Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ανατροπή και... σφαλιάρα σε Παναθηναϊκό! “Αφεντικό” ο Ατρόμητος με Ιγκλέσιας

Ανατροπή και... σφαλιάρα σε Παναθηναϊκό! “Αφεντικό” ο Ατρόμητος με Ιγκλέσιας

Μεγάλη νίκη, η οποία τον εδραιώνει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα πέτυχε ο Ατρόμητος, επικρατώντας μέσα στη Λεωφόρο και με ανατροπή του Παναθηναϊκού με 1-2, με  πρωταγωνιστή τον Ματίας Ιγκλέσιας
Ισορροπημένο και μέτριο το πρώτο ημίχρονο στη Λεωφόρο, με τις δυο ομάδες να έχουν καλό ρυθμό στο παιχνίδι τους, αλλά να μην μπορούν να αναλάβουν τα ηνία της αναμέτρησης και να κάνουν αρκετά λάθη. Οι δυο ομάδες... αλληλοεξοντώθηκαν, κοίταξαν πρώτα τα μετόπισθεν και μετά να επιτεθούν, ενώ είχαμε και αρκετά νεύρα από κάποια σκληρά μαρκαρίσματα.
Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Τσενάμο. Απ' την άλλη, ο Ατρόμητος δυσκολεύτηκε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να γίνει απειλητικός. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν πως μέχρι το 40' οι δυο μοναδικές φάσεις του ημιχρόνου ήρθαν από κάποια σουτ. Η άμυνα των “κυανόλευκων” όμως χαλάρωσε στα τελευταία λεπτά και ο Μπεργκ βρήκε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ (45+2'), λίγο πριν αποχωρήσει με πρόβλημα τραυματισμού.
Έχοντας την ψυχολογία του 1-0, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην επανάληψη, φτάνοντας κοντά στο γκολ με τον Κλωναρίδη (48'). Τα επόμενα λεπτά ήταν γεμάτα... συγκινήσεις, με τον Καραμάνο να μην μπορεί σε κενή εστία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (54΄) και τον Τσενάμο να διώχνει δύσκολα το σουτ του Τριανταφυλλόπουλου (56').
Τελικά, ο Ιγκλέσιας ήταν αυτός που -όπως και πέρσι- τιμώρησε τον Παναθηναϊκό και έκανε την Λεωφόρο να σιωπήσει. Ο Αργεντινός έφερε αρχικά το ματς στα ίσα (60'), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα έβαλε την ομάδα του μπροστά με 2-1. Και τα δυο γκολ, προήλθαν από “στημένες” φάσεις και... δημιουργία του Ουμπίντες.
Ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του στα εναπομείναντα λεπτά, δεν του δόθηκε πέναλτι στο 77', την ώρα που η απουσία του Μπεργκ ήταν εμφανέστατη μπροστά. Ο Ατρόμητος άντεξε και έφυγε από την Λεωφόρο με τη νίκη που τον εδραίωσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (69’ Μαρινάκης), Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Μέντες, Αμπέιντ (65’ Ατζαγκούν), Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ (45’+1’ λ.τ. Κλωναρίδης), Καρέλης.
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (82’ Μπάλλας), Δημούτσος (46’ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες, Μπρίτο (72’ Φάμπιο), Καραμάνος, Παπαδόπουλος.

Χιόνισε μετά από 112 χιόνια στην Αίγυπτο! Κύμα ψύχους σαρώνει τη Μ. Ανατολή - ΦΩΤΟ

Χιόνισε μετά από 112 χιόνια στην Αίγυπτο! Κύμα ψύχους σαρώνει τη Μ. Ανατολή - ΦΩΤΟ
Πρωτοφανές κύμα ψύχους σαρώνει εδώ και αρκετές ημέρες όλη τη Μέση Ανατολή!
Στη Συρία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Τουρκία και τα Παλαιστινιακά Εδάφη σημειώνονται σφοδρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Σημειώνεται ότι στην Αίγυπτο όπου το τοπίο θυμίζει Σκηνικό Άλπεων,  δεν είχε χιονίσει τα τελευταία 112 χρόνια!
Χιονισμένη η Δαμασκός - ΦΩΤΟ REUTERS
 Χιονισμένη η Δαμασκός,
Στη Συρία χιονοθύελλα έπληξε τη Δαμασκό ενώ το έστρωσε και στη Χομς. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, πολλοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί στην επαρχία Χομς εξαιτίας του χιονιού και του παγετού.
Στη Συρία η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι "δύο παιδιά στη Συρία πέθαναν από το κρύο, εκ των οποίων ένα βρέφος έξι μηνών. "Ο Χουσέιν Ταουίλ, ένα βρέφος έξι μηνών πέθανε από το κρύο χθες βράδυ στο Χαλέπι", τη μεγάλη πόλη του βορρά στην οποία χιονίζει", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού της αντιπολίτευσης Σόνερ Άχμαντ. "Ήταν μέσα σε ένα σπίτι το οποίο κατά τα φαινόμενα είχε υποστεί πολλές ζημιές λόγω των μαχών στην πόλη. Δεν μπόρεσε ν' αντέξει".
Ένα άλλο παιδί πέθανε από το κρύο χθες στη Ραστάν, προπύργιο των ανταρτών στην κεντρική επαρχία Χομς, δήλωσε ο Άχμαντ. Η καταιγίδα που συνοδεύεται από χιονοπτώσεις πλήττει από την Τετάρτη τη Συρία και πολλές γειτονικές χώρες, κυρίως τον Λίβανο


ΦΩΤΟ REUTERS Πλημμύρισε η Γάζα! Σε πολλά σπίτια η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με βάρκα και σε κάποια σημεία το ύψος του νερού ξεπερνά τα δύο μέτρα.Εκτιμάται ότι πολλοί άνθρωποι έχουν παγιδευτεί μέσα στα σπίτια τους. Συνολικά 4.306 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε σχολεία και σε άλλα αυτοσχέδια καταφύγια τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

H απάντηση του Άνθιμου στον Μιχαλολιάκο (video)

BINTEO-H απάντηση του Άνθιμου στον Μιχαλολιάκο
Ο Mητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος έκανε δηλώσεις μετά τους χαρακτηρισμούς του Νίκου Μιχαλολιάκου για το πρόσωπό του και υποστήριξε ότι: «Ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιβεβαιώνει ότι είναι ένας άνθρωπος με πολύ επιπολαιότητα και αφέλεια και μαζί με μια εχθρότητα κατά αυτών που θεωρεί αντιπάλους του κατά τρόπο που να γίνεται επικίνδυνος και δυσάρεστος για την Ελληνική κοινωνία».
Ο Mητροπολίτης Σιατίστης, Παύλος σχολίασε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι πια διαπιστωμένο, δεν μπορεί να κοροϊδεύει κανέναν και γι αυτό κάνει μια προσπάθεια να εμπλέξει κάποιους ανθρώπους αλλά ματαίως όμως».
Δείτε τα βίντεο από τη Δημόσια Τηλεόραση




 enikos.gr

Βόρεια Κορέα: Η αυτοκρατορία του τρόμου – Μαζικές εκτελέσεις σε δημόσια θέα – Αναγκάζουν παιδιά να βλέπουν μαζικές εκτελέσεις


Αυτή τη φορά, ο 30χρονος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν δεν ανάγκασε τον κόσμο να στρέψει το βλέμμα του στη χώρα του εξαιτίας των πυρηνικών δοκιμών και της απειλής ενός πυρηνικού πολέμου. Αυτή τη φορά, εκτελεί αντιπάλους.

Όσους εκείνος θεωρεί αντιπάλους, για την ακρίβεια. Όπως ο μέχρι πριν από μερικές μέρες μέντοράς του, Γιάνγκ Σονγκ Ταέκ. Ο οποίος ήταν πάντα στο πλευρό του από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία αλλά την τελευταία εβδομάδα χαρακτηρίστηκε προδότης, άνθρωπος που ήθελε να κλέψει την εξουσία από τον Κιμ Γιονγκ Ουν και γι’ αυτό έπρεπε να εξαφανιστεί.

Το κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣ Κόρινθος

Το κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει η ομάδα της Κορίνθου, καθώς αποφάσισε να βοηθήσει στη συλλογή τροφίμων και ρούχων, για τις άπορες οικογένειες της πόλης.
Όποιος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια, μπορεί να βρεθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου και ώρα 12:00 – 14:00 ώστε να παραδώσει ότι επιθυμεί για να σταλεί στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.
Μια πολύ όμορφη κίνηση από την πλευρά του συλλόγου, που οι άνθρωποί του δείχνουν πως έχουν επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα. 

Ο Παννεμεατικός άφησε βαθμούς στο Ξυλόκαστρο - Ο ΑΟΛ 4 - 0 τον Πέλοπα - Ο Πανκαμαριακός πήρε το ντέρμπι στο Δερβένι


H 2η έξοδος του Παναμεατικούστο στο Ξυλόκαστρο, αποδείχτηκε λιγότερο επικίνδυνη από ότι η πρώτη γιά τον πρωτοπόρο της Α1 κατηγορίας Κορινθίας , καθώς στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής, κατάφερε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας μετα το 2 -  2 , κόντρα στον τοπικό Ηρακλή. Αποτέλεσμα ο Α.Ο. Λουτρακίου να μειώσει στους -2 βαθμούς την διαφορά του  από την ομάδα της Νεμέας, μετα την ευρεία νίκη του με 4 - 0 επί του Πέλοπα Κιάτου στο Θώδειο.
Στην 3η θέση έμεινε μόνη η Θύελλα Πετρίου, μετά το  4-2 επί του Πανσολυγειακού, καθώς στο ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας,  στο Δερβένι, ο Αστέρας έχασε με 2 - 3 από τον Πανκαμαριακό, ενώ ο Ολυμπιακός Λουτρακίου πήρε πόντο στο Βέλο, μετά τη  λευκή ισοπαλία κόντρα στην τοπική Ελλάδα. 
Στο  Χιλιομόδι ο Ατρόμητος επικράτησε με 4 - 2 επι του Α. Ο.  Σπαθοβουνίου ενώ στο Κιάτο,  η Αναγέννηση έχασε με 0 - 2 από τους Αγίους Θεοδώρους . Τέλος αυτή την αγωνιστική τρίποντο στα "χαρτιά" εκτός έδρας πήρε ο Κύψελος Κορίνθου, καθώς ο Σαρωνικός Γαλατακίου έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος. 

Η 12η αγωνιστική
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ           2 - 2
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ                     4 - 2
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ                  4 - 0
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.          0 - 0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ          0 - 2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ   2 - 3
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ          4 - 2
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ - ΚΥΨΕΛΟΣ                0 - 3 α.α.

Βαθμολογία 
( Σε 12 αγώνες)



ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
23-6
29
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
23-5
27
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
26-17
25
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
20-11
23
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
21-17
22
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
16-7
22
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
16-13
20
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
14-10
19
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
19-18
18
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
18-13
18
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
22-16
17
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
18-16
16
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
14-25
 8
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
12-31
 7
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
 8-29
 3
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
 0-36
-2

Αθανασίου: Θα αποκατασταθούν οι αδικίες στους μισθούς των δικαστών

athanasiou
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατά την σημερινή τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, δήλωσε ακόμη μια φορά ότι θα λυθεί το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών των πρώην συναδέλφων του που φτάνει το 50%, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μια από τις κύριες προτεραιότητές μου είναι η αποκατάσταση αυτής της αδικίας και ελπίζω ότι σύντομα θα τα καταφέρω».
Στις εργασίες της γενικής συνέλευσης της ΕΔΕ παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Θανάσης Μπούρας, οι βουλευτές Προκόπης Παυλόπουλος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Χρήστος Κατσιώτης και Χρυσούλα Γιαταγάνα, εκπρόσωποι των άλλων δικαστικών Ενώσεων, πρώην δικαστές και εισαγγελείς, δικηγόροι, κλπ.

Επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς του Τατσόπουλου σε Κασιδιάρη

tatsopoulos12
Επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο Πέτρος Τατσόπουλος στον Ηλία Κασιδιάρη με ανάρτησή του στο facebook.
«Αυτός ο μ....ας, ο Ηλίας Κασιδιάρης, αποκαλεί τους Ρομά “ανθρώπινα σκουπίδια”. Αυτός ο μ....ας θεωρεί ότι αντλεί το δικαίωμα να αποκαλεί συνανθρώπους του “σκουπίδια” από τους μ....ες που τον ψήφισαν για βουλευτή. Η ιδιότητα του βουλευτή όμως δεν αναιρεί την ιδιότητα του μ....α. Απεναντίας. Την αναδεικνύει», ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

ysterografa.gr

Κασιδιάρης: Ιερείς- τέκτονες βρίζουν τη Χρυσή Αυγή

ilias45Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης με ομιλία του στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής έξω από τον σταθμό του μετρό στον Ελαιώνα με αφορμή την ανέγερση τζαμιού στον Βοτανικό.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής… ξεκίνησε από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ λέγοντας: «Ιδίως στον Μητροπολίτη Πειραιώς που τόλμησε να πει ότι είμαστε παγανιστές, θα του υπενθυμίσω το 2010 και είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική ελπίδα για να πάει μπροστά η χώρα. Να τα θυμηθεί γιατί εκτίθεται ανεπανόρθωτα»,
Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μούιζνιεκς, τον οποίο χαρακτήρισε «άθλιο» και «ανθέλληνα».
Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για ιεράρχες που ταυτόχρονα είναι και τέκτονες κι άλλους που «έχουν πάρει πάρα πολλά λεφτά για να υβρίζουν το κόμμα».
Τέλος τόνισε ότι «στόχος της Χρυσής Αυγής είναι να είναι πρώτο κόμμα στις δημοτικές εκλογές».

ysterografa.gr

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει ένα βήμα από την εξουσία

Alexis-Tsipras
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μαδρίτη χαρακτήρισε το 2014 ως έτος εκλογών, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει ένα βήμα από την εξουσία.
Παράλληλα, επισήμανε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εμπνεύσει την αλλαγή στην Ευρώπη», ενώ επισήμανε ότι «είναι η ώρα της Αριστεράς να κινήσει την Ευρώπη προς τα εμπρός και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

H ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης 

ysterografa.gr

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και οι πρόωρες εκλογές

kalpes-psifodeltia
Twitter@EmOikonomidis
Ο αστερισμός της αποσταθεροποίησης στον οποίο δείχνει να έχει εγκλωβιστεί το ΠΑΣΟΚ, με βουλευτές να αφήνουν υπόνοιες αμφισβήτησης του imperium του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και την Κεντροαριστερά να… καρδιοχτυπά για το μέλλον της, εκκινώντας από πρόσωπα, φιλοδοξίες και καινούριες προγραμματικές αφηγήσεις, ανοίγει εκ των πραγμάτων παράθυρο πρόωρων εκλογών.
Η σχετική φημολογία σέρνεται στο πολιτικό παρασκήνιο… από την επομένη κάθε εκλογικής αναμέτρησης, στην περίπτωση της κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ ωστόσο, έχει κάνει την εμφάνιση της σε διάσπαρτες χρονικές συγκυρίες, από τις εκλογές του 2012 μέχρι και σήμερα, κυρίως στον απόηχο του τερματισμού της σχέσης ελεύθερης συμβίωσης με τη Δημοκρατική Αριστερά, και τη συμμετοχή του κόμματος του Φώτη Κουβέλη στο κυβερνητικό σχήμα μέχρι και το καλοκαίρι του 2013.
Η πολιτική αστάθεια που γεννούν οι εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, με το ΠΑΣΟΚ στο επίκεντρο, την ώρα που το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποτελεί βασικό κυβερνητικό εταίρο, χωρίς την παρουσία του οποίου δεν συγκροτείται κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έρχεται να επιβεβαιώσει μια πραγματικότητα η οποία γίνεται αντιληπτή σχεδόν σε κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, όπου οι κυβερνήσεις δεν είναι μονοκομματικές αλλά συνεργασίας και συμμαχικές.
Η πραγματικότητα αυτή θυμίζει οδυνηρά ότι, όσο ευπρόσδεκτη κι αν είναι η επιδίωξη ευρύτερων πολιτικών συνεργασιών, ειδικά σε εποχές κρίσεων και εκτάκτων συνθηκών σαν και αυτή που βιώνουμε σήμερα, μονάχα μονοκομματικές κυβερνήσεις μπορούν να διασφαλίσουν την αναγκαία και απαιτούμενη πολιτική σταθερότητα. Παρά τις αυτονόητες εσωτερικές στρεβλώσεις και τις φυσικές πολιτικές υστερήσεις τους.
Γι’ αυτό και η στρατηγική του μέλλοντος περνάει μέσα από την ανάγκη επιδίωξης πλατιών κοινωνικών συμμαχιών γύρω από έναν πολιτικό φορέα, ώστε η συναίνεση και η σύνθεση να έχουν εξασφαλιστεί πάνω στην κάλπη, αντί να επιδιώκονται εκ των υστέρων, με τα… γνωστά

ysterografa.gr

Οι φωτογραφίες της χρονιάς, σύμφωνα με το Huffington Post

Kate-Middleton-prince-William
To μεγάλο αμερικανικό site Huffington Post δημοσίευσε ένα αφιέρωμα στις καλύτερες, σύμφωνα με τους συντάκτες του, φωτογραφικές στιγμές του 2ο13.
Από το τραγούδι της Beyonce στην τελετή ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα, μέχρι το ατύχημα της Jennifer Lawrence καθώς πήγαινε να παραλάβει το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου. Και φυσικά, τη φωτογραφία του βασιλικού μωρού στη Μεγάλη Βρετανία.
 Photo Gallery

Ρατσισμός και ξενοφοβία

Εμφάνιση Ρατσισμός και ξενοφοβία  .jpg 

 

 Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)

 

Εμφάνιση Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki) - Αρθογράφος  Διεθνής αναλυτής.jpg Οι μέρες που θα ακολουθήσουν είθισται να λέγεται πως είναι μέρες αγάπης και βοήθειας προς τους αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη χωρίς να γίνεται διάκριση σε χρώμα, φύλο, γένος, πατρίδα ή θρησκεία. Το πανανθρώπινο μήνυμα «αγαπάτε αλλήλους» δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο από αυτή τη συγκυρία, αφού τώρα έχουμε όλοι την μοναδική ευκαιρία να υπερβούμε τον εαυτό μας και παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αυτή δημιούργησε να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας. Ωστόσο είμαστε πραγματικά έτοιμοι για κάτι τέτοιο;

Μια νέα ελπίδα γεννιέται

Ενώ τα φώτα της δημοσιότητας από τα συστημικά media πέφτουν στην κίνηση των 58 κι επιχειρούν να παρουσιάσουν τα παλιά ΠΑΣΟΚικά υπολείμματα ως δήθεν νέα κεντροαριστερά, την ίδια ώρα χωρίς τυμπανοκρουσίες κάτι αυθεντικά νέο γεννιέται στο χώρο του κέντρου και δίνει μια νέα ελπίδα για αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
Γράφει ο Ανδρέας Σταματόπουλος

Η Κοινωνία Αξιών, ένα νέο κόμμα που ιδρύθηκε από ανθρώπους που έχουν επαγγελματική διαδρομή και αναγνώριση στον τομέα τους και δεν αποτελείται από καριερίστες πολιτικούς γεννά μια πραγματική, επιτελούς ελπίδα για μελλοντική αλλαγή του πολιτικού κατεστημένου που μας έφερε ως εδώ.

Δουλειά με 925 ευρώ/μήνα για 75.000 νέους

ergasia-neoi-580x386

Η πρώτη ευκαιρία που δίνει ο ΟΑΕΔ σε νέους ηλικίας ως 29 ετών επεκτείνεται από το νέο χρόνο και αναμένεται να ωφελήσει περίπου 75.000 άτομα. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και να απασχοληθούν σε εταιρίες για την απόκτηση εμπειρίας για τέσσερις μήνες με συνολικές αποδοχές 3.700 ευρώ.

Οι νέοι ως 29 ετών που για πρώτη φορά αναζητούν δουλειά μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα voucher.gov.gr και να δουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται αλλά και τα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης που “τρέχουν” το πρόγραμμα.
Αμέσως μετά την υποβολή των στοιχείων, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, το σύστημα μοριοδοτεί τον υποψήφιο και ο δικαιούχος παίρνει μια επιταγή για την είσοδό του στην αγορά εργασίας. Ο υποψήφιος επιλέγει από τον κατάλογο των εταιρειών που μετέχουν στο πρόγραμμα 10 εταιρείες στις οποίες επιθυμεί να εργαστεί και η τελική επιλογή γίνεται από τον ΟΑΕΔ.
Με την επιταγή ο δικαιούχος πηγαίνει για την πρακτική του στην επιχείρηση που έχει επιλεγεί.
Ήδη παρόμοιο πρόγραμμα τρέχει στη χώρα από την Άνοιξη. Ήδη 35.000 νέοι έχουν κάνει την πρακτική τους το 2013, ωστόσο παραμένει άγνωστο πόσοι από αυτούς συνέχισαν να εργάζονται στις επιχειρήσεις όπου εργάστηκαν για το εκπαιδευτικό τετράμηνο.
-
arouraios.gr

Στη γενέτειρά του η σορός του Μαντέλα

Η σορός του Μαντέλα μεταφέρεται αεροπορικώς στη γενέτειρά του
Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος μετέφερε σήμερα τη σορό του Νέλσον Μαντέλα, από το κτίριο της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής στην Πρετόρια, όπου είχε εκτεθεί τις προηγούμενες μέρες σε λαϊκό προσκύνημα, στη γενέτειρα του Μαντίμπα, το χωριό Κουνου, στη νότια χώρα όπου αύριο θα τελεστεί η κηδεία του στην οποία αναμένεται να παρευρεθούν περίπου 5.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους ο βρετανός πρίγκιπας Ουίλιαμ...
 Το φέρετρο του Νέλσον Μαντέλα ήταν καλυμμένο με τη σημαία της Νότιας Αφρικής, της οποίας υπήρξε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος, μεταφέρθηκε το πρωί σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην Πρετόρια όπου το Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο επρόκειτο να πραγματοποιήσει τελετή για να τιμήσει τη μνήμη του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ.
Δίπλα στο φέρετρο του Μαντέλα στεκόταν ο μεγαλύτερος εγγονός του, όπως υπαγορεύει η παράδοση, ενώ παρόντες ήταν οι πιο σημαντικές προσωπικότητες του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου, του κόμματος που ο Μαντέλα έφερε στην εξουσία το 1994, οι διάδοχοί του Τάμπο Μπέκι (1999-2008), Τζέικομπ Ζούμα (από το 2009), αλλά επίσης η χήρα του Γκράσα Μασέλ, 68 ετών και η πρώην σύζυγός του Ουίνι Μαντέλα.

Αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και κατασχέσεις όπλων στη Λακωνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, έγιναν έλεγχοι σε 153 άτομα και σε 203 οχήματα.

Προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα κι εξ' αυτών συνελήφθησαν δέκα που κατηγορούνται, ένας για παράνομη οπλοκατοχή, δύο για εκκρεμούσες καταδικαστικές αποφάσεις, δύο για παράβαση του ΚΟΚ, ένας για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ένας για αντίσταση κατά της αρχής και για παράβαση του νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την επιχείρηση, εξιχνιάστηκαν, μία ληστεία σε σπίτι στις Αμύκλες και μία περίπτωση κλοπής σε σπίτι στην Παλαιοπαναγιά, ενώ σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες από την ασφάλεια Σπάρτης σε βάρος δύο Ρομά 29 και 21 ετών για ληστεία και σε βάρος ενός 31χρονου Ρομά για κλοπή.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, ένας γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου και 300 φυσίγγια διαφόρων τύπων, ενώ βεβαιώθηκαν 64 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και μία παράβαση για στέρηση αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Μητροπολίτης Σπάρτης: Λέει ψέματα ο Μιχαλολιάκος

spartis
Κατηγορηματικά διέψευσε ο μητροπολίτης Σπάρτης, Ευστάθιος, του ισχυρισμούς του Μιχαλολιάκου ότι τον βοήθησε στην προεκλογική του εκστρατεία και μάλιστα του έδωσε και ψήφους. «Ο Σπάρτης είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές», φέρεται να ισχυρίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου.
Σε παρέμβασή του στο δελτίο του Mega, ωστόσο, ο μητροπολίτης ξεκαθάρισε πως ο αρχηγός της ΧΑ δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τη Μητρόπολη Σπάρτης.
«Εκφράζω την οδύνη της ψυχής μου που ακούω αυτά τα πράγματα ... Ουδέποτε το πρόσωπο αυτό είχε σχέση με τη Μητρόπολη... δεν τον γνωρίζω», υπογράμμισε και πρόσθεσε εμφανώς αγανακτισμένος:
«Ελέγξατε ότι λέει αλήθεια; Πώς είναι δυνατόν να παίρνετε τέτοια πράγματα τοις μετρητοίς;»
Ο μητροπολίτης Σπάρτης υποστήριξε τέλος, πως ουδέποτε έλαβε μέρος σε πολιτικές διεργασίες και ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα μέλη της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ.

Μητροπολίτης Κονίτσης: Φαιδρά όσα λέει ο Μιχαλολιάκος


Mitropolitis-Konitsis-Andreas

Πηγή: www.romfea.gr
Αναφορικά με τις πρόσφατες δημοσιεύσεις σε Μ.Μ.Ε., ιστολόγια και ιστοχώρους, που συσχετίζουν Ορθοδόξους Επισκόπους με τον πολιτικό χώρο της «Χρυσής Αυγής» (εξ’ αφορμής δηλώσεων του αρχηγού της κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις :
«Τα δημοσιευθέντα περί ″καταβολής ενοικίων των γραφείων‶ του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, στην Μητροπολιτική μας Περιφέρεια, είναι τουλάχιστον φαιδρά.
Γιατί αφ’ ενός μέν το εν λόγῳ πολιτικό κόμμα ΔΕΝ διατηρεί γραφεία σε καμία πόλη ή χωριό της Μητροπόλεώς μας, και αφ’ ετέρου τά οἰκονομικά της Μητροπόλεώς μας είναι τέτοια που μόλις επαρκοῦν για την συντήρηση του φιλανθρωπικού της έργου και των ευαγών Ιδρυμάτων που διατηρεί.
Και τα διατηρεί αποκλειστικά με τις εισφορές των συνεργατών της και τίς δωρεές απλών χριστιανών, χωρίς να δέχεται επιχορηγήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, της Ε.Ε. ή πολιτικών φορέων. Μάλιστα, όταν πρό καιρού μου έγινε πρόταση νά δεχθώ, για το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, οικονομική ενίσχυση από τον Πρόεδρο της ″Χρυσής Αυγής‶, αρνήθηκα κατηγορηματικά, διότι έχω πάγια αρχή να μην δέχωμαι οιανδήποτε αρωγή από τά πολιτικά κόμματα της χώρας μας.
Τα όσα εν προκειμένῳ, καταλογίζονται σε Επισκόπους της Εκκλησίας μας είναι ″βέλη νηπίων‶ καί φυσικά ″εκ του πονηρού‶.
Φίλοι δικοί μας είναι όσοι είναι φίλοι Χριστού. Καί φίλοι Χριστού είναι όσοι τηρούν το ευαγγέλιό Του, στήν πληρότητά του. Η Εκκλησία είναι μητέρα καί τροφός του Έθνους. Το στήριξε, το στηρίζει και θα το στηρίζει μέχρις εσχάτων.  Καλά και ευλογημένα

Η παγίδα στην οποία έριξε η Μέρκελ το SPD - Η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας

Angela-Merkel
Twitter@EmOikonomidis
Η τυπική αποδοχή της συγκρότησης κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού από τα μέλη και την κοινωνική βάση του SPD, άνοιξε το δρόμο για την ολοκλήρωση των σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών, ώστε να ανακοινωθεί επίσημα η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, και στη συνέχεια να ορκιστεί η Άνγκελα Μέρκελ για τρίτη φορά Καγκελάριος της Γερμανίας.
Οι Σοσιαλδημοκράτες ξεκίνησαν πολύ διαφορετικά σε σχέση με το πως καταλήγουν, αυτή τη διαπραγμάτευση. Στη διαδρομή της οποίας απώλεσαν σχεδόν τα πάντα, πλην της καθιέρωσης κατώτατου μισθού, από τις ηχηρές και αναγνωρίσιμες θέσεις τους, που έκαναν πολλούς (και στην Ελλάδα) να πιστέψουν ότι το ξεδοντιασμένο πολιτικά και εκλογικά SPD  θα μπορούσε να εξαναγκάσει την Άνγκελα Μέρκελ σε ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, σε επίπεδο φιλοσοφίας, στρατηγικής και φυσικά εφαρμογής.
Το κόμμα που υπό τον Γκέρχαρντ Σρέντερ κυριάρχησε πριν από περίπου 15 χρόνια στην πολιτική ζωή της Γερμανίας, είναι πλέον… πρώην μεγάλο. Γι’ αυτό και ο Μεγάλος Συνασπισμός υπάρχει μονάχα στη ρητορική, και κάθε άλλο παρά στην ουσία.
Εκτός από τις γενικές πολιτικές, που είναι έμπλεες αρώματος Μέρκελ, και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν να τις υλοποιήσουν επιβεβαιώνουν τη βαριά πολιτική ήττα, και ταυτόχρονα τη μεγάλη παγίδα στην οποία έπεσε το SPD, προφανώς μη έχοντας διδαχτεί τίποτα από την οδυνηρή εμπειρία της πρώτης κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού το 2005, που οδήγησε σε πολιτική συρρίκνωσή του, από τις προηγούμενες κιόλας εκλογές.
Το υπουργείο Οικονομικών το κρατάει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα αναλάβει καθήκοντα αντικαγκελαρίου και πιθανότατα υπερυπουργού Οικονομίας και Ενέργειας, θα έχει δηλαδή αυτονόητη φθορά σε επίπεδο κοινωνικής δυσαρέσκειας, χωρίς την ίδια στιγμή να μπορεί να βάλει… φρένο στον Σόιμπλε.
Η Γραμματέας του SPD Άντρεα Νάλες θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας, δηλαδή ένα ακόμη πόστο με αυτοτροφοδοτούμενη πολιτική φθορά.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα διαδεχθεί τον Γκίντο Βεστερβέλε στο υπουργείο Εξωτερικών.
Έτσι, η Άνγκελα Μέρκελ κατάφερε να εντάξει στη διαδικασία της κυβερνητικής δράσης, και μάλιστα σε ζητήματα αιχμής, και τα τρία πλέον προβεβλημένα στελέχη του SPD. Κι αν το υπουργείο Εξωτερικών μοιάζει ασφαλές καταφύγιο για τον Σταϊνμάγερ, ο Γκάμπριελ και η Νάλες εξαιρετικά δύσκολα θα αποφύγουν τη φθορά που θα ραγίσει το προφίλ τους, και θα τσαλακώσει τις φιλοδοξίες τους για το μέλλον.
Οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές απο την άλλη… έκαναν πλάκα. Ο Χορστ Ζεεχόφερ θα διατηρήσει “άκαπνα” υπουργεία για τα στελέχη του CSU, χωρίς πολιτική φθορά και με συνεπή παρουσία και παρέμβαση στη νομή της εξουσίας.
Όσο για το CDU, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση του ακλόνητου της πολιτικής ηγεμονίας του, σε συνδυασμό με τη φιλοτέχνηση του προφίλ των επικρατέστερων διαδόχων της Άνγκελα Μέρκελ. Ο Τόμας ντε Μεζίερ θα βρίσκεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και η Ούρσουλα φον ντερ Λέινεν, εκείνη που… μοιάζει υπερβολικά με την “Άντζι” και θεωρείται περίπου η φυσική διάδοχός του, λόγω και της υψηλής δημοφιλίας της, θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας.
Έναν ευαίσθητο μεν τομέα, που σε μια χώρα ωστόσο όπως τη Γερμανία όπου το ΕΣΥ λειτουργεί με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού, θα λειτουργήσει ως “μεγάλος επιταχυντής” για να ενισχύσει τη δημοφιλία και τις πολιτικές προοπτικές της για το μέλλον που έρχεται μετά την Άνγκελα Μέρκελ, στη γερμανική Κεντροδεξιά.

υστερογραφα

Μένει ο Μίτσελ, έρχεται ο Πέλε στον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός: Μένει ο Μίτσελ, έρχεται ο Πέλε
Στον πάγκο του Ολυμπιακού θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν ο Μίτσελ αφού οι “ερυθρόλευκοι” είναι έτοιμοι να ενεργοποιήσουν την οψιόν στο συμβόλαιο του. “Κλεισμένος” θεωρείται ο Πελέ που θέλει να πιάσει... λιμάνι από τώρα.

Σύμφωνα με τον «Γαύρο», ο Ισπανός τεχνικός θα παραμείνει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο μέχρι το 2015, κάτι που προέβλεπε η αρχική συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο 50χρονος προπονητής είχε συμφωνήσει στις 4 Φεβρουαρίου και το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, όμως δεν υπάρχει διαφορετική εξέλιξη από τη συνέχιση τη συνεργασίας του με τους Πειραιώτες.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι στα μέσα της εβδομάδας ήταν στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του Μίτσελ, Μαριάνο Αγιλάρ, και συναντήθηκε με τους διοικούντες τους Πειραιώτες και φέρονται να συμφώνησαν για την ενεργοποίηση της οψιόν που είχαν υπογράψει τον περασμένο Φεβρουάριο.

Από κει και πέρα στον Ολυμπιακό μπορεί να λένε πως δεν ασχολούνται με μεταγραφικά και πως προτεραιότητα είναι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι την διακοπή, ωστόσο φαίνεται πως βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την απόκτηση του Πελέ από τον Εργοτέλη.

Ο Πελέ έχει κάνει ήδη γνωστές τις προθέσεις του στους υπευθύνους της κρητικής ομάδας, λέγοντας πως θέλει να φορέσει άμεσα τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η διοίκηση του Εργοτέλη θέλει να τον κρατήσει μέχρι τον Μάιο, έστω και ως δανεικό, αλλά ο 26χρονος Πορτογάλος «δεν κρατιέται», όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα.

Στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, Εργοτέλης και Ολυμπιακός φέρεται να τα έχουν βρει στις 500.000 ευρώ για τον Πελέ, ενώ πληροφορίες από την Κρήτη ανέβαζαν το ποσό στις 650.000 ευρώ

Για την τρίτη θέση – Παναθηναϊκός – Ατρόμητος (19:30)

Για την τρίτη θέση – Παναθηναϊκός – Ατρόμητος (19:30)
Σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής της Superleague ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο με έπαθλο την τρίτη θέση.
Οι Περιστεριώτες βρίσκονται έναν βαθμό πάνω από τους πράσινους οι οποίοι θέλουν να προσπεράσουν τον αποψινό τους αντίπαλο στον βαθμολογικό πίνακα.
Και οι δύο ομάδες έρχονται από εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί της Καλλονής με 4-0 και τον Ατρόμητο του ΟΦΗ με 3-0.
Όσον αφορά τα πλάνα των δύο προπονητών, ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να παρατάξει το τριφύλλι με τον Κοτσόλη στα γκολπόστ ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μαρινάκη (ή Τριανταφυλλόπουλο), Σίλντενφελντ, Κουτρομπή και Νάνο.
Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μέντες, έχοντας στα πλάγια τους Ζέκα και Αμπεΐντ. Σε ρόλο επιτελικού μέσου θα παίξει ο Πράνιτς, με τους Καρέλη (ή Κλωναρίδη) και Μπέργκ να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.
Ο Ατρόμητος αναμένεται να αρχίσει το ματς με τους Τσενάμο, Νάστο, Γιαννούλη, Λαζαρίδη, Ταυλαρίδη, Ιγκλέσιας, Δημούτσο, Ούμπιδες, Μπρίτο, Καραμάνο και Παπαδόπουλο. Θέση διεκδικούν οι Πίτου Γκαρσία και Γεωργίου.
Από εκεί και πέρα, το δικό τους ενδιαφέρον έχουν οι αγώνες που διεξάγονται σήμερα, με τον Πλατανιά να υποδέχεται την Ξάνθη που – υπό προϋποθέσεις μπορεί να πιάσει τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενεί τον Εργοτέλη, σε μία αναμέτρηση που θεωρείται αμφίρροπη.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου


Πλατανιάς – Skoda Ξάνθη 15:00 Novasports 1
ΠΑΣ Γιάννινα – Εργοτέλης 17:15 Novasports 1
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 19:30 Novasports 2

Σκανδαλίδης, Γεννημάτα και Σαχινίδης οι υποψήφιοι διάδοχοι του Βενιζέλου – Τα σενάρια για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ – Στάση αναμονής από Παπανδρέου

Σκανδαλίδης, Γεννημάτα και Σαχινίδης οι υποψήφιοι διάδοχοι του Βενιζέλου – Τα σενάρια για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ – Στάση αναμονής από Παπανδρέου
 Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε στο ΠΑΣΟΚ και οι κινήσεις των «11» και των «75» αποτυπώνουν το κλίμα που υπάρχει εδώ και μήνες στους κόλπους του κόμματος και απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος με το δικό του τρόπο και μέσω της κίνησης των «58» επιχειρεί να ξεπεράσει τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει, εντάσσοντας τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ σε ένα ευρύτερο κεντροαριστερό σχήμα.

Έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο

Nikos-Anastasiades-Kypros-politikoi-arxhgoi
Έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη πραγματοποιείται σήμερα στην Κύπρο, στον απόηχο της παρέμβασης του Αχμέτ Νταβούτογλου για το Κυπριακό.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έκρινε ότι έπρεπε να διαβουλευθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς σε σχέση με τις εξελίξεις, που αφορούν την αναβολή της αναχώρησης από την Κύπρο του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, και τις διαβουλεύσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου με την τουρκοκυπριακή ηγεσία.

80.000 δημοτικοί υπάλληλοι στον αστερισμό της απόλυσης

Elefterotypia
Στον… αστερισμό της απόλυσης βρίσκονται 80.000 δημοτικοί υπάλληλοι σύμφωνα με την “Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία”, η οποία προβάλλει στο βασικό πρωτοσέλιδό της τις εξελίξεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο περιθώριο της στρατηγικής της κυβέρνησης να επιβάλλει διαδικασίες κινητικότητας και διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Σαββατιάτικης Ελευθεροτυπίας”, εντός των επόμενων 10 ημερών, 80.000 δημοτικοί υπάλληλοι καλούνται να συμμετάσχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα διαδημοτικής κινητικότητας, στο οποίο συμφώνησαν η κυβέρνηση και η ΚΕΔΕ.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της διαβεβαιώνει τους δημοτικούς υπαλλήλους ότι, από τη στιγμή που θα επιλέξουν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να ανησυχούν για το ενδεχόμενο απόλυσής τους, καθώς θα βρεθεί για εκείνους μια θέση εργασίας.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα παραμείνει ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθούν ξανά στο μέλλον σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας, που σε εκείνη την περίπτωση θα οδηγήσει πιθανότατα στην απόλυσή τους.
ysterografa,gr

Έφοδοι ακόμη και στα σπίτια από την Εφορία!

Ethnos
Για “ιστορίες φορολογικής τρέλας” με απαίτηση της τρόικας, κάνει λόγο σήμερα το “Έθνος του Σαββάτου” με το βασικό θέμα στην πρώτη σελίδα του.
Η εφημερίδα του Συγκροτήματος Μπόμπολα υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι θα υπάρξουν κατασχέσεις-εξπρές χωρίς δικαστική απόφαση, άνοιγμα και δέσμευση στις θυρίδες των τραπεζών, καθώς και παρακράτηση του εφάπαξ για τους οφειλέτες.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του “Έθνους του Σαββάτου”, η Εφορία αποκτά δικαίωμα να πραγματοποιεί εφόδους σε καταστήματα, ακόμη και σε σπίτια που δηλώνονται ως επαγγελματική στέγη.
Οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις για ελέγχους θα πραγματοποιούνται με τη βοήθεια της Αστυνομίας, χωρίς όμως δικαστική κάλυψη. Οι ελεγκτές των φορολογικών υπηρεσιών θα μπορούν να κατάσχουν κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, αν υπάρχουν υπόνοιες ότι ο φορολογούμενος δεν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

ysterografa,gr

Νέα θεωρία συνωμοσίας από τον Τραμπ, για το πιστοποιητικό γέννησης του Ομπάμα

Donald-Trump
Ο μεγιστάνας του real estate Ντόναλντ Τραμπ, γνωστός για την εκκεντρικότητά του, ήταν εκείνος που πριν από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ “ανακάλυψε” μια μεγάλη συνωμοσία, που σύμφωνα με τον ίδιο στήθηκε για να καλύψει την “απάτη” γύρω από το πιστοποιητικό γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα.
Σύμφωνα με τον Τραμπ, υπήρξε πλαστογραφία που να δείχνει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε στην Αμερική, κανείς όμως δεν παρακολούθησε σοβαρά τις καταγγελίες του.
Χθες, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε συνέχεια στο θέμα, ή μάλλον το πήγε… παραπέρα. Εξαιτίας του γεγονός ότι σε ένα αεροπορικό δυστύχημα σκοτώθηκε η Λορέτα Φάντι, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη δημοσιοποίηση του πιστοποιητικού γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα από τις αρχές της Χαβάης το 2011, ο Ντόναλντ Τραμπ αναρωτήθηκε:
“Πολύ βολικό και περίεργο. Ήταν η μόνη που σκοτώθηκε σε αυτό το αεροπορικό δυστύχημα”. Και έγραψε το σχετικό σχόλιο στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

ysterografa.gr

Η ΝΔ ελπίζει ότι οι εκλογές ΟΤΑ θα διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική ρευστότητα είναι δεδομένη και δεν επιτρέπει ασφαλείς προβλέψεις. Η πιθανότητα τριπλών εκλογών το Μάιο (ευρωεκλογών, αυτοδιοικητικών και εθνικών) είναι ισχυρή, παρόλα αυτά η Νέα Δημοκρατία, αν μπορέσει, θα το αποφύγει, προσπαθώντας να παρατείνει την επιβίωσή της. Η τελευταία ελπίδα στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι ότι θα γίνουν μόνο ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές το Μάιο και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει τραυματισμένος από αυτή τη διπλή αναμέτρηση, γιατί δεν θα σημειώσει καλές επιδόσεις στους δήμους και τις περιφέρειες. Πού στηρίζουν αυτή την εκτίμηση; Πιστεύουν ότι θα υπάρξει σύγκρουση των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τους νεοφερμένους του ΠΑΣΟΚ και ότι αυτό θα δυσκολέψει πολύ την επιλογή υποψηφίων.
Η ηγεσία, δηλαδή, θα θέλει να στραφεί σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν επιρροή στις τοπικές κοινωνίες και οι «στρατιώτες της παράταξης» θα αισθάνονται πως τους «αδειάζει» το ίδιο τους το κόμμα. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουν την Ε.Πορτάλιου στο Δήμο Αθηναίων, που έχει δώσει πολύχρονους αγώνες αλλά κανείς στην Κουμουνδούρου δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη της Αθήνας το Μάιο.
Από την άλλη, η ΝΔ επενδύει πολλά στην αναζωπύρωση του εσωκομματικού καβγά για το νόμισμα, καθώς από τον Απρίλιο θα έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, οπότε οι σχέσεις της χώρας με εταίρους και πιστωτές θα βρίσκονται στο προσκήνιο. Παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας προβλέπουν ότι από την άνοιξη η πλευρά Λαφαζάνη θα βάζει πιεστικά το θέμα ενός «σχεδίου Β» που αναφέρεται, τελικά, στην επιστροφή στη δραχμή και αυτό θα πυροδοτήσει ένταση με την ηγεσία και την ομάδα Τσίπρα που, ειδικά προεκλογικά, θα ορκίζονται στο ευρώ.

aftodioikisi.gr

13 – 14 Δεκεμβρίου του 1803: Η ανατίναξη στο Κούγκι. Οι αιώνιες Θερμοπύλες των Γηγενών.

 

Αφιέρωμα στο Κούγκι

Αυτά που θέλουν να ξεχάσεις οι αργυρώνητοι των μνημονίων και του νεοοθωμανισμού για να γίνεις πειθήνιος ραγιάς στα μισάνθρωπα αφεντικά.

Ποιός; Ποια; Εσύ που δίδαξες την λευτεριά, το δίκιο και την θυσία μέσα στους αιώνες…

Στις 13 Δεκεμβρίου του 1803, το Σούλι ήταν υπό την πολιορκία του Αλή Πασά. Μετά από πολυήμερη άμυνα, οι Σουλιώτες λύγισαν από την πείνα και τις κακουχίες και αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν. Συμφώνησαν να παραδώσουν τα όπλα τους και να απομακρυνθούν από το Σούλι.

Ο κοσμοκαλόγερος Σαμουήλ έμεινε τελευταίος, μαζί με λίγους συντρόφους του, ηλικιωμένους και βαριά τραυματίες, για να παραδώσουν την μπαρουταποθήκη, που ήταν μέσα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.
Πριν την ανατίναξη, ένας από τους ανθρώπους του Αλή Πασά προκάλεσε λεκτικά τον Σαμουήλ, λέγοντας του: «Πόσα κολαστήρια στοχάζεσαι καλόγερε, θα σε κάμη ο Βεζύρης οπόταν σε βάλει εις το χέρι, από το οποίο και δε γλιτώνεις;». Τότε εκείνος του απάντησε: «Δεν είναι άξιος ο Βεζύρης, να πιάση άνθρωπον, όστις εκτός οπού δε φοβάται, γνωρίζει και άλλον δρόμον: του θανάτου…».
Όταν οι άντρες του Αλή πασά έφτασαν στην αποθήκη, ο Σαμουήλ έβαλε φωτιά και μαζί με τους πέντε συντρόφους του ανατινάχθηκαν. Δεν παραδόθηκαν, παρά μόνο στον Θεό.
Η αυτοθυσία πέρασε στην ιστορία. Άλλωστε, οι Σουλιώτες, ήταν γνωστοί για τον ηρωισμό και τον πατριωτισμό τους.
Η σκηνή της ανατίναξης της αποθήκης στο Κούγκι, αποδίδεται με γλαφυρότητα στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη στα Γιάννενα.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου » 
olympiada