Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Φλόγας σε Τεγέα και Τρίπολη

 Το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Φλόγας σε Τεγέα και Τρίπολη 

Χωρίς να γνωστοποιούνται τα ονόματα αυτών που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα, η δημοτική αρχή της Τρίπολης, ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δράσεων, με αφορμή την έλευση της Φλόγας στην περιοχή.

Η Φλόγα, θα έρθει στο δήμο της Τρίπολης στις 17 Απριλίου 2024.

Αρχικά, στην Τεγέα, στις 12.35 το μεσημέρι, ο Τεγεατικός Σύνδεσμος, με την υποστήριξη του δήμου  Τρίπολης, θα υποδεχθεί την Φλόγα, στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου, στον χώρο της ολυμπιακής πλάκας.

Εκεί, θα γίνει μία γρήγορη εκδήλωση, με συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής και της μεικτής χορωδίας του Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος.

Αμέσως, μετά, η Φλόγα θα έρθει στην Τρίπολη.

Στις 12.46 το μεσημέρι, θα λάβει χώρα η άφιξή της επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη και Τηλέφου.

Η Φλόγα θα περάσει απ’ την πλατεία Κολοκοτρώνη, από την οδό Βασ. Γεωργίου και Ερμού, από την πλατεία Πετρινού, από τον Ναό Νεομάρτυρα Παύλου και θα καταλήξει στην πλατεία ΄Αρεως.

Εκεί, θα γίνει το τελετουργικό, με τους Εθνικούς Ύμνους, με τους σύντομους χαιρετισμούς και με τις ανταλλαγές των δώρων. Συμμετέχει στο εκεί δρώμενο, η Φιλαρμονική του δήμου της Τρίπολης, ο ΟΡΦΕΑΣ της Τρίπολης και ο τενόρος Άκης Καλμούκης.

Λίγο μετά τη μία και μισή το μεσημέρι, η Φλόγα, μέσω της οδού Παπαρηγοπούλου και της Καλαβρύτων, θα αναχωρήσει.

Σε όλες αυτές τις δράσεις συμμετέχουν τα δημοτικά σχολεία του δήμου Τρίπολης, αλλά και αυτά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.