Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για το έργο «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου». Τρείς από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας μας, με διεθνή δραστηριότητα και αναφορές, υπέβαλαν τις προσφορές τους αναλαμβάνοντας την συγχρηματοδότηση του έργου, δηλώνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στην απόλυτη επιτυχία του εγχειρήματος της Περιφέρειας. Οι κοινοπραξίες αυτές συμμετείχαν με δεκάδες στελέχη, τεχνικούς, νομικούς και χρηματοοικονομικούς επί 9 μήνες στον ανταγωνιστικό διάλογο και στην σύνταξη των προσφορών, αναλαμβάνοντας ένα σημαντικό κόστος προετοιμασίας, και εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση σημαντικού μέρους της επένδυσης με τραπεζικά και ίδια κεφάλαια.
Κόντρα στην παραφωνία των «καλοθελητών» της μικροπολιτικής, των εργολαβικών συμφερόντων, της μαφίας των σκουπιδιών και των ανώνυμων μπλογκς που προέβλεπαν ότι δεν θα υποβληθούν προσφορές, κυρίως λόγω της εξαιρετικά μικρής τιμής που επέβαλε η Περιφέρεια στα πλαίσια του διαγωνισμού ως ανώτατο όριο για την προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος, η σημερινή σημαντική συμμετοχή των κοινοπραξιών δικαιώνει την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τόλμη της στον σχεδιασμό του μοντέλου, το οποίο έχει πλέον υιοθετηθεί ως Εθνικό μοντέλο, την αποφασιστικότητά της για την αυστηρή τήρηση όλων των προθεσμιών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και την πίστη της στη συνεχή διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους, δηλαδή τους Πολίτες, τους Δήμους, τους Φορείς, τα Υπουργεία, τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους προεπιλεγέντες του διαγωνισμού.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δικαιώνεται και για άλλον ένα λόγο. Γιατί από την αρχή επέμενε, ότι η ανάπτυξη στον τόπο μας μπορεί να έρθει μόνο μέσα από σκληρή δουλεία και σχέδιο και όχι μέσα από εφήμερες κινήσεις φθηνού εντυπωσιασμού.
Οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικές γι όλους μας. Προχωράμε με την ίδια αποφασιστικότητα και τους ίδιους ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους Πολίτες και απέναντι στις επόμενες γενιές. Η αλλαγή σελίδας στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια και η Αειφορία είναι το άμεσο αύριο όλων των Πολιτών.