Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Με 14 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ - Mεγάλη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ

Δημοσκόπηση Pulse: Με 14 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ
Με 14 μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα η ΝΔ προηγείται με 38% ( έναντι 38,5% στην προηγούμενη μέτρηση) ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24% (μια μονάδα λιγότερη από την προηγούμενη μέτρηση). Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%. 
Στην παράσταση νίκης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει το 70%, και ο ΣΥΡΙΖΑ το 17%. Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 45%, ο Αλέξης Τσίπρας το 26% και κανέναν από τους δυο το 23%.
Σε ερώτηση για το αν πιστεύετε πως τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε σε σωστή κατεύθυνση το 63% πιστεύει πως βαδίζουμε σωστά, το 31% λάθος και το 8 δεν ξέρω/δεν απαντώ. Για το πως χαρακτηρίζετε την προσωπική σας οικονομική κατάσταση το 14% λέει πως είναι άνετοι, το 48% μέτρια, το 33% δύσκολη και 5% δεν γνωρίζω, δεν απαντώ.
Στην ερώτηση για το νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο το 66% εκφράζεται θετικά, το 23% αρνητικά ενώ ένα 11% δεν ξέρω/ δεν απαντώ. Μ ε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια  σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 60% είναι θετικό, μόλις το 10% εκφράζεται αρνητικά, ενώ  ένα μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 30% λέει δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Για τον αντικαπνιστικό νόμο η γνώμη των πολιτών είναι θετική καθώς το 75% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί, ενώ  το 17% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί.
Δείτε τη δημοσκόπηση που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ

Σε ισχυ εκτακτο δελτιο επιδεινωσης του καιρου. «Καμπανάκι» από τον Καλλιάνο: Προσοχή τις επόμενες ώρες, περιμένουμε πολύ νερό


Βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα εκδηλώνονται το πρωί της Πέμπτης 21/11 σε περιοχές της νοτιοδυτικής και βορειοανατολικής χώρας με τα φαινόμενα να είναι κατά κανόνα ασθενή. Ο καιρός αγρίεψε και στην Αττική, με τον καιρό να δείχνει τα δόντια του και στην Αθήνα.  Σύμφωνα με τον

Οι Άγιοι Θεόδωροι προκρίθηκαν στην Γ’ φάση του Κυπέλλου Κορινθίας


http://isthmos.gr/images/images-uploads/8570/kypello-korinthias__art-big.jpg

Το  πάζλ  της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας ολοκληρώθηκε .  Οι  Άγιοι Θεόδωροι   είναι  η  18η  ομάδα που προκρίθηκε  στη  Γ΄ φάση  του θεσμού, καθώς συνέτριψε εκτός έδρας  ( πλαστικό γήπεδο Κιάτου με 7 – 2 τον Αετό Κρυονερίου.
Κατάτ ην  Β΄ φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας συνολικά οι ομάδες σημείωσαν 70 τέρματα, εκ των οποίων 58 σημείωσαν οι νικητές. Χαρακτηριστικό είναι οτί σε κανέναν αγώνα δεν είχαμε παράταση και πέναλτι  καθώς όλα κριθήκαν  κατά την κανονική διάρκεια του αγώνα,ενώ δεν προκρίθηκε καμιά ομάδα από την Γ΄κατηγορία Κορινθίας.
 Στην επόμενη  (Γ΄)φάση ή  φάση των «18» του Κυπέλλου, αλλα προκρίθηκαν από την Γ΄Εθνική η :  Κόρινθος 2006,  από την Α’ κατηγορία Κορινθίας 10  ομάδες οι:  Σαρωνικός Γαλατακίου, Παννεμεατικός, Πέλοπας Κιάτου,  ΑΟ Λουτρακίου , Ισθμιακός , Αστέρας Δερβενίου, Α.Ο. Ζευγολατιού, Ελλάς Βέλου, Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Θύελλα Πετρίου και Ολυμπιακός Λουτρακίου, και 4  ομάδες από την Β΄ κατηγορία Κορινθίας οι:Ολυμπιακός Άσσου, Ηρακλής Λεχαίου, ΠΑΣ Κλένια και Άγιοι Θεόδωροι.

Κατατέθηκε στη Βουλή ο Προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2020

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2020 από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Παραλαμβάνοντας  τον προϋπολογισμό, σε ψηφιακή μορφή, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας ανακοίνωσε ότι η συζήτηση επ’ αυτού στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα αρχίσει τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερεις συνεδριάσεις, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019.
Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπως ανέφερε ο κ. Τασούλας, θα διεξαχθεί κατά παράδοση πριν από τη διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου για την περίοδο των εορτών, σε ημερομηνία που θα οριστεί και θα ανακοινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΗΝΑΜΕΩΝ.


 
Κόρινθος 21/11/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε το πρωί σήμερα Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, στην τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου στην εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου καθώς και της Ι. Δοξολογίας επί της εορτής της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Κατέθεσε στεφάνι προς τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, στους ανθρώπους – ήρωες της καθημερινότητας της χώρας μας. Ας είναι υπό τη Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, να παίρνουν Δύναμη και Φροντίδα από Εκείνη ώστε να φέρνουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους, τη διαφύλαξη της Πατρίδας μας»

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Η συμβολή της Ελλάδας στη συνεργασία Ε.Ε.-ΟΣΕΠ και η προτεραιότητα στη βιώσιμη ανάπτυξη τονίστηκαν από την ελληνική αντιπροσωπεία στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της ΟΣΕΠ

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Σόφια οι εργασίες της 54ης Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, με θέμα «Ευρωπαϊκή Διάσταση της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου – Τρέχουσα Κατάσταση και Προοπτικές για τη Συνεργασία Ε.Ε.-ΟΣΕΠ».
Στο πλαίσιο των τριήμερων εργασιών, συνεδρίασαν η Ομάδα Εργασίας (Working Group)  της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΣΕΠ, το Προεδρείο (Bureau) και η Μόνιμη Επιτροπή (Standing Committee). Ακολούθησε η εκλογή Αντιπροέδρων

«Νέα Πελοπόννησος»: «Ήττα Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο. Ούτε ο εκλεκτός του δεν υπερασπίστηκε την φωτογραφική τροπολογία που του έφτιαξε α λα καρτ η κυβέρνηση»


https://www.messinialive.gr/wp-content/uploads/2019/05/NEA-PELOPONNHSOS-LOGO.pngΔελτίο Τύπου
«Νέα Πελοπόννησος»
21 Νοεμβρίου 2019


Την πρώτη νίκη της δημοκρατίας επί της αυθαιρεσίας σηματοδότησε η χθεσινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία καταψήφισε την κυβερνητική πρωτοβουλία (φωτογραφική τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο) , μέσω της οποίας μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα της κήρυξης των απαλλοτριώσεων για το ΣΔΙΤ διαχείρισης στερεών αποβλήτων από το αρμόδιο συλλογικό όργανο (Περιφερειακό Συμβούλιο) στην Οικονομική Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έλαβαν απόφαση, με την οποία

Προσλήψεις 2020: Νεότερη Εγκύκλιος ειδικά για την Αυτοδιοίκηση

Σε συνέχεια της από 14 Νοεμβρίου Εγκυκλίου του  Υπουργού Εσωτερικών για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού του Δημοσίου Τομέα έτους 2020 και  ...

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης


Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1996. Στόχος της είναι να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές τηλεοπτικών προγραμμάτων μεταξύ των χωρών και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ειρήνη, την ασφάλεια, τον πολιτισμό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων


Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη. Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.
Την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974) γιορταζόταν στις 29 Αυγούστου ως Ημέρα της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων με φιέστες και
παράτες στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να εξαρθεί η «συντριβή των κομμουνιστοσυμμοριτών στο Γράμμο και το Βίτσι το 1949». Πριν από τη χούντα, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορταζόταν στις 15 Αυγούστου, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου...

Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού (World Hello Day)


Η 21η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού (World Hello Day) το 1973 από τους Μπράιαν και Μάικλ ΜακΚόμακ από το Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας, με αφορμή την ισραηλινοαραβική διαμάχη.
Για να συμμετάσχει κάποιος στον εορτασμό θα πρέπει να απευθύνει χαιρετισμό σε τουλάχιστον 10 άγνωστους συνανθρώπους του. Στόχος τους, η γιορτή να αποκτήσει παγκόσμιο χαρακτήρα και να συντελέσει στη συμφιλίωση των ανθρώπων.
Σήμερα, η Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού εορτάζεται σε 180 χώρες.