που βρέθηκε τυλιγμένη σε σεντόνια
Η αποκάλυψη που σόκαρε την τοπική κοινωνία, έγινε το πρωί της Κυριακής (12-10-2014) στο χωριό Μεγάλη Μαντινεια, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα. Υπέργηρη γυναίκα, βρέθηκε θαμμένη κάτω από τη βεράντα της κόρης της, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς αντιμετωπίζει και ψυχολογικά προβλήματα. Ήταν η απόπειρα αυτοκτονίας της, που στάθηκε αφορμή για να αποκαλυφθεί η σορός της μητέρας της, το πρωί της Κυριακής...
 Ειδικότερα, την Παρασκευή, η 58χρονη παίρνοντας πολλά χάπια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.
Μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου οι γιατροί πρόλαβαν και την κράτησαν στη ζωή, ενώ από σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, οι περίοικοι, κατά την έρευνα των αστυνομικών που πήγαν στο χωριό με αφορμή την απόπειρα αυτοκτονίας, δήλωσαν ότι έχουν μήνες να δουν την ηλικιωμένη μητέρα της 58χρονης -και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο.
Η υπέργηρη γυναίκα δεν είχε δώσει σημεία ζωής από τις 10 Αυγούστου. Την ημέρα εκείνη, η άτυχη γυναίκα είχε μεταφερθεί με ταξί από την κόρη της, μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο, στο σπίτι τους στο χωριό.

Από τότε κανείς δεν είδε την ηλικιωμένη. Μάλιστα, η κόρη πριν λίγες ημέρες κάλεσε και Αλβανό εργάτη και έχτισε το κάτω μέρος της βεράντας, χωρίς όπως λέει ο ίδιος να αντιληφθεί ότι εκεί ήταν θαμμένη η ηλικιωμένη.
Οι αστυνομικοί, ρώτησαν την 58χρονη για την τύχη της μητέρας της και τους είπε ότι την έχει σε ίδρυμα. Από την έρευνα που ακολούθησε η ηλικιωμένη δεν εντοπίστηκε σε κανένα ίδρυμα της περιοχής, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η αστυνομική έρευνα. Έτσι, κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα, στο σπίτι των δύο γυναικών στη Μεγάλη Μαντινεία, οι γείτονες ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι, πρόσφατα, οικοδομήθηκε μια μικρή αποθήκη κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού και ερευνώντας εκεί, εντόπισαν νεκρή και σε κατάσταση αποσύνθεσης την 85χρονη μητέρα της 58χρονης ψυχοπαθούς, τυλιγμένη με πολλά σεντόνια.

Η σορός της ηλικιωμένης μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, όπου από τις 10.30 σήμερα το πρωί, στο νοσοκομείο Κορίνθου άρχισε νεκροψία - νεκροτομή για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή αν ο θάνατος της 85χρονης προήλθε από παθολογικά αίτια, αφού οι περίοικοι που μίλησαν, ανέφεραν ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Τελικά, όντως, ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια...

Mε απόφαση Τατούλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τρίπολη λόγω των σκουπιδιών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τρίπολη λόγω των σκουπιδιών
 Kηρύχθηκε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης η Τρίπολη λόγω των σκουπιδιών, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ύστερα από αίτημα που υπέβαλε το δημοτικό συμβούλιο της Αρκαδικής πρωτεύουσας...
Κι αυτό, για να δοθεί η δυνατότητα να απομακρυνθούν τα σκουπίδια, που σε πολλές περιοχές της πόλης, υπάρχουν συσσωρευμένα για σαράντα ημέρες!

Η απόφαση του περιφερειάρχη έχει ισχύ έως και τις 10 Ιανουαρίου 2015 και όπως αναφέρει, λήφθηκε για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης
αλλά και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση.

Στην απόφαση υπογραμμίζεται, ότι η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει να μαζευτούν άμεσα τα σκουπίδια, να αποθηκευτούν προσωρινά και να μεταφορτωθούν.

Σημίτης: Άσκοπες οι εκλογές...

Kostas-Simitis-Lukas-Papademos

Ηχηρή πολιτική παρέμβαση από τον Κώστα Σημίτη, με τον πρώην πρωθυπουργό να τίθεται ανοικτά κατά του ενδεχομένου διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, χαρακτηρίζοντας “άσκοπη” την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.
Το μεσημέρι της Τρίτης, από το Γραφείο Τύπου του Κώστα Σημίτη εκδόθηκε ανακοίνωση-απάντηση σε φήμες και ρεπορτάζ που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα οποία ο πρώην πρωθυπουργός τασσόταν παρασκηνιακά υπέρ των πρόωρων εκλογών, προκειμένου να δοθεί λύση στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο.
Με τη “διορθωτική” δήλωσή του, ο Κώστας Σημίτης… φτάνει στο άλλο άκρο, εκτιμώντας ότι στη δεδομένη πολιτική και εθνική συγκυρία, θα ήταν “άσκοπες” εκλογές στις οποίες οι πολίτες θα αποφάσιζαν για το μέλλον του τόπου.

Ντόρα: Η Ελλάδα θα πάει πίσω με τον ΣΥΡΙΖΑ

dora
 Tο πισωγύρισμα της Ελλάδας σε μια ενδεχόμενη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, μετά τις επόμενες εκλογές, προέβλεψε η Ντόρα Μπακογιάννη, προσθέτοντας φυσικά ότι ο ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος και έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του.
Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς, πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, μίλησε στην τηλεόραση του Star και την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου “Live U”, καταθέτοντας τις απόψεις της για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Ακολουθούν τα πιο χαρακτηριστικά σημεία από τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στην τηλεόραση του Star και την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου “Live U”:
Η εξορθολογισμένη λογική φορολογία θα φέρει αύξηση των εσόδων.
Να γίνει ένας νέος φορολογικός νόμος που θα διαρκέσει στο χρόνο.
Πρέπει να γίνει συνολική φορολογική μεταρρύθμιση.
Η μείωση των αντικειμενικών αξιών θα δώσει πνοή στην αγορά ακινήτων.
Κανένας δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να φτιάξουμε ένα φορολογικό σύστημα πάνω σε πλασματικά στοιχεία.
Η τροπολογία που κατέθεσα είναι μια συνολική πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αντικειμενικών αξιών.
Αν κάποιος πιστεύει ότι απο την πόλωση κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι βαθιά νυχτωμένος.
Η χώρα δεν αντέχει 4 μήνες πόλωση”.
Νωρίτερα, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε υπογραμμίσει τα εξής:
“Αν έχεις στοιχεία πάς στον εισαγγελέα και τα καταθέτεις. Αν δεν έχεις σταματάς να πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα.
Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν την υποχρέωση να έχουν διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους.
Ευτυχώς που δεν έχουμε μπει στην λογική “Τσοβόλα δώστα όλα” γιατί θα γυρίζαμε στη χρεοκοπία”.

ysterografa.gr

Βούλτεψη: Όποιος έχει τη λάσπη… λασπώνει

Sofia-Voultepsi
 Απάντηση στον Πάνο Σκουρλέτη για τις καταγγελίες του περί χρηματισμού βουλευτών έδωσε σε έντονο τόνο η Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
«Όποιος έχει τη λάσπη λασπώνει. Ειπώθηκαν κάποια πράγματα για ένα κουμπαρά σύμφωνα με κ. Σκουρλέτη και άλλους λασπολόγους… Αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν πουθενά στον κόσμο. Μόνο με τον Μπέπε Γκρίλο μπορούν να συγκριθούν».
Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις η κ. Βούλτεψη σχολίασε πως η εκτίμηση στην κυβέρνηση είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει και πως για αυτόν τον λόγο στις ευρωεκλογές έχασε 150.000 ψήφους.
«Αμέσως μετά άρχισε τον ακτιβισμό πεζοδρομίου με τα θέματα της ΔΕΗ και το αιγιαλού, δεν έπιασε δεν ξεσήκωσε τα πλήθη και πέρασε τώρα στον ακτιβισμό της λάσπης».
Για τα σενάρια ανασχηματισμού είπε πως είναι καθαρά απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρα.

Παππάς: Όποιος ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεχνά τη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

pappas2 Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, μίλησε στον Real Fm για τις… μετασεισμικές δονήσεις από τις δηλώσεις Σκουρλέτη για το δημοσίευμα περί χρηματισμού βουλευτών για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Θα χρειαστεί να περιμένει πάρα πολύ ο κ. Καλαντζής για την παραίτηση του κ. Σκουρλέτη. Άλλες παραιτήσεις συζητιούνται και διακινούνται, παρόλο που η κυβέρνηση υποτίθεται ότι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και τα σενάρια για αλλαγή κυβέρνησης, ακόμα και πρωθυπουργού είναι ζωντανά, για αλλαγή ηγεσίας στον κυβερνητικό εταίρο», σχολίασε αρχικά ο κ. Παππάς και συνέχισε:
«Υπάρχει ένα ψηφιδωτό το οποίο συνιστά κινούμενη άμμο, αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση και την κάνει να λειτουργεί σπασμωδικά. Καμία φορά, οι αντιδράσεις δείχνουν και το τι ειδικό βάρος δίνει κάθε πολιτική παράταξη στα ζητήματα».
«Εμείς έχουμε την υποχρέωση να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για να μην εκτραπεί η Δημοκρατία μας. Έχουν και ένα προληπτικό στοιχείο οι επισημάνσεις μας. Εμείς ήρθαμε να πούμε ότι υπάρχει και διατηρείται μία τέτοια συζήτηση. Είχαμε παρεμβάσεις και του κ. Καμμένου, είχαμε την παρέμβαση του κ. Κωνσταντόπουλου, είχαμε την παρέμβαση του κ. Καρατζαφέρη παλαιότερα», πρόσθεσε.
«Η δικαιοσύνη άλλες φορές αντιδρά, άλλες δεν αντιδρά. Δεν αντέδρασε όταν ο κ. Βενιζέλος είπε ότι έχει τα αμυντικά σχέδια της χώρας στο σπίτι του, ή όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένοπλες συνιστώσες. Δεν περιμέναμε και δεν θεωρούμε δόκιμη την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, μετά την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Εμείς αντιδράσαμε με ψυχραιμία. Αυτοί οι ανόητοι ισχυρισμοί δεν πείθουν κανέναν Έλληνα και καμία Ελληνίδα», σημείωσε, σχετικά με την αντίδραση της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης στο δημοσίευμα που επικαλέστηκε ο κ. Σκουρλέτης.
«Είναι διακηρυγμένη επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η ευρύτερη συμπαράταξη των δυνάμεων στην πορεία προς τις εκλογές. Δεν νομίζω ότι κανείς θα εκπλαγεί αν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ βρεθούν δυνάμεις ευρύτερες που αυτή τη στιγμή δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε καμία περίπτωση τέτοιου τύπου τοποθετήσεις να μας σταματήσουν από το να βαδίζουμε εκεί που βαδίζουμε εδώ και 4 χρόνια και έχει φέρει αυτά τα πολιτικά αποτελέσματα για μας», απάντησε ο κ. Παππάς στα όσα είπε ο κ. Καλαντζής νωρίτερα και πρόσθεσε:
«Εάν κάποιος δεν θεωρήσει ότι είναι σημαντικό να τερματιστεί αυτή η πολιτική και ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κόβει τις γέφυρες συνεργασίας μαζί μας».


ysterografa,gr

Πώς θα οριστούν τα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων & συνδέσμων ΟΤΑ (εγκύκλιος)

Το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του διευκρινίζει πως πρέπει να ορίζονται τα νέα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων και των συνδέσμων των δήμων, μετά τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην σχετική νομοθεσία. Ειδικότερα η εγκύκλιος αναφέρεται στον τρόπο εκλογής των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου των δήμων, των δημοτικών ιδρυμάτων, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των σχολικών επιτροπών, των δημοτικών λιμενικών ταμείων, των συνδέσμων ΟΤΑ, των οργάνων διοίκησης των συνδέσμων των ΟΤΑ, των  αντιπροσώπων δήμων στο διοικητικό συμβούλιο συνδέσμου ΟΤΑ, των διοικητικών συμβουλίων των διαβαθμικών συνδέσμων ΟΤΑ, του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Αττικής. Επίσης διευκρινίζει τον τρόπο εκλογής των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου  των δήμων, ήτοι των δημοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων,  των ΔΕΥΑ και των δημοτικών ανώνυμων εταιρειών. Ειδική αναφορά γίνεται και στον τρόπο εκλογής των οργάνων των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ

aftodioikisi.gr

Συντάξεις: Δυο χρόνια υπομονή με τσεκούρι στο εφάπαξ – Η κατάσταση σε όλα τα Ταμεία

Τα τελευταία χρόνια λόγω των συνεχόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό που από τη μια μεγαλώνει τα όρια ηλικίας και από την άλλη περικόπτει τις συντάξεις έφεραν πραγματικό «τσουνάμι» εξόδου από την εργασία στη συνταξιοδότηση.
Η κατάσταση σε όλα τα Ταμεία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, οι παράγοντες συντείνουν στο να απαιτούνται ακόμη και δύο χρόνια για την έκδοση μιας σύνταξης.
Παράλληλα είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι στα ταμεία που βρέθηκαν εκτός χωρίς να αναπληρωθούν.
Το μείγμα είναι εκρηκτικό. Στα ταμεία επικρατεί το αδιαχώρητο και ειδικά για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση ο χρόνος κυριολεκτικά έχει παγώσει.
Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι ότι μόνο στο ΙΚΑ εκκρεμούν σήμερα 57.934 αιτήσεις για απλή συνταξιοδότηση. Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, στο ίδιο Ταμείο εκκρεμούν 10.725 αιτήσεις με διαδοχική ασφάλιση, 66.917 για επικουρικές συντάξεις και 6.704 για επικουρικές με διαδοχική ασφάλιση. Προσωρινή σύνταξη λαμβάνουν 35.000 ασφαλισμένοι, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται 9.000 για προσωρινή σύνταξη. Στον ΟΑΕΕ εκκρεμούν 30.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης εκ των οποίων οι 10.000 αφορούν προσωρινή σύνταξη.
Πάντως, στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι υπάρχουν διακυμάνσεις στον χρόνο αναμονής και ανάλογα με το υποκατάστημα. Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), καθώς η αναμονή μπορεί να φτάσει και τα πέντε χρόνια! Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ), οι δημόσιοι υπάλληλοι με διαδοχική ασφάλιση (ΤΕΑΔΥ)και οι 38.000 ασφαλισμένοι που περιμένουν το εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).
Ο χρόνος αναμονής ανά Ταμεία Ασφάλισης
ΙΚΑ ως 12 μήνες
ΙΚΑ με διαδοχική ως 18 ως 24 μήνες
ΟΑΕΕ 12 μήνες
ΟΑΕΕ με διαδοχική ως 18 μήνες
ΟΓΑ ως 12 μήνες
ΟΓΑ με διαδοχική ως 24 μήνες
Δημόσιο ως 12 μήνες
Δημόσιο με διαδοχική 24 μήνες
ΕΤΕΑ ως 24 μήνες, με διαδοχική… άγνωστο!
ΤΠΔΥ ως 24 μήνες
ΕΤΑΑ από 14 ως 16 μήνες
ΤΑΠΙΤ ως 16 μήνες
Πόσο εφάπαξ δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι
Όσοι  τυχεροί πρόλαβαν και βγήκαν σε σύνταξη μέσα στα έτη 2012 και 2013 έχουν ελπίδες να πάρουν τα χρήματά τους ως τα τέλη του έτους. Τα παρακάτω ποσά αφορούν όσους λάβουν εφάπαξ εφέτος, για του χρόνου τα ποσά θα είναι άλλα, προφανώς μικρότερα.
Για 35 έτη ΠΕ: 39.926 ευρώ, για 35 έτη ΤΕ : 38.214 ευρώ, για 35 έτη ΔΕ: 34.220 ευρώ, για 35 έτη ΥΕ:29.603 ευρώ, για 25 έτη ΠΕ: 25.184 ευρώ, για 25 έτη ΤΕ: 24.118 ευρώ, για 25 έτη ΔΕ: 21.600 ευρώ και για 25 έτη ΥΕ: 18.715 ευρώ.

aftodioikisi.gr

Ο Κ. Μητσοτάκης εγκαταλείπει την ατζέντα των απολύσεων

Κάτι η προεκλογική περίοδος που έχει ατύπως ξεκινήσει, κάτι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για απεμπλοκή από το ΔΝΤ, οι απολύσεις στο Δημόσιο δεν είναι πια καθόλου δημοφιλές θέμα. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάρει πάνω του την προσπάθεια τήρησης του μνημονιακού στόχου για 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014 αλλά οι εξελίξεις, όπως όλα δείχνουν, τον υπερβαίνει. Η Τρόικα δεν μετρά πια κεφάλια απολυμένων στο Δημόσιο αφού η κυβέρνηση κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς και ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τη συμφωνία απομείωσης του χρέους. Ετσι, και ο Κ. Μητσοτάκης εγκαταλείπει την ατζέντα των απολύσεων και επιχειρεί να ταυτιστεί με τις θετικές πλευρές της αναδιάρθρωσης στο Δημόσιο (καταπομέληση της γραφειοκρατίας κοκ). Η συνάντηση που αποδεχθηκε με απολυμένους σχολικούς φύλακες και εκπαιδευτικούς ήταν πολύ ενδεικτική της διάθεσής του να «αποκαχαρακτηριστεί» και να πάψει να είναι πια ο υπουργός των απολύσεων. Η μάχη στη Β Αθήνας θα είναι σκληρή, οι βουλευτές που θα βγάλει η ΝΔ, εκτός απροόπτου, λίγοι και η πρωτιά θα δώσει πόντους σε όποιον θελήσει να πάρει μέρος στη μάχη της διαδοχής μετά τις εκλογές. Ολα αυτά σημαίνουν ότι τον Κ. Μητσοτάκη ευνοεί το προφίλ του μεταρρυθμιστή, αλλά όχι εφόσον οι μεταρρυθμίσεις ταυτίζονται με τις απολύσεις.

aftodioikisi.gr

Δεν εχασε χρονο ο Αννιβας…Κινηση-Ματ απο τον Δημαρχο να παραμεινει η »Εκθεση Κορινθια…]στον Δημο Βελου Βοχας.[Video]


Κινηση-Ματ απο τον Δημαρχο Παπακυριακο\Ζητησε να παραμεινει η εκθεση »Κορινθια …»[Video]
Κινηση – Ματ απο τον Δημαρχο Παπακυριακο για το καλο[!]της περιοχης του!
Ζητησε ευθεως απο τον προεδρο του Επιμελητηριου Βασιλη Νανοπουλο να παραμεινει η »Εκθεση Κορινθια…]στον Δημο Βελου Βοχας.
Δεν εχασε χρονο ο Αννιβας…

 freddotv.gr

O Σύλλογος Ευρωστίνης ΕΥ ΖΗΝ για το "Καρναβάλι Δερβενίου 2015"

«Αυτοί που κακοποιούν οποιοδήποτε ζώο είναι νοητικά και ψυχικά ασθενείς»



«Οι δολοφόνοι συνανθρώπων μας ξεκίνησαν «την καριέρα» τους με κακοποίηση αδύναμων ζώων, ειδικά κατοικίδιων, και ο μόνος λόγος που δεν προχωρούν και σε κακοποίηση ανθρώπων είναι ο φόβος των συνεπειών του νόμου»



Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ο Αρτέμης Σώρρας που θα έσωζε την Ελλάδα με 600 δισ. δολάρια ξεσκεπάστηκε - Απάτη το έμβασμα


Ο Αρτέμης Σώρρας που θα έσωζε την Ελλάδα με 600 δισ. δολάρια ξεσκεπάστηκε - Απάτη το έμβασμα
Με τη... σφραγίδα του υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών αποδεικνύεται ότι ήταν απάτη το «έμβασμα» των 600 δισ. δολαρίων που έθεσαν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης οι «δωρητές» Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης, προκειμένου να διαγράψει το δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος.
Η εισαγγελική απόφαση που χαρακτηρίζει αβάσιμη την έγκληση των Σώρρα και Λαμπράκη κατά του «Εθνους» για συκοφαντική δυσφήμηση.
Η εισαγγελική απόφαση που χαρακτηρίζει αβάσιμη την έγκληση των Σώρρα και Λαμπράκη κατά του «Εθνους» για συκοφαντική δυσφήμηση.
Σε έγγραφο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο εστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος και αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», γίνεται λόγος για «προϊόν απάτης» και συνιστάται στην ελληνική πλευρά να «επικοινωνήσει με τις διωκτικές αρχές».
Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση, που κατέθεσαν οι δύο «δωρητές» κατά στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και κατά του «Εθνους» απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ως αβάσιμη.
To ΥΠ.ΟΙΚ. των ΗΠΑ ‘ξεσκεπάζει’ τον... σωτήρα Αρτέμη Σώρρα Πιο αναλυτικά, τον Σεπτέμβριο του 2012 ο κ. Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων. Από κοινού με τον κ. Λαμπράκη και μέσω της οργάνωσης END (End National Debt) κατέθεσαν επίσημη πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους. Η επιστολή τους κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στον υπουργό Οικονομικών. Μάλιστα τη συνόδευαν έγγραφα για την πιστοποίηση της κατάθεσης του υπέρογκου αυτού ποσού υπό τη μορφή treasury bills υπέρ της ελληνικής δημοκρατίας σε ειδικό κηδεμονεύοντα λογαριασμό.
Η έρευνα της ΤτΕ
Επειδή, όπως ήταν φυσικό, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την απίθανη αυτή ιστορία, η ΤτΕ ξεκίνησε να ερευνά το θέμα. Καθώς επρόκειτο για χρηματοοικονομικά προϊόντα του αμερικανικού Δημοσίου, απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Απέστειλε σχετική επιστολή αναφέροντας μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα:

Συμψηφισμός χρεών για τους αγρότες

agrotes20
 Σε αυτόματο συμψηφισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών 250.000 αγροτών στον ΟΓΑ ύψους 730 εκ. ευρώ με τα ποσά των κοινοτικών επιδοτήσεων, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά το «πράσινο φως» που ελήφθη από την Κομισιόν, όπως προκύπτει από έγγραφο – ντοκουμέντο του αρμόδιου επιτρόπου Dacian Ciolos.
Όπως αναφέρει το «Έθνος» με βάση τον σχεδιασμό η παρακράτηση των ποσών θα ξεκινήσει περί τα τέλη Οκτωβρίου οπότε και αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των αγροτών συνολικό ποσό 1,1 δισ. ευρώ περίπου, που αφορά το τσεκ της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης. Από τα ποσά αυτά αναμένεται να παρακρατηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του τρέχοντος έτους.

Παπαχρήστος: Το προτελευταίο υπουργικό συμβούλιο πριν από τις εκλογές

Giorgos-Papachristos

Την πρόβλεψη ότι το αυριανό υπουργικό συμβούλιο θα είναι το… προτελευταίο πριν από τις επικείμενες πρόωρες εκλογές, διατυπώνει ο Γιώργος Παπαχρήστος μέσω της στήλης του στα “Νέα”.
Ο γνωστός αρθρογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη καυτηριάζει με γλαφυρό τρόπο το γεγονός ότι το υπουργικό συμβούλιο δεν συνεδριάζει συχνά, και προβλέπει ότι μετά την αυριανή συνεδρίασή του, θα υπάρξει ακόμη μια, τον Φεβρουάριο, “για να αποχαιρετηθούν”.
Κι αυτό γιατί, όπως τονίζει ο Γιώργος Παπαχρήστος, “μετά θα γίνουν εκλογές”.

Σεισμός 7,4R στην Νικαράγουα – Ένας νεκρός

seismos2

Σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 106 χιλιομέτρων νότια- νοτιοανατολικά του Ουσουλουτάν στο Ελ Σαλβαδόρ.
Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στις ακτές της Νικαράγουα, τις Ονδούρες και το Ελ Σαλβαδόρ.

Ο δήμαρχος της πόλης Σαν Μιγκέλ του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πτώση στύλου ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης στις περιφέρειες του Σαν Μιγκέλ και του Ουσουλουτάν.

ysterografa.gr

Με την πλάτη στον τοίχο η Εθνική

ellass_goal
 Νίκη και μόνο νίκη θέλει η Εθνική Ομάδα απέναντι στην Βόρειο Ιρλανδία προκειμένου να αποφύγει το μπλέξιμο στην προσπάθεια πρόκρισης της στην τελική φάση του Euro 2016.
Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

ΔΝΤ και Ευρώπη υπονόμευσαν (ήδη) την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Angela-Merkel-Christine-Lagarde

Η πρόθεση της Ελλάδας να αφήσει πίσω της την ασφυκτική επιτήρηση του Μνημονίου, μέσω της ουσιαστικής επιστροφής στις αγορές για απευθείας δανεισμό, μοιάζει να έχει ήδη υπονομευτεί, από τη στάση την οποία κρατούν τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από την πρώτη στιγμή κατέστη σαφές ότι το θεμελιώδες πρόβλημα της απαγκίστρωσης της Ελλάδας από το Μνημόνιο βρίσκεται στις διαφορετικές απόψεις αλλά και στοχεύσεις των δανειστών της χώρας και από τις δυο όχθες του Ατλαντικού.

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Σκουρλέτη για τους 180!

koutzamani
Tη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη στον Προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, για τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, αναφορικά με την συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές (ψήφοι) για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Από την έρευνα να διαπιστωθεί  εάν έχει τελεστεί  το αδίκημα της δωροδοκίας βουλευτή.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης, σε τηλεοπτική εκπομπή  επικαλούμενος Κυριακάτικο δημοσίευμα ανέφερε, μεταξύ άλλων πως: «Διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα».

Ο Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του συνεχάρη την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη για την απόφασή της να δώσει εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, σχετικά με ενδεχόμενο χρηματισμό βουλευτών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Πρωθυπουργός και προσθέτει:
«Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η «αχίλλειος πτέρνα» του φορολογικού μας συστήματος

Γράφει ο
Προκόπης Παυλόπουλος
 
undefinedΟ φόρος –και, συνακόλουθα, το φορολογικό σύστημα στο οποίο εντάσσεται- μπορεί ν’ ανταποκριθεί στη θεσμική και οικονομική αποστολή του μόνον όταν αφενός είναι αποτελεσματικός, δηλαδή όταν η εισπραξιμότητά του είναι διασφαλισμένη.  Και, αφετέρου και κυρίως, όταν ανταποκρίνεται πλήρως –βεβαίως μεταξύ άλλων συνταγματικών διατάξεων- στον θεμελιώδη κανόνα του άρθρου 4 παρ. 5 του Συντάγματος, κατά τον οποίο: «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».  Δηλαδή στον κανόνα, ο οποίος εγγυάται και την φορολογική δικαιοσύνη υπό την αναλογική της διάσταση.

Μπροστά στην πραγματικότητα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το ερώτημα που πλανάται όλα αυτά τα τελευταία βασανιστικά χρόνια στα χείλη όλων, είναι ένα:

«Μα καλά, χρειαζόταν να έλθει το ΔΝΤ και η τρόικα και να βρεθούμε κάτω από τόσο στενή επιτήρηση, προκειμένου να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να διογκώνουμε επ’ άπειρον το δημόσιο χρέος μας, ότι δεν μπορούμε να δανειζόμαστε ξανά και ξανά, ότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε θηριώδη τοκοχρεολύσια, ότι δεν μπορούμε να αφήνουμε τις ΔΕΚΟ να δανείζονται με εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου (το οποίο καλείτο να τις πληρώσεις όταν αυτές κατέπιπταν), ότι δεν μπορούμε να συσσωρεύουμε ατιμωρητί ελλείμματα επί ελλειμμάτων;»

Και κάθε φορά, η απάντηση, σχεδόν μοιρολατρική, ήταν η ίδια: «Για να φθάσουμε ως εδώ…  μάλλον»!

Απαντήσεις στα πιο συχνά Ερωτήματα για τη Μαστογραφία

ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
CHECK UP
Ευάγγελος Φιλόπουλος
Οι ακτίνες Χ έχουν την ικανότητα να διαπερνούν το ανθρώπινο σώμα, να διαφοροποιούνται απ’ αυτό και να αφήνουν το αποτύπωμα τους πάνω σε ειδικά επεξεργασμένες φωτογραφικές πλάκες ( ακτινογραφικά φιλμ). Σ’ αυτή την ιδιότητα των ακτινών Χ στηρίζονται όλες οι ακτινολογικές εξετάσεις που χρησιμοποιούνται στην ιατρική ( όπως π.χ. η ακτινογραφία θώρακος, η αξονική τομογραφία κ.λ.π.).
Η διαδικασία, «φωτογράφησης» του εσωτερικού του ανθρωπίνου σώματος με ακτίνες Χ μοιάζει, σε γενικές γραμμές, με αυτήν που χρησιμοποιείται στα ειδικά  μηχανήματα που υπάρχουν στις εξόδους αναχώρησης των αεροδρομίων και με τα οποία οι αστυνομικοί «βλέπουν» το τι υπάρχει μέσα στις τσάντες των επιβατών που πρόκειται να ταξιδέψουν χωρίς να χρειαστεί να τις ανοίξουν.
Η μαστογραφία είναι μία ακτινολογική εξέταση αποκλειστικά και μόνο για...
Περισσότερα στο  http://www.cancer-society.gr 

Με το βλέμμα στην 7η Πανελλήνια Γενική Έκθεση "ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2015"

 
Γράφει ο
Βασίλης Μπαλάφας

Πολλές φορές υπάρχουν θέματα για τα οποία γράφονται τόσα πολλά που το κάθε επόμενο κείμενο κινδυνεύει να χαθεί μέσα στον ευρύτερο θόρυβο της τρέχουσας, καταιγιστικής επικαιρότητας. Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό, τον ορυμαγδό της καθημερινότητάς μας, θα επιχειρήσω να γράψω δυο λόγια για την 6η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2014» που διοργάνωσε και φέτος το Επιμελητήριο Κορινθίας από 1 έως 5 Οκτωβρίου.

Και το κάνω για μερικούς απλούς λόγους που θα αναλύσω ακολούθως.

 

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ: ΕΝΑΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ, ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ, ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ



ΕΙΣΑΓΩΓΗ

          Ο Παύλος Μελάς υπήρξε αναμφισβήτητα και εξ’ ορισμού ένας μεγάλος εθνικός ηγέτης καθόσον τόσο κατά την διάρκεια της ζωής του όσο και  μετέπειτα επηρέασε την σκέψη, τα συναισθήματα, τις στάσεις και τις συμπεριφορές, τόσο μεμονωμένων ανθρώπων όσο και συνολικά του ελληνικού λαού για γενιές μέχρι και σήμερα. Όλοι οι παραπάνω ορμώμενοι από τον ήρωα Παύλο Μελά έδωσαν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την υλοποίηση του οράματος του ηγέτη τους, που δεν ήταν άλλο από την αφοσίωση και την αγάπη προς την Ελλάδα.

          Ενώ ο Παύλος Μελάς επίσης εξ’ ορισμού υπήρξε πατριώτης που αγάπησε και αγωνίστηκε για την πατρίδα του, την ιστορία της, την παράδοση της και την γλώσσα της θυσιάζοντας συνειδητά την ζωή του ως προς τον παράγοντα τύχη δεν είναι σαφή η επίδραση της στην ζωή του ήρωα. Περισσότερο με την αρχαία έννοια του όρου και την διττή της σημασία ο Παύλος Μελάς συναντήθηκε με την υποθετική δύναμη που καθόρισε ταυτόχρονα ευνοϊκά και αρνητικά το πεπρωμένο του, καθιστώντας δυσχερής την διάκριση αν ήταν καλότυχος ή κακότυχος τόσο για τον ίδιο, την οικογένεια τους και γενικότερα την Ελλάδα.
 
Περισσότερα στο  thedayaftergr.blogspot.gr

Χρίστος Δήμας Έλεγχος για τις σοβαρές καθυστερήσεις του έργου κατασκευής του φράγματος Ασωπού στην Κορινθία

Τους λόγους της πολύχρονης στασιμότητας του έργου κατασκευής του φράγματος Ασωπού ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Καταθέτοντας σχετική ερώτηση ο Χρίστος Δήμας υπογραμμίζει ότι η σημερινή εικόνα του έργου εγείρει σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του (τέλη 2015) ενώ ζητά να πληροφορηθεί τις ακριβείς ενέργειες του Υπουργείου προκειμένου οι εργασίες να ξεκινήσουν άμεσα. Στην σχετική ερώτηση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά εξάλλου στη μη καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων από την ανάδοχο εταιρεία και στη στέρηση - όπως αναφέρει ο βουλευτής Κορινθίας - της απασχόλησης μεγάλου αριθμού πολιτών της περιοχής.
Τέλος, ο Χρίστος Δήμας υπογραμμίζει πως η πολυετής καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου εκθέτει την χώρα καθώς μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης του προέρχεται από κοινοτικούς πόρους ενώ λογίζεται ως ένα από τα μεγάλα έργα που εκπονεί και προβάλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Βενιζέλος: «Δεν χρειαζόμαστε 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος μπορούμε και με λιγότερους»


benny
Πρόταση έκπληξη έκανε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, που όταν την άκουσαν στο επιτελείο του Μαξίμου έμειναν άφωνοι. Έκπληκτος ο κ. Σαμαράς σε πρόσφατη συνάντηση τους ο κ. Βενιζέλος του είπε «Δεν χρειάζονται 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος Μπορεί και με λιγότερους». Ο πρωθυπουργός αρχικά νόμιζε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το είπε έτσι σαν αστείο ,αλλά γρήγορα διαπίστωσε ότι σοβαρολογούσε.
Και έτσι έγινε η σχετική συζήτηση ως εξής: Στο άρθρο 32 του Συντάγματος ορίζεται ότι στην τρίτη προσπάθεια εκλογής του Προέδρου απαιτούνται να ψηφίσουν για να βγει ο πρώτος πολίτης της χώρας την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του ΌΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Αν λάβουμε ως όλον τους 300 βουλευτές η πλειοψηφία είναι οι ψήφοι από τους 180. Όμως ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι δεν είναι  Δημοκρατικό να λογίζονται στο ΟΛΟΝ και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής γιατί είναι προφυλακισμένοι και κυρίως γιατί η εισαγγελέας δεν τους επιτρέπει να παραστούν στις εργασίες του Κοινοβουλίου.
Κατά τον .κ. Βενιζέλο δεν αποτελούν μέρος του ΟΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ. Έτσι θα πρέπει να αφαιρεθούν από τους 300 και κατά συνέπεια τα τρία πέμπτα δεν είναι οι 180 αλλά 292 αφού στις φυλακές είναι 8 βουλευτές. Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον δεν αλλάξει κάτι μέχρι την ημέρα εκλογής Προέδρου απαιτούνται να ψηφίσουν υπέρ 175 βουλευτές. Στο Μαξίμου το άκουσαν έμειναν άφωνοι αλλά τελικά άφησαν τον Συνταγματολόγο κ. Βενιζέλο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με επιχειρηματολογία και αναλυτική πειθώ. Έτσι κι αλλιώς θεωρούν ότι  κάθε φορά που παρεμβαίνει ο κ. Βενιζέλος ανάβει πολιτικές φωτιές άλλη μία ακόμη ….
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν και ο εμπνευστής των ομοιόμορφων ψηφοδελτίων που τελικά ήταν ομοιόμορφα αλλά δίχρωμα για να εντοπιστούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν ήταν στη γραμμή του Ανδρέα Παπανδρέου. Το Σύνταγμα προέβλεπε ομοιόμορφα αλλά όχι ομοιόχρωμα ψηφοδέλτια και αυτό το εντόπισε ο κ. Βενιζέλος τότε.
Τώρα η πρόταση του κ. Βενιζέλου είναι στο τραπέζι και αναλόγως των πολιτικών εξελίξεων εκείνη τη στιγμή θα κριθεί η σκοπιμότητα της να ταράξει τα πολιτικά πράγματα  με την προώθηση της στην πράξη.

arouraios.gr

ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΤΣΙΤΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 2014

Εμφάνιση martys mou.jpgΕμφάνιση MakisTsitas1.jpg
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 τιμήθηκε ο Μάκης Τσίτας για το μυθιστόρημα του Μάρτυς μου ο Θεός (Εκδόσεις Κίχλη, 2013). Η ανακοίνωση για τους νικητές των βραβείων, τα οποία απονέμονται στους καλύτερους νέους και ανερχόμενους συγγραφείς στην Ευρώπη, έγινε στη διεθνή έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου.
Όπως τόνισε η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία: «Τα βραβεία απονέμονται στους καλύτερους νέους και ανερχόμενους συγγραφείς στην Ευρώπη, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης ή τη γλώσσα τους. Έχουν σκοπό να αναδείξουν τις καλύτερες πένες στη σύγχρονη λογοτεχνία της Ευρώπης, να ενθαρρύνουν τις διασυνοριακές πωλήσεις και να προωθήσουν τη μετάφραση, την έκδοση και την ανάγνωση λογοτεχνικών έργων από άλλες χώρες. Το νέο πρόγραμμα της ΕΕ με τίτλο "Δημιουργική Ευρώπη" χορηγεί επιδοτήσεις για τη μετάφραση των έργων, βοηθώντας έτσι τους συγγραφείς να προσελκύσουν αναγνώστες πέρα από τα εθνικά και τα γλωσσικά τους σύνορα».

Η Βουλή των Ελλήνων ενισχύει την επικοινωνία της με το κοινό

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
                                                     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη διαδικτυακή πύλη της Βουλής των Ελλήνων έγιναν πρόσφατα ορισμένες καινοτομίες που αποσκοπούν στην ενίσχυση της επικοινωνίας της Βουλής με το ευρύ κοινό τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.
Ειδικότερα:
·         Τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία η γαλλική ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων με τη βοήθεια του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας.
·         Προστέθηκε στην αρχική σελίδα του ιστότοπου της Βουλής των Ελλήνων ειδικό πλαίσιο με τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις και τα συνέδρια που διοργανώνονται από τη Βουλή και το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
·         Αναρτήθηκε ενημερωτικό δελτίο ("Newsletter") που απευθύνεται στον Ελληνισμό της Διασποράς και περιλαμβάνει ειδήσεις κοινοβουλευτικού κυρίως περιεχομένου, αλλά και πληροφορίες για δράσεις της Βουλής σε θέματα που αφορούν στην Ελληνική Ομογένεια.
Οι καινοτομίες αυτές εντάσσονται σε μια ευρύτερη πολιτική "ανοίγματος" της Ελληνικού Κοινοβουλίου προς την Κοινωνία των Πολιτών στο σύνολό της, αλλά και ειδικές πληθυσμιακές ομάδες εντός και εκτός Ελλάδας.
Στην προσπάθεια αυτή θα αξιοποιηθούν περαιτέρω οι δυνατότητες που προσφέρει η διαδικτυακή πύλη. Προς το σκοπό αυτό συστήθηκε ομάδα έργου με αντικείμενο την υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας και του περιεχομένου της ιστοσελίδας μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι χρήστες της διαδικτυακής πύλης μπορούν στο διάστημα αυτό να υποβάλουν τυχόν ιδέες και προτάσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση infopar@parliament.gr.

Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη με την ευρωβουλευτή των Εργατικών της Μ. Βρετανίας Lucy Anderson

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, με την ευρωβουλευτή των Εργατικών της Μ. Βρετανίας Lucy Anderson, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.
Τα ζητήματα της απασχόλησης, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος, των μεταφορών αλλά και το θέμα του ευρωσκεπτικισμού και του λαϊκισμού που τον τροφοδοτεί, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Σύμφωνα με τον Ν. Ανδρουλάκη, «αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ στρέφεται στη δυσκολία των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και στην αντιμετώπιση της  ανεργίας». «Ωστόσο αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι ευρωπαίοι» τόνισε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ «είναι το μέγεθος των θυσιών του ελληνικού λαού. Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα μιας Ευρώπης που χωρίζεται σε πιστωτές και οφειλέτες, σε τιμωρούς και τιμωρημένους, απέχει πολύ από το όραμα των εμπνευστών της».
«Δεν μπορεί παρά να δουλέψουμε όλοι μαζί» υποστήριξε η Lucy Anderson, επισημαίνοντας την ανάγκη συνδιαμόρφωσης των πρωτοβουλιών που πρέπει να ληφθούν το επόμενο διάστημα από την ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Βουλή ενημερώνει τους Έλληνες της Διασποράς

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
                                                    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διεθνών σχέσεων της Ελλάδας, της προώθησης των εθνικών θεμάτων, της προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό και στην προσπάθεια περαιτέρω σύσφιγξης των δεσμών με τους Έλληνες που διαβιούν εκτός συνόρων της Ελληνικής Επικράτειας, καθιερώνει εφεξής μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο ειδήσεων (Newsletter) που θα απευθύνεται ηλεκτρονικά στον Ελληνισμό της Διασποράς.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων αποσκοπεί στην πληρέστερη και ταχύτερη ενημέρωση των Ελλήνων Ομογενών αναφορικά με τα εν Ελλάδι κοινοβουλευτικά δρώμενα και στοχεύει να λειτουργήσει σαν κόμβος για την προώθηση της ενημέρωσης του Ελληνισμού της Διασποράς.
Το νέο Newsletter θα περιλαμβάνει ειδήσεις κοινοβουλευτικού κυρίως περιεχομένου αλλά και πληροφορίες για δράσεις της Βουλής των Ελλήνων πάνω σε σειρά θεμάτων (συναντήσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, βραβεύσεις) που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους Έλληνες της Διασποράς.
Εκτός της ειδησεογραφίας, στο νέο Newsletter θα υπάρχει ειδική κατηγορία με την ένδειξη “Calendar” (Ημερολόγιο), όπου θα καταγράφονται προγραμματισμένες εκδηλώσεις ευρύτερου ελληνικού ενδιαφέροντος – πέραν των κοινοβουλευτικών δρώμενων –  οι οποίες λαμβάνουν χώρα, είτε εντός της Ελληνικής Επικράτειας, είτε στους τόπους όπου διαβιούν οι Ομογενείς.
Η αποστολή του δελτίου θα απευθύνεται ηλεκτρονικά σε χιλιάδες παραλήπτες, ανάμεσα στους οποίους οργανώσεις, ενώσεις και φορείς, σωματεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, μέσα ενημέρωσης κ.ά. του Απόδημου Ελληνισμού.
Το νέο Newsletter θα εκδίδεται σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά) και θα περιλαμβάνει κείμενα και φωτογραφίες. Σχετικός σύνδεσμος θα λειτουργεί στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με την επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας της Κ.Σ. του Συμβουλίου της Ευρώπης

Εμφάνιση 2014_10_13_00059.jpg
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συναντήθηκε με την επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας και μέλος της Επιτροπής Κοινωνιών Υποθέσεων, Υγείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρία Στέλλα Κυριακίδου
Η κυρία Κυριακίδου πραγματοποιεί επίσκεψη πραγματογνωμοσύνης στη χώρα μας, στο πλαίσιο της σύνταξης έκθεσης με θέμα «Φιλικές προς τα παιδιά κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγείας». Στη συνάντηση συμμετείχε η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του οργανισμού, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά για τη συνάντηση και χαρακτήρισε σημαντικό και ενδιαφέρον το θέμα της έκθεσης, καθώς και την έρευνα, την καταγραφή και την αποτίμηση των δεδομένων που αφορούν ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, το παιδί, που χρήζει πάντα στοργής, φροντίδας και στήριξης.
Η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή, που αφορά θέματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας για τα παιδιά, αναλήφθηκε στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης -ενός διεθνή οργανισμού που κατεξοχήν ασχολείται με την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου- και αποσκοπεί στην ανάδειξη όχι μόνο των προβλημάτων αλλά και των θετικών δράσεων που αναλαμβάνονται προς όφελος των παιδιών. 
 

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Μεταρρυθμίσεις πολιτικής προέλευσης και κοινωνικής αρμονίας και όχι μικρομάγαζων»

Εμφάνιση _ARD8700.JPG


Την ανάγκη για την «κοινωνική αρμονία των μεταρρυθμίσεων» πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, και τόνισε «είναι σωστό ότι οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται τη λαϊκή συναίνεση, είναι ωστόσο εξαιρετικά απαραίτητο όλοι οι θεσμικοί φορείς να δημιουργούν τις συνθήκες επιτυχίας τους και να μην τις θέτουν σε αμφισβήτηση με προσωπικές πολιτικές επιλογές, όταν δεν έχουν τις δυνάμεις να τις υποστηρίξουν».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση αυτής της «κοινωνικής αρμονίας» μια «νέα συλλογικότητα, η οποία θα σέβεται τη διαφορετικότητα του καθενός και θα καλλιεργεί τις συνθήκες συμμετοχής σε ενωτικές πρωτοβουλίες. Μόνο έτσι οι πολίτες θα αποκτήσουν ελπίδα και προσδοκία, μόνο έτσι θα απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και της οικονομίας».
Επαλήθευση των απόψεών του ότι «η ΕΝ.Π.Ε. αποτελεί πολιτικό και όχι συνδικαλιστικό όργανο» χαρακτήρισε ο κ. Τατούλης την κοινή πλέον αποδοχή της άποψης για μια νέα πολιτική στρατηγική σε σχέση με το ρόλο των Περιφερειών, αλλά και με γενικότερες πολιτικές πρωτοβουλίες για την επίλυση προβλημάτων στη λειτουργία των θεσμών.
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε επίσης ζήτημα πολιτικής αιχμής τον Ευρωπαϊκό χαρακτήρα των Περιφερειών και τη διεκδικητικότητά τους, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι «στο ευρωπαϊκό περιβάλλον δε χωρά διπλοπροσωπία, δεν μπορούμε άλλα να λέμε εδώ και άλλα εκεί, δεν μπορούμε να διεκδικούμε αλλιώς εδώ, αλλιώς εκεί». 
Πρώτη αρχή της νέας ΕΝ.Π.Ε. έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την ενσωμάτωση των Περιφερειών σε μια λογική ισοτιμίας και αποφασιστικότητας στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον και σημείωσε ότι με τον τρόπο αυτό «θα προσεγγιστούν και τα πολιτικά προβλήματα με τέτοια καθαρότητα και με τέτοια σαφήνεια πολιτικών θέσεων, ώστε η συνεργασία, η συνεννόηση και η συναίνεση διαφορετικών προσεγγίσεων, να επιτύχει ένα μίνιμουμ επίπεδο συμφωνίας, ανεξάρτητα από ιδεολογικές προσεγγίσεις».
Ιδιαίτερα αιχμηρός ο κ. Τατούλης στο κλείσιμο της ομιλίας του υπεραμύνθηκε της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του διεθνούς δικτύου συνεργασιών, που έχει αναπτύξει απέναντι σε «έναν ανορθόδοξο λαϊκισμό που μας κατηγορεί για τις σχέσεις μας με τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες». «Ας κοιταχτούμε λίγο στον καθρέφτη για να δούμε αν αυτοί που μας κατηγορούν για τις συνεργασίες μας πάνω στο τραπέζι, δεν έχουν κάνει ήδη την προσπάθειά τους για να τα βρουν κάτω από το τραπέζι».