Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Εισαγγελέας κατά Τζήμερου - Καλεί σε εισβολή στο Μαξίμου!

Εισαγγελέας κατά Τζήμερου - Καλεί σε εισβολή στο Μαξίμου! 
 Την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσαν οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο οι οποίες εμφανίζονται ως ανακοινώσεις στη σελίδα στο Facebook του Θάνου Τζήμερου.
Σε αυτές τις αναρτήσεις οι πολίτες φέρονται να καλούνται σε «ανατροπή και εισβολή στο Μέγαρο Μαξίμου» στην περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν υπογράψει συμφωνία με τους δανειστές και η χώρα βρεθεί εκτός ευρώ.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών έδωσε εντολή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα εφετών, Παναγιώτη Καψιμάλη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως για παράδειγμα το αδίκημα της "διέγερσης πολιτών" σε τέλεση αδικημάτων.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο στο κείμενο που αποδίδεται στον κ. Τζήμερο φέρεται να αναφέρεται :«Γι’ αυτό δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα), μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές. Το αστείο παρατράβηξε. Δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας σε σοβιετικό καθεστώς για να διατηρούν οι σταλινοφασίστες τις φαντασιώσεις τους και οι πελάτες τις αργομισθίες. Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται».
 
νεςσιτ.γρ

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας - Τον ενημερώνει για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει ο Αλέξης Τσίπρας
 Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ενημερώνει αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις τελευταίες εξελίξεις.
Στο διάλογο που είχαν ενώπιον των δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Παυλόπουλο ότι η κυβέρνηση κινείται στην εθνική γραμμή που χαράχθηκε από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης ότι κατατέθηκε το αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Στήριξης (ESM) και υπογράμμισε ότι στόχος είναι η επίτευξη ενός έντιμου συμβιβασμού.
Ο συμβιβασμός αυτό, όπως είπε, προϋποθέτει από ελληνικής πλευράς αξιόπιστα μέτρα και από ευρωπαϊκής πλευράς επαρκή χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα και σαφείς δεσμεύσεις για το χρέος.
Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν τις 8 το βράδυ μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, και είχε συνεργασία με στενούς του συνεργάτες και κυβερνητικά στελέχη.
Ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις έγινε νωρίτερα την Τετάρτη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ουράνιες Συναντήσεις - Δίας και Αφροδίτη σε ένα πανέμορφο ραντεβού

Image Credit & Copyright: Wang, Letian
Αν κοιτάξτε δυτικά νωρίς το βράδυ είναι αδύνατο να μην παρατηρήσετε δύο λαμπερά αστέρια που δεσπόζουν στον νυχτερινό ουρανό. Αν παρατηρήσετε αυτά τα δύο ουράνια σώματα κάθε βράδυ θα δείτε ότι το ένα πλησιάζει το άλλο. Πρόκειται για μία σπάνια και πανέμορφη πλανητική συνάντηση, του Δία και της Αφροδίτης. 

https://physicsgg.files.wordpress.com/2015/06/tuesday_chart.jpg

 30--6-2015, ώρα 22:15, Αθήνα  Η Αφροδίτη δίπλα στον Δία και ο Βασιλίσκος λίγο πιο πάνωΗ Αφροδίτη και ο Δίας βρίσκονται στη πιο κοντινή τους απόσταση, 0,3° μακριά (στο 1/3 της διαμέτρου της πανσελήνου). Ο Δίας είναι από πάνω. Και οι δύο χωράνε στο ίδιο οπτικό πεδίο ενός τηλεσκοπίου με χαμηλή μεγέθυνση. Η Αφροδίτη είναι μια παχιά ημισέληνος, ενώ ο Δίας είναι πολύ πιο θαμπή, ελαφρώς πεπλατυσμένη σφαίρα σχεδόν στο ίδιο μέγεθος. Στην πραγματικότητα είναι πολύ μακριά στο διάστημα. Η Αφροδίτη είναι σήμερα 77 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη. Ο Δίας είναι δεκάδες φορές πιο μακριά, στα 904 εκατομμύρια χιλιόμετρα, από την άλλη πλευρά του ηλιακού συστήματος. Συννεφιά; Θα παραμείνουν εντυπωσιακά κοντά μεταξύ τους για αρκετές ημέρες ακόμα.


Η συνάντηση αυτή στην Αστρονομία αποκαλείτε Σύνοδος και χαρακτηρίζει το φαινόμενο κατά το οποίο σώματα (συνήθως δυο) του Ηλιακού Συστήματος, για παράδειγμα πλανήτες ή δορυφόροι (π.χ. σύνοδος Σελήνης) ή ο Ήλιος, παρουσιάζουν το ίδιο ουράνιο μήκος ως προς την Γη, δηλαδή για τον γήινο παρατηρητή.



Σπάνιο σύστημα πέντε άστρων προσφέρει πεντάστερο ηλιοβασίλεμα

Σπάνιο σύστημα πέντε άστρων προσφέρει πεντάστερο ηλιοβασίλεμα
Λονδίνο
Ας σας αρέσει το ηλιοβασίλεμα, σκεφτείτε το ενδεχόμενο μετακόμισης σε αυτήν την προνομιακή γειτονιά, αποτελούμενη από πέντε άστρα που γυροφέρνουν το ένα το άλλο στον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου.

«Είναι ένα πραγματικά εξωτικό αστρικό σύστημα. Θεωρητικά δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχουν πλανήτες σε τροχιά γύρω από τα άστρα. Οι κάτοικοι θα απολάμβαναν έναν ουρανό που θα έκανε τους δημιουργούς του Star Wars να ντρέπονται» σχολιάζει ο Δρ Μάρκους Λορ του βρετανικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, πρώτος συγγραφέας της νέας μελέτης.

Βουλή: Ψηφίστηκε επί των άρθρων το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια - Εκτός των άρθρων 1β, 7, 8 και 10

Βουλή: Ψηφίστηκε επί των άρθρων το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια
 Αθήνα
Ως «εμβληματική» χαρακτήρισε η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, την σημερινή ημέρα, που η ελληνική Βουλή ψήφισε και στα άρθρα του (πλην του άρθρου 1β) το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, συνδέοντας το γεγονός αυτό με την κρίσιμη συγκυρία της χώρας μας, κατά την οποία «διεκδικούμε να μας ακούσει η Ευρώπη ως πολίτες είτε ψηφίσαμε «ναι», είτε ψηφίσαμε «όχι».

«Δεν υπάρχει “friendly Grexit”» Βαλς: «Η Γαλλία αρνείται την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη»

Βαλς: «Η Γαλλία αρνείται την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη»
Παρίσι, Γαλλία
«Ο,τι αποδυναμώνει την Ελλάδα μας αποδυναμώνει όλους συλλογικά. Εμείς, η Γαλλία, θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό». Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία φράση του γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, αρνούμενος κατηγορηματικά – και καταχειροκροτούμενος γι’ αυτό από τους σοσιαλιστές βουλευτές – να εξετάσει το ενδεχόμενο Grexit.

Σε μία προσπάθεια, να προλάβει την κριτική της αντιπολίτευσης, ο Βαλς τόνισε ότι η Γαλλία σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται πίσω από τη Γερμανία στις διαπραγματεύσεις. Υπογράμμισε ωστόσο ότι «η αποδοχή μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν ομολογία αδυναμίας και αντίθετη στις δεσμεύσεις μας». «Αρνούμαι», πρόσθεσε.

Στρέφοντας τα βέλη του στη γαλλική αντιπολίτευση, ο γάλλος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η Δεξιά θα χρησιμοποιήσει την ελληνική κρίση για να πλήξει τον Φρανσουά Ολάντ τον οποίο συνεχάρη για τη μέχρι σήμερα στάση του.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει «ήρεμα» από το ευρώ επεσήμανε στη συνέχεια ο Βαλς, αμφισβητώντας εμμέσως πλην σαφώς όλους όσοι - εντός και εκτός Γαλλίας - έχουν κατά καιρούς μιλήσει για «friendly Grexit».

Για τον Βαλς, «είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια βιώσιμη πορεία του ελληνικού χρέους τα επόμενα χρόνια», υπό την προϋπόθεση ασφαλώς ότι «η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να βοηθήσει τον εαυτό της».

Το ζήτημα των διαπραγματεύσεων θα τεθεί ξανά στην Εθνοσυνέλευση μετά τη Σύνοδο Κορυφής.
Newsroom ΔΟΛ

ΕΚΤ: Αμετάβλητος ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες μέχρι τη Δευτέρα - Το ενδεχόμενο αύξησης της ρευστότητας θα επανεξεταστεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής

ΕΚΤ: Αμετάβλητος ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες μέχρι τη Δευτέρα«Πίστωση χρόνου» στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέχρι την Δευτέρα δίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Στο πλαίσιο αυτό, διατήρησε στο ίδιο επίπεδο το όριο του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) η ΕΚΤ στη σημερινή της συνεδρίαση. Πρόκειται για τα 89 δισ. ευρώ το οποίο ισχύει από τις 26 Ιουνίου.
Η ΕΚΤ θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα για να λάβει αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν άμεση εξάρτηση με όσα θα εκτυλιχθούν μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών και ποια συμφωνία θα υπάρξει.

Μετάδοση της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το Κανάλι της Βουλής


Ελίζα Βόζεμπεργκ: Γραπτή παρέμβαση της Ευρωβουλευτού ΝΔ Ελίζας Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη στην Ολομέλεια του ΕK για τις εξελίξεις στην Ελλάδα



http://www.vozemberg.gr/wp-content/uploads/2014/10/europarliament_eliza1.jpgΣτην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνεδριάζει αυτές τις μέρες στο Στρασβούργο, η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη με γραπτή  παρέμβασή της για τις πρόσφατες τραγικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Το ποσοστό 60% που ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που έλαβε χώρα στην Ελλάδα την περασμένη Κυριακή, σε καμιά περίπτωση δεν συνδυάζεται και δεν συνδέεται με την επιθυμία της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Χαρακτηριστικά, σε όλες τις έρευνες γνώμης με συγκεκριμένο ερώτημα, την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, οι Έλληνες ψήφισαν ΝΑΙ με ιλιγγιώδη ποσοστά 75-80%."

Συνεχίζοντας, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής υπογράμμισε: "Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Α. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό εξαγγέλλοντας δημοψήφισμα με ψευδεπίγραφο και παραπλανητικό ερώτημα, προτάσσοντας το ΟΧΙ αντί του ΝΑΙ, ενώ στο πρωτοφανές για τα δημοκρατικά δεδομένα διάστημα 5 ημερών, οι πολίτες δεν ενημερώθηκαν σωστά και ψήφισαν χωρίς αντίληψη του διακυβεύματος.

Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί και να επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη βελτιωμένη πρόταση Γιούνκερ, -αυτή που υποτίθεται ότι καταψηφίστηκε-  γεγονός που αποδεικνύει ότι η Ευρωζώνη για την Ελλάδα είναι μονόδρομος. Το γεγονός ότι υποχρεώθηκε να απομακρύνει τον Υπουργό Οικονομικών και να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών φανερώνει τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε."

Κλείνοντας την παρέμβασή της η Ελίζα Βόζεμπεργκ τόνισε ότι η Κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταθέσει επιτέλους ουσιαστικές προτάσεις, ένα αξιόπιστο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων για να βρεθεί μια συμφωνία, που θα δώσει μέλλον στην Ελλάδα, μέλλον για τις επόμενες γενιές. Το μέλλον όμως αυτό θα πρέπει να συμβαδίζει με την πορεία της χώρας εντός Ευρωζώνης και εντός ΕΕ.

Η ομιλία που έκλεψε την παράσταση στο ευρωκοινοβούλιο!


Ήταν απο τις ομιλίες που χειροκροτήθηκε όσο καμία άλλη στο ευρωκοινοβούλιο και διακρίθηκε από το πάθος της και από τον τρόπο με τον οποίο ο ομιλητής, έδειξε να ξέρει πολύ καλά την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Γκι Φερχόφστατ μιλώντας ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα, έκανε τους έλληνες που τον παρακολούθησαν να αναπηδήσουν από έκπληξη από την καρέκλα τους.

Μπακογιάννη: O Μεϊμαράκης μπορεί να ενώσει το σύνολο των δυνάμεων της ΝΔ

Μπακογιάννη: O Μεϊμαράκης μπορεί να ενώσει το σύνολο των δυνάμεων της ΝΔO Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της παράταξης και μπορεί να ενώσει το σύνολο των δυνάμεών της – ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντόρα Μπακογιάννη, στην ομιλία της στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σχετικά με την πορεία της χώρας και των διαπραγματεύσεων, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι «ο δρόμος μπροστά μας είναι ο πιο δύσκολος της ζωής μας», ενώ αναφέρθηκε στα άρθρα 2 και 7 της συνθήκης της Λισαβόνας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου «να βρεθούμε και με αναστολή δικαιωμάτων, όπως του δικαιώματος ψήφου, εάν τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα».

Η βουλευτής, σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα πρόγραμμα 51 δις και «πρέπει να ξέρουμε τι θα γίνει», επισημαίνοντας ότι «η παράταξη πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμη».

Τέλος, για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, η κ. Μπακογιάννη συμφώνησε ότι πρέπει να διεξαχθεί θεσμικά και όχι άτυπα, και εξέφρασε την συμφωνία της με την άποψη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ότι η ΝΔ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε άτυπο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Μετά τις πειθαρχικές διώξεις Στο Συμβούλιο της Ευρώπης προσφεύγει ο ΣΚΑΙ

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης προσφεύγει ο ΣΚΑΙ
Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται σε «εντεινόμενες απόπειρες τρομοκράτησης των φορέων της ενημέρωσης και των λειτουργών της από αυτοανακηρυγμένους φορείς ανάδειξης της μοναδικής αλήθειας».

Ο ΣΚΑΪ προσθέτει ότι «η στοχοποίηση και το κλίμα προγραφών εις βάρος δημοσιογράφων με ‘’πειθαρχικές διώξεις’’ για τις απόψεις τους, οι προσωποποιημένες εξυβρίσεις από λαθρόβια έντυπα και το διαδίκτυο και οι συστηματικές συκοφαντικές επιθέσεις από πολιτικά στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού εις βάρος ‘’μη αρεστών’’ μέσων ενημέρωσης, δημιουργούν, ήδη, μια πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα φανατισμού και μισαλλοδοξίας». Τέλος, ο ΣΚΑΪ σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι «αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ενημέρωση των πολιτικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και των διεθνών οργανώσεων προστασίας της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας της έκφρασης.Το Συμβούλιο της Ευρώπης, που είναι ο εγγυητής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (και ειδικότερα του άρθρου 10 για την Ελευθερία του Τύπου),θα είναι ο πρώτος μας σταθμός».

Μαρία Σπυράκη προς Αλέξη Τσίπρα: «Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δεν θα είστε το μοιραίο πρόσωπο της ιστορίας».



Παρέμβαση της ευρωβουλευτού της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για το ευρώ και την τρέχουσα κατάσταση της Ελλάδας.

«Κύριε Πρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
Κύριε πρωθυπουργέ της Ελλάδας.
Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως συμφωνία. Μια συμφωνία που μπορεί ακόμη και τώρα να δώσει εγγύηση στη χρηματοδότηση, να δώσει έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές να διευκολύνει στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους. Η Ελλάδα χρειάζεται επίσης άμεσα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της στη σχέση με τους εταίρους. Εσείς κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, δεν έχετε την εντολή να οδηγήσετε τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Δεν έχετε εντολή για ρήξη. Κάθε καθυστέρηση στην επίτευξη της συμφωνίας οδηγεί την πραγματική οικονομία βαθειά στο χάος. Αυξάνει ακόμη περισσότερο τον πόνο των Ελλήνων. Μόνο, ο Φάρατζ, η Λεπέν και οι αριστεροί σύντροφοί σας στην Ελλάδα σας συστήνουν επιστροφή στη δραχμή. Ελπίζω να μην τους ακολουθήσετε. Και εσείς κύριε Πρόεδρε της Κομισιόν, ως ο πρώτος εκλεγμένος από τους πολίτες έχετε καθήκον να εξαντλήσετε κάθε περιθώριο ώστε η Ελλάδα να μείνει στο σπίτι σας. Κύριε Τσίπρα, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δεν θα είστε το μοιραίο πρόσωπο της ιστορίας. Κύριε Γιούνκερ είμαι σχεδόν βέβαιη ότι είστε ο άνθρωπος που δεν διανοείστε την Ευρώπη χωρίς τους Έλληνες. Εξαντλείστε το χρόνο μέχρι την Κυριακή.»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Δημάρχων όλης της χώρας την Πέμπτη 9 Ιουλίου

Στη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Δημάρχων προχωρά η Κ.Ε.Δ.Ε., την προσεχή Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια.

Ο λόγος που προχωρά η Κ.Ε.Δ.Ε. στη διενέργεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι να αποτυπωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της χώρας στη καθημερινή τους λειτουργία, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί την τελευταία εβδομάδα από την αναστολή της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.

Στην επιστολή που απέστειλε σήμερα προς όλους τους Δημάρχους ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης αναφέρει :

« Μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, καλούμαστε να διαχειριστούμε το σύνολο των εκκρεμοτήτων που έχουν συσσωρευτεί στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Η Αυτοδιοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα στην καθημερινή της λειτουργία, που είναι αποτέλεσμα της ανεπιτυχούς μέχρι σήμρα προσπάθειας να υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία της χώρας με τους εταίρους της.
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων απαιτεί την κινητοποίηση όλων των Αυτοδιοικητικών δυνάμεων της χώρας , προκειμένου να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες .
Για το λόγο αυτό, προχωράμε στη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Δημάρχων, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015 και ώρα 11.00, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).
Τη Γενική μας Συνέλευση θα απασχολήσουν :
• οι τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η αναστολή λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος σε κρίσιμους τομείς όπως ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα
• τα προβλήματα χρηματοδότησης που έχουν δημιουργηθεί σε έργα και παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται στους Δήμους μας από ευρωπαϊκά προγράμματα
• η μελλοντική βιωσιμότητα της λειτουργίας κρίσιμων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών των Δήμων, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ
• η διασφάλιση της ύπαρξης ενός αποτελεσματικού δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Στη Γενική μας Συνέλευση θα διατυπωθούν μια σειρά από προτάσεις τις οποίες θα προωθήσουμε στη συνέχεια στην Κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να μετουσιωθούν σε πολιτικές που θα δίνουν διεξόδους στις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις, θα στηρίξουν την απασχόληση, θα διευκολύνουν τη λειτουργία των Δήμων μας και θα υποστηρίζουν το ανθρωπιστικό μας έργο» .

airetos.gr

Το Γενικό Λογιστήριο προετοιμάζει την πληρωμή δημοσίων υπαλλήλων, συνταξιούχων με IOUs – Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών

Προετοιμασίες σε τεχνικό επίπεδο για την έκδοση ενός χρεογράφου (IOU) με το οποίο θα πληρωθούν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι αν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία γίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στην ουσία πρόκειται για την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος, η οποία θα γίνει εάν στο τέλος του μήνα δεν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας του Δημοσίου.
Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr για τη μισθοδοσία του πρώτου 15νθήμερου, έχουν βρεθεί τα απαραίτητα κονδύλια.
Να σημειωθεί σενάριο στην περίπτωση που η Ελλάδα ξεμείνει από χρήματα εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.  Το σενάριο προβλέπει την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων με IOUs, δημιουργώντας έτσι ένα δεύτερο νόμισμα εντός της Ευρωζώνης. IOU σημαίνει “Ι owe you” (στα ελληνικά “σου χρωστάω”), και είναι έγγραφο το οποίο θα εκδίδει το Δημόσιο και στο οποίο θα αναγράφεται η ημερομηνία έκδοσης, το ποσό οφειλής και το όνομα του δικαιούχου.
 Πάντως σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το δημοσίευμα και τις προετοιμασίες.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
“Διαψεύδεται κατηγορηματικά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για δήθεν προετοιμασίες έκδοσης IOU για την πληρωμή μισθών και συντάξεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι παντελώς ανυπόστατο. Δημοσιεύματα αυτού του είδους στρέφονται κατά της χώρας και θεωρούνται επικίνδυνα σε μια περίοδο όπου οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή. Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλά παρόμοια δημοσιεύματα που διαψεύστηκαν από τα γεγονότα”.

Κανένας κίνδυνος διακοπής σε φως, νερό και τηλέφωνο

Την ώρα που οι πολύωρες αναμονές των πολιτών στα ΑΤΜ των τραπεζών συνεχίζονται, πολύς είναι ο κόσμος που έχει τους λογαριασμούς του απλήρωτους, αφού τα χρήματα της ανάληψης δεν επαρκούν.
Πάντως, για το διάστημα που οι τράπεζες παραμένουν σε αργία, δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος διακοπής σε φως, νερό και τηλέφωνο.
ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ αλλά και οι εταιρείες τηλεφωνίας φέρονται να μην επιθυμούν να προχωρήσουν σε οποιοδήποτε διακοπή παροχής υπηρεσιών για ληξιπρόθεσμες οφειλές καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών που τα υποκαταστήματα των τραπεζών δεν λειτουργούν.

Η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ρεύμα

Πληρωμένη απάντηση Τσίπρα σε Βέμπερ: Σας διέγραψαν το 60% των χρεών το 1953 (vid)



Σκληρή απάντηση στο Μάνφρεντ Βέμπερ, τον επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έδωσε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Η μεγαλύτερη στιγμή αλληλεγγύης ήταν, όταν η Ευρώπη αποφάσισε στη Σύνοδο του Λονδίνου το 1953, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της Γερμανίας, η οποία έβγαινε κατακερματισμένη και στιγματισμένη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας.

Πέτρος Τατούλης «Η Ευρώπη της δημοκρατίας δεν χωρά μικροπολιτικές από το κορυφαίο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα»



Σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μάνφρεντ Βέμπερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Η στάση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μάνφρεντ Βέμπερ κατά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν βαθύτατα αντιδημοκρατική και εντελώς απαράδεκτη.
Ο κ. Βέμπερ με τους χαρακτηρισμούς του απέναντι στον Πρωθυπουργό της χώρας προσέβαλλε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό και, με την ευθεία παρέμβασή του σε εσωτερικά εθνικά ζητήματα της Ελλάδος, υπερέβη όχι μόνο τα όρια της θεσμικής του λειτουργίας, αλλά και στοιχειωδών κανόνων δημοκρατίας και σεβασμού.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα οφείλει να σταθεί αντάξιο της ιστορίας του και σε αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα και τη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια στιγμή να ξεπεράσει αναχρονιστικές συμπεριφορές και να λειτουργήσει προς όφελος των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών και της σταθερότητας της Ευρωζώνης.
Για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες μοναδική κόκκινη γραμμή αποτελεί η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επίθεση Βέμπερ σε Τσίπρα: Να κοιτάτε και την αξιοπρέπεια των άλλων Ευρωπαίων

Επίθεση Βέμπερ σε Τσίπρα: Να κοιτάτε και την αξιοπρέπεια των άλλων ΕυρωπαίωνO πρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αναφερόμενος στα συγχαρητήρια που έλαβε ο κ. Τσίπρας από Λατινοαμερικανούς ηγέτες είπε: «Συναγελάζεσθε με λάθος φίλους», ενώ τον κατηγόρησε ότι έχει δώσει ψεύτικες υποσχέσεις στους Ελληνες. «Ειπατε ότι θα ανοίξετε τις τράπεζες, πού είναι οι ανοιχτές τράπεζες κ. Τσίπρα;», ρώτησε.

«Να κοιτάτε και την αξιοπρέπεια των άλλων Ευρωπαίων» είπε. «Ξέρετε πώς ζουν οι Βούλγαροι; Η Ελλάδα δεν δέχεται περικοπές. Αραγε σκέφτεστε αυτούς τους ανθρώπους; Η Λετονία υπέστη οικονομική καταστροφή αλλά δεν έκανε δημοψήφισμα, τακτοποίησε τα οικονομικά της. Εσεις καταθέσατε καταστροφικό προυπολογισμό. Τι απαντάτε στους λαούς της Ευρώπης που έχουν κατώτατους μισθούς από την Ελλάδα;», είπε ο Βέμπερ προς τον πρωθυπουργό.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας Βέμπερ επικράτησε χάος στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς άλλοι χειροκροτούσαν και άλλοι γιουχάιζαν.

Ανοιχτή πρόσκληση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας για τους Απόρους



Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD)», ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) τον Δήμο Κορινθίων.
Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει δράσεις των χωρών της Ε.Ε. για παροχή υλικής βοήθειας στους απόρους, η οποία περιλαμβάνει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών στέρησης (ρουχισμού κι άλλων αναγκαίων ειδών ατομικής χρήσης), καθώς επίσης, συνοδευτικών μέτρων που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.
Στο πλαίσιο αυτό, οι δυνητικά ωφελούμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στο Πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD)», από 15.07.2015 έως 05.08.2015.
Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι άτομα και οι οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και κατοικούν στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
Κριτήρια Επιλεξιμότητας:
Οικογενειακή Κατάσταση
Ετήσιο εισόδημα
Μεμονωμένο Άτομο
3.000,00 €
Οικογένεια χωρίς ανήλικο εξαρτώμενο μέλος ή                   Μονογονεϊκή οικογένεια με 1 ανήλικο εξαρτώμενο μέλος
4.500,00 €
Οικογένεια με 1 ανήλικο εξαρτώμενα μέλη ή                       Μονογονεϊκή οικογένεια με 2 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη
5.400,00 €
Οικογένεια με 2 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη ή                       Μονογονεϊκή οικογένεια με 3 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη
6.300,00 €
Οικογένεια με 3 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη ή                       Μονογονεϊκή οικογένεια με 4 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη
7.200,00 €
Οικογένεια με 4 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη ή                       Μονογονεϊκή οικογένεια με 5 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη
8.100,00 €
Οι αιτήσεις των δυνητικά ωφελουμένων θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, είτε ιδιωτικά με τη χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS), είτε μέσω των Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης.
Η Αίτηση θα είναι προσβάσιμη από την ηλεκτρονική εφαρμογή που βρίσκεται προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.
Σημεία εξυπηρέτησης των δυνητικά ωφελούμενων για την υποβολή της αίτησης, στα όρια του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων:
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΕΤΑΙΡΟΣ/ ΔΗΜΟΣ/ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ/ ΑΛΛΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΚΑΡΡΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2744360151
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΓΚΟΥΜΑ
ΜΑΡΙΑ
2741037211
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΣΘΜΙΩΝ
ΡΟΥΣΤΕΜΗ
ΠΗΓΗ
2741037211
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΣΘΜΙΩΝ
ΜΠΡΕΖΕΤΟΥ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
2741360405
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΠΑΤΕΛΗ
ΠΕΛΑΓΙΑ
2741360412
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΓΕΡΟΥ
ΑΝΔΡΕΑΣ
2744360212
Κ.Ε.Π. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ
ΜΕΛΙΝΑ
2744360215
Κ.Ε.Π.  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΘΡΑΜΠΟΥΛΙΔΗ
ΦΩΤΕΙΝΗ
2744360215
Κ.Ε.Π. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΡΗΓΑ
ΓΕΩΡΓΙΑ
2744062000
Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π. ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
Οι δυνητικά ωφελούμενοι χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή θα μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, γνωρίζοντας τους αριθμούς TAXIS.
Υπεύθυνος Επικοινωνίας Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων: κ. Καρράς Νικόλαος, τηλ. 27443 60151, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία και τα κριτήρια υπαγωγής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα βρείτε στην Ανοικτή πρόσκληση της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Κορινθίας προς τους δυνητικά ωφελούμενους του Ε.Π. «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD)», στο σύνδεσμο που βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Δήμου Κορινθίων (δικαιούχος).

Γραφείο Τύπου
Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων