Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1: Στον τελικό κυπέλου ο «δικέφαλος του Βορρά» - Η ΑΕΚ βρήκε γκολ παράτασης με τον Γαλανόπουλο στην Τούμπα στο 69′, αλλά ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς και πήρε την πρόκριση

  

Ήταν ένα ματς που θα έκρινε το ποιος εκ των ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ θα έμενε στη διεκδίκηση ενός τίτλου που θα… γλυκάνει την κακή σεζόν τους. Με τον ΠΑΟΚ να έχει το προβάδισμα από το 1-0 του ΟΑΚΑ και την ΑΕΚ να αναζητεί την ανατροπή – πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι σε γενικές γραμμές στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και εν τέλει να παίρνουν μια δίκαιη πρόκριση, έστω και αν χρειάστηκε αυτή να έρθει έπειτα από… θρίλερ.

Ένα θρίλερ που διαδραματίστηκε ολόκληρο στο δεύτερο ημίχρονο. Για την

ΙΕΡΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ: Η Ἀκολουθία τῶν Ἀχράντων Παθῶν - Ὄρθρος τῆς Μ. Παρασκευῆς (Μ. Πέμπτη ἑσπέρας) 29-04-2021



 

Μεγάλη Πέμπτη εσπέρας: Τα 12 Ευαγγέλια

 


Σε κλίμα ευλάβειας και βαθιάς κατάνυξης ο Ορθόδοξος Ελληνισμός θα παρακολουθήσει για μια ακόμη φορά από τους τηλεοπτικούς δέκτες την Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου και την πορεία του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού προς το σταυρικό μαρτύριο του Γολγοθά.
Πλήθος πιστών θα ακούσει και θα παρακολουθήσει απόψε την ανάγνωση των «12 Ευαγγελίων», δηλαδή τις δώδεκα συνολικά - όσοι και οι μαθητές του Χριστού - ευαγγελικές περικοπές των τεσσάρων Ευαγγελιστών (Ματθαίος, Λουκάς, Μάρκος και Ιωάννης), που αναφέρονται εκτενώς στην εξέλιξη του Θείου Δράματος.

Ειδικότερα, τα «12 Ευαγγέλια» αναφέρονται κατά σειρά:

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...

  


«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου" ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. 
Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των αγγέλων Βασιλεύς. 
Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. 
Ήλοις προσηλώθη ο Νυμφίος της Εκκλησίας. 
Λόγχη εκεντήθη ο Υιός της Παρθένου. 
Προσκυνούμεν Σου τα πάθη, Χριστέ. 
Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου ανάστασιν».


Η Σταύρωση είναι το κατ’ εξοχήν γεγονός που σηματοδοτεί την ουσία και την πεμπτουσία της ζωής μέσα στην Ιστορία.
Ο Σταυρός μπαίνει στο κέντρο της ζωής γιατί καταργεί τον θάνατο. Νοηματοδοτεί όλα όσα τοποθετούνται στην προοπτική του. Θεός και άνθρωπος ενωμένοι σταυρώθηκαν. Ο μη γνήσιος άνθρωπος σταύρωσε τον γνήσιο στην ουσία του άνθρωπο, τον Θεάνθρωπο.  Και από τη θυσιαζόμενη αγάπη στο Σταυρό ξεχύθηκε η φωτοχυσία της Ανάστασης.

Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος

 


Κατά τη Μ. Πέμπτη επιτελούμε ανάμνηση: (α) Της νίψεως των ποδών των Αποστόλων υπό του Κυρίου. (β) Του Μυστικού Δείπνου, δηλαδή της παραδόσεως σ' εμάς υπό του Κυρίου του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας. (γ) Της θαυμαστής προσευχής του Κυρίου προς τον Πατέρα Του. Και (δ) Της προδοσίας του Κυρίου υπό του Ιούδα.
Εκείνο το βράδυ της Πέμπτης, πριν ν' αρχίσει το δείπνο ο ΄Ιησούς σηκώνεται από το τραπέζι, αφήνει κάτω τα ιμάτιά του, βάζει νερό στο νιπτήρα και τα κάνει όλα

ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΚΟΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

  


ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, απο την Αγιογράφο [Πτυχιούχο Ανωτ.Σχολής Καλών Τεχνών] Χριστίνα Γεωργαντοπούλου,  στη τηλεόραση του SUPER TV και στη δημοσιογράφο Μαίρη Νικολοπουλου

Ξεπέρασαν τις 22.00 τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 167 νέα κρούσματα σήμερα ( 43 στην Αχαΐα - 31 στην Αρκαδία- 23 στην Κορινθία .)

Κορωνοϊός  

Μικρή αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού , καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  167 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 43  καταγράφονται στην  Αχαΐα και 31 στην Αργολίδα. Επίσης διψήφια νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν  και  οι  Νομοί Ηλείας , Αρκαδίας,Κορινθίας και Μεσσηνίας. Μονοψήφια νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζει, μόνο η Λακωνία.

Ογδονταοκτώ (88 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με 23  εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π. Ε. Κορινθίας, 19 στην Π. Ε. Αρκαδίας και 31 στην Π. Ε. Αργολίδας.

 Επίσης άλλα 79 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  29 / 4 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 167 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 22.087 ( 8.540 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 29 / 4 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (43),  Μεσσηνίας  (13) ,  Κορινθίας (23), Ηλείας (16), Αργολίδας (31), Αρκαδίας (19) και Λακωνίας (2) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                9.892

Π.Ε. Κορινθίας           3.277

Π.Ε. Ηλείας                2.197

Π.Ε. Αργολίδας          2.000

Π.Ε. Αρκαδίας           1.660

Π.Ε. Μεσσηνίας        1.335     

Π.Ε. Λακωνίας             808

Κορωνοϊός 29/04: 2.435 νέα κρούσματα (23 Κορινθίας).– 817 διασωληνωμένοι – 73 θάνατοι / Ο χάρτης της διασποράς.

 κορωνοϊός κρούσματα 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (29/04) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.435, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Στην Αττική βρέθηκαν συνολικά 1.151 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Από την άλλη, στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 347 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 43.

Αναλυτικά ο χάρτης διασποράς:

Football League: H Καλαμάτα 2 - 0 , πάτησε Αιγάλεω και κορυφή! Σεφτές για τη Νίκη Βόλου 1 - 0 την Καλλιθέα

 Καλαμάτα - Αιγάλεω 2-0: Πάτησε Αιγάλεω και κορυφή! 

Επιστροφή στην κορυφή για την Καλαμάτα. Η «Μαύρη Θύελλα» τα βρήκε... σκούρα απέναντι στο Αιγάλεω, δημιούργησε ελάχιστες φάσεις όμως στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης «ξεκλείδωσε» την άμυνα του «Σίτι» και επικράτησε 2-0. Αποτέλεσμα που την φέρνει στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας του ομίλου!

ΑΣΕΠ-«Πασχαλινό Δώρο»: Οκτώ προκηρύξεις με 539 μόνιμες θέσεις (λίστα & πίνακες)

 2K/2019 

Οκτώ προκηρύξεις με συνολικά 539 μόνιμες θέσεις έχει αποστείλει εντός του Απριλίου στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση το ΑΣΕΠ.

Δύο από τις συγκεκριμένες προκηρύξεις έχουν ήδη εκδοθεί ενώ οι υπόλοιπες έξι θα δημοσιευτούν εντός του Μαϊού. Και θα ακολουθήσει ο καθορισμός ημερομηνιών για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων που για όλες θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τέλη Ιουνίου.

Δείτε αναλυτικά τις θέσεις και τις προκηρύξεις που έχουν δημοσιευθεί και αυτές που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα:

Η απόφαση της καταδίκης του Ιησού Χριστού

 

Γράφει ο Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.

 

 


Η απόφαση της καταδίκης του Ιησού Χριστού


Το έγγραφο της απόφασης της καταδίκης του Ιησού Χριστού παρέμεινε μέχρι το 1309 μ.Χ. τελείως άγνωστο, έως ότου βρέθηκε στην πόλη L'Aquila της Κεντρικής Ιταλίας (κοντά στην οποία έχει ανακαλυφθεί η αρχαία ρωμαϊκή πόλη του Αμιτέρνο, όπου βρέθηκε το σπίτι του Ποντίου Πιλάτου). Το 1381 μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη επί των ημερών του Πατριάρχου Ιερεμίου. Μεταφράστηκε από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Διονύσιο, κατά το έτος 1643: