Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Συνελήφθη 52χρονος στο Δερβένι εργολάβος δημοσίων έργων για οφειλές προς το Δημόσιο



Συνελήφθη, σήμερα (23-5-2013) το πρωί, στο Δερβένι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, ένας 52χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, σε βάρος του 52χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -338.991,01- ευρώ.Ο 52χρονος , o οποίος είναι εργολάβος δημοσίων έργων και  κάτοικος Δερβενίου ,οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Μπαγίς: Η Τουρκία θα ηγεμονεύσε​ι στην Ευρώπη


Egemen-BagisΟ Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και… πολιτικό παιδί του Ταγίπ Ερντογάν, Εγκεμέν Μπαγίς, τείνει να περάσει στην Ιστορία ως εκείνος που φαντασιώνεται την παλιννόστηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, περισσότερο από κάθε άλλον σύγχρονο πολιτικό της γειτονικής χώρας. Ακόμη και από τον Αχμέτ Νταβούτογλου, Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Ερντογάν, και θεωρητικό του νεο-οθωμανισμού.
Ο Μπαγίς, ο οποίος πολύ πρόσφατα σχεδόν… τράβηξε το αυτί των Ηνωμένων Πολιτειών και μάλιστα ενώ βρισκόταν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, καλώντας την Ουάσινγκτον να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία για να γκρεμίσει από την εξουσία τον Μπασάρ αλ Άσαντ, ανεξαρτήτως του αν έχει επιβεβαιωθεί η χρήση χημικών από τον κυβερνητικό στρατό της Δαμασκού, μίλησε σήμερα για τον μελλοντικό ρόλο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Τουρκία φυσικά δεν ανήκει στην Ευρώπη, καθώς μέχρι σήμερα μια σειρά από ηγέτες, με τελευταίον τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, είχαν βάλει φρένο στις φιλοδοξίες της Άγκυρας να εγκαταλείψει το χάος της Ανατολής, για τον πολιτισμό της Δύσης. Προσπαθεί ωστόσο να προωθήσει την ευρωπαϊκή υποψηφιότητά της, εκμεταλλευόμενη τον αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο της, λόγω και της εύνοιας που επιδεικνύει τη δεδομένη χρονική στιγμή προς την Τουρκία η διακυβέρνηση Ομπάμα.
Σύμφωνα με τον Εγκεμέν Μπαγίς όμως, οι φιλοδοξίες της Τουρκίας δεν περιορίζονται απλώς στο να γίνει δεκτή ως μέλος της Ευρώπης. Θέλει ρόλο… σουλτάνου. “Δεν είμαστε απλά υποψήφιοι για να ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε υποψήφιοι για να ηγεμονεύουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, δήλωσε με πομπώδες ύφος ο Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Κωνσταντινούπολη αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της σύγχρονης Τουρκίας, ως μια πόλη με ιστορική βαρύτητα, στην οποία μπορεί να συναντήσει σήμερα κανείς διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς, να συνυπάρχουν αρμονικά.
Περί αρμονίας βέβαια, υπάρχουν πολλές ενστάσεις. Όπως για τον γενικότερο μεγαλοϊδεατισμό του Εγκεμέν Μπαγίς και της υπόλοιπης τουρκικής πολιτικής κάστας, που ανδρώθηκε στο πλευρό του Ταγίπ Ερντογάν.

ysterografa.gr

Βρέθηκε νεκρός Τούρκος πολιτικός

Hayri-Kozakcioglou
Νεκρός στο διαμέρισμά του στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε σήμερα ο 75χρονος Τούρκος παλαίμαχος πολιτικός Χαϊρί Κοζακτσίογλου, που είχε την ευθύνη επαρχίας που κηρύχτηκε το 1987 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ως επιλογή του τότε προέδρου Τουρκούτ Οζάλ.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε κηρυχτεί για να αντιμετωπιστεί η απειλή του ΡΚΚ, και αργότερα ο Κοζακτσίογλου βρέθηκε στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας για διαφθορά, με την κατηγορία ότι είχε καταχραστεί 250.000 δολάρια.
Όπως ανέφερε η Αστυνομία, ο Κοζακτσίογλου βρέθηκε πυροβολημένος στην αριστερή πλευρά του στήθους, από κοντινή απόσταση. Το όπλο βρέθηκε δίπλα του, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν φήμες ότι αυτοκτόνησε.

ysterografa.gr

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου – Δήμου Καλαμάτας για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και την Αρχαία Θουρία


«Ανασυνθέτουμε την πολιτιστική μας παρουσία σε μια δύσκολη χρονική περίοδο και παρά την τραγική μείωση των πόρων αποδεικνύουμε ότι έχουμε την ικανότητα να βρίσκουμε πόρους για τον πολιτισμό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και τις ανασκαφές στην αρχαία Θουρία, με το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013.

Στόχος μας είναι, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, αφενός να καταστήσουμε το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας πρωτοποριακό περιφερειακό θέατρο και, αφετέρου να αναδείξουμε τον χώρο της Αρχαίας Θουρίας, όπου συνεχώς νέα ευρήματα αποκαλύπτουν ένα σημαντικό πολιτισμό.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει ήδη οικονομικά το ΔΗΠΕΘΕ και στο μέλλον θα συνεισφέρει εκ νέου, ενώ για την αρχαία Θουρία έχει εξασφαλίσει 150.000 ευρώ μέσω του ταμείου πυροπλήκτων.
Η συνεργασία αυτή τόνισε ο Περιφερειάρχης αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι ισχυρισμοί για προβλήματα μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου, αποδεικνύονται αίολοι και επικίνδυνοι.

Ο κ. Νίκας από την πλευρά του έκανε λόγο για δημιουργική και αποδοτική συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον χώρο του πολιτισμού και τόνισε ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την ουσιαστική συνδρομή της Περιφέρειας.     

 

Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης στο Δερβένι

Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 25/5/2013-ΩΡΑ 20.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 

Η ΜΑΡΙΑ Η ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ (ΜΠΟΣΤ) ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Θεατρική Παράσταση "Μαρία η Πενταγιώτισσα"

Κορινθιακό Θέατρο « Βασίλης Ρώτας»
Έτος Ίδρυσης 1981
ΜΑΡΙΑ Η ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
Το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» θα παρουσιάσει τη Θεατρική Κωμωδία του Χρύσανθου Μποσταντζόγλου (ΜΠΟΣΤ) Μαρία η Πενταγιώτισσα.
Η παράσταση θα δοθεί στις 25 του Μάη στις 9 το βράδυ στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» Ξυλοκάστρου. Ευχαριστούμε το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για την ευγενική παραχώρηση του θεάτρου.
Για την ενίσχυση του Συλλόγου Προαιρετική εισφορά Ευρώ 7.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Σκηνοθεσία: Παύλος Καράγιωργας.
Μουσική: Γιάννης Ψειμάδας.
Σκηνικά Κοστούμια: Δημήτρης Καράγιωργας
Χορογραφία: Ελένη Μαυραγάνη.
Φωτισμός –Ήχος: Μπάμπης Ορκόπουλος.
Μακιγιάζ: Ιωάννα Κατσαρού.
Δημοσιογράφος: Αναστασία Ρουστέμη – Γκουργιώτη.
Τεχνικοί Τηλεόρασης: Μαρία Ρουσέτου, Αθανασία Λάσκα. Γριά: Παγώνα Τσαλπαρά.
Βλαχοπούλες: Αλεξάνδρα Χρυσικοπούλου, Βάγια Κανελοπούλου, Ντίνα Λόντρα, Ιωάννα Κατσαρού.
Μαρία Πενταγιώτισσα: Γεωργία Σκούπα.
Λάμπρος-Αντάρτης: Νίκος Σωτηρόπουλος.
Αδιόριστος Νέος- Χωροφύλακας- Αντάρτης: Μιχαήλ Πνευματικός.
Παπάς- Αντάρτης: Δημήτρης Χρυσικόπουλος.
Θανάσης: Γιάννης Παπάς.
Ελένη:Ιωάννα Κατσαρού
Καπετάνιος- Αντάρτης: Νίκος Κωνσταντέλος
Τάσος- Αντάρτης:Ηλίας Κεστερτής.
Νέος Εθνικόφρων: Βάγια Κανελοπούλου.

Στο Ξυλόκαστρο συνεδριάζουν



Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.«ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» 24/5/2013

Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί :
Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2013 και ώρα 9.00 π.μ.
στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης , στα παρακάτω θέματα :
  1. Καθορισμός οικονομικής εισφοράς (τροφεία) των φιλοξενούμενων παιδιών των σταθμών Ξυλοκάστρου & Δερβενίου.
  2. Προγραμματισμός εκδήλωσης «Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης »
  3. Προγραμματισμός εκδήλωσης « Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την ψυχική υγεία»
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 24/5/2013

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής
Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 24 Μαΐου 2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
  1. Κατάρτιση όρων διακήρυξης και ψήφιση πίστωσης για ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ) ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
  2. Περί αιτήματος κ. Γεωργίου Ροδόπουλου για συμβιβαστική επίλυση οικονομικής διαφοράς.
  3. Εισήγηση για τροποποίηση Ετήσιου Σχεδίου Δράσης του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έτους 2013.
  4. Εισήγηση για καθορισμό τελών αιγιαλού και παραλίας.
  5. Ψήφιση πίστωσης για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ


Πρόσκληση για Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης 27/05/2013

Προς : Τα μέλη Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου
Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , που θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΪΟΥ 2013 και ώρα 14.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 στα παρακάτω θέματα:
1. Γνωμοδότηση επί της τροποποίησης του ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης οικονομικού έτους 2013
Σε περίπτωση έλλειψη απαρτίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 παρ.3 του Ν.3852/2010 η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2013 και ώρα 10.00 π.μ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τυχόν ηλεκτρονικές απόψεις υποβάλλονται έως την 28η ΜΑΙΟΥ 2013 στο email : tandrikopoulou@xylokastro.gov.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
Αντώνιος Κλαδούχος

Πέτρος Τατούλης: Οι πόροι του ΕΑΠ θα πρέπει να αξιοποιηθούν και για τη μόχλευση της τοπικής οικονομίας


Την πρόταση να κατευθυνθεί τμήμα του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου στη στήριξη της τοπικής οικονομίας της Μεγαλόπολης με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν σημαντικές υποδομές για το παρόν και το μέλλον της περιοχής, διατύπωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση για την προετοιμασία της 4ης περιόδου του ΕΑΠ, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013.

«Εκτός των στόχων της πρόληψης και αποκατάστασης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ, αλλά και της πρόληψης των προβλημάτων της μεταλιγνιτικής περιόδου, θα πρέπει, σε απόλυτη συνεργασία με το Δήμο Μεγαλόπολης, να ενταχθούν και να υλοποιηθούν έργα και υποδομές για το μέλλον σε μια εγκαταλελειμμένη για χρόνια περιοχή. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να κατευθυνθούν και στη μόχλευση της τοπικής οικονομίας.» τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.

Αναφερόμενος στη μη συμμετοχή του Δήμου Μεγαλόπολης στην επιτροπή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την Υπουργική απόφαση κατανομής του ποσοστού του ΕΑΠ, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «ακόμα και αν διαφωνεί θα πρέπει, ταυτόχρονα με τις διεκδικήσεις του, να λειτουργεί εντός των προβλεπομένων διαδικασιών, προκειμένου να μην καθυστερούν τα έργα».

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε επίσης την ανάγκη διασύνδεσης των έργων, που θα ενταχθούν, με τις αρχές της καινοτομίας και της έξυπνης εξειδίκευσης της νέας Προγραμματικής Περιόδου, αλλά και της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας σε συνάρτηση με το στόχο περιβαλλοντικών αποκαταστάσεων.
Ο κ. Τατούλης έθιξε επίσης το ζήτημα των ευθυνών της ΔΕΗ για την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών βλαβών που έχει προξενήσει

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Κρανιδίου

Kranidi.jpg
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 3.639.890,00
Ειδικότερα,

  «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  3.639.890,00 € και επιλέξιμης δαπάνης από το Ε.Π. 2.963.000,00 €.

Αντικείμενο της πράξης είναι η αναβάθμιση και κατασκευή του δικτύου ύδρευσης του Κρανιδίου. Η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει από την παλαιότητα του υπάρχοντος δικτύου, τις σημαντικές απώλειες νερού, με δεδομένη τη λειψυδρία της περιοχής, τις πιέσεις που αναπτύσσονται σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, στην κακή κατασκευή του, αλλά και το ότι έχει κατασκευαστεί τμηματικά σε διάφορες χρονικές περιόδους. Επίσης, αρκετοί από τους παλαιούς αγωγούς βρίσκονται εκτός των οδών, διέρχονται μέσα από ιδιοκτησίες και σε μεγάλο μέρος είναι μη επισκέψιμοι.
Προβλέπεται η αντικατάσταση παλαιών και προβληματικών αγωγών, με νέους αγωγούς από Πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς συνολικού μήκους 23.300 μ. Το δίκτυο εξοπλίζεται επίσης με δικλείδες αεροεξαγωγούς εκκενωτές και πυροσβεστικά στόμια. Προβλέπεται τέλος παρακολούθηση και εποπτεία όλων των εκσκαφικών εργασιών από την Δ' ΕΠΚΑ.

Ανοιχτή συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας..


Συνεδριάζει την Δευτέρα 27η Μαΐου 2013, και ώρα 18:30   στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) η Δημοτική Κοινότητα Λουτρακίου-Περαχώρας, για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.  Εισήγηση για Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων.
2. Εισήγηση για αδελφοποίηση Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων με  Ευρωπαϊκή πόλη.
3.  Λήψη απόφασης ( πρότασης) για τον καθορισμό κοινοχρήστων, δημοτικών ή κοινοτικών χώρων στους οποίους και μόνο θα επιτρέπεται να τοποθετούνται ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια για την προβολή των υπαίθριων διαφημίσεων, για την τριετία 2014-2016.
4.  Χορήγηση ή μη προέγκρισης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ( ζεστής ή κρύας κουζίνας) ΣΝΑΚ-ΜΠΑΡ της SVITLANA HOLOVCHYNSKA επί της Πλατείας 25ης Μαρτίου και Σπυρογιαννάκη Μελέτη στο Λουτράκι.
5.  Χορήγηση ή μη προέγκρισης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης αναψυχής –ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ- του ΠΕΤΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ επί της Λεωφόρου Αθηνών Ο.Τ.238 στο Λουτράκι.

ΜET. OPERA : ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ



Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Όμιλο ANTENNA, συνεχίζει και για την καλοκαιρινή σεζόν, τις φαντασμαγορικές παραστάσεις της Metropolitan Opera μέσω του προγράμματος «HD MET ENCORES», δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις, σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα κάνει
πρεμιέρα στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, Σάββατο 1Η Ιουνίου και ώρα 9:00, με το έργο του Georges Bizet «Carmen».

Η επιτυχημένη σκηνοθεσία του Richard Eyre παρουσιάζει την Elīna Garanča στον ρόλο της ομώνυμης γοητευτικής τσιγγάνας, απέναντι στον Roberto Alagna που υποδύεται τον παθιασμένο Δον Χοσέ.
«Η Κάρμεν είναι ένα έργο για το σεξ, τη βία και τον ρατσισμό –και το συμπέρασμά του είναι η ελευθερία. Είναι ένα από τα ακατάλυτα αριστουργήματα της τέχνης και είναι σέξι, από οποιαδήποτε άποψη», δηλώνει ο σκηνοθέτης για το δράμα του Bizet.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ &ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

15 €
γενική είσοδος


10 €
για παιδιά – φοιτητές – άνεργους και για ομαδική αγορά άνω των 20

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


0,5 χλμ. Ε.Ο. Ισθμού – Λουτρακίου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27440 21124

Ώρες Λειτουργίας: 9:00 π.μ. – 2: 00 μ.μ.


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ


0,5 χλμ. Ε.Ο. Ισθμού – Λουτρακίου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27413 60400

Ώρες Λειτουργίας: 9:00 π.μ. – 2: 00 μ.μ.

Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων στην 4Η Έκθεση Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών & Παράδοσης

 
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων συμμετέχει στην 4
Η Έκθεση Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών & Παράδοσης


Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. ΟΤΑ και τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου-Loutraki Tourism Organization-, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης προσπάθειας για την προβολή και διαφήμιση των δυνατοτήτων του τουριστικού προορισμού και του εμπλουτισμένου τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, θα συμμετέχει με περίπτερο στην 4η Έκθεση Τουριστικών Προορισμών & Παράδοσης, που θα διοργανωθεί 3-4-5 Ιουνίου 2013, στην καρδιά της Αθήνας, στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό, στην Πλατεία Συντάγματος.

Η συμμετοχή του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, στην ως άνω τουριστική έκθεση, που είναι μια από τις σημαντικότερες που διοργανώνεται στην Αθήνα για την εσωτερική τουριστική αγορά και όχι μόνο, προσελκύει πλήθος επισκεπτών, αφενός μεν γιατί ο εκθεσιακός χώρος είναι γνωστός στο κοινό για την ποιότητα και το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι κλαδικές εκθέσεις που διοργανώνονται εκεί και αφετέρου, λόγω του ότι το επιβατικό κοινό που κινείται με το Μετρό στην Πλατεία Συντάγματος, ξεπερνά καθημερινά τους 350.000 επιβάτες.

Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν 33 περίπτερα, με τη συμμετοχή εκτός από το Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κέα, Κύθνος, Αμοργός, Αντίπαρος, Ίος, Μήλος, Φολέγανδρος κ.ά), της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Πόρου, Αίγινας, Σπετσών, Ύδρας, καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας – Σποράδων, Βόλου κ.ά.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων που θα

συμμετέχει στην τουριστική έκθεση με δικό του περίπτερο, στοχεύει στην αύξηση του μεριδίου της πολυδύναμης τουριστικής αγοράς του Λεκανοπεδίου της Αττικής, υπενθυμίζοντας στο Αθηναϊκό κοινό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αγαπημένου τους κοντινού τουριστικού προορισμού, προσελκύοντας παράλληλα την προσοχή και την προτίμηση των επισκεπτών που δείχνουν αμείωτο ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου και τις απεριόριστες δυνατότητές του για τουρισμό όλο το χρόνο.

Ταυτόχρονα μέσα από τη συμμετοχή στην έκθεση, εκτός των άλλων,
θα προβληθούν και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του LOUTRAKI THERMAL SPA, με στόχο την περαιτέρω γνωριμία και διαφήμιση των διαφοροποιημένων υπηρεσιών του στο ευρύτερο κοινό.

Θα αποτελέσει μεγάλη μας χαρά και τιμή, να μας επισκεφθείτε στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Αττικό Μετρό στην
Πλατεία Συντάγματος στις 3-5 Ιουνίου 2013 και να σας καλωσορίσουμε στο εκθεσιακό περίπτερο του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

Επίκαιρη ερώτηση Χρίστου Δήμα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια για την αστυνόμευσ​η στην Κορινθία (video)


Επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια για την αστυνόμευση στην Κορινθία έκανε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.
Πιο συγκεκριμένα το κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:
Κύριε Υπουργέ, Είναι γεγονός πως τον τελευταίο χρόνο, γίνεται, για πρώτη φορά, μία πολύ συστηματική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Είναι επίσης γεγονός πως τον τελευταίο χρόνο, έχει πάψει η Ελλάδα να είναι ένα ξέφραγο αμπέλι και έχει μπει ένα φρένο στην είσοδο παράνομων μεταναστών στην χώρα και παράλληλα όλο και περισσότεροι παράνομοι μετανάστες επιστρέφουν πίσω στην χώρα τους. Την ίδια στιγμή όμως, στον νομό Κορινθίας η εγκληματικότητα και ειδικότερα οι ανθρωποκτονίες, οι ληστείες, οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν αυξηθεί κατά πολύ κάνοντας τους πολίτες να μη νιώθουν ασφαλείς ακόμη και μέσας στο ίδιο τους το σπίτι. Επίσης, έχει γίνει πια καθημερινό σχεδόν φαινόμενο η κλοπή φρεατίων,καλωδίων, γεννητριών και άλλων υλικών που διαταράσσουν την καθημερινότητα όλων των πολιτών. Βασική αιτία, κύριε Υπουργέ, είναι οι μειωμένες περιπολίες λόγω των αυξημένων αναγκών αστυνόμευσης του Κέντρου Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στην πόλη της Κορίνθου. Αναφέρω χαρακτηριστικά πως το οργανόγραμμα της Α.Δ. Κορινθίας προβλέπει448 οργανικές θέσεις, από τις οποίες έχουν καλυφθεί μόνο οι 329 ενώ οι 16 είναι αποσπασμένοι από άλλες περιοχές. Την ίδια στιγμή, το οργανόγραμμα του Κέντρου Κράτησης προβλέπει 140 αστυνομικούς και 240 υπαλλήλους φύλαξης (security). Μέχρι στιγμής αυτές οι θέσεις δεν έχουν καλυφθεί πλήρως. Σήμερα, για την φύλαξη του Κέντρου Κράτησης απαιτούνται περίπου 250 αστυνομικοί ημερησίως εκ των οποίων οι περισσότεροι προέρχονται από την Α.Δ. Κορινθίας με αποτέλεσμα την πολύ μεγάλη αποδυνάμωσή της. Οι ερωτήσεις μου κ. Υπουργέ είναι πολύ συγκεκριμένες:
1. Θα στελεχωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας με περισσότερους αστυνομικούς ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το πολύ σπουδαίο της έργο απρόσκοπτα και να επαναφέρει την ασφάλεια στην Κορινθία;
2. Τι θα γίνει με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους φύλαξης που έχει αναγγείλει ότι θα προσλάβει το Υπουργείο για την φύλαξη του κέντρου κράτησης;

Κύριε Υπουργέ, Γνωρίζω πολύ καλά την ανάγκη να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών για να αντιμετωπίσουμε την παράνομη μετανάστευση, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες, σεβόμενοι την Ευρωπαίκή νομοθεσία και φυσικά την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι όμως υποχρέωση μου να σας μεταφέρω την δικαιολογημένη ανησυχία των πολιτών της Κορίνθου διότι το 6ο Σύνταγμα πεζικού είναι μόλις 400 μέτρα από το κέντρο της πόλης, εντός του αστικού ιστού, πλησίον σχολικών εγκαταστάσεων, σπιτιών,καταστημάτων και αθλητικού κέντρου.
Η παραμονή του Κέντρου Κράτησης στη συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει μόνο ως αποτέλεσμα την εξασθένιση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών αλλά και την γενικότερη υποβάθμιση της πόλης της Κορίνθου. Γνωρίζω πολύ καλά πως και σε άλλες Ευρωπαίκές πόλεις υπάρχουν κέντρα κράτησης εντός του αστικού ιστού των πόλεων. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως τα κέντρα κράτησης είχαν εξαρχής χτιστεί για αυτόν τον σκοπό και είχαν πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές προδιαγραφές της οποίες δεν πληροί το Κέντρο Κράτησης Κορίνθου.
Όπως προείπα, λόγω της δημιουργίας του Κέντρου Κράτησης η ανάγκη ενίσχυσης της ήδη υποστελεχωμένης Α.Δ. Κορινθίας έγινε ακόμη πιο εμφανής. Συνέπεια αυτού είναι η αισθητή μείωση των περιπολιών εντός των ορίων του νομού. Την ίδια στιγμή, οι Α.Δ.Αργολίδας, Αρκαδίας, Αττικής, Αχαϊας, Λακωνίας και Μεσσηνίας έχουν και αυτές επιβαρυνθεί με την υποχρεωτική καθημερινή διάθεση δεκάδων αστυνομικών για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Κράτησης Κορίνθου. Οι επιπτώσεις είναι ορατές σε όλη την Πελοπόννησο όπου οι πολίτες στερούνται την υπηρεσία ασφάλειας του Αστυνομικού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και σε εκείνες τις περιοχές αλλά και στους αστυνομικούς -που λογικό είναι- να τους καταβάλλει η κούραση, όχι μόνο της βάρδιας, αλλά και της καθημερινής τους μετακίνησης. Εκτός όμως ότι δεν έχει υλοποιηθεί το οργανόγραμμα, το Κέντρο Κράτησης δεν πληροί και τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τον δεδομένο σκοπό. Η πρόσφατη(26.04.13) απόδραση 3 κρατουμένων, οι οποίοι αναρριχήθηκαν σε κολόνα, υπερπήδησαν την περίφραξη και την μάντρα και στη συνέχεια διέφυγαν στα στενά της πόλης της Κορίνθου αποδεικνύει το παραπάνω. Στην περίπτωση του 6ου Συντάγματος Πεζικού, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις ώστε να μειωθεί η αποτροπή κινδύνου αποδράσεως υπάρχουν ακόμη ελλείψεις. Υπενθυμίζω την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το Κέντρο Κράτησης Κορίνθου από της 07.04.13 έως την 18.04.13 όπου θύμιζε εμπόλεμη ζώνη. Κρατούμενοι παραβίαζαν τα κάγκελα, ανέβαιναν στην στέγη του Κέντρου και πετούσαν κεραμίδια κατά των αστυνομικών με κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα αυτών, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να αυτοκτονήσουν,προκάλεσαν πυρκαγιά πλησίον του καυστήρα και της δεξαμενής πετρελαίου και προκάλεσαν μεγάλες φθορές στο κέντρο κράτησης που θα κληθεί να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Αναμένουμε συνεπώς με αγωνία την πρόσληψη των ιδιωτικών φυλάκων για την κάλυψη κάποιων αναγκών του Κέντρου Κράτησης και συνεπώς την αποδέσμευση αστυνομικών από εκεί και την επιστροφή τους στις περιπολίες και στους δρόμους. Επίσης αναμένουμε με αγωνία την μετακίνηση διοικητικών υπαλλήλων προς αντικατάσταση των αστυνομικών που κάνουν δουλειά γραφείου και την αποδέσμευση των αστυνομικών από τα γραφεία και την επιστροφή τους στις περιπολίες. Αυτό πράγματι θα αυξήσει το αίσθημα ασφάλειας.
Κύριε Υπουργέ μία πολύ συγκεκριμένη ερώτηση έχω λοιπόν να σας υποβάλλω εκφράζοντας την αγωνία των συμπολιτών μου:
1. Πότε υπολογίζεται πως θα σταματήσει η λειτουργία του 6ου Συντάγματος πεζικού ως Κέντρου Κράτησης Παράνομων Μεταναστών;"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλει να ανακρίνει και την… ίδια την Κριστίν Λαγκάρντ

Zoi-Konstantopoulou
Την προοπτική να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ και… η ίδια η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προέβαλε με δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89″, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει εξελιχθεί στη μεγάλη πρωταγωνίστρια αυτής της Επιτροπής, εξαπέλυσε και πάλι επίθεση κατά της τρικομματικής κυβέρνησης και του προέδρου της Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης της αλήθειας, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, για το πως διαχειρίστηκε ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τότε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου το θέμα με το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ.
Αναφορικά με την… απολογία της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επεσήμανε ότι θα μπορούσε να γίνει είτε μέσω κλήσης της στην Επιτροπή, είτε μέσω αποστολής κλιμακίου στο ΔΝΤ, προκειμένου να δώσει κατάθεση.

ysterografa.gr

«Έφυγε» ο Ζορζ Μουστακί

«Έφυγε» ο Ζορζ Μουστακί

 
Την τελευταία του πνοή άφησε ο Ζορζ Μουστακί σε ηλικία 79 ετών.

Ο ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνης πέθανε στο σπίτι του στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου ζούσε το τελευταίο διάστημα.
Το 2011, ο Μουστακί, είχε κάνει γνωστό πως έπασχε από αναπνευστικά προβλήματα και πως η «μη αναστρέψιμη» ασθένειά του τον καθιστούσε «οριστικά ανίκανο να τραγουδά».
Ο Ζορζ Μουστακί γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια to 1934 από Έλληνες γονείς. Οι γονείς του ήταν έλληνες σεφαραδίτες εβραίοι από την Κέρκυρα, οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει στην Αίγυπτο. Tο πραγματικό του όνομα ήταν Γιούσεφ Μουστακί. Από μικρή ηλικία ανέπτυξε το πάθος του για τη μουσική και τη λογοτεχνία.
Το 1951 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου συνάντησε τον Ζωρζ Μπρασένς και υιοθέτησε το μικρό του όνομα εκφράζοντας το θαυμασμό του προς
Ο Μουστακί έγραψε περίπου 300 τραγούδια για τους μεγαλύτερους Γάλλους ερμηνευτές, όπως η Εντίτ Πιάφ ή ο Υβ Μοντάν, πριν τα τραγουδήσει ο ίδιος με επιτυχία.
 
Τα πιο διάσημα τραγούδια του παραμένουν το "Milord" (1958), γραμμένο για την Εντίτ Πιάφ και μεταφρασμένο σ' ολόκληρο τον κόσμο, μετά το "Le Meteque" (Ο Μέτοικος, 1969), που τραγουδήθηκε αρχικά από την Πία Κολόμπο και το ρεφρέν του έχει κάνει το γύρο του πλανήτη.

Πολλά άλλα από τα τραγούδια του έγιναν κλασικά, όπως αυτά που ερμήνευσε το 1966 ο Σερζ Ρεζιανί, ("Sarah", "Ma liberte", "Ma solitude", "Votre fille a vingt ans"), αλλά επίσης τα "La Dame Brune" (το τραγούδησε η Μπαρμπαρά το 1968) ή ακόμη τα "Joseph" και "La Marche de Sacco et Vanzetti".

.newsbomb.gr

Πέτρος Τατούλης: Δημιουργούμε εθνικό και ευρωπαϊκό μοντέλο διαχείρισης στερεών αποβλήτων


«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης της για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αλλά και τις συνέργειες που έχει αναπτύξει, έχει μετατραπεί από αρνητικό σε θετικό παράδειγμα της χώρας, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο μοντέλο αντιμετώπισης του προβλήματος όχι μόνο σε επίπεδο χώρας, αλλά και σε Ευρωπαϊκό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την ενημέρωση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, την Τρίτη 21 Μαΐου 2013.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρουσίασε στην επιτροπή τον πρωτοπόρο και καινοτόμο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτιμώντας ότι εντός του Αυγούστου θα έχει προκύψει ο προσωρινός ανάδοχος, εκ των πέντε μεγαλύτερων ελληνικών κοινοπραξιών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, αλλά και το πρόγραμμα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ, και της επιθετικής πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανακύκλωση.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής συμμετείχαν, εκτός της Προέδρου κας Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και των μελών, συμμετείχε η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κα Μαρία Ευαγγελίδου, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νικόλαος Μαντζιούφας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Οι βουλευτές που ήταν παρόντες εξήραν τη μεγάλη προσπάθεια και την τόλμη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την επίλυση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα σε μια περιφέρεια με μεγαλύτερα προβλήματα από τις άλλες περιφέρειες. Στις διευκρινήσεις που ζήτησαν οι κύριοι βουλευτές ο κ. Τατούλης τους ενημέρωσε για την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, τονίζοντας παράλληλα την αυστηρή τήρηση της σχετικής Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Ο Περιφερειάρχης και ο κ. Μαντζιούφας έκαναν αμφότεροι ιδιαίτερη αναφορά στο εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ.

«Τα προβλήματα της χώρας δεν μπορούν να περιμένουν Μεσσίες για να τα λύσουν, αντίθετα θα πρέπει να συσπειρωθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, όπως ακριβώς γίνεται ήδη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο κλείσιμο της τοποθέτησής του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ(Τ.Ε.Ε.)


O Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, εισηγήθηκε τη σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της Δευτέρας 20 Μαΐου 2013 παρουσία του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), κ. Χ. Σπίρτζη, εισήγηση η οποία έγινε  δεκτή και υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με τον κ. Δέδε, η επικείμενη συνεργασία έχει ως άξονα αναφοράς την παροχή τεχνικών Υπηρεσιών από τον Τεχνικό  Σύμβουλο της Πολιτείας (ΤΕΕ), μέσω του εξειδικευμένου του προσωπικού, προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία έχει πλέον σημαντικές αρμοδιότητες σε θέματα όπως:
-          Ο έλεγχος της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων για δραστηριότητες και έργα,
-           η λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος,
-          η προώθηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο πλαίσιο του αντίστοιχου εθνικού σχεδιασμού,
-           η εφαρμογή μέτρων, προγραμμάτων και δράσεων στην περιφέρεια,
-          η μέριμνα για τη μελέτη και ανάπτυξη της χωροταξικής κατανομής των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στο πλαίσιο αυτής,
-          ο έλεγχος και η παρακολούθηση όλων των σχετικών διοικητικών και τεχνικών θεμάτων και ζητημάτων που αφορούν θέματα ανάπτυξης, ενέργειας και φυσικών πόρων, πολιτικής προστασίας και διαχείρισης ευρωπαϊκών πόρων,
-          η λήψη μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας και  την πράσινη ανάπτυξη,
-           η εκτέλεση κυκλοφοριακών έργων, έργων αναπλάσεων καθώς και λιμενικών έργων που αφορούν στην Περιφέρεια.
Κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε τη δημιουργία του πλαισίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΤΕΕ, ως τομή στο παρωχημένο μοντέλο διοίκησης και παράδειγμα σχεδιασμού διαρθρωτικών αλλαγών, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία  που η ύφεση συνεχίζει με αμείωτη ένταση, η κρίση έχει γενικευτεί αποκτώντας, εκτός από οικονομικά χαρακτηριστικά, δυσάρεστες και αδιέξοδες καταστάσεις σε όλο το φάσμα της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ζωής της χώρας.
Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο κ. Δέδες δήλωσε:
 «Κινητοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό της Πελοποννήσου, έχοντας τη στήριξη του τεχνικού κόσμου και αξιοποιώντας τις υγιείς δυνάμεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μπορούμε να διαμορφώσουμε το πλαίσιο που θα συμπαρασύρει το κεντρικό πολιτικό σύστημα και τον διοικητικό μηχανισμό των Υπουργείων.
Η συνεργασία αυτή φιλοδοξούμε να δώσει το παράδειγμα κινητοποίησης των υγιών παραγωγικών μονάδων και των κοινωνικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της κρίσης προς όφελος του πολίτη και των τοπικών κοινωνιών.»

Από την πλευρά του, ο κ. Σπίρτζης, πρόεδρος του ΤΕΕ δήλωσε πως κοινός στόχος είναι η συνεργασία των Δημόσιων φορέων και των κοινωνικών φορέων, ώστε οι δυνάμεις αυτές να συνεργαστούν, να σχεδιάσουν, να εκφράσουν την αγωνία του πολίτη και να τον θέσουν συμμέτοχο στην εθνική προσπάθεια, να πετύχουν το ξεπέρασμα αναχρονιστικών καταστάσεων και να οικοδομήσουν εκ νέου την παραγωγική βάση της χώρας.
Ολοκληρώνοντας, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως στόχος είναι να δημιουργηθούν δράσεις που αντιμετωπίζουν και ξεπερνούν το μετεμφυλιακό μοντέλο ανάπτυξης, του δίπολου Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ενώ σχετικά με την επικείμενη συνεργασία, δήλωσε ότι είναι προφανές πως η συνεργασία δε θα γίνει μόνο ανάμεσα στην Περιφέρεια και το Κεντρικό Τεχνικό Επιμελητήριο, αλλά θα συμμετέχουν όλα τα περιφερειακά τμήματά του και οι μηχανικοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλης, ολοκλήρωσε τη σχετική συζήτηση υπογραμμίζοντας πως στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η ανάπτυξη μιας πιλοτικής συνεργασίας με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με αυστηρή προσήλωση στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μερικά καίρια ερωτήματα για τη Χρυσή Αυγή

Γράφει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ
 
“Τό φαινόμενο τοῦ νεοπαγανισμοῦ εἶναι γνωστό ὅτι κατασκευάστηκε ἀπό τούς σκοτεινούς ἡγήτορες τῆς «νέας ἐποχῆς» καί τῆς «νέας τάξεως πραγμάτων» γιά νά ἀποτελέση ἐκ παραλλήλου μέ τό Ἰσλάμ τούς προωθητικούς κριούς γιά τήν ἐκπόρθηση τοῦ Χριστιανισμοῦ.

Δέν εἶναι τίποτε ἄλλο ἀπό τήν ἀναβίωση ἑνός ἰδιότυπου θρησκευτικοῦ ἐθνικισμοῦ νά κτυπήση τόν οἰκουμενικό καί παγκόσμιο Χριστιανισμό πού τιμᾶ καί ἁγιάζει καί θεώνει τό ἀνθρώπινο πρόσωπο χωρίς διακρίσεις φυλῆς, καταγωγῆς, χρώματος καί φύλου. Μέ τήν ἀναβίωση τῶν ἀρχαίων ξεχασμένων, πρωτόγονων εἰδωλολατρικῶν θρησκευμάτων ἐπιχειρεῖ νά ξυπνήση μνῆμεν δῆθεν εὐκλεῶν χρόνων, ὑποτιθέμενων πολιτισμῶν τούς ὁποίους δῆθεν «στραγγάλισε ὁ Χριστιανισμός κατέλυσε τήν γνήσια δημοκρατία, βύθισε τήν ἀνθρωπότητα στήν ἀπολυταρχία καί τήν ἀνελευθερία, διέλυσε τούς ὑγιεῖς κοινωνικούς θεσμούς τῶν πολυθεϊστικῶν κοινωνιῶν καί εἰσήγαγε τήν ἀνθρωπότητα σέ ἀπίστευτο κοινωνικό σκοτάδι. Ἔφερε τήν ἀδικία, τούς πολέμους, τό μῖσος στούς ἀνθρώπους, δίωξε φιλοσόφους, ἔκλεισε φιλοσοφικές σχολές, ἔκαψε βιβλιοθῆκες, κατάργησε τήν ἐπιστήμη καί εἰσήγαγε τήν δεισιδαιμονία». Αὐτά καί ἄλλα πολλά γράφουν καί λένε οἱ νεοπαγανιστές κατά τῆς ἀποκεκαλυμένης ἀληθείας τοῦ αἰωνίου Θεοῦ.

Μήπως θα ποινικοποιηθεί και η ψήφος των βουλευτών;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η ένταση με την οποία διεξάγεται η συζήτηση γύρω από το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο – του οποίου το περιεχόμενο ελάχιστοι γνωρίζουν, πλην όμως όλοι έχουν και από μία γνώμη – γεννά ερωτηματικά για τους πραγματικούς σκοπούς αυτής της επιμονής.

Ουσιαστικά, η εντύπωση που δημιουργείται είναι πως οι σκοποί αυτοί είναι καθαρά επικοινωνιακοί και αποσκοπούν στη συσπείρωση γύρω από ένα θέμα, που τελικά ρυθμίζει ζητήματα τα οποία θα ήσαν ρυθμισμένα αν εφαρμόζονταν οι νόμοι.

Διότι, ως γνωστόν, ο ελληνικός ποινικός κώδικας ρυθμίζει τα πάντα.

Ενδεχομένως, αυτό που χρειάζεται είναι η περαιτέρω ρύθμιση πολιτικών συμπεριφορών που υποθάλπουν το μίσος, τον διχασμό και τον ρατσισμό.

Οι ενστάσεις, όμως, που όλοι έχουμε – όχι επειδή γνωρίζουμε το περιεχόμενο του νόμου, αλλά επειδή γνωρίζουμε τι ισχύει στην Ευρώπη – σχετίζονται με την ελευθερία της έκφρασης, το δικαίωμα στη γνώμη και την ελευθερία της σκέψης, που, ως γνωστόν, δεν φυλακίζεται.

Το Κορινθιακό ποδόσφαιρο σε αριθμους

Tα ποδοσφαιρικά πρωταθλήμα της ΕΠΣ Κορινθίας , σε όλες τις κατηγορίες της, έχουν τελειώσει.

Μέ την ευκαιρία αυτή σας παρουσιάζουμε τις 10 επιθετικότερες ομάδες της Κορινθίας της περιόδου 2012 -13 των τοπικων πρωταθλημάτων και τα τέρματα που σημείωσε έκαστη:

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ     121
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                             112
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ               86
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.                     85
ΚΥΨΕΛΟΣ                                     83
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ      83
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ                  79
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ                     75
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                          75
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ            74
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ                         74

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τις παραπάνω ομάδες μόνο ο ΠΑΟ Λουτράκι αγωνιζώταν στην Α1 κατηγορία Κορινθίας, ενώ οι υπόλοιπες συμετείχαν, 3 στην Α2 Κορινθίας , 4 στην Β1 Κορινθίας και 3 στη Β2 Κορινθίας.

Τώρα οι 10 καλύτερες αμυντικές ομάδες της Κορινθίας της περιόδου 2012 -13 των τοπικων πρωταθλημάτων και το παθητικό τερμάτων που εδεχθει έκαστη:
ΚΥΨΕΛΟΣ                                     13
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ                   19
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                          22
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                              23
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ              23
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ                25
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.                    26
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                 27
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ                  28
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ               31

Από τις 10 παραπάνω ομάδες μόνο ο ΠΑΟ Λουτρακι , ο Α.Ο Σπαθοβουνίου και ο Αστέρας Δερβενίου αγωνιζώντουσαν στην Α1 κατηγορία Κορινθίας, ενώ οι υπόλοιπες συμετείχαν, 2 στην Α2 Κορινθίας , 2 στην Β1 Κορινθίας και 3 στη Β2 Κορινθίας.

Οι 10 μη παραγωγικές επιθέσεις στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κορινθίας είχαν οι ομάδες:
ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ                         5 *
Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ           10 *
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ        12 *
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ     16 *
AΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                    22
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ                    22
ΑΡΗΣ ΑΡΧ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ           27
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ   31
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ      32
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ              33
 
* αγωνιστηκαν σε λίγους αγώνες, εν'ω στην παραπάνω λίστα δεν συμπεριλαμβάνεται η Προοδευτική Περιγιαλίου πού είχε παραιτηθεί από το πρωτάθληματος της Α1 κατηγορίας
Από τις 10 παραπάνω ομάδες  ο Σαρωνικός, η Ξυλοκέριζακαι ο Ηρακλήςς Λεχαίου αγωνιζώντουσαν στην Α1 κατηγορία Κορινθίας, ενώ οι υπόλοιπες συμετείχαν, 3 ( οι Αριανοί) στην Α2 Κορινθίας , 1 στην Β1 Κορινθίας και 3 στη Β2 Κορινθίας.
Το χειρότερο παθητικό τερμάτων ( εκτός της Προοδευτικής ( 0 - 90) είχαν οι ομάδες:
 ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ                    106
ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ                         102
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ        99
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                95
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ                         92
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.                      90
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ       88
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ         84
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ       79
Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ            77
Από την παραπάνω λίστα μόνο η ομάδα του Εθνικού Ξυλοκέριζας μετείχε στην Α1 κατηγορια.

Τώρα τους περισσότερους βαθμούς από όλες τις κατηγορίς συγκέντρωσε η Κόρινθος '06 , 81 Β σε 30 αγώνες και έπονται ο Κυψελος με 77, ο Ολυμπιακός Άσσου με 72 , ο ΠΑΟ Λουτράκι με 72 ,  ο Αετός Κρυονερίου με 72 , Ηρακλής Ξυλοκάστρου με 71 και η Προοδος Αγ. Βασιλείου με 71

 Τις περισσότερες νίκες (26) σημείωσε σε σύνολο ομάδων η Κόρινθος '06 , τις περισσότερς ισοπαίες (11) απέσπασε ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου και έπονται τα Τρσινά '97 με 10. Τέλος τις λιγότερες ήττες έχουν από μία Κύψελος και Κόρινθος '06  και από 2 ΠΑΟ Λουτράκι και Ολυμπιακός Άσσου.-