Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας - Τον ενημερώνει για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει ο Αλέξης Τσίπρας
 Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ενημερώνει αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις τελευταίες εξελίξεις.
Στο διάλογο που είχαν ενώπιον των δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Παυλόπουλο ότι η κυβέρνηση κινείται στην εθνική γραμμή που χαράχθηκε από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης ότι κατατέθηκε το αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Στήριξης (ESM) και υπογράμμισε ότι στόχος είναι η επίτευξη ενός έντιμου συμβιβασμού.
Ο συμβιβασμός αυτό, όπως είπε, προϋποθέτει από ελληνικής πλευράς αξιόπιστα μέτρα και από ευρωπαϊκής πλευράς επαρκή χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα και σαφείς δεσμεύσεις για το χρέος.
Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν τις 8 το βράδυ μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, και είχε συνεργασία με στενούς του συνεργάτες και κυβερνητικά στελέχη.
Ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις έγινε νωρίτερα την Τετάρτη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.