Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Φθινοπωρινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

  

Αρχίζει από την 1η Νοεμβρίου η ενδιάμεση, φθινοπωρινή, εκπτωτική περίοδος στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης που θα διαρκέσει έως τις 15 του ίδιου μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Παράλληλα, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Το καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων άλλαξε, με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου.

Μετά από σχετική εισήγηση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, συνολικής διάρκειας 30 ημερών, θα ισχύουν πλέον από 1-15 Νοεμβρίου και από 1-15 Μαϊου.


Τρόμος στο Παρίσι: Καθηγητής σε σχολείο το θύμα της επίθεσης – Τον αποκεφάλισε επειδή έδειχνε σε μαθητές σκίτσα του Μωάμεθ

  

Συναγερμός στις γαλλικές αρχές μετά την επίθεση με μαχαίρι από ένοπλο προς έναν καθηγητή γυμνασίου στο προάστιο του Παρισιού Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ.

Το θύμα δέχθηκε μαχαιριά στο λαιμό και πέθανε, ενώ ο δράστης κατόπιν τον αποκεφάλισε.

Το Reuters μετέδωσε ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης φώναξε Αλλάχου Ακμπάρ την ώρα της ειδεχθούς του πράξης. Ο δράστης καταδιώχθηκε από την αστυνομία και αφού δέχθηκε πυρά, έπεσε νεκρός.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δάσκαλος φέρεται να είχε δείξει μέσα στην τάξη του

Ο κορωνοϊός έφερε μέτρα και στο Βέλγιο: Απαγόρευση κυκλοφορίας – Κατεβάζουν «ρολά» για 4 εβδομάδες καφέ και εστιατόρια

   

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι και τις 5 τα ξημερώματα, αλλά και κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων για ένα μήνα αποφάσισε η συμβουλευτική επιτροπή του Βελγίου για τον κορωνοϊό σε μια προσπάθεια να ελέγξει την πανδημία, η οποία μετρά κατά μέσο όρο σχεδόν 6.000 κρούσματα ημερησίως σύμφωνα με το ινστιτούτο Σιενσάνο.

Ειδικότερα, συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα η Συμβουλευτική Επιτροπή για τον κορωνοιό για να εξετάσει την πορεία της πανδημίας στην χώρα.

Ύστερα από μια δραματική συνεδρίαση η οποία χαρακτηρίστηκε, σύμφωνα με τις

Μεταγραφές: Το «πάρε-δώσε» της Super League - Ποιοι ήρθαν, ποιοι έφυγαν για τις 14 ομάδες

 Μεταγραφές: Το «πάρε-δώσε» της Super League - Ποιοι ήρθαν, ποιοι έφυγαν για τις 14 ομάδες 

Η μεταγραφική περίοδος εν μέρει ολοκληρώθηκε και η καταγραφή του πάρε-δώσε των 14 ομάδων της Super League έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Βέβαια μιλάμε για εν μέρει ολοκλήρωση καθώς υπάρχει το «παράθυρο» για τους παίκτες που είναι ελεύθεροι. Ένα «παράθυρο» που είναι ανοικτό έως τις 16 Οκτωβρίου.

Ας δούμε το  πάρε-δώσε:

Ολυμπιακός - Μακάμπι 85-82: Χάρισον ο «εκτελεστής»

 Ολυμπιακός - Μακάμπι 85-82: Χάρισον ο «εκτελεστής»

Ο εντυπωσιακός Ολυμπιακός σημείωσε την τρίτη σερί νίκη του στην EuroLeague! Μετά την επικράτηση του απέναντι σε Παναθηναϊκό και Αρμάνι Μιλάνο, οι Πειραιώτες πέρασαν και το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία και νίκησαν στο ΣΕΦ με σκορ 85-82. Οι "ερυθρόλευκοι" έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα, οι Ισραηλινοί στο τέλος της περιόδου έφεραν το σκορ στα ίσα, με το ματς να έχει εξέλιξη... θρίλερ στο τελευταίο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Άαρον Χάρισον έδειξε το εκτελεστικό του ένστικτο. Στην τελευταία κατοχή του αγώνα, η

5η αγωνιστική στη Super League 1 Ο Ολυμπιακός μάχεται με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη.

Super League: Ποια είναι η μοναδική ομάδα που έχει κάνει 5 αλλαγές σε όλα της τα παιχνίδια!

Με την 5ην  αγωνιστική συνεχίζεται , στα πλαίσια της  5η Αγωνιστικής  το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα το πρωτάθλημα στη  Super League 1  κατηγορία

Σάββατο 17 Οκτωβρίου, 2020 

Ακριβώς… όπως η Χίλαρι το 2016. Στο 11% το προβάδισμα Μπάιντεν

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Οι προληπτικοί θα πρέπει να… το ξανασκεφτούν. Σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα 11% έναντι του Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσκόπηση για το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News και την εφημερίδα Wall Street Journal.

Το… σκανδαλώδες της υπόθεσης είναι ότι, η ίδια δημοσκόπηση για τα δυο ΜΜΕ, στις 16 Οκτωβρίου του 2016, τρεις εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, είχε δείξει τη Χίλαρι Κλίντον μπροστά από τον Ντόναλντ Τραμπ με την ίδια διαφορά: 11%. Τη συνέχεια… τη ζούμε.

Τα σημερινά ποσοστά Μπάιντεν-Τραμπ διαμορφώνεται σε 53%-42%, ενώ πριν από έναν μήνα, το προβάδισμα του Αμερικανού πρώην Αντιπροέδρου της εποχής Ομπάμα, είχε καταγραφεί στο 14% (53%-39%), κάτι που σημαίνει ότι υπήρξε μείωση της ψαλίδας κατά 3%. 


ysterografa.gr

Μια ουσιαστική διαφορά έγκειται στο ότι η Χίλαρι Κλίντον βρισκόταν τότε κάτω από το 50% (48%-37%), ενώ σήμερα ο Τζο Μπάιντεν έχει εδραιωθεί σε ποσοστά άνω του 50%.

Για να δούμε…

Κορωνοϊός: Νέο σοκ με 508 κρούσματα στην Ελλάδα, Πού εντοπίζονται – 8 νεκροί και 81 διασωληνωμένοι - Ένα βήμα πριν το «lockdown» τα Ιωάννινα.

   

Στα 508 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Από αυτά τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

227 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική και 67 στη Θεσσαλονίκη.

Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα στα Ιωάννινα αφού εντοπίστηκαν 31 νέα, ενώ 20 ανιχνεύτηκαν στην Καστοριά. Στην Κοζάνη όπου έχουν τεθεί σε ισχύ περιοριστικά μέτρα, τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 24.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 503 κρουσμάτων:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ

   

Τρίπολη, 16 Οκτωβρίου 2020

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τοΚέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στον τομέα της αντιμετώπισης και της διαχείρισης των κρουσμάτων covid 19 οΠεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε χθες (15/10/20 ) τις εγκαταστάσεις του Κέντρου και είχε συνομιλία με τηνΠρόεδρο του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη.

Βράβευση από τον Πρόεδρο της Βουλής της εγγονής του Παύλου Μελά για τη δωρεά της οικίας του μακεδονομάχου ήρωα

 

https://www.lifo.gr/icache/870/580/1/1670979_2-min.jpg

΄Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην τελετή αποκατάστασης της οικίας του πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλου Μελά, στην Κηφισιά, παρέστη ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε κατά την επέτειο των 116 χρόνων από τον θάνατο του ήρωα ανθυπολοχαγού, σε ηλικία μόλις  34 χρονών, στις 13 Οκτωβρίου 1904.

Γ. Ψυχογιός: Απαιτούμε να ενταχτούν οι σχολές οδηγών στο Πρόγραμμα ενίσχυσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 https://korinthia.net.gr/wp-content/uploads/2020/10/1015_e84e0193-8881-4db7-8ea9-f7106ba21a13-800x400.jpg

Ο αποκλεισμός ενός ολόκληρου κλάδου, αυτού των σχολών οδηγών, από τη δράση για την ενίσχυση  των Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτός από τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των ανθρώπων του κλάδου, έχει φέρει σε απόγνωση τους επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγούς, που βλέπουν να μένουν απέξω από τις συγκεκριμένες ενισχύσεις.

14ηΕυρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020

 

Αθήνα, 13/10/2020

Πανελλαδικά δραστηριοποιούνται 34 πόλεις, με την συνδιοργάνωση6 Περιφερειών, ενώ, συμμετέχουν 41 νυκτερινά σημεία διασκέδασης!

 

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 την 14η«Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 34 μεγάλες  πόλεις στην Ελλάδα.  Ο κεντρικός της άξονας είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» ενώ το μήνυμά στην Ελλάδα είναι η προτροπή, στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας»!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2020

 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας

 

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Η @υτοδιοίκηση στο προσκήνιο

  

 

Κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμων, Περιφερειών, Επιμελητηρίων και των εκπροσώπων της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής, αλλά και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης, ανοίγει η νέα εκπομπή @υτοδιοίκηση με την Κέλλυ Κο­ντογεώργη, που θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 11.00 και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 22.00, από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα η αγόρευση της εισαγγελέως για τα αιτήματα των καταδικασθέντων. Πολλές δικαιολογίες για να γλιτώσουν τη φυλακή

 

Ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η διαδικασία των αιτημάτων των καταδικασθέντων για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής προκειμένου να πετύχουν να μην εκτίσουν την ποινή που τους επιβλήθηκε για την αιματηρή δράση της.

Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί θα αγορεύσει η εισαγγελέας έδρας για τα αιτήματα των καταδικασθέντων, προκειμένου να τους χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους.

Σοκ στην Κορινθία: Άγρια επίθεση σκύλων σε κοριτσάκι [ Προσοχή σκληρή εικόνα]

https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/10/epithesi-skylou-paidi-768x1024-2.jpg 

Παρά λίγο τραγωδία σε χωριό της Κορινθίας, όταν δύο σκυλιά, τα οποία σημειωτέον δεν ήταν αδέσποτα, επιτέθηκαν σε μικρό κοριτσάκι στην πλατεία του χωριού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ίδια η μητέρα του, το κοριτσάκι έτρωγε το παγωτό του όταν ξαφνικά δέχθηκε την επίθεση των δύο σκύλων. Τα ζώα, που ζύγιζαν 30 κιλά το ένα, έσυραν και τίναξαν στον αέρα το ανήλικο κοριτσάκι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί νοσηλεία σε νευροχειρουργική κλινική.

Το παιδί σε κατάσταση σοκ διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλεύτηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική. Ευτυχώς οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν υπήρξε κάταγμα κρανίου και έγινε επίδεση και περιποίηση των τραυμάτων του.

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο νέος χάρτης με επιδημιολογικά φορτία στην Ελλάδα – Δείτε τις 22 περιοχές που «ακολουθούν»

 

Ανανεώθηκε ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη νόσο Covid-19 μετά την ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας της Κοζάνης στο επίπεδο συναγερμού 4.

Ο Χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας (Επίπεδο 1 – Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 – Επιτήρησης, Επίπεδο 3 – Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου) και εντάσσει τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας με αντίστοιχες δέσμες μέτρων που ισχύουν για όλους.

Σημειώνεται, ότι η Κοζάνη αποτελεί τη μοναδική μέχρι στιγμής Περιφερειακή Ενότητα που βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και προβλέπονται, μεταξύ άλλων, μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Μέχρι στιγμής, με βάση τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν κατανεμηθεί ως εξής:

Δοκιμασία για τους πρωτοπόρους της Α΄ Κορινθίας σε Συνοικισμό και Ζευγοιλατιό

Σερί η Ελλάς Βέλου, 2-0 τον ΑΟΖ | stiSentra | No1 Site για το Κορινθιακό  Ποδόσφαιρο και όχι μόνο 


Με ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζεται , αύριο Σάββατο ( 17 / 10 /2020 – 16:00 ), στα πλαίσια  της 4ης αγωνιστικής το πρωτάθλημα των ομίλων της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Στον Α’ όμλο  ο Κύψελος  Κορίνθου , μάχεται στο ντέρμπι της ημέρας,  στο Συνοικισμό, κόντρα στην πρωτοπόρο ομάδα των Αγών Θεοδώρων, με στόχο την  νίκη που θα τον φέρεί επικεφαλή  στην βαθμολογία του ομίλου .   

Για τον ίδιο λόγο τους τρείς βαθμούς αναζητά και ο ΑΟ Λουτράκι στον εκτός έδρας αγώνα , στην Ξυλοκέριζα, κόντρα στην ουραγό Κόρινθος 2006.   

Δοκιμασία περιμένει τον ΠΑΣ Κόρινθος  στον εκτός έδρας αγώνα του  , στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» κόντρα στον Ισθμιακό. 

Την ίδια ώρα στο «Θώδειον»  ο Ολυμπιακός Λουτρακίου  υποδέχεται τον Παννεμεατικό, ενώ στο Γαλατάκι ο τοπικός Σαρωνκός αναμετράται στο γειτονικό ντέρμπι με τον Τενεάτη  Αθικίων. 

Η 4η Αγωνιστική

Ισθμιακός

-

ΠΑΣ Κόρινθος

ΠΑΣ Κύψελος

-

Αγ. Θεόδωροι

Α.Σ. Κόρινθος 2006

-

ΑΟ Λουτράκι

ΣΦΛ Ολυμπιακός

-

Παννεμεατικός

Σαρωνικός Γαλατακίου

-

Τενεάτης Αθικίων

 

Στο  Β΄ όμιλο , δεσπόζει το ντέρμπι της Βόχας ανάμεσα στον ουραγό ΑΟ Ζευγλατιό και την πρωτοπόρο του ομίλου, με το απόλυτο των βαθμών ,  Ελλάδα Βέλου. Με τις 2 ομάδες να θέλουν την νίκη από διαφορετική σκοπιά η κάθε μία . Ο μεν ΑΟΖ  να κερδίσει τους πρώτους του βαθμούς στην Βαθμολογία , η  δε Ελλάς Βέλου να πετύχει το 4Χ4 και να παραμείνει  επικεφαλής  στον βαθμολογικό πίνακα.  

 Στο Ξυλόκαστρο , κόντρα στον Πανκαμαριακό , μάχεται ο Πέλοπας Κιάτου που αναζητά την νίκη που θα τον διατήρηση σε  επαφή  με την κορυφή . 

Δοκιμασία  περιμένει  τον Ολυμπιακό Άσσου και τον Άρη Βοχαϊκού στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους με Αστέρα Δερβενίου και  Θύελλα Πετρίου, αντίστοιχα. Ιδιαίτερα ο Αστέρας που αν και «κουτσουρεμένος» , αναζητά  την πρώτη του νίκη.  Τέλος στην  Τραγάνα του Κιάτου η ΘύελλαΚάτω Διμηνιού υποδέχεται τον Ηρακλή  Ξυλοκάστρρου.

4η Αγωνιστική

Αστέρας Δερβενίου

-

Ολυμπιακός Άσσου

Θύελλα Κ. Διμηνιού

-

Ηρακλής Ξυλοκάστρου

Θύελλα Πετρίου

-

Άρης Βοχαϊκού

Πανκαμαριακός

-

Πέλοπας Κιάτου

ΑΟ Zευγολατιού

-

Ελλάς Βέλου

Ο καθρέφτης της Euroleague: Αποτελέσματα, βαθμολογία της 4ης αγωνιστικής

Ο καθρέφτης της Euroleague: Αποτελέσματα, βαθμολογία της 4ης αγωνιστικής (vids) 

Δείτε τα αποτελέσματα αλλά και το υπόλοιπο πρόγραμμα της EuroLeague 2020-21- Το πάλεψε ο Παναθηναϊκός αλλά έχασε στην παράταση από τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη. Αήττητη συνεχίζει η Ζαλγκίρις που υποχρέωσε στην 3η της ήττα την Εφές. 

4η αγωνιστική

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 97-89: Λύγισαν στην παράταση οι «πράσινοι»

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 97-89: Λύγισαν στην παράταση οι «πράσινοι» 

 Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε, αλλά δεν είχε το... κάτι παραπάνω που απαιτείται και γνώρισε την ήττα με 97-89 από τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη στην παράταση για την 4η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να κάνουν την έκπληξη, αλλά κάποιες λεπτομέρειες και λάθη στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα τους κόστισαν. Στην παράταση η Μπαρτσελόνα κατάλαβε πως πρέπει να ανεβάσει ένταση και τελείωσε το ματς. Οι Καταλανοί, που έπαιζαν χωρίς τους Αμπρίνες, Μίροτιτς και Κλαβέρ, πήραν τις σωστές αποφάσεις και κατάφεραν να γλιτώσουν την ήττα.