Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ανατροπή και... σφαλιάρα σε Παναθηναϊκό! “Αφεντικό” ο Ατρόμητος με Ιγκλέσιας

Ανατροπή και... σφαλιάρα σε Παναθηναϊκό! “Αφεντικό” ο Ατρόμητος με Ιγκλέσιας

Μεγάλη νίκη, η οποία τον εδραιώνει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα πέτυχε ο Ατρόμητος, επικρατώντας μέσα στη Λεωφόρο και με ανατροπή του Παναθηναϊκού με 1-2, με  πρωταγωνιστή τον Ματίας Ιγκλέσιας
Ισορροπημένο και μέτριο το πρώτο ημίχρονο στη Λεωφόρο, με τις δυο ομάδες να έχουν καλό ρυθμό στο παιχνίδι τους, αλλά να μην μπορούν να αναλάβουν τα ηνία της αναμέτρησης και να κάνουν αρκετά λάθη. Οι δυο ομάδες... αλληλοεξοντώθηκαν, κοίταξαν πρώτα τα μετόπισθεν και μετά να επιτεθούν, ενώ είχαμε και αρκετά νεύρα από κάποια σκληρά μαρκαρίσματα.
Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Τσενάμο. Απ' την άλλη, ο Ατρόμητος δυσκολεύτηκε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να γίνει απειλητικός. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν πως μέχρι το 40' οι δυο μοναδικές φάσεις του ημιχρόνου ήρθαν από κάποια σουτ. Η άμυνα των “κυανόλευκων” όμως χαλάρωσε στα τελευταία λεπτά και ο Μπεργκ βρήκε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ (45+2'), λίγο πριν αποχωρήσει με πρόβλημα τραυματισμού.
Έχοντας την ψυχολογία του 1-0, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην επανάληψη, φτάνοντας κοντά στο γκολ με τον Κλωναρίδη (48'). Τα επόμενα λεπτά ήταν γεμάτα... συγκινήσεις, με τον Καραμάνο να μην μπορεί σε κενή εστία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (54΄) και τον Τσενάμο να διώχνει δύσκολα το σουτ του Τριανταφυλλόπουλου (56').
Τελικά, ο Ιγκλέσιας ήταν αυτός που -όπως και πέρσι- τιμώρησε τον Παναθηναϊκό και έκανε την Λεωφόρο να σιωπήσει. Ο Αργεντινός έφερε αρχικά το ματς στα ίσα (60'), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα έβαλε την ομάδα του μπροστά με 2-1. Και τα δυο γκολ, προήλθαν από “στημένες” φάσεις και... δημιουργία του Ουμπίντες.
Ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του στα εναπομείναντα λεπτά, δεν του δόθηκε πέναλτι στο 77', την ώρα που η απουσία του Μπεργκ ήταν εμφανέστατη μπροστά. Ο Ατρόμητος άντεξε και έφυγε από την Λεωφόρο με τη νίκη που τον εδραίωσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (69’ Μαρινάκης), Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Μέντες, Αμπέιντ (65’ Ατζαγκούν), Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ (45’+1’ λ.τ. Κλωναρίδης), Καρέλης.
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (82’ Μπάλλας), Δημούτσος (46’ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες, Μπρίτο (72’ Φάμπιο), Καραμάνος, Παπαδόπουλος.