Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Φρίκη στη Μεσσηνία: Την έθαψαν και την ''έχτισαν'' κάτω από το μπαλκόνι της κόρης της

Μεσσηνία: Από παθολογικά αίτια ο θάνατος της ηλικιωμένης που βρέθηκε τυλιγμένη σε σεντόνια
Η αποκάλυψη που σόκαρε την τοπική κοινωνία, έγινε το πρωί της Κυριακής (12-10-2014) στο χωριό Μεγάλη Μαντινεια, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα. Υπέργηρη γυναίκα, βρέθηκε θαμμένη κάτω από τη βεράντα της κόρης της, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς αντιμετωπίζει και ψυχολογικά προβλήματα. Ήταν η απόπειρα αυτοκτονίας της, που στάθηκε αφορμή για να αποκαλυφθεί η σορός της μητέρας της, το πρωί της Κυριακής...
 Ειδικότερα, την Παρασκευή, η 58χρονη παίρνοντας πολλά χάπια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.
Μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου οι γιατροί πρόλαβαν και την κράτησαν στη ζωή, ενώ από σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, οι περίοικοι, κατά την έρευνα των αστυνομικών που πήγαν στο χωριό με αφορμή την απόπειρα αυτοκτονίας, δήλωσαν ότι έχουν μήνες να δουν την ηλικιωμένη μητέρα της 58χρονης -και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο.
Η υπέργηρη γυναίκα δεν είχε δώσει σημεία ζωής από τις 10 Αυγούστου. Την ημέρα εκείνη, η άτυχη γυναίκα είχε μεταφερθεί με ταξί από την κόρη της, μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο, στο σπίτι τους στο χωριό.

Από τότε κανείς δεν είδε την ηλικιωμένη. Μάλιστα, η κόρη πριν λίγες ημέρες κάλεσε και Αλβανό εργάτη και έχτισε το κάτω μέρος της βεράντας, χωρίς όπως λέει ο ίδιος να αντιληφθεί ότι εκεί ήταν θαμμένη η ηλικιωμένη.
Οι αστυνομικοί, ρώτησαν την 58χρονη για την τύχη της μητέρας της και τους είπε ότι την έχει σε ίδρυμα. Από την έρευνα που ακολούθησε η ηλικιωμένη δεν εντοπίστηκε σε κανένα ίδρυμα της περιοχής, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η αστυνομική έρευνα. Έτσι, κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα, στο σπίτι των δύο γυναικών στη Μεγάλη Μαντινεία, οι γείτονες ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι, πρόσφατα, οικοδομήθηκε μια μικρή αποθήκη κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού και ερευνώντας εκεί, εντόπισαν νεκρή και σε κατάσταση αποσύνθεσης την 85χρονη μητέρα της 58χρονης ψυχοπαθούς, τυλιγμένη με πολλά σεντόνια.

Η σορός της ηλικιωμένης μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, όπου από τις 10.30 σήμερα το πρωί, στο νοσοκομείο Κορίνθου άρχισε νεκροψία - νεκροτομή για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή αν ο θάνατος της 85χρονης προήλθε από παθολογικά αίτια, αφού οι περίοικοι που μίλησαν, ανέφεραν ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Τελικά, όντως, ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια...