Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ήττα στο Βραχάτι, όλο πιο βαθιά στον πάτο ο Παναθηναϊκός

Ήττα στο Βραχάτι, όλο πιο βαθιά  στον πάτο ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός πάλεψε τον αγώνα στο Βραχάτι, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει στο τέλος κάτι, έχασε από τον Παμβοχαϊκό με 3-0 σετ και η παραμονή για το «τριφύλλι» έγινε ακόμα πιο δύσκολη.
Το εκτός έδρας τρίποντο νωρίτερα της Νίκης επί του ΠΑΟΚ, φέρνει τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή να κυνηγά τον Ηρακλή, με τις δύο ιστορικές ομάδες να τις χωρίζουν τέσσερις βαθμοί.
Από την άλλη ο Παμβοχαϊκός, εκμεταλλευόμενος τη χθεσινή ήττα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έμεινε μόνος στη 2η θέση της βαθμολογίας.
Τα σετ: 25-18, 27-25, 25-23.
*Οι πόντοι του Παμβοχαϊκού προήλθαν: 10 άσσοι, 36 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 34 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού: 4 άσσοι, 36 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 20 λάθη αντιπάλων.
Ο αγώνας ήταν διαφήμιση για το βόλεϊ με δραματικό φινάλε και στα τρία σετ, ενώ δυναμικό «παρών» έδωσαν και περίπου 200 οπαδοί του Παναθηναϊκού.
Στην εξέδρα βρέθηκε και ο προπονητής Γιώργος Μπακοδήμος, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της αθηναϊκής ομάδας στη θέση του Στέλιου Καζάζη, ενώ μετά τον αγώνα είχε πολύωρη συζήτηση με τον Ματθαίο Φορτούνα.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Παμβοχαϊκό ήταν ο Σωτήρης Πανταλέων ο οποίος με σερβίς και μπλοκ έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι του Παμβοχαϊκού.
O προπονητής του Παμβοχαϊκού Νίκος Ζαλμάς δήλωσε: « Είχαμε να διαχειριστούμε μία απρόβλεπτη κατάσταση εκ μέρους του Παναθηναϊκού. Πήγε καλά η τακτική μας στο σερβίς, όχι τόσο στο μπλοκ. Τελειώσαμε κρίσιμες μπάλες με τον Μπάκα και τους άλλους ακραίους. Τα μπλοκ του Πανταλέων μαζί με τα σερβίς των Πανταλέων, Μπάκα, Καλντέιρα έκαναν τη διαφορά. Είμαστε μέσα στην 4άδα και κυνηγάμε την 2η θέση για να έχουμε ημιτελικό με πλεονέκτημα στην έδρα μας»

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Ζαλμάς): Μαντέκας 7 (7/15, 55% υπ.), Καλντέιρα 10 (6/20, 4 άσσοι, 44% υπ.), Δρογκάρης 1 (1 μπλοκ), Κατσανεβάκης 3 (2/4, 1 άσσος), Πανταλέων 8 (3/7, 3 μπλοκ, 2 άσσοι), Μπάκας 21 (18/26, 3 άσσοι) / Δημητρακόπουλος (λ. - 50% υπ., 43% άριστες), Μπεκιάρης, Καραγιάννης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φορτούνας): Γουόλκερ 12 (9/19, 1 μπλοκ, 2 άσσοι, 19% υποδοχή), Ιωάννου 7 (5/15, 2 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 10 (9/15, 1 μπλοκ, 60% υπ.), Βόγκελ 9 (6/6, 1 άσσος, 2 μπλοκ). Λιβαθηνός 3 (2/3, 1 μπλοκ), Στίγγας 8 (5/11, 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Ζήσης (λ.- 50% υπ. – 29% άριστες) / Βολουδάκης, Μαδούρας.

 

«Ακόμη και η καμήλα κάποια στιγμή χρειάζεται νερό»

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
                         
Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή ύφεση από το 2008. Η συνολική πτώση του ΑΕΠ έφθασε ήδη το 28%. Η μεσαία τάξη συρρικνώνεται ή μεταπίπτει οικονομικά στην χαμηλότερη κατηγορία, η δε τάξη των πρώην χαμηλών εισοδημάτων εξαθλιώνεται. Σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο είναι άνεργοι, το 50% των νέων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ε.Ε. Σύμφωνα με μελέτη της ΓΣΕΒΕ στο 43% των νοικοκυριών η οικογένεια στηρίζεται κυρίως στη σύνταξη ενός ηλικιωμένου. Οι μισοί φορολογούμενοι δηλώνουν αδυναμία πληρωμής φόρων.
Η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά για να αντιστρέψει το κλίμα και να βελτιώσει την κατάσταση. Μιλούν τα στοιχεία: Σύμφωνα με τηνFITCH μόνον το 11% των επενδυτών πιστεύει ότι θα εγκαταλείψουμε φέτος την ευρωζώνη. Καταθέσεις επαναπατρίζονται. Τον Δεκέμβριο υπήρξε αύξηση των τραπεζικών δανειοδοτήσεων. Το έλλειμμα του εξωτερικού ισοζυγίου μειώθηκε σημαντικά. Eπίσης εξασφαλίσαμε πάνω από 18 δις, από το ΕΣΠΑ.

ΣΥΡΙΖΑ Ξυλ/στρου-Ευρωστίνης - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.jpg
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ Ν’ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ.
         

20 εκ. δωροδοκίες κάθε χρόνο στην Ευρώπη


Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ
Περίπου 120 δισ. ευρώστοιχίζει, σε ετήσια βάση, η διαφθορά στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,σύμφωνα με έρευνα που συνέταξε για την Ειδική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Οργανωμένο Έγκλημα, τη Διαφθορά και το Ξέπλυμα Χρήματοςκαι παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα ο Ευρωβουλευτής της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δωροδοκίες λαμβάνουν χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ετησίως, ενώ την πρώτη θέση στην κατάταξη των υποθέσεων διαφθοράς καταλαμβάνει ο κλάδος υγείας και ακολουθούν οι εφορίες, η αστυνομία, οι πολεοδομίες κλπ. Σύμφωνα με τον Έλληνα Ευρωβουλευτή, το πρόβλημα έχει πανευρωπαϊκή διάσταση και ενώ η Ελλάδα είναι από τις πλέον προβληματικές χώρες, δεν είναι ούτε η μόνη που μαστίζεται από το φαινόμενο ούτε η χειρότερη μεταξύ των κρατών μελών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΓΙΑ ΣΥΝTΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗ​ΣΕΙΣ


Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ του νομού Κορινθίας ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και μέλος της Π.Γ. του ΠΑΣΟΚ, κ. Πάνος Μπεγλίτης, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013,  αναφέρθηκε στο προσεχές συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και  στις αγροτικές κινητοποιήσεις, με αφορμή τα επεισόδια της προηγούμενης Πέμπτης στην Εθνική οδό Κορίνθου -  Πατρών.
Συγκεκριμένα ο πρώην Υπουργός ανέφερε τα εξής:

Φυλακή όσοι υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων δίνουν συντάξεις "μαϊμού"


Αντιμέτωποια ακόμη και με φυλάκιση για 5 χρόνια οι υπάλληλοι των ασφαλιστικών ταμείων που χορηγούν συντάξεις σε μη δικαιούχους είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια.
Αυστηροποίηση των ποινών για τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών ταμείων, που συμμετέχουν στην έκδοση και τη χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων σε μη δικαιούχους, προβλέπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, διατάξεις του «νομοσχέδιου σκούπα», που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Εργασίας στην Βουλή, μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι ποινές θα φθάνουν έως τα 5 έτη φυλάκιση στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται πρόθεση, ενώ ,αν το αδίκημα έγινε από αμέλεια, οι παραβάτες υπάλληλοι θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως 6 μήνες. Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάσσεται, μετά από καταγγελίες, θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 15 ήμερες, ενώ εάν προκύψουν ενδείξεις ενοχής ή αν προηγηθεί καταδικαστική απόφαση πρώτου βαθμού, επιβάλλονται πειθαρχικές κυρώσεις οι οποίες προβλέπουν οριστική απόλυση.

Σε ότι αφορά σε παραβάσεις, που διαπράττονται από το υγειονομικό προσωπικό, προβλέπεται η κοινοποίηση τους στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας ώστε να αποτρέπεται η μελλοντική συνεργασία των παραβατών με ασφαλιστικούς φορείς.Οι αγωγές, τέλος, που κατατίθενται από τα Ταμεία, κατά εκείνων που έχουν εισπράξει παράνομα επιδόματα και συντάξεις και με τις οποίες οι φορείς διεκδικούν την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών ,θα στρέφονται στο εξής και κατά των υπαλλήλων που συνεργάστηκαν. Στο μεταξύ, στην πρώτη 24ωρη γενική απεργία του νέου έτους προχωρούν μεθαύριο Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του 'Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται κατά της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής και διεκδικούν, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον Δημόσιο τομέα, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και στήριξης των ανέργων καθώς και ανάκληση των μέτρων επίταξης που έχουν ληφθεί

newsit.gr

Νέες καταιγίδες από το βράδυ της Δευτέρας


Μικρή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως από το βράδυ της Δευτέρας έρχεται νέα επιδείνωση.

 Στερεά,  Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Καταιγίδες το βράδυ κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Άνεμοι:  βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία νότιοι μέχρι 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 3 έως 14 βαθμούς κελσίου.  Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Κατάσχεση στο ξενοδοχείο της Ζαρούλια για χρέη στο Δημόσιο


Κατασχετήριο για χρέη στο Δημόσιο, ύψους 36.000 ευρώ, έβαλε η εφορία στo ξενοδοχείο «New Dream», το οποίο ανήκει στη σύζυγο του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια.
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πλειστηριασμού του μισού κτιρίου που στεγάζει το ξενοδοχείο με τιμή πρώτης προσφοράς 169.000 ευρώ.
Η διαχειρίστρια εταιρεία «Λυδία ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις ΑΕ» στην οποία ανήκει το κτίριο, με βασικούς μετόχους τη σύζυγο του κ. Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, και τον αδελφό της, χρωστάει στο Δημόσιο το ποσό των 36.000 ευρώ.
Ωστόσο παρά τις προειδοποιήσεις της εφορίας, η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια δεν τακτοποίησε τη φορολογική της εκκρεμότητα.
Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, είναι απορίας άξιο πώς η «Λυδία» αδυνατεί να εξοφλήσει τα χρέη απο βεβαιωμένους φόρους όταν σύμφωνα με τους ισολογισμούς της, έχει κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τον χρόνο και μάλιστα μοιράζει και μέρισμα στους μετόχους.
Πέραν των κατασχέσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι οι ελεγκτικές αρχές διενεργούν ελέγχους τόσο στις φορολογικές δηλώσεις της εταιρείας «Λυδία» όσο και στις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Αθανάσιου Ζαρούλια και της αντιπροέδρου Ελένης Ζαρούλια, καθώς υπάρχουν υποψίες για απόκρυψη εισοδήματος.

newsit.gr

Στη δεύτερη θέση ο Αστέρας Τρίπολης με «διπλό» στη Βέροια στο 92'

Βέροια
Με γκολ του Λέντσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε στη Βέροια 2-1 της τοπικής ομάδας, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι Αρκάδες είχαν προηγηθεί στο 43΄ με τον Ράγιος, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά στο 75΄ με τον Ορέστες.
Δυνατά μπήκαν και οι δύο ομάδες στο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν πρώτοι στο 6΄, όταν το σουτ του Ράγιος απέκρουσε δύσκολα ο Τζόναθαν και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντε Μπλάσις σούταρε άουτ από πλάγια θέση.
Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» δύο λεπτά αργότερα με τον Μοκάκε να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Φούλοπ, ο οποίος όμως έσωσε την εστία του, και είχαν δοκάρι στο 14΄ με τον Ολαϊτάν, που στάθηκε άτυχος στην προσπάθειά του να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα μετά την ωραία μπαλιά του Γκιγιέρμο.
Στο 24΄ ο Φορμίκα είχε ένα καλό σουτ που έφυγε λίγο άουτ για τον Αστέρα και την ίδια τύχη είχε στο 26΄ η κεφαλιά του Μπάρμπα από καλή θέση. Μετά το ημίωρο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, όμως σε αυτό το διάστημα ήρθε το γκολ για τους Αρκάδες.
Ηταν το 43ο λεπτό όταν, μετά από σέντρα του Τσαμπούρη και απομάκρυνση του Ορέστες, η μπάλα στρώθηκε στον Ράγιος, που με δυνατό σουτ νίκησε τον Τζόναθαν και «έγραψε» το 0-1.
Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε καμία σχέση με εκείνη του πρώτου 45λεπτου, καθώς ο Αστέρας γύρισε προς τα πίσω, με στόχο να κρατήσει το προβάδισμα, ενώ οι παίκτες της Βέροιας προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ισοφάριση, αλλά δυσκολεύονταν απέναντι στην καλά στημένη άμυνα των φιλοξενούμενων.
Οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία στο 71΄ με σουτ του Καλτσά που εξουδετέρωσε ο Φούλοπ και τελικά κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ στο 75΄, με κεφαλιά του προωθημένου Ορέστες σε εκτέλεση κόρνερ του Ολαϊτάν. Το τελευταίο τέταρτο ήταν συγκλονιστικό, καθώς και οι δύο ομάδες έψαξαν το νικητήριο γκολ.
Αρχικά η Βέροια έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Κόστλι να αστοχεί από καλή θέση στο 80΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Αστέρα να απειλήσει με τον Λέντσε, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Τζόναθαν.
Ομως, ο νεοαποκτηθείς Ούγγρος έμελλε τελικά να συνδυάσει το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα με γκολ (και μάλιστα κρίσιμο), καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι Αρκάδες βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Κάφα μπήκε από αριστερά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή τη μπάλα και ο Λέντσε την έστειλε στην ανυπεράσπιστη εστία, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.
ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Τζόναθαν, Γκιγιέρμο, Μπάρμπας, Μοκάκε (87΄ Ιωάννου), Σνάουτσνερ (66΄ Καλτσάς), Ορέστες, Κόστλι, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Ολαϊτάν
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Φορμίκα, Πιπίνης, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Καστέλς, Ναβάρο, Αλβαρες (78΄ Λέντσε), Ράγιος, Ντε Μπλάσις (83΄ Κάφα), Καλαντζής (70΄ Σέτι)
Newsroom ΔΟΛ

Κόλλησαν στο 0-0 και στη βροχή Λεβαδειακός και Ατρόμητος

Λιβαδειά
Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση Λεβαδειακός-Ατρόμητος της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου της Λιβαδειάς λόγω της βροχόπτωσης και καμία δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της, την επιστροφή δηλαδή στα θετικά αποτελέσματα
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Καγιεχόν (70΄ Ροζέριο), Λισγάρας, Ζησόπουλος, Βασιλείου, Γεωργίου, Κόρμπος (88΄Μαχαίρας), Πόι, Μεντί, Ακόστα (77΄Ντος Σάντος Κοραντίνι)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Ράντμαν, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Μπρίτο (84΄ Πίτου Γκαρσία), Επστάιν (69΄ Ουντότζι), Καραγκούνης (71' Ναπολεόνι), Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Λαζαρίδης, Μάντζιος
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ούτε που... βράχηκε ο Ολυμπιακός στα Πηγάδια, 2-0 τη Ξάνθη

Ξάνθη
Νικηφόρα πέρασε ο Ολυμπιακός από τα Πηγάδια, επικρατώντας 2-0 της Ξάνθης στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Μασάντο στο 29΄ και ο Τζιμπούρ στο 68' ήταν οι σκόρερ των «ερυθρολεύκων», που αποσπάστηκαν 16 βαθμούς στην κορυφή της κατάταξης και έβαλαν τέλος στο σερί τριών νικών των «ακριτών».

Ο Μίτσελ παρέταξε τους πρωταθλητές με αρκετές αλλαγές, με τον Λυκογιάννη να παίρνει τη θέση του Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Μανιάτη να επιστρέφει στα χαφ, αφήνοντας τα καθήκοντα του δεξιού μπακ στον Παπάζογλου, ενώ ο Σιόβας προτιμήθηκε αντί του Μανωλά ως παρτενέρ του Κοντρέρας.

Αρχικά ο Ολυμπιακός φάνηκε κάπως ασύνδετος, αλλά σταδιακά ανέβηκε και πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Στο 14΄ ο Φέισα έπιασε ένα δυνατό σουτ, ο Λοντίγκιν απέκρουσε και ο Τζιμπούρ έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 29΄ ο Μασάντο εκτέλεσε απευθείας φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή και από πλάγια αριστερά, η μπάλα κατευθύνθηκε στην κλειστή γωνία του Λοντίγκιν ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της και δεν κατάφερε να αποσοβήσει το 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τα ηνία και μετά το γκολ και είχαν ακόμη ένα καλό σουτ με τον Αμπντούν (36΄) που πέρασε άουτ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έριξε στη μάχη στις αρχές του β΄ μέρους και τον Μαρσελίνιο, σε μία προσπάθεια να κάνει πιο απειλητική την ομάδα του, αλλά ήταν και πάλι ο Ολυμπιακός που πλησίασε το γκολ στο 61΄, μετά από ωραίο συνδυασμό του Λυκογιάννη με τον Αμπντούν και παράλληλο γύρισμα του νεαρού προς τον Βλαχοδήμο, την προβολή του οποίου όμως απέκρουσε εντυπωσιακά ο Λοντίγκιν.

Ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε ο ίδιος παίκτης στο 66΄, καθώς ο Αμπντούν τον έβγαλε απέναντι από τον Λοντίγκιν, ο οποίος όμως βγήκε στο όριο της περιοχής του και απέκρουσε με το σώμα. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι «σφράγισαν» τη νίκη τους στο 68΄, με τον Τζιμπούρ να πετυχαίνει το 17ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Προηγήθηκε νέα προσπάθεια του Βλαχοδήμου και απόκρουση του Λοντίγκιν, σουτ του Μανιάτη από πλάγια, ασταθής επέμβαση του τερματοφύλακα της Ξάνθης και ο Αλγερινός από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας, Παϊτο (46΄ Μπαξεβανίδης), Βάλλας, Μάνταλος, Σμιθ (71΄ Ράνος), Μαρίν, Ονουάτσι, Ντάνι (57΄ Μαρσελίνιο), Φλίσκας, Μπέρτος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγερι, Παπάζογλου, Λυκογιάννης, Κοντρέρας, Σιόβας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (63΄ Γκρέκο), Βλαχοδήμος (79΄ Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Τζιμπούρ (84΄ Μήτρογλου)
Newsroom ΔΟΛ

Αυτός ο «αλήτης» ο Κοέλιο... πήρε τον ΠΑΟ στο λαιμό του


Στο 89ο λεπτό κρίθηκε το ντέρμπι του Βικελίδης με τον Κοέλιο να πατυχαίνει με κεφαλιά το 1-0 και να χαρίζει τη νίκη - οξυγόνο στον Αρη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο τελευταίο κυριακάτικο ματς της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
Αν παραφράζαμε τον τίτλο της γνωστής θεατρικής παράστασης «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο... έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του», τότε σίγουρα με πρωταγωνιστή και σκόρερ του ντέρμπι Αρης - Παναθηναϊκός (1-0) τον Πορτογάλο Νούνο Κοέλιο των «κίτρινων» στο 89', είναι ξεκάθαρο ποιον πήρε στο... λαιμό του! Η κεφαλιά του Ίβηρα μέσου κράτησε «ζωντανούς» τους Θεσσαλονικείς στο κυνήγι της παραμονής, ενώ αντίθετα, οι «πράσινοι» βλέπουν τα πλέι οφ να απομακρύνονται.
Περισσότερο ψυχωμένος ήταν ο Άρης στο ντέρμπι και τελικά μία στιγμή αδράνειας στην «πράσινη» άμυνα στο 89ο λεπτό έφτασε να χαρίσει τη νίκη με 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και έχασαν πέναλτι (χέρι του Βιτόλο) με τον Αγκάνθο, που απέκρουσε ο Καρνέζης. Αντίθετα, οι «πράσινοι» πήραν τον ρόλο του πρωταγωνιστή στην επανάληψη, έχασαν κλασικές ευκαιρίες με τον Τοτσέ και κυρίως με το δοκάρι του Μαυρία, αλλά στο τέλος έχασαν και τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλά μπλοκαρισμένος στον άξονα έκανε επιθέσεις από τα πλάγια με τους Σισοκό, Χοκίν και Σο να έχουν τρία σουτ στο πρώτο 15λεπτο, τα οποία όμως δεν ανησύχησαν τον Διούδη, καθώς πέρασαν άουτ. Ο Άρης ήταν πιο οργανωμένος, και στα πρώτα 45’ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες.
Στο 10' από μπαλιά του Τάτου, ο Αγκάνιο βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση και αριστερά, αλλά ο Καρνέζης του είπε «όχι». Το ίδιο έπραξε ο γκολκίπερ του «τριφυλλιού» και στο 25', στο πέναλτι που έδωσε ο Στυλιαράς για χέρι του Βιτόλο μέσα στην περιοχή, αφού απέκρουσε στο στην κακή εκτέλεση του Ισπανού επιθετικού των «κίτρινων».
Στη επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα και απείλησε στο 54', σε αντεπίθεση 3 με 2, αλλά ο Σισοκό έπαιξε με τον Χοκίν, αυτός του ξανάδωσε και ο Ιβοριανός σπατάλησε την ευκαιρία. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τοτσέ πίεσε τον Διούδη, τον ανάγκασε σε λάθος διώξιμο πάνω στον Ζέκα, με τον Πορτογάλο να βγάζει δεξιά στον Ισπανό φορ, που σούταρε διαγώνια και ελάχιστα άουτ από την δεξιά γωνία του γκολκίπερ του Αρη.
Στο 72' ο Σεϊταρίδης έβγαλε τη σέντρα, με τον Τοτσέ να πιάνει ανάποδο ψαλίδι από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ!
Στο 73’ ο Τοτσέ έστρωσε στον Μαυρία και αυτός από θέση μέσα αριστερά, έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ που από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Διούδη!
Ο Φάμπρι πέρασε Καζιγιάμα και Ντίνα αντί των Ζέκα και Σισοκό ψάχνοντας το γκολ της νίκης, την ώρα που ο Μιχαλήτσος απαντούσε με τον Σουνά αντί του Καζναφέρη.   
Τελικά, στο 89ο λεπτό, ο Άρης κέρδισε κόρνερ, με τον Κοτσαρίδη να το εκτελεί, ο Παπαστεριανός πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κοέλιο με δεύτερη κεφαλιά εξ επαφής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα,
Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Διούδης, Ζαραδούκας, Πουλίδο, Παπαζαχαρίας, Ψυχογιός, Κοέλιο, Παπαστεριανός, Διαμαντάκος, Καζναφέρης (83’ Σουνάς), Τάτος, Αγκάνθο (90+4’ Ηρακλής).
Παναθηναϊκός (Φάμπρι):
Καρνέζης, Κάιπερ, Σισοκό (84’ Ντίνας), Μπουμσόνγκ, Πίντο, Βιτόλο, Τοτσέ, Εσπάρθα (57’ Μαυρίας), Σεϊταρίδης, Ζέκα (80’ Καζιγιάμα), Σο.
in.gr.
 

Ο Κύψελος ξέφυγε με + 4

Μέ τους αγώνες της 21ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Κορινθίας
Το μεγάλο Σαββατιάτικο ντέρμπι στο Ξυλόκαστρο δεν είχε νικητή. Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου και ο Αετός Κρυονερίου μοίρασαν βαθμούς και θέαμα με σκορ 2 - 2. Μετά το αποτέλεσμα αυτό ο πρωτοπόρος Κύψελος ξέφυγε στο +4 από την ομάδα του Κρυονερίου, καθώς δύσκολα επικράτησε, στο γήπεδο του Συνοικισμού με 1 - 0 του Πανευρωστινιακού, και βρίσκεται ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στον στόχο του, την άνοδο στην Α1 κατηγορία Κορινθίας.
Στο Λέχαιο ο τοπικός ΑΟ. Λεχαίου νίκησε με 3 - 1τον Αρη Κορίνθου και ελπίζει στη παραμονή του στην κατηγορία, ενώ στο Βραχάτι ο ουραγός Άρης Βοχαϊκου έχασε με 0 - 1 από τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου. Στο Κιάτο η Θύελλα Κάτω Διμηνιού επεβλήθηκε με το ευρύ 4 - 1 επί του ΑΟ Σολομού.
Στους σημερινούς αγώνες οι Γαλάζιοι Νέοι έχασαν στα Εξαμίλια με 1 - 3 από τον Αετό Αγγελοκάστρου , όπως στις έδρες των έχασαν .η Αλμυρή με 1 - 2 από τον Ισθμιακό καθώς και ο Τενεάτης Αθικίων με 3 - 5 από την Αναγέννηση Κιάτου , η οποία  πλησίασε στον πόντο τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου και μπήκε γερά στο κόλπο της ανόδου.
 
Η 21η αγωνιστική
 
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ 0 - 1
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 3 - 1
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 1 - 0
ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ- ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 4 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 2 - 2 
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ 1 - 3 
ΤΕΝΕΑΤΗΣ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  3 - 5 
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ- ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 1 - 2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 21 αγώνες)
 
1
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
60-13
52
2
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
46-16
48
3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
77-30
44
4
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
45-31
43
5
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
58-37
38
6
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
44-42
33
7
Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ
29-35
30
8
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
36-34
29
9
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
36-29
28
10
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
20-25
27
11
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
33-47
24
12
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
37-31
23
13
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ
23-46
17
14
ΑΡΗΣ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
14-45
13
15
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
22-59
13
16
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
12-13
1

Πρωτιά Αναστασιάδη και δεύτερος γύρος στις κυπριακές εκλογές

anastasiadisnikos
Τα exit polls μπορεί να έδιναν ευρύ προβάδισμα στον Νίκο Αναστασιάδη και εκλογή από τον πρώτο γύρο, αλλά βάσει των τελικών αποτελεσμάτων ο νέος πρόεδρος της Κύπρου θα προκύψει από τον δεύτερο γύρο.
Συγκεκριμένα στο 100% των ψηφοδελτίων ο Νίκος Αναστασιάδης του ΔΗΣΥ έλαβε το 45,46%, ενώ ο Σταύρος Μαλάς από το ΑΚΕΛ «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση με 26,91%, με τον Γιώργο Λιλλήκα από το ΔΗΚΟ να παίρνει το 24,93%, ο οποίος στα πρώτα λεπτά της καταμέτρησης έδινε σκληρή μάχη με τον Στ.Μαλά για τη δεύτερη θέση. Αυτό σημαίνει ότι στο β’ γύρο των εκλογών θα αναμετρηθούν ο Αναστασιάδης με τον Μαλά.
Όλοι οι υπόλοιπο υποψήφιοι συγκέντρωσαν λιγότερο από 1%, με το ακροδεξιό Ε.ΛΑ.Μ με υποψήφιο τον Γ.Χαραλάμπους να συγκεντρώνει το 0,88%.
Η αποχή έφτασε στο 17,6%, ποσοστό υψηλότερο από τις προεδρικές εκλογές του 2008.

Αναλυτικότερα ανά περιφέρεια:
ΛευκωσίαΑμμόχωστοςΛάρνακαΛεμεσόςΠάφος
Εξωτερικό
Αναστασιάδης45,0855,6645,5046,2038,4445,43
Μαλάς25,8726,3533,1425,6822,3231,90
Λιλλήκας26,1514,4518,9725,8536,0519,87

Να θυμίσουμε ότι μόλις έκλεισαν οι κάλπες το exit poll του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα έδωσε τις εξής εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα: Αναστασιάδης: 49-52,5% Μαλάς: 24-27% Λιλλήκας: 19-22% Άλλοι: 2,5-4.
Τα αποτελέσματα των υπόλοιπων exit polls, που έπεσαν εντελώς έξω στις προβλέψεις τους είχαν ως εξής:
ΡΙΚ
Αναστασιάδης: 51,10%
Μαλάς: 27,30%
Λιλλήκας: 18%
ΑΝΤ1
Αναστασιάδης: 48-52%
Μαλάς: 23,5 – 26,5%
Λιλλήκας: 19,5 – 22,5%
MEGA
Αναστασιάδης: 49-52%
Μαλάς: 23,6 – 26%
Λιλλήκας: 20 – 22,5%

Οι τρεις υποψήφιοι δεν προέβησαν σε δηλώσεις πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Κυριακής.
Πάντως, με ενθουσιασμό έγιναν δεκτά τα πρώτα αποτελέσματα από τα exit poll στο κέντρο του Ν.Αναστασιάδη αν και τα στελέχη, παρά την αισιοδοξία τους, απέφυγαν τις δηλώσεις πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση. Γύρω στις 19:00 έφτασε καταχειροκροτούμενος και ο πρόεδρος του κόμματος.
Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του α' γύρου των προεδρικών εκλογών της Κύπρου εξέφρασε και το ΔΗΚΟ, που υποστήριξε την υποψηφιότητα Αναστασιάδη.
Ωστόσο, βολές κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ εξαπέλυσε η ΕΔΕΚ, υποστηρίζοντας ότι αν πίστευε στο μεσαίο χώρο, σήμερα η ανατροπή θα είχε γίνει πράξη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΔΕΚ, εκ του αποτελέσματος η απόφαση στήριξης του Γιώργου Λιλλήκα δικαιώνει πολιτικά και ηθικά το κόμμα.

ysterografa.gr - Newsroom ΔΟΛ

Πέρασε από τη Φυλή, βλέπει κορυφή ο Απόλλων

Ο Εντιαγέ χαρίζει τη νίκη στην Καβάλα

Ο Απόλλων Σμύρνης  υστερα από ένα άκαρπο πρώτο ημίχρονο στην επανάληψη κέρδισε με γκολ των Κατσίκη (52') και Μανιά (82')  τον Θρασύβουλο στη Φυλή 2-0, πέρασε στην 3η θέση της βαθμολογίας σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τον πρωτοπόρο Εργοτέλη, που είχε ρεπό
 και δύο από ον Ηρακλή Ψαχνών, αντίστοιχα. Ο Θρασύβουλος γνώρισε τη 10η ήττα του και παρέμεινε στη 19η θέση.
Θρασύβουλος (Στάθης Σταθόπουλος): Σταυριανός, Προβατίδης, Αρκουμάνης (67' Τζιωρτζιόπουλος), Σύρος, Καλαμιώτης, Αγκόλι, Βλασόπουλος, Σερέπας, Καλογιάννης (62' Σούφλας), Πλαβούκος, Κακλαμάνος.
Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Κρουσταλέλης (46' Χιντζίδης), Κύργιας, Δεληζήσης, Καμαρά, Ρόβας (80' Λεοντίου), Κατσίκης (71' Καραδέμητρος), Μανιάς, Μπάρκογλου, Καραμαλίκης.
Ο Ηρακλής καταιγιστικός στα πρώτα 20 λεπτά, κέρδισε 3-1 τον Εθνικό Γαζώρου και συνέχισε την ανοδική του πορεία, Ο Σαμουλίδης στο 1ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στον Ηρακλή, το Γάζωρο απάντησε άμεσα με τον Β' Κωνσταντινίδη στο 3', αλλά το γκολ του Βαγγελόπουλου στο 15' και το αυτογκόλ του Γ. Σαββίδη στο 20' έκριναν από νωρίς τον τελικό νικητή.Οι γηπεδούχοι, λόγω αποβολής του Κωνσταντινίδη, τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες.
Ανώμαλη προσγείωση για τον Παναιτωλικό στη Μυτιλήνη, με τον Καλλονή να τον κερδίζει 2-0 και να βάζει τέλος στο νικηφόρο σερί της ομάδας του Αγρινίου.

Πανελευσινιακός και Μανδραϊκός έμειναν στο "Χ" ... δεν έφτασαν την Ερμιονίδα

Πανελευσινιακός: Φιλικό με Παναιγιάλειο | onsports.gr
 

Στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο της Δ' Εθνικής κατηγορίας ισόπαλο 1 - 1 έληξε το ντέρμπι της Δυτικής Αττικής  ανάμεσα στον Πανελευσινιακό  και τον Μανδραϊκό. Έτσι η ομάδα της Ελευσίνας  μείωσε μόνο κατά ένα πόντο την διαφορά της από την πρωτοπόρο Ένωση Ερμιονίδος. η οποία είχε ρεπό.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε η νίκη των Λουκισίων με 2-1 επί του Ευβοϊκού Αγίου Νικολάου και του τελευταίου Πορτοχελιακού επί του Πανναυπλιακού με 2 - 0. Η πολύ καλή μέρα για τους γηπεδούχους ολοκληρώθηκε με τις νίκες με σκορ 1 – 0 του Παναργειακού και του Παρνασσού Αράχοβας επί της Χαλκίδαςτου και Πέλοπα Κιάτου αντίστοιχα.
Στην Αράχοβα οι γηπεδούχοι, που έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο το ματς, πήραν το τρίποντο, χάρη στο απευθείας φάουλ του Μαρτιναίου στο 48'. Νωρίτερα, στο 25' ο Μπούκης είχε δοκάρι για τον Πέλοπα, που στο τελευταίο 15λεπτο, τα έδωσε όλα για την ισοφάριση, χωρίς ωστόσο, να τα καταφέρει.

Η 16η αγωνιστική του 7ου ομίλου.

Παρνασσός-Πέλοπας Κιάτου  1 - 0
Πορτοχελιακός-Παναυπλιακός 2 - 0
Λουκίσια-Ευβοϊκός Αγ. Νικολάου 2 - 1
Μανδραϊκός-Πανελευσινιακός 1 - 1
Παναργειακός-ΑΟ Χαλκίδας 1 - 0
Ρεπό η Ενωση Ερμιονίδας

Η βαθμολογία