Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κατα χιλιάδες συρρέουν οι Ρώσοι να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα από χθες στην Αγία Πετρούπολη - ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Κατα χιλιάδες συρρέουν οι Ρώσοι να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα  από χθες στην Αγία Πετρούπολη - ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ Η ρωσική αποστολή αναχώρησε χθες από τον Άραξο
 Κατά χιλιάδες συρρέουν οι πιστοί στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Καζάν στην Αγία Πετρούπολη, για να προσκυνήσουν τον σταυρό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα που έφθασε χθες στην Ρωσία.

Τον σταυρό που συνόδευσαν οι Μητροπολίτες Πατρών και Μαντινείας της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

Στρατιωτικά αγήματα απέδωσαν τιμές ενώ, στον όρθρο που ακολούθησε στον Καθεδρικό Ναό, ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος, αφού ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος μίλησε για την αξία που έχει για τον λαό της Ρωσίας ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας.

Ο Πατριάρχης υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι για την Ρωσία το πρόσωπο του Αγίου Ανδρέα υπενθυμίζοντας πως ο Τσάρος Πέτρος Α΄ αφιέρωσε το ανώτατο παράσημο του κράτους στον Απόστολο ιδρύοντας το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα.

Κατά την ομιλία του ο κ. Κύριλλος δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στο εκκλησίασμα πως υπάρχουν αναφορές ότι ο Απόστολος Ανδρέας είχε φθάσει μέχρι το Κίεβο διδάσκοντας το λόγο του Ευαγγελίου.

Όπως εκτιμούν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα της εκκλησιαστικής διπλωματίας, η προσπάθεια ταύτισης του Αποστόλου Ανδρέα, ιδρυτή της Εκκλησίας του Βυζαντίου, με τον Χριστιανισμό στην Ρωσία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Περισσότερα στο thebest.gr

Πρακτική εξάσκηση στο κέντρο ανακύκλωσης στο Μπολάτι καθώς και στους δήμους Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Βέλου – Βόχας

Ηράκλεια αναπτυξιακή σύμπραξη
Ξεκίνησε την  Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 η κατάρτιση των 60 ωφελουμένων στα πλαίσια της δράσης που υλοποιεί η Ηράκλεια Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την πράξη «ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ» στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας με τίτλο «Διαχείριση Οργανικών Αποβλήτων για την παραγωγή λιπάσματος κομπόστ στην Κορινθία».
Η κατάρτιση πραγματοποιείται στο ΚΕΚ Z INVEST , εταίρος της Ηράκλειας Αναπτυξιακής Σύμπραξης, στην Αγίου Γεωργίου 84 στην Κόρινθο και αφορά σε πρώτη φάση την κομποστοποίηση. Θ ακολουθήσει πρακτική εξάσκηση στο Κέντρο Ανακύκλωσης στο Μπολάτι καθώς επίσης και στους Δήμους Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Βέλου – Βόχας. Η κατάρτιση θα ολοκληρωθεί με θεωρητικά μαθήματα στην κοινωνική οικονομία.
Στον χώρο του ΚΕΚ Z INVEST βρέθηκε για να καλωσορίσει και να ενημερώσει τους ωφελουμένους ο κ. Δημήτρης Ραψωματιώτης εκ του Συντονιστή Εταίρου ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του: «Γίνεται μια προσπάθεια να φτιάξουμε κάτι καινούργιο , κάτι διαφορετικό.
Γνωρίζετε πως σήμερα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί εργασία, άρα προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο μείωσης της ανεργίας, από την άλλη πλευρά είναι δύσκολο να φτιάξει κάποιος κάτι δικό του με το υπάρχον οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας, ερχόμαστε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε κάποια εργαλεία , τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις που είναι κάτι ενδιάμεσο και πιστεύουμε ότι αν όλοι μας, εμείς ως εταίροι και εσείς ως ωφελούμενοι, οι Δήμοι που έχουν αρχίσει να δείχνουν ενδιαφέρον, συνεργαστούμε σωστά θα έχουμε αποτελέσματα.

 Ηρακλεία Αναπτυξιακή Σύμπραξη

1ο Κύπελλο Ελλάδας Beach-Racket τετράδες ανδρών 13 και 14 Ιουλίου 2013 στο Κάτω Διμηνιό

«Λουκέτο» στους δήμους μέχρι την Τετάρτη προτείνει ο Ασκούνης

kede12
(photo: Eurokinissi)
Σε κλίμα έντασης πραγματοποιείται στο Caravel  η έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Ασκούνης πρότεινε την αναστολή λειτουργίας των δήμων μέχρι την Τετάρτη, ημέρα που θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο.
Ο κ. Ασκούνης επίσης πρότεινε να δοθεί η δυνατότητα στους τουριστικούς δήμους να αποφασίσουν κατά βούληση εάν θα κλείσουν ή όχι τις δομές τους. Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΚΕΔΕ προτείνει συγκέντρωση αιρετών και πορεία προς τη Βουλή.
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, σοβαρή και αποτελεσματική κινητικότητα σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης και δημιουργία πλατφόρμας για ενδοδημοτική κινητικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει πρόταση για επ’ αόριστον λουκέτο των δήμων και παραιτήσεις δημάρχων.
«Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ακόμη και ακραίων παρεμβάσεων, όπως οι μαζικές παραιτήσεις δημοτικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

ysterografa.gr

«Το Σπίτι του Ελύτη» στην Πλάκα

elitis
Χειρόγραφα, σημειωματάρια εργασίας, σπάνιο φωτογραφικό, κινηματογραφικό και ηχητικό υλικό και έργα ζωγραφικής από το προσωπικό αρχείο του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη θα στεγαστούν και θα εκτεθούν σε κτίριο στην Πλάκα.
Το διώροφο κτίριο επί των οδών Διοσκούρων 4 και Πολυγνώτου 7, θα ονομαστεί «Σπίτι του Ελύτη» και θα περιλαμβάνει ακριβή αναπαράσταση του γραφείου του ποιητή και έκθεση αρχειακού υλικού του.
Το κτίριο, που στην αρχική του μορφή περιλάμβανε δύο ανεξάρτητες κατοικίες, στέγαζε το Κέντρο Συντήρησης Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, ωστόσο μετά το σεισμό του 1999 κρίθηκε επικίνδυνο, γι’ αυτό και αποκαταστάθηκε.
Στο «Σπίτι Ελύτη», στον ισόγειο χώρο, θα γίνει ακριβής αναπαράσταση του γραφείου του ποιητή με τα αυθεντικά έπιπλά του. Επίσης, θα δημιουργηθεί χώρος έκθεσης των πρώτων εκδόσεών του, χειρογράφων, έργων ζωγραφικής του ποιητή ή έργων που ο ίδιος αγαπούσε, καθώς και ενδεικτικών μεταφράσεων. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα ακρόασης ηχητικών ντοκουμέντων ή παρακολούθησης κινηματογραφικού υλικού. Θα διοργανώνονται επίσης εκθέσεις καλλιτεχνών, τα έργα των οποίων σχετίζονται με την ποίηση του Ελύτη.
Το υπόγειο θα χρησιμοποιείται ως βιβλιοθήκη- σπουδαστήριο και θα περιλαμβάνει βιβλία για το έργο του Ελύτη, περιοδικά, δίσκους, οπτικό και ηχητικό υλικό, σημειωματάρια εργασίας, αποκόμματα του Τύπου, αφίσες και προγράμματα. Στον πρώτο όροφο θα στεγαστούν χώρος πληροφοριών κοινού, αίθουσα εκδηλώσεων και καφέ.
Τη μελέτη επεμβάσεων μικρής κλίμακας στο κτίριο, που έλαβε χτες την ομόφωνη έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, εκπόνησε και δώρισε στο υπουργείο Πολιτισμού ο αρχιτέκτονας, Αλέξανδρος Σαμαράς.

Μπακογιάννη: Η συνεργασία Σαμαρά-Βενιζέλου θα κρίνει την επιτυχία της κυβέρνησης -




«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαμαράς ανασταίνει το ΠΑΣΟΚ»
Τρεις μέρες μετά την ορκωμοσία της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μίλησε στο περιοδικό Crash η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών θεωρεί «απολύτως απαραίτητη» τη δημιουργία κυβέρνησης αφού «το τελευταίο πράγμα το οποίο ήθελε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι να μπει σε περιπέτειες». Με βάση τις δημοσκοπήσεις, θεωρεί μάλιστα ότι αν δεν κατόρθωναν να δημιουργήσουν κυβέρνηση τα δύο κόμματα «θα πηγαίναμε σε εκλογές, και πιθανότατα σε απανωτές εκλογές», κάτι που «θα ήταν η οριστική ταφόπετρα για την ελληνική οικονομία». Θεωρεί ότι «για να έχουμε σήμερα μια ελπίδα και μια προοπτική χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα».

Αιτωλοακαρνανία: Με 20 σφαίρες σκότωσαν τους δύο Αλβανούς δραπέτες!

Το σημείο που σκοτώθηκαν οι δύο Αλβανοί δραπέτες
Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως σκοτώθηκαν οι δραπέτες στη μάχη που έγινε στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας...
Τουλάχιστον 20 τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι και στον θώρακα έφεραν στα σώματα τους οι δύο Αλβανοί καταζητούμενοι που σκοτώθηκαν από άνδρες των ΕΚΑΜ στις 2 Ιουλίου στην περιοχή Κόνισκας Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.
 Ο 25χρονος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, Λίκα Εντισον και ο 45χρονος θείος του, Φλαμούρ Σινάνι Εντισον που ήταν ένας από τους κύριους οργανωτές της απόδρασης 11 αλλοδαπών κρατουμένων εγκλωβίστηκαν σε μαντρί από τους αστυνομικούς και τότε ξεκίνησε άγρια μάχη.

Σύμφωνα με την αρχική ιατροδικαστική εξέταση οι κακοποιοί δέχτηκαν βολές πολλές φορές από απόσταση περίπου 30 έως 50 μέτρων από τα πυροβόλα όπλα των αστυνομικών που επέφεραν θανατηφόρα πλήγματα.

newsit.gr

Ενταση στην Βουλή για το πολυνομοσχέδιο - Άγριος καυγάς μεταξύ βουλευτών - Μπαλασόπουλος: Μας οδηγείτε να κλείσουμε οριστικά τους δήμους!


 Άναψαν τα αίματα κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου την Επιτροπή Οικονομικών, και μεταξύ βουλευτών.
Πρωταγωνιστές ο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) κι όλα ξεκίνησαν όταν ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος ζήτησε από όλους να κάνουν ερωτήσεις και όχι… τοποθετήσεις προς τους φορείς που κλήθηκαν για ακρόαση, για οικονομία χρόνου.

Η μια “γκάφα” πίσω από την άλλη…

Elliniki-Dimosia-Tileorasi
Εκτός φυσικά κι αν δεν πρόκειται για «γκάφα» αλλά απλώς για …ανεπάρκεια! Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η «ΕΔΤ», σε αντικατάσταση ήδη της «ΝΕΡΙΤ», κατά την διάρκεια του «διαλόγου» για την ΕΡΤ. Δεν μπορεί κανένας να αντιληφθεί το …κενό συλλογισμού, ασυνέπειας λόγων και πράξεων που παρουσιάζεται στις κινήσεις του αρμόδιου υφυπουργού και των πολιτικών προϊσταμένων του.

Ο πρώην «συνεργάτης» του Δ.Ο.Λ., υφυπουργός κ.Καψής αναρωτήθηκε «…το δημόσιο είναι πειρατής του εαυτού του;». Όταν καταπατά τους νόμους και το Σύνταγμα, είναι. Υπάρχουν άδειες για την …ΕΔΤ; Υπάρχει προσωπικό; Πώς γίνεται υπηρεσία του δημοσίου να καλύπτεται από ιδιώτη; Με τι νομική μορφή;

Επίσης πρότεινε με ύφος «…μήπως θέλετε να κάνουμε δημοψήφισμα για την ΕΡΤ;». Εξαρτάται από το είδος του ερωτήματος, θα έλεγα. Αν ρωτηθεί ο οποιοσδήποτε για τον τρόπο επιβολής του «μαύρου» και της τακτικής που ακολουθήθηκε, κανείς νοήμωνας και μη εξαρτημένος πολίτης δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Εκτός αν σκέφτομαι εγώ παράλογα. Άρα ποιός ο λόγος;

Με ένα ευτελές ψευδεπίγραφο σήμα (ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορούν τα «πρωτότυπα», πηγή έμπνευσης προφανώς των «σχεδιαστών»), την χρήση των συχνοτήτων της ΕΡΤ και την εκπομπή σήματος από ιδιωτικών συμφερόντων εταιρεία, δοκιμάζεται η ανοχή των εργαζομένων, των τηλεθεατών και των πολιτών στη συνεχιζόμενη αυθαιρεσία. Η προχειρότητα συνεχίζεται. Παράλληλα με την αυτοαναίρεση (η ΝΕΡΙΤ όπως ήρθε, έφυγε…). Αξιοπιστία πουθενά. Δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα διεξαγωγής του διαλόγου. Για να μην μιλήσουμε για την ξεκάθαρη απόφαση του ΣτΕ που σε καμιά περίπτωση, ακόμη, δεν εφαρμόζεται.

Δεν είναι ανάγκη να επέμβουν τα Μ.Α.Τ. για να «ανοίξει» η ΕΡΤ. Αρκεί μια δημόσια αυτοκριτική και μια δημόσια παραδοχή του τεράστιου «ολισθήματος» που υπήρξε. Χρειάζεται «αρετή και τόλμη» για να αναγνωρίζεις τα λάθη σου. Θάρρος και έλλειψη εγωισμού. Αλλά ποιός είναι έτοιμος να το κάνει και για ποιό λόγο; «Περαστικοί» με εντεταλμένες οδηγίες κι εντολές ή αντικρουόμενα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών, που βρήκαν πρόσφορο «πεδίο δόξης λαμπρό»;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / ysterografa.gr

Λαφαζάνης: Επαγρύπνηση, για να μην αφυδατωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

lafazanis2
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται για μια κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι της Κεντροαριστεράς ή της Κεντροαριστεροδεξιάς» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ, με αφορμή το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εκτιμά ότι «ο δρόμος για να αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ζωή είναι μόνο ένας: η περαιτέρω, βαθύτερη και ουσιαστικότερη, ριζοσπαστικοποίησή του και όχι η αναδίπλωσή του ή ενδεχόμενη συστημική αναπροσαρμογή του».
Σημειώνει ότι «ο κίνδυνος της αναδίπλωσης, της αφυδάτωσης και της προσαρμογής πάντα καιροφυλακτεί και είναι υπαρκτός» και προσθέτει ότι «η ριζοσπαστικότητα ενός πολιτικού εγχειρήματος δεν είναι δοσμένη με “αυτόματο πιλότο”, ούτε μια δια παντός κατάκτηση».
Ο κ.Λαφαζάνης τάσσεται υπέρ της εκλογής του προέδρου του κόμματος από την Κεντρική Επιτροπή και όχι από το συνέδριο και υποστηρίζει ότι «οι στόχοι του ιδρυτικού Συνεδρίου δεν έχουν καμία σχέση με τον ρόλο κανενός προσώπου».
Αναφερόμενος στο θέμα των συνιστωσών τονίζει ότι «πρέπει να καταβληθούν στο Συνέδριο οι μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να υπάρξει συναινετική συμφωνία χωρίς τελεσιγραφικές προθεσμίες και μονομερείς επιβολές»...

ysterografa.gr

Αττική: Οκτώ δήμαρχοι κινδυνεύουν με αργία

Με αργία κινδυνεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  8 δήμαρχοι της Αττικής για διαφορά πειθαρχικά παραπτωματα για τα οποία παραπέμφθηκαν απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Οι υποθέσεις εκδικάστηκαν χθες από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 234 του Ν 3852/2010 το οποίο αποτελείται από τρεις προέδρους εφετών, έναν εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και έναν εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ.
Αναλύτικα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι παραπομπές αφορούν στους:

Παραμένει πρόεδρος στο Παννεμεατικό ο Άγγελος Γάτσινος

Συνεχίζει με πρόεδρο τον Άγγελο Γάτσινο ο ΠαννεμεατικόςΠραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Παννεμεατικού, στην οποία αποφασίστηκε να συνεχίσει κανονικά στην προεδρία του συλλόγου ο Άγγελος Γάτσινος, μετά το απόλυτα επιτυχημένο του έργο άλλωστε τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Στο διοικητικό συμβούλιο , όπως αναφέρει το apopsi24.gr , θα υπάρχουν σίγουρα και οι Γιάννης Σελλάς, Γιώργος Κόρακας, Γιώργος Μπεκιάρης, Λάκης Μανωλάκος, Παναγιώτης Κασκαντάμης, Παναγιώτης Τσιτσόπουλος, Χρήστος Μπενέκος και πιθανότατα και οι Κώστας Κάππος και Γιώργος Κουτσοδήμος.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν επαφές, ώστε να αναλάβουν ο καθένας τη θέση του, ενώ θα γίνουν και οι συζητήσεις με το τεχνικό δίδυμο Δημόπουλου – Καρσιώτη, με σκοπό να συνεχίσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο το πολύ καλό του έργο και στη συνέχεια να γίνει και ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Αποδείξτε (αγορές) και κερδίστε! Λοταρία για όσους συλλέγουν αποδείξεις ανάμεσα στα... φοροκίνητρα που έρχονται από Σεπτέμβριο


 Μπόνους για όσους ζητούν αποδείξεις και πληρώνουν με κάρτα
- Ανάμεσα στα κίνητρα και οι κληρώσεις με... δώρα!
- Έκπτωση 10% του ΦΠΑ σε κάθε αγορά
- Υποχρεωτική η χρήση καρτών πληρωμών για ποσά από 500€ έως 1.500€

1ο Τουρνουά Πινγκ-Πονγκ στο Ξυλόκαστρο

1ο Τουρνουά Πινγκ-Πονγκ

Θεατρική παράσταση Salome από τους «Πειραματιστές» στο Δερβένι

Θεατρική παράσταση Salome από τους «Πειραματιστές»

Τουρνουά Mini - Soccer - Γελινιάτικα 19-21/7

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ-SOCCER
Γελινιάτικα 19-21/7
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης διοργανώνει στις 19, 20 και 21 Ιουλίου 2013 το 2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ-SOCCER στα ΓΕΛΙΝΙΑΤΙΚΑ.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά της Δ, Ε και ΣΤ τάξης του Δημοτικού
  • Συμμετοχές δεκτές έως την Τετάρτη 17 Ιουλίου.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ - Πληροφορίες
Ιωάννης Σαλωνίτης
2743360209-6973652848

Χωρίς ντέρμπι η έναρξη superleague! Διαβάστε όλο το πρόγραμμα του πρωταθλήματoς

super_league
Αντίστροφα μετράμε για την έναρξη της σεζόν 2013-14 στη Super League. Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και η πρώτη σέντρα είναι προγραμματισμένη για τις 17 Αυγούστου, χωρίς κάποιο σπουδαίο ντέρμπι .Η κλήρωση στέλνει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στην πρεμιέρα στη Μυτιλήνη κόντρα στη νεοφώτιστη Καλλονή, Στην Τούμπα τη Ξάνθη υποδέχεται ο ΠΑΟΚ, ενώ στην ιστορική Λεωφόρο τον νεοφώτιστο Παναιτωλικό υποδέχεται ο Παναθηναϊκός. Επίσης ο ιστορικός Απόλλων Σμύρνης επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια κόντρα στον Άρη στη Ριζούπολη.
Την 7η αγωνιστική το πρώτο ντέρμπι (ΠΑΟΚ-ΠΑΟ), την 10η στη Λεωφόρο το ΠΑΟ-Ολυμπιακός, την 11η το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Super League 2013-14:
1η Αγωνιστική

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΒΕΡΟΙΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΡΗΣ
Ο.Φ.Η. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Π.Α.Ο.Κ. - SKODA ΞΑΝΘΗ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

2η Αγωνιστική


Πορτοσάλτε: Να προσφέρουμε… ιθαγένεια στον Γιούνκερ

Aris-Portosalte
Την πρόταση να προσφέρει η Ελλάδα… ιθαγένεια στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τώρα που ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και ιστορικός φιλέλληνας βρίσκεται σε δεινή θέση στο εσωτερικό της χώρας του, κατέθεσε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter ο Άρης Πορτοσάλτε.
“Ακόμη να προσφέρουμε ιθαγένεια στον μεγαλύτερο φιλέλληνα της μεταπολίτευσης,να παρατήσει το Δουκάτο και να ζήσει εδώ καπνίζοντας αρειμανίως!
Μια πατρίδα υπάρχει για τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ: Η Ελλάδα. Και δεν κάνω καθόλου πλάκα”, ανέφερε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter  o Άρης Πορτοσάλτε, διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ.

Μητροπολίτης Πειραιώς: Εκλεκτικές συγγένειες ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής

Mitropolitis-Peiraios-Serafeim
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
“Τό αὐτοαποκαλούμενο Ἐθνικιστικό κόμμα «Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αὐγή» παρά τό αὐταπόδεικτο γεγονός ὅτι ὁ Ἐθνικισμός ἀποτελεῖ παθογένεια καί ἐκτροπή ἀπό τόν Ἐθνισμό, πού εἶναι ἡ ὑγιής φιλοπατρία στήν ἐπίσημη ἰστοσελίδα του (http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ mh-krinete-ina-mh-krithhte#.Ud04r6wcX-s) στίς 22/4/2013 ἀπαντώντας στίς καταγγελίες μας ὁμολόγησε ὅτι:

Οι celebrities με τη μεγαλύτερη επιρροή στα social media

Rihanna
Τους επώνυμους celebrities που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή μέσω των social media στις ΗΠΑ, παρουσίασαν τα αμερικανικά ΜΜΕ.
Η σχετική λίστα έχει ως εξής:
1. Rihanna
2. Justin Bieber
3. Lady Gaga
4. Katy Perry
5. Shakira
6. Taylor Swift
7. Britney Spears
8. Lil Wayne
9. Christiano Ronaldo
10. Justin Timberlake

ysterografa.gr

Δύο συλλήψεις της αντιτρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη

astynomia-570
Κάτω από άκρα μυστικότητα η αντιτρομοκρατική έκανε έρευνα σε διαμέρισμα στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.
Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η σύλληψη 2 ατόμων που φέρεται να έχουν σχέση με τους Πυρήνες της Φωτιάς και συγκεκριμένα έχουν ανάμειξη στην αποστολή ενός παγιδευμένου φακέλου που είχε σταλεί στις 3 Ιουλίου σε πρώην Διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής.
Ο συγκεκριμένος φάκελος είχε σταλεί από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και είχε εξουδετερωθεί από άντρες του ΤΕΕΜ στο κέντρο διαλογής Κρυονερίου στην Αθήνα.

«Καμία απόλυση δημοτικού αστυνομικού, όλοι στην ΕΛ.ΑΣ»

Αντιμέτωπος με τα πυρά βουλευτών της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης βρέθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης που ανοίγει το δρόμο για απολύσεις στο Δημόσιο. Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι ο ρόλος του υπουργείου του οποίου προϊσταται είναι «επιτελικός» και ότι η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας εξαρτάται από τη συνεργασία των άλλων υπουργείων. Αναγνώρισε ότι είναι οριζόντιο το μέτρο, όπως εφαρμόζεται, και εξήγησε ότι η αιτία βρίσκεται στο ότι τα περισσότερα υπουργεία και οι ΟΤΑ δεν είχαν προχωρήσει σε αξιολόγηση των δομών τους. «Δεν θέλω άλλες οριζόντιες ρυθμίσεις, άλλα για να γίνει αυτό πρέπει αν γίνουν τα οργανογράμματα με μεγάλη ταχύτητα» ανέφερε.
Τόνισε μεταξύ άλλων: «Ανέλαβα λίγες ημέρες πριν την αξιολόγηση της τρόικας. Το Υπουργείο είχε αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και αυτές ήταν γνωστές. Δεν τις ανακαλύψαμε τώρα… Δύο από τις τρεις δεσμεύσεις είχαν χαρακτήρα των προαπαιτούμενων. Όμως την 30η Ιουνίου δεν είχαν καλυφθεί που σημαίνει ότι για να εξασφαλίζαμε την ομαλή χρηματοδότηση έπρεπε να πάμε σε εναλλακτική πειστική πρόταση προς τους δανειστές και αυτό κάναμε».
Κατά τον κ. Μητσοτάκη, οι αποχωρήσεις «δεν γίνονται για δημοσιονομικούς λόγους καθώς για κάθε αποχώρηση θα υπάρξει πρόσληψη». Ειδικά για την Δημοτική Αστυνομία υποστήριξε ότι όλο το προσωπικό θα απορροφηθεί από τις δομές της Ελληνικής Αστυνομίας εξηγώντας ότι «οι άνθρωποι αυτοί μπήκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και είναι βέβαιο ότι θα απορροφηθούν από την ΕΛ,ΑΣ. Θα έχουν πρόβλημα όσοι μπήκαν με πλαστά δικαιολογητικά».

aftodioikisi.gr

Το Διάδρασις και η Έδρα στο 3ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ζαππείου το 3ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης,  με θέμα : «Ο  Άνθρωπος για τον Άνθρωπο».
Ο Χρήστος Κακούρος από τους επικεφαλής του ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ 
Συγκεκριμένα  το Συνέδριο διοργανώθηκε από τη Capital Link στην Αθήνα την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013, στην Αίγλη Ζαππείου υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια μοναδική πρωτοβουλία και διοργάνωση της Capital Link, η οποία έφερε κοντά στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και ευρύ κοινό με τους εκπροσώπους 100 Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, ανοίγοντας ένα δίαυλο άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους και διευκολύνοντας έτσι το δύσκολο έργο που προσφέρουν.
Ανάμεσα στους φορείς που συμμετείχαν ήταν το «Διάδρασις» αλλά και η «Έδρα».

περισσότερα στο  http://pinakio.blogspot.gr/2013/07/3.html

Ο Σταυρός από την Πάτρα φεύγει ! Ο Άγιος όμως μένει..(ή δεν μένει;)


Λίγες ώρες πρίν αναχωρήσει ο μαρτυρικός Σταυρός τού Αγίου Ανδρέα για τήν Αγία Πετρούπολη...

Θα ήταν γύρω στα 1979, άν θυμάμαι καλά, όταν εμείς οί Πατρινοί μάθαμε επισήμως και για πρώτη φορά ότι κατόπιν πολλών ενεργειών των τοπικών Εκκλησιαστικών αρχών θα παίρναμε από τους Παπικούς ένα ακόμη ιερό κειμήλιο του Πολιούχου μας.
Επρόκειτο για τον Σταυρό τού Αγίου Ανδρέα, πού τόσους και τόσους αιώνες τώρα φύλαγαν σε κάποιο ναό της Μασσαλίας. Είχε προηγηθεί, κάποια χρόνια νωρίτερα, καί συγκεκριμένα στα 1964, η επιστροφή στην Πάτρα, πάλι από τους Καθολικούς, μέρους της ευλογημένης τιμίας κεφαλής του Αποστόλου Αγίου Ανδρέα και δι΄ αυτού του τρόπου είχε ξαναγυρίσει ο Άγιος στην πόλη μας καί στον φυσικό τόπο του μαρτυρίου του…

Βέβαια, το αν εμείς οί Πατρινοί, πέραν των εορτών, των δοξολογιών, τών λιτανειών, και των σημαιοστολισμών, διαφυλάξαμε σταθερά τις παραδεδομένες υπό του Αγίου Ευαγγελικές παραινέσεις, είναι μία άλλη πολύ πονεμένη ιστορία για τον λαό και για τον Άγιο…
Γιατί όμως τα λέμε αυτά;
Τά λέμε γιατί βλέποντας σήμερα με πολύ περίσκεψη κάποια θέματα, πέραν των όποιων εξωτερικών φαινομένων στα οποία αρκείται ο πολύς κόσμος, με ειλικρίνεια πρέπει να παραδεχθούμε ότι σαν Πατρινοί δεν υπήρξαμε και πιστοί ακόλουθοι του Αγίου…
Κι΄ ακόμη, ότι αν μαρτυρούσε ο Άγιος σ΄ έναν άλλο λαό, όπως οί απολίτιστοι τότε και άγριοι Πάρθοι και Σκύθες ( σημερινοί ευσεβείς Ρώσοι ), ότι αυτοί θα τον τιμούσαν και στην πράξη πολύ καλύτερα απ΄ ότι εμείς οί Πατρινοί, πού μόνο για λόγια είμαστε...
Έστω και αν, από συνήθειο καί από ευγένεια τόχει ο Μητροπολίτης μας, να μας αποκαλεί « ο ευλογημένος και ευσεβής λαός της Πάτρας…».
Είμαστε; Θά έλεγα όχι, δέν είμαστε !

 Πηγή:  http://patrablog.blogspot.com 

Διαβάστε περισσότερα »

Το κέρδος μέσα από την καταστροφή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δυστυχώς, η αλήθεια είναι πάντα πικρή.

Αυτά που ζούμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα της φαυλοκρατίας, το νήμα της οποίας δεν κόπηκε ποτέ – και οπωσδήποτε ούτε στη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας, που κάποιοι σήμερα θέλουν να την παρουσιάζουν ως λευκή και άσπιλη περιστερά.

Ο συστηματικός εκμαυλισμός του λαού από το σύνολο του πολιτικού συστήματος – και εδώ δεν περιλαμβάνεται μόνο η εκάστοτε κεντρική κυβέρνηση, αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση και η εκάστοτε αντιπολίτευση (μείζων και ήσσων) και οι συνδικαλιστές όλων των χρωμάτων – οδήγησε στην επικράτηση της αναξιοκρατίας και ενός εξωφρενικά αντιπαραγωγικού μοντέλου.

Φτάσαμε έτσι μια χώρα 10 εκατομμυρίων ψυχών να παρέχει 4,5 εκατομμύρια συντάξεις και να διαθέτει ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους, στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο Απόστολος Ε. Παπαφωτίου σε ημερίδα του ΙΓΜΕ

Φωτ.3.JPG 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου μετείχε την Τρίτη 9 Ιουλίου 2013 σε ημερίδα του ΙΓΜΕ, στην Αθήνα.
Αυτή πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) και είχε ως θέμα:
«Η Επιστημονική Έρευνα ως Απάντηση στην Κρίση».

H Ντόρα “απασφάλισε”: Να ζητήσει συγγνώμη η τρόικα

Dora-Bakoyanni
(Photo Eurokinissi)
Τον θεσμικό χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και ειδικότερα το βήμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής επέλεξε η Ντόρα Μπακογιάννη, για μια εφ όλης της ύλης πολιτική τοποθέτηση.
Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κατα τη παρέμβαση είπε:

Ο Παπαμιμίκος στη Θεσσαλονικη

Επίσκεψη εργασίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί, αύριο Παρασκευή 12 Ιουλίου, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.
  • Το πρωί, μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, θα επισκεφθεί επιχείρηση Start up στη Θέρμη.
  • Το απόγευμα, θα έχει συνάντηση με τη Γραμματεία Οργανωτικού Βορείου Ελλάδας και, στη συνέχεια, στα γραφεία της, με τη Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης.

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων ΟΧΙ τις απολύσεις συναδέλφων,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων ύστερα από έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκλήθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 στο Λουτράκι, με θέμα συζήτησης τον τρόπο αντίστασης στις απολύσεις συναδέλφων, ύστερα από τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις και μετά από την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου

ΔΗΛΩΝΕΙ

  • Την αγανάκτησή του στα απάνθρωπα μέτρα των απολύσεων
  • Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους που απολύονται άμεσα

ΑΠΑΙΤΕΙ

  • Την παραμονή των συναδέλφων στις θέσεις εργασίας τους
  • Την προστασία του δικαιώματος στην εργασία
  • Το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας

ΚΑΛΕΙ

Σε ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλους τους εμπλεκόμενους Συλλόγους και Φορείς, προκειμένου να στηρίξουν τους εργαζόμενους και να αποτρέψουν οποιαδήποτε περαιτέρω αντιδημοκρατική διαδικασία, που οδηγεί στις οριζόντιες απολύσεις, θεωρώντας τους εργαζόμενους ‘‘αριθμούς’’ και όχι ανθρώπινες υπάρξεις.
Τα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν άμεσα οδηγούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, σε κατάρρευση και όχι στην πολυσυζητημένη ‘‘ανάπτυξη’’.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑ                                               ΓΚΙΩΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΔΑΒΒΕΤΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ LE FIGARO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ Εισερχόμενα

0711 le figaro.jpgΤίτλος: «Grèce: pour fermer la télévision» («Ελλάδα: πώς οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο της τηλεόρασης»)

//Μεγάλη μερίδα του γαλλικού Τύπου παρουσίασε την υπόθεση της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης, της ΕΡΤ, παραπλανητικά. Οι ακριβείς πληροφορίες αναφορικά με το «κλείσιμο» της σχεδόν πάντοτε απουσίαζαν: έτσι λοιπόν [το «κλείσιμο»] παρουσιάστηκε ως μία απόφαση απόλυτα βάναυση και αντιδημοκρατική από την πλευρά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τα χθεσινά αποκαλυπτήρια του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτικά της Ελλάδας της “κομμούνας και ταξικής χειραφέτησης” που ονειρεύεται ο κ. Τσίπρας.
Η παρουσία της κας Κατσέλη σηματοδοτεί ότι “λεφτά υπάρχουν” για να τα διαχειριστούν εκ νέου Φωτόπουλος, Μπαλασόπουλος και Καλφαγιάννης, ισχυροί πυλώνες του “νέου” πολιτικού οικοδομήματος του κ. Τσίπρα.
Εν τω μεταξύ, όποιος τολμήσει να έχει αντίθετη άποψη από τη δική τους, όπως ο Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, λοιδορείται και αποδοκιμάζεται εν χορώ και δημοσίως.
Η μιζέρια του χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα…»

Eπίσης 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το τι πραγματικά συζητείται στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Θ. Σκυλακάκης για την άσκηση ποινικής διώξης δίωξης για τη σύμβαση τεχνολογικού παρόχου του ΟΠΑΠ

Ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την άσκηση ποινικής δίωξης για τη σύμβαση τεχνολογικού παρόχου του ΟΠΑΠ:
"Η -με βάση τα δημοσιευθέντα στον τύπο χθες- άσκηση ποινικής δίωξης για τη σύμβαση τεχνολογικού παρόχου του ΟΠΑΠ (του 2010), αποτελεί πολύ μεγάλης σημασίας εξέλιξη, για την τρέχουσα, κρίσιμη για τη χώρα, αποκρατικοποίηση του Οργανισμού.
Προσωπικά επισημαίνω μόνος, εδώ και 3 σχεδόν χρόνια, τα προβλήματα διαφάνειας που συνδέονται με την υπόθεση αυτή. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όμως, συνεχίζει ακόμη και σήμερα να αδιαφορεί ή να ενθαρρύνει τις κάθε είδους προβληματικές συναλλαγές του ΟΠΑΠ.  
Οι ευθύνες της είναι τεράστιες και η σιωπή της για το θέμα εξόχως αποκαλυπτική."

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για το έργο «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου». Τρείς από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας μας, με διεθνή δραστηριότητα και αναφορές, υπέβαλαν τις προσφορές τους αναλαμβάνοντας την συγχρηματοδότηση του έργου, δηλώνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στην απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος της Περιφέρειας. Οι κοινοπραξίες αυτές συμμετείχαν με δεκάδες στελέχη, τεχνικούς, νομικούς και χρηματοοικονομικούς επί 9 μήνες στον ανταγωνιστικό διάλογο και στην σύνταξη των προσφορών, αναλαμβάνοντας ένα σημαντικό κόστος προετοιμασίας, και εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση σημαντικού μέρους της επένδυσης με τραπεζικά και ίδια κεφάλαια.
Κόντρα στην παραφωνία των «καλοθελητών» της μικροπολιτικής, των εργολαβικών συμφερόντων, της μαφίας των σκουπιδιών και των ανώνυμων μπλογκς που προέβλεπαν ότι δεν θα υποβληθούν προσφορές, κυρίως λόγω της εξαιρετικά μικρής τιμής που επέβαλε η Περιφέρεια στα πλαίσια του διαγωνισμού ως ανώτατο όριο για την προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος, η σημερινή σημαντική συμμετοχή των κοινοπραξιών δικαιώνει την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τόλμη της στον σχεδιασμό του μοντέλου, το οποίο έχει πλέον υιοθετηθεί ως Εθνικό μοντέλο, την αποφασιστικότητά της για την αυστηρή τήρηση όλων των προθεσμιών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και την πίστη της στη συνεχή διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους, δηλαδή τους Πολίτες, τους Δήμους, τους Φορείς, τα Υπουργεία, τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους προεπιλεγέντες του διαγωνισμού.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δικαιώνεται και για άλλον ένα λόγο. Γιατί από την αρχή επέμενε, ότι η ανάπτυξη στον τόπο μας μπορεί να έρθει μόνο μέσα από σκληρή δουλεία και σχέδιο και όχι μέσα από εφήμερες κινήσεις φθηνού εντυπωσιασμού.
Οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικές γι όλους μας. Προχωράμε με την ίδια αποφασιστικότητα και τους ίδιους ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους Πολίτες και απέναντι στις επόμενες γενιές. Η αλλαγή σελίδας στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια και η Αειφορία είναι το άμεσο αύριο όλων των Πολιτών.

Αντώνης Τρίτσης: πράξη υποτέλειας η προσφυγή στο ΔΝΤ

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης

Εκφάνσεις σαθρότητας: Οι εκπρόσωποι της σαθρής παλαιοκομματικής πολιτικής τάξης της χώρας αρέσκονται στο να αποδίδουν ευθύνες, για μύρια όσα, στους εκάστοτε αντιπάλους τους, χωρίς, φυσικά να έχουν ποτέ το σθένος να ασκήσουν έστω και την πιο υποτυπώδη κριτική στο δικό τους «βίο και πολιτεία» στα δημόσια πράγματα της χώρας: στην περίπτωση της πρόσφατης δημόσιας φλυαρίας περί των ευθυνών του Ανδρέα Παπανδρέου για τη σημερινή κατάσταση της χώρας είναι προφανές ότι κάποιοι επιχειρούν μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων και στη γενικότερη σαστιμάρα να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με τους πολιτικούς τους αντιπάλους – στην προκειμένη περίπτωση με την υπαρκτή ή υποτιθέμενη ηγεμονία της ευρύτερης πολιτικής αριστεράς στη χώρα.
[Για την ευρύτερη συνάφεια περί τον Ανδρέα Παπανδρέου, βλ. το άρθρο Όμηρος Ταχμαζίδης, Η post mortem θυσία του Ανδρέα Παπανδρέου]

Ο Τρελός του χωριού τάχε.......... 400

Γράφει ο Γιώργος Αγαλιώτης
Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ενα μικρό χωριό που το έλεγαν 'Λιοχώρι'.Το χωριουδάκι αυτό βρισκόταν σε μια από τις καλύτερες τοποθεσίες στο κόσμο, συνδύαζε θάλασσα με βουνό, ήταν πάντα ηλιόλουστο και είχε το καλύτερο κλίμα στο κόσμο. Λιγοστοί οι κάτοικοί του μα ξακουστοί και σεβαστοί στα πέρατα της οικουμένης, μιας και θεωρούνταν απόγονοι των ξακουστών προγόνων τους, που χιλιάδες χρόνια πριν είχαν μεταδώσει τα φώτα του πολιτισμού στα άλλα χωριά.

Ο «πολυμήχανος» Skoumas «σάρωσε» στο διαγωνισμό Accolade στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και ο ίδιος χορεύει....τρανς

Ο ταλαντούχος νεαρός από την Άρτα Γιώργος Σκούμας Παπανικολάου
Ο 24χρονος σκηνοθέτης Γιώργος Σκούμας Παπανικολάου απέσπασε 2 διεθνή βραβεία για την αριστουργηματική ταινία του, ενώ έχει κάνει θραύση στο youtube με το «Χορεύω τρανς» μιλά στο Πινάκιο
Κύριοι του υπουργείου Πολιτισμού δεν θα συγχαρείτε ποτέ τον Έλληνα νεαρό σκηνοθέτη που χωρίς budget έφτιαξε το αριστουργηματικό «The Designer»;

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου 
Η τρέλα δεν είναι η μόνη που πάει στα βουνά...αλλά και το ταλέντο. Στην Άρτα -την ξεχασμένη από το «αθηναϊκοκεντρικό» κράτος- ένας 24χρονος αποδεικνύει με τις ιδέες του και τη δουλειά του πως ο Έλληνας στιγμή δεν παύει να είναι πολυμήχανος,
Κυρίες και κύριοι ιδού ο Γιώργος Σκούμας Παπανικολάου....

    Ππερισσότερα στο 
pinakio.blogspot.gr 

Economist: Ακόμη κι αν κερδίσει στις επόμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κυβερνήσει

Ecomonist-Greece-600x330
Twitter @EmOikonomidis
H Intelligence Unit του Economist υποτίθεται ότι δίνει με τις αναλύσεις της περισσότερο βάθος, προοπτική και ουσία κατανόησης σε όσα συμβαίνουν στις χώρες του πλανήτη. Σήμερα, αλλά κυρίως… στο μέλλον, εγγύς και απώτερο.
Διαβάζοντας ωστόσο κανείς τις μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις των αναλυτών της για την Ελλάδα, δεν μπορεί παρά να απορεί με το αυτονόητο των συμπερασμάτων της.
Σύμφωνα λοιπόν με την Task Force του Economist,  η κυβέρνηση “Μεγάλου Συνασπισμού” της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ είναι περισσότερο ομοιογενής μετά την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς, και εκ των πραγμάτων έχουν περιοριστεί τα περιθώρια κοινοβουλευτικής ανταρσίας κατά πτυχών της πολιτικής που επιτάσσει η τρόικα.
Απ’ την άλλη, οι οικονομικές δυσκολίες, η αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα, η κοινωνική δυσφορία και οι ταραχές, και ένα κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό, διαμορφώνουν περιβάλλον πολιτικής αστάθειας, που είναι πιθανό να οδηγήσει σε πρόωρες εθνικές εκλογές την άνοιξη του 2014, μαζί με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τι θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε σε εκείνες τις εκλογές, αν φυσικά… διεξαχθούν; Η Intelligence Unit του Economist προβλέπει μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα και με τα στοιχεία των σημερινών δημοσκοπήσεων, δείχνει ωστόσο στην κατεύθυνση του… προσπεράσματος από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην περίπτωση που η κοινωνική δυσαρέσκεια ενταθεί, και η Κουμουνδούρου αρχίσει να εισπράττει περισσότερο έντονα και μαζικά το κύμα αγανάκτησης.
Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει ο… επίλογος της ανάλυσης της Intelligence Unit του Economist: Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει να συγκροτήσει κυβέρνηση, λόγω της αδυναμίας του να βρει δυνητικούς κυβερνητικούς εταίρους, μέσω συμμαχιών και συμπράξεων με άλλα κόμματα αντιμνημονιακής φιλοσοφίας, τα οποία θα βρεθούν στο επόμενο Κοινοβούλιο.

ysterografa.gr