Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Χιόνισε μετά από 112 χιόνια στην Αίγυπτο! Κύμα ψύχους σαρώνει τη Μ. Ανατολή - ΦΩΤΟ

Χιόνισε μετά από 112 χιόνια στην Αίγυπτο! Κύμα ψύχους σαρώνει τη Μ. Ανατολή - ΦΩΤΟ
Πρωτοφανές κύμα ψύχους σαρώνει εδώ και αρκετές ημέρες όλη τη Μέση Ανατολή!
Στη Συρία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Τουρκία και τα Παλαιστινιακά Εδάφη σημειώνονται σφοδρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Σημειώνεται ότι στην Αίγυπτο όπου το τοπίο θυμίζει Σκηνικό Άλπεων,  δεν είχε χιονίσει τα τελευταία 112 χρόνια!
Χιονισμένη η Δαμασκός - ΦΩΤΟ REUTERS
 Χιονισμένη η Δαμασκός,
Στη Συρία χιονοθύελλα έπληξε τη Δαμασκό ενώ το έστρωσε και στη Χομς. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, πολλοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί στην επαρχία Χομς εξαιτίας του χιονιού και του παγετού.
Στη Συρία η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι "δύο παιδιά στη Συρία πέθαναν από το κρύο, εκ των οποίων ένα βρέφος έξι μηνών. "Ο Χουσέιν Ταουίλ, ένα βρέφος έξι μηνών πέθανε από το κρύο χθες βράδυ στο Χαλέπι", τη μεγάλη πόλη του βορρά στην οποία χιονίζει", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού της αντιπολίτευσης Σόνερ Άχμαντ. "Ήταν μέσα σε ένα σπίτι το οποίο κατά τα φαινόμενα είχε υποστεί πολλές ζημιές λόγω των μαχών στην πόλη. Δεν μπόρεσε ν' αντέξει".
Ένα άλλο παιδί πέθανε από το κρύο χθες στη Ραστάν, προπύργιο των ανταρτών στην κεντρική επαρχία Χομς, δήλωσε ο Άχμαντ. Η καταιγίδα που συνοδεύεται από χιονοπτώσεις πλήττει από την Τετάρτη τη Συρία και πολλές γειτονικές χώρες, κυρίως τον Λίβανο


ΦΩΤΟ REUTERS Πλημμύρισε η Γάζα! Σε πολλά σπίτια η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με βάρκα και σε κάποια σημεία το ύψος του νερού ξεπερνά τα δύο μέτρα.Εκτιμάται ότι πολλοί άνθρωποι έχουν παγιδευτεί μέσα στα σπίτια τους. Συνολικά 4.306 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε σχολεία και σε άλλα αυτοσχέδια καταφύγια τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.