Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Γραπτή παρέμβαση της Ευρωβουλευτού ΝΔ Ελίζας Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη στην Ολομέλεια του ΕK για τις εξελίξεις στην Ελλάδα



http://www.vozemberg.gr/wp-content/uploads/2014/10/europarliament_eliza1.jpgΣτην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνεδριάζει αυτές τις μέρες στο Στρασβούργο, η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη με γραπτή  παρέμβασή της για τις πρόσφατες τραγικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Το ποσοστό 60% που ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που έλαβε χώρα στην Ελλάδα την περασμένη Κυριακή, σε καμιά περίπτωση δεν συνδυάζεται και δεν συνδέεται με την επιθυμία της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Χαρακτηριστικά, σε όλες τις έρευνες γνώμης με συγκεκριμένο ερώτημα, την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, οι Έλληνες ψήφισαν ΝΑΙ με ιλιγγιώδη ποσοστά 75-80%."

Συνεχίζοντας, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής υπογράμμισε: "Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Α. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό εξαγγέλλοντας δημοψήφισμα με ψευδεπίγραφο και παραπλανητικό ερώτημα, προτάσσοντας το ΟΧΙ αντί του ΝΑΙ, ενώ στο πρωτοφανές για τα δημοκρατικά δεδομένα διάστημα 5 ημερών, οι πολίτες δεν ενημερώθηκαν σωστά και ψήφισαν χωρίς αντίληψη του διακυβεύματος.

Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί και να επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη βελτιωμένη πρόταση Γιούνκερ, -αυτή που υποτίθεται ότι καταψηφίστηκε-  γεγονός που αποδεικνύει ότι η Ευρωζώνη για την Ελλάδα είναι μονόδρομος. Το γεγονός ότι υποχρεώθηκε να απομακρύνει τον Υπουργό Οικονομικών και να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών φανερώνει τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε."

Κλείνοντας την παρέμβασή της η Ελίζα Βόζεμπεργκ τόνισε ότι η Κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταθέσει επιτέλους ουσιαστικές προτάσεις, ένα αξιόπιστο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων για να βρεθεί μια συμφωνία, που θα δώσει μέλλον στην Ελλάδα, μέλλον για τις επόμενες γενιές. Το μέλλον όμως αυτό θα πρέπει να συμβαδίζει με την πορεία της χώρας εντός Ευρωζώνης και εντός ΕΕ.