Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Κουτσούμπας: Συστράτευση με το ΚΚΕ. Πείτε “όχι” στον ΣΥΡΙΖΑ

koutsoumpa«Το ΚΚΕ μπορεί να γίνει ο εκφραστής και ενσαρκωτής της λαϊκής θέλησης, και μέσω της ψήφου, για μια άλλη πορεία μακριά από τα ευρωδεσμά και τους αντιλαϊκούς μονόδρομους», ανέφερε μιλώντας απόψε στο Ηράκλειο, σε εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.
Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του, ενώ ζήτησε την απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, όπως ανέφερε.

Ο γγ του ΚΚΕ ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για εκμετάλλευση του εργάτη, ξεκλήρισμα του αγρότη, λουκέτο του αυτοαπασχολούμενου, για πανάκριβη υποβαθμισμένη παιδεία και υγεία, καθώς και για αρπαγή της κατοικίας του φτωχού και στυγνή φοροληστεία της λαϊκής οικογένειας και απηύθυνε κάλεσμα για συστράτευση στον αγώνα στο πλάι του ΚΚΕ, λέγοντας: «Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ για να του εμπιστευτείτε την ψήφο σας στις ευρωεκλογές. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να εκφράσει πολιτικά την αντίθεση στην ΕΕ, που μεγαλώνει, παλεύοντας για αποδέσμευση, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει η χώρα μας».
Επίσης προέτρεψε να ενισχυθούν μαχητικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας ότι «εδώ έχουν θέση όλοι οι αγωνιστές, ανεξάρτητα με το τι ψήφιζαν μέχρι χτες, αρκεί να θέλουν να συμβάλουν στην μεγάλη Λαϊκή Συμμαχία, που θα αντιστρατεύεται τα μονοπωλιακά συμφέροντα και τις κυβερνήσεις τους
Σχολιάζοντας στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «παρακολουθούμε την ολοκλήρωση της προσπάθειας, ο παλιός δικομματισμός να γίνει διπολισμός με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ ως βασικούς κορμούς και με ό,τι επιπλέον δημιουργηθεί στις παρυφές τους, όπως η προσπάθεια για τη δημιουργία νέου σχήματος της κεντροαριστεράς, τύπου “ιταλικής ελιάς”».
Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή είπε ότι «το σύστημα πότε προετοιμάζει, δημιουργεί, νέα ακροδεξιά σχήματα, πότε κεντροδεξιά, πότε κεντροαριστερά και βάλε -πότε αξιοποιεί την αριστερίστικη τυχοδιωκτική φρασεολογία και πότε εμφανίζει τους ναζιστές φασίστες της Χρυσής Αυγής» και «ανάλογα με το πώς βολεύει το σύστημα πότε θα την μαζεύει και πότε θα την ξαμολάει, ακριβώς επειδή έχει στόχο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα», γι’ αυτό «κανένας εφησυχασμός, απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ, παντού»
Σχετικά με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο του ΚΕΑ (Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς), επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό κόμμα, το οποίο το ΚΚΕ είχε από την αρχή καταγγείλει «ως το μακρύ χέρι της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στο εργατικό κίνημα των χωρών της ΕΕ, για τη χειραγώγηση των λαϊκών δυνάμεων» και τόνισε: «Αυτού του κόμματος υποψήφιος για την Κομισιόν θέλει να γίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό μοιράζει δεξιά κι αριστερά διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης και συμμόρφωσης στις επιταγές των μονοπωλιακών ομίλων, προκειμένου να εξασφαλίσει στήριξη για να γίνει αυτός το τσιράκι τους στην Ελλάδα».
Ακόμη ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι κάνουν μεγάλο λάθος όσοι λένε πως «δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε», γιατί το ΚΚΕ «θα αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν στη λαϊκή διακυβέρνηση, τότε που ο λαός, αποφασισμένος θα πάρει τις δικές του ευθύνες, θα διεκδικήσει και θα αναλάβει την εξουσία του, θα σχεδιάσει την οικονομία του».
Αφού τόνισε ότι το ΚΚΕ, παλεύει για να γίνει πιο δυνατό, υπογράμμισε ότι το κόμμα πρωτοστατεί στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων για να μην περάσει καμιά κατάσχεση λαϊκής κατοικίας, κανένας πλειστηριασμός και κανένας φόρος για το σπίτι της λαϊκής οικογένειας. Ζήτησε να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και οι φόροι «για τη φτωχολογιά», να μειωθούν άμεσα όλα τα χρέη των λαϊκών οικογενειών, «να σταματήσει η κοροϊδία με το ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση», και τόνισε ότι δεν πρέπει «να μείνει κανένας μόνος του σε αυτή την κρίση, σε αυτή την λαίλαπα».

ysterografa.gr