Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο δημιουργεί ο δήμος Κορινθίων

 

Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο επιθυμεί να δημιουργήσει στην Κόρινθο η δημοτική αρχή, στα “βήματα” που έχουν ακολουθήσει άλλη δήμοι με την εγκαθίδρυση αντίστοιχων θεσμών.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, Νίκος Σταυρέλης, σ’ ένα μήνα, θα είναι έτοιμη η δομή.

Πρόεδρος της Συντονιστικής Ομάδας θα είναι ο καθηγητής ιατρικής και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Τούσουλης.

Οι υπεύθυνοι του δήμου ευελπιστούν ότι το δημοτικό ελεύθερο Πανεπιστήμιο θα βρει απήχηση απ’ τους πολίτες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο στόχαστρο της Ρωσίας ο Βαρθολομαίος - Μάχη για τα ηνία της Ορθοδοξίας

 https://i1.prth.gr/images/1168x656/_webp/files/2024-04-11/putin-kirilos-vartholomeos-arthrou.jpg 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πολλά μέτωπα -δεν είναι μόνο τα όπλα στα πεδία των μαχών ανάμεσα στους Ρώσους εισβολείς και τους Ουκρανούς που υπερασπίζονται τη χώρα τους.

Όταν το 2022 ο Βλαντιμίρ Πούτιν δικαιολόγησε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναφέρθηκε και στο ρήγμα στις σχέσεις της Κωνσταντινούπολης με τη Μόσχα, ένα ρήγμα που σχεδόν έχει πάρει τις διαστάσεις σχίσματος. Πήρε θέση με τον τρόπο αυτό σε μια θρησκευτική και πολιτική διαμάχη ανάμεσα σε δύο ορθόδοξους Πατριάρχες με διαφορετικές φιλοσοφίες και στοχεύσεις, τον Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη και τον Κύριλλο στη Μόσχα.

Το αμερικανικό περιοδικό Atlantic σε εκτενές άρθρο του Ρόμπερτ Γουόρθ αναφέρεται σε αυτόν τον πόλεμο, πώς άρχισε και την πορεία του, πώς και γιατί εκτείνεται πέρα από το Φανάρι και τη Μόσχα -και πώς μπορεί να καταλήξει.

Πεδίο μάχης και η Ελλάδα