Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Επίθεση Βέμπερ σε Τσίπρα: Να κοιτάτε και την αξιοπρέπεια των άλλων Ευρωπαίων

Επίθεση Βέμπερ σε Τσίπρα: Να κοιτάτε και την αξιοπρέπεια των άλλων ΕυρωπαίωνO πρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αναφερόμενος στα συγχαρητήρια που έλαβε ο κ. Τσίπρας από Λατινοαμερικανούς ηγέτες είπε: «Συναγελάζεσθε με λάθος φίλους», ενώ τον κατηγόρησε ότι έχει δώσει ψεύτικες υποσχέσεις στους Ελληνες. «Ειπατε ότι θα ανοίξετε τις τράπεζες, πού είναι οι ανοιχτές τράπεζες κ. Τσίπρα;», ρώτησε.

«Να κοιτάτε και την αξιοπρέπεια των άλλων Ευρωπαίων» είπε. «Ξέρετε πώς ζουν οι Βούλγαροι; Η Ελλάδα δεν δέχεται περικοπές. Αραγε σκέφτεστε αυτούς τους ανθρώπους; Η Λετονία υπέστη οικονομική καταστροφή αλλά δεν έκανε δημοψήφισμα, τακτοποίησε τα οικονομικά της. Εσεις καταθέσατε καταστροφικό προυπολογισμό. Τι απαντάτε στους λαούς της Ευρώπης που έχουν κατώτατους μισθούς από την Ελλάδα;», είπε ο Βέμπερ προς τον πρωθυπουργό.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας Βέμπερ επικράτησε χάος στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς άλλοι χειροκροτούσαν και άλλοι γιουχάιζαν.