Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Επίθεση της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας στον ΣΥΡΙΖΑ

Nea-Dimokratia-Syggrou

Επίθεση στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΟΔΕ Φθιωτιδας με αφορμή το γεγονός ότι δεν θα παραστούν στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης στις 18 Οκτωβρίου εκπρόσωποι από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
«Ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται συμμετοχή στον επίσημο εορτασμό για την απελευθέρωση της πόλης της Λαμίας, υποστηρίζοντας ότι «η έμφαση στο θρησκευτικό περιεχόμενο της επετείου ….. συσκοτίζει την αλήθεια και αποδίδει την απελευθέρωση σε θεία επέμβαση».
Από τη μία ο κύριος Τσίπρας παίζει θέατρο με επισκέψεις στο Άγιο Όρος και στον Πάπα και από την άλλη το κόμμα του απορρίπτει τον καθιερωμένο εθνικό και θρησκευτικό συμβολισμό της επετείου.
Την μια προσκυνητές και την άλλη υβριστές
Εμπαίζουν και προκαλούν αδίστακτα τον κόσμο».

«Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Μαρινάκης»!

Vaggelis-Marinakis

Σύμφωνα με… ευφάνταστο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας “La Repubblica” ο Αντώνης Σαμαράς σκέφτεται να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Βαγγέλη Μαρινάκη!
Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ επειδή ο Σαμαράς έχει χάσει την δύναμή του σκέφτεται την υποψηφιότητα του Μαρινάκη, λόγω του γεγονότος ότι είναι πρόεδρος της δημοφιλέστερης ομάδας της Ελλάδας.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς που ανέδειξε ο τόπος μας, αγωνιστής της δημοκρατίας και καθαρός άνθρωπος έφυγε πλήρης ημερών αφήνοντας ένα πολιτικό κενό στην Πελοπόννησο. Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος αφήνει την προσωπική του ιστορία δημοκρατίας κληροδότημα στον τόπο μας μαζί με το παράδειγμα του ως έντιμου υπηρέτη του δημοσίου συμφέροντος παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ

Αθήνα 18-10-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση «40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα»

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:30.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
Ηλίας Νικολακόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, «Το πολυσυζητημένο τέλος της μεταπολίτευσης»
Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος, «Μεταπολίτευση: το τέλος των διχασμών»
Ευάνθης Χατζηβασιλείου, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, «Μεταπολίτευση, 40 χρόνια μετά: επιτεύγματα και ελλείμματα».
Θα ακολουθήσει συζήτηση.  Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου.

Είσοδος ελεύθερη.
Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης
Λιβάδια Κοτύλης, 52051 Νεστόριο, Καστοριά
τηλ. 24670 62136     http://grammos-pes.gr 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.«ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ»

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που έγινε σήμερα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 και ώρα 14.00  στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου,  συζήτηθηκε η
  • Κατάρτιση σχεδίου  προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
  • ΔΗΜΟΥ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ    <<ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ>> οικονομικού έτους 2015.
Επίσης  στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που έγινε σήμερα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   2014  και ώρα 14.30    στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, συζήτηθηκαν τα   παρακάτω θέματα:
  1. Τροποποίηση προϋπολογισμού για αμοιβές λογιστών για έλεγχο ισολογισμού 2014
  2. Ψήφιση πίστωσης για  Συνδρομές INTERNET
  3. Ψήφιση πίστωσης για  συντήρηση και επισκευή επίπλων και λοιπού εξοπλισμού σκευών και λοιπού εξοπλισμού
  4. Ψήφιση πίστωσης για  συντήρηση και επισκευή λοιπών μηχανημάτων
  5. Έγκριση δαπάνης και  ψήφιση πίστωσης για προμήθεια  επίπλων –σκευών
  6. Έγκριση δαπάνης και  ψήφιση πίστωσης για προμήθεια ειδών σημαιοστολισμού και φωταγωγήσεων
  7. Έγκριση δαπάνης και  ψήφιση πίστωσης για προμήθεια αναλώσιμων υλικών εκτύπωσης Η/Υ, Φωτοτυπικών & FAX,cd-dvd.
  8. Προγραμματισμός εκδήλωσης για  την βράβευση των επιτυχόντων μαθητών στην τριτοβάθμια  εκπαίδευση
  9. Προγραμματισμός εκδήλωσης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου
  10. Εξουσιοδότηση σε μέλος του Δ.Σ. με σκοπό το κλείσιμο λογαριασμών του ΝΠΔΔ στην Εθνική Τράπεζα.
  11. Τροποποίηση και συμπλήρωση αποφάσεων  που αφορούν αποδοχή  χορηγιών   
  12. Καθορισμός διδάκτρων Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης
  13. Καθορισμός εισφοράς μελών Κ.Α.Π. Η  
  14. Συμμετοχή μελών ΚΑΠΗ στις φυσιοθεραπείες

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 20/10/2014

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης την 20η Οκτωβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
Πρόσκληση

Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης - Έναρξη νέας διδακτικής χρονιάς 2014-15

Το  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΩΔΕΙΟ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ξεκίνησε τη νέα διδακτική χρονιά 2014-15  την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου.
Οι εγγραφές συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Παράλληλα, το Δημοτικό Ωδείο προτίθεται να δημιουργήσει τμήμα Παιδικής χορωδίας για παιδιά ηλικίας 5-18 ετών. Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα ή στη γραμματεία του Ωδείου τις ώρες και μέρες λειτουργίας του, όπως αναφέρονται παρακάτω.
Η συμμετοχή στη χορωδία είναι ΔΩΡΕΑΝ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
ΩΔΕΙΟ : 2743 0 31252
Παρασκευή 3.00-9.00 μ.μ. και
Σάββατο 10.00 – 19.00 μ.μ.

Κουβέλης: Μέρος του πολιτικού συστήματος είναι προσδεδεμένο σε οικονομικά συμφέροντα

Fotis-Kouvelis

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, κατέθεσε στον εισαγγελέα Εφετών Π.Παναγιωτόπουλο που ερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας .
Εξερχόμενος ο κ. Κούβελης τόνισε ότι «θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει Έλληνας βουλευτής που θα αποφασίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με κριτήριο οικονομικά ανταλλάγματα ή εξυπηρετήσεις.
Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν έχω τέτοια στοιχεία. Θεωρώ πως η συγκεκριμένη διαδικασία δημιουργεί τεχνητή πόλωση που ταράζει τη λειτουργιά του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Μέρος του πολιτικού συστήματος είναι προσδεδεμένο στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων οργανωμένων ομάδων. Πρόκειται για χωροτάκτες της πολιτικής», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν κατονομάστηκαν συγκεκριμένα πρόσωπα. Αντικείμενο της έρευνας είναι το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Το χιουμοριστικό video της ΚΝΕ για τον Τσίπρα

kne

Η ΚΝΕ… ξαναχτύπησε και με ένα χιουμοριστικό video που ανέβασε στο YouTube αφιερώνει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ένα τραγούδι της Ρίτας Σακελλαρίου και παραλληλίζει την ομιλία του με αντίστοιχη του Γιώργου Παπανδρέου σε υπουργικό συμβούλιο.

Video 

ysterografa.gr

"Επιστροφή στα θρανία" - "Back to school" στο 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου: μία ευρωπαϊκή δράση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Παρασκευή 17.10.2014 στις 8 το πρωί, το κουδούνι χτύπησε στο Βουλευτικό για την Γ’ τάξη του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου, όπου φιλοξενήθηκε από το Δήμο Ναυπλιέων η δράση “Back to school”.
Στο πλαίσιο της δράσης «Επιστροφή στα θρανία» - “Back to school  (που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα) στο διάστημα μεταξύ 13 Οκτωβρίου έως 13 Νοεμβρίου 2014, 100 Έλληνες - στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των υπόλοιπων θεσμικών οργάνων της ΕΕ, επισκέπτονται σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ιδιαίτερης πατρίδας τους για να μοιραστούν την προσωπική τους εμπειρία και τις γνώσεις τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Αγγελική Καλλιάνου, στέλεχος στη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επέστρεψε στο 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου και μίλησε στους 115 μαθητές της Γ’ λυκείου και στους 28 εκπαιδευτικούς του σχολείου, όχι μόνο για την προσωπική της εμπειρία αλλά και για τις δυνατότητες που οι ίδιοι έχουν ως πολίτες της ΕΕ στον τομέα της εργασίας, της εκπαίδευσης, της κινητικότητας. Η πολυγλωσσία και η πολυπολιτισμικότητα ήταν οι λέξεις –κλειδιά στα όσα μετέφερε η ομιλήτρια μιλώντας για προγράμματα και διαγωνισμούς όπως JUVENES TRANSLATORES, ERASMUS+, EUROSCOLA, πρακτική άσκηση στα θεσμικά όργανα (stage).
Στο τέλος οι μαθητές συμμετείχαν ανά ομάδες σε παιχνίδι γνώσεων σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και κέρδισαν διάφορα αναμνηστικά δώρα. Ακολούθησε επίσκεψη στο κτίριο του σχολείου και ξεχωριστή ενημέρωση του συλλόγου διδασκόντων από την Αγγελική Καλλιάνου και την Ανδρονίκη Τζομάκα, συντονίστρια δράσεων του EUROPE DIRECT.
To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου υποστήριξε τη διοργάνωση της εκδήλωσης και παρουσίασε τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας και ενημέρωσης για τα παραπάνω θέματα σε τοπικό επίπεδο.


Ανδρονίκη Τζομάκα
Συντονίστρια δράσεων
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιo

Πρόωρες εκλογές με… live τη δίκη της Χρυσής Αυγής (;)

Xrysh-Aygh-vouleftes
Οι ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής, που οδηγούν τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης σε δίκη, πιθανότατα στις αρχές του 2015, διαμορφώνουν νέα δεδομένα στο τοπίο, αναφορικά με τις πρόωρες εκλογές.
Πιο συγκεκριμένα, είναι πλέον πολύ πιθανό, αν η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη εντός του Φεβρουαρίου, να συμπέσει με την πρόωρη διάλυση της Βουλής λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, και της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στις 22 Μαρτίου 2015.
Αν συμβεί αυτό, την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολωτική αντιπαράθεση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, και με το κοινωνικό περιβάλλον να είναι δυσμενές συνολικά για το πολιτικό σύστημα, η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής θα έχει τη δυνατότητα να… μολύνει περαιτέρω το κλίμα, μέσω όσων θα λένε ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι υπόλοιποι στο δικαστήριο, και θα μεταδίδονται… live.
Το όλο σκηνικό θυμίζει όσα συνέβαιναν την περίοδο 1990-93, με τη δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου και των υπόλοιπων στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο Κοσκωτά, τότε που ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος από την τηλεόραση της Αυριανής είχε στήσει την… αντι-δίκη.
Τη συνέχεια… την θυμόμαστε όλοι.

ysterografa

Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ





O  Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων  στα πλαίσια της σωστής λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου θέτει σε Δημόσια Διαβούλευση το Σχέδιο  Κανονισμού  του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Καλεί όλους τους Πολίτες, Συλλόγους και Φορείς να καταθέσουν,  γραπτώς  ή ηλεκτρονικώς στην παρακάτω φόρμα, τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους  επί του Σχεδίου έως την 30 Οκτωβρίου 2014.
Στην συνέχεια  ο Κανονισμός θα τεθεί προς έγκριση στα  Συμβούλια των Κοινοτήτων, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τέλος στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Για τυχόν πληροφορίες-απορίες  μπορείτε να απευθύνεστε στον δημοτικό υπάλληλο                                           κ. Νικόλαο Καρρά (τηλ. 27443 60151)
   Ο   ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ   ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

«Αειφόρα Ενεργειακά Σχέδια Δράσης στους Δήμους της Ελλάδας: Χρηματοδότηση, Υλοποίηση, Παρακολούθηση»



ΛΟΥΤΡΑΚΙ 17/10/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ  ΤΟΥ Κ.Α.Π.Ε. ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας-ΚΑΠΕ διοργανώνει σήμερα στο Ναύπλιο ημερίδα: «Αειφόρα Ενεργειακά Σχέδια Δράσης στους Δήμους της Ελλάδας: Χρηματοδότηση, Υλοποίηση, Παρακολούθηση». Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
Η εκδήλωση στοχεύει να παράσχει κατευθύνσεις στους Δήμους για την υλοποίηση των ενεργειακών σχεδίων δράσης τους και στην επιλογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων και έργων εξοικονόμησης ενέργειας.
Στο πρόγραμμα της Ημερίδας είναι προγραμματισμένη και συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: « Η εμπειρία των Δήμων από έργα ΑΠΕ-ΕΞΕ», στην οποία θα συμμετέχει και ο Αρχιτέκτονας του Δήμου μας Μ. Παπαδημητρόπουλος, όπου θα παρουσιάσει το Βιοκλιματικό Κτήριο της νέας Βιβλιοθήκης Λουτρακίου.
Η αναθέρμανση των σχέσεων με το ΚΑΠΕ είναι πλέον εμφανής με την ανάληψη της Νέας Δημοτικής Αρχής .
Η Νέα Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της Αειφόρου Ανάπτυξης του Δήμου μας έχει προγραμματίσει  πολυεπίπεδο σχέδιο  δράσης, προς την κατεύθυνση εξοικονόμησης ενέργειας  και την παράλληλη   μείωση εκπομπών ρυπογόνων ουσιών.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 22α   Οκτωβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 5:30 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  των κατωτέρω  θεμάτων  της ημερήσιας διάταξης:

Ποιοί και πόσα χρωστούν στην ΔΕΗ

  • 1


ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC
Στο 1,7 δισ. ευρώ έφθαναν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και επισφαλείς απαιτήσεις της ΔΕΗ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ, η οποία αναφέρει ότι στον κατάλογο «φιγουράρουν πλούσιοι επιχειρηματίες που έκαναν τεράστιες περιουσίες από τραπεζικά επιχειρηματικά δάνεια».
Τα περισσότερα χρέη ύψους 421 εκατ. ευρώ εμφανίζονται στη χονδρική αγορά. Τα 312 εκατ. ευρώ να έχουν η κρατική ΛΑΡΚΟ (κατέχει η ΔΕΗ μερίδιο) και τρεις ακόμα ηλεκτροβόρες ιδιωτικές βιομηχανίες και 304 εκατ. ευρώ από επισφαλείς πελάτες, βιοτεχνίες κλπ.
Οφειλές ύψους 102 εκατ. Ευρώ έχουν τα νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ, με τις μειωμένες χρεώσεις, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα συμμετείχε στο κόστος.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι επισφαλείς πελάτες φθάνουν το 1,7 δισ. € και αναλυτικά έχουν ως εξής:

Διαφθορά και διαπλοκή -το πλεόνασμα της ληστείας-

Αρθρο: Γεώργιος Δημητράκης

Εμφάνιση DSC00008.JPGΕπικοινωνιολογία ως επιστήμη δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως ως κλάδοι άλλων επιστημών, της πολιτικής επιστήμης, της κοινωνιολογίας ή των οικονομικών , ένα σύνολο μαθημάτων, αντικείμενο των οποίων είναι η δημοσιογραφία, δημόσιες και διανθρώπινες σχέσεις κ.λ.π. Πολλοί εντρυφούν εις τα μαθήματα αυτά, γράφουν και κάποιες εργασίες με αυτό το αντικείμενο, αποκτούν έστω και κάποια εξειδίκευση και αυτοτιτλοφορούνται κατόπιν όπως θέλουν. Δικαίωμά των. Έτσι μας προκύπτουν και οι επικοινωνιολόγοι. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν δεν είναι πάντοτε ανεγνωρισμένου επιπέδου. Αντιθέτως, έχουν δημιουργήσει πολλές φορές παντού πολλά προβλήματα. Συνήθως ασχολούνται εις τα κόμματα, αλλά και από μεμονωμένους υποψήφιους βουλευτές, δια να διοργανώσουν τον προεκλογικό των αγώνα.

Υπουργείο Υγείας: Όχι στην κατανάλωση άγριων μανιταριών



Την απόλυτη αποφυγή κατανάλωσης άγριων μανιταριών, τα οποία συλλέγονται από τους ίδιους τους πολίτες, συστήνει το υπουργείο Υγείας, μετά τα περιστατικά σοβαρών δηλητηριάσεων, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι η κατανάλωση των τυποποιημένων, από εγκεκριμένες καλλιέργειες μανιταριών που διατίθενται στα σημεία λιανικής πώλησης, είναι απολύτως ακίνδυνη και ασφαλής.
Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Δηλητηριάσεων, από αρχές Σεπτέμβρη έως σήμερα, έχουν καταγραφεί 42 περιστατικά σοβαρών δηλητηριάσεων σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων καταγράφηκε θάνατος 44χρονης γυναίκας, ενώ παιδί 2,5 ετών βρίσκεται διασωληνωμένο σε ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη.
Η βαρύτητα των συμπτωμάτων εξαρτάται από την ποσότητα κατανάλωσης των ακατάλληλων μανιταριών. Στην Ελλάδα φύονται περίπου 2.000 είδη μανιταριών, αλλά κυρίως δύο είναι τα είδη (muscaria και phalloides), που προκαλούν δηλητηρίαση με διαφορετικής βαρύτητας συμπτώματα, (έμετοι, διάρροιες, εφιδρώσεις, βραδυκαρδίες κλπ), και με διαφορετικό χρόνο έναρξης των συμπτωμάτων μετά το γεύμα: στην περίπτωση του είδους muscaria από 2 έως 4 ώρες, ενώ για το είδος phalloides που προκαλεί και την πιο επικίνδυνη δηλητηρίαση, η έναρξη των συμπτωμάτων προσδιορίζεται σε 6 με 24 ώρες. Στην περίπτωση αυτή, μία ελάχιστη ποσότητα κατανάλωσης από ένα παιδί, μπορεί να είναι θανατηφόρος. Εάν δεν δοθεί άμεσα η κατάλληλη θεραπεία (αντίδοτο που ονομάζεται σιλλιμπινίνη) μέσα σε 24 με 48 ώρες μετά τα πρώτα συμπτώματα, μπορεί να εμφανιστούν και διαταραχές της ηπατικής και νεφρικής λειτουργίας έως και ηπατική ανεπάρκεια. Κάθε χρόνο καταγράφονται στη χώρα 80 έως 140 περιστατικά δηλητηριάσεων από άγρια μανιτάρια, λόγω της άγνοιας του πληθυσμού και της αδυναμίας διάκρισης μεταξύ εδωδίμων και μη, που βασίζεται μόνο σε ειδικές μεθόδους ταυτοποίησης.
Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας με εγκυκλίους της, θα ενημερώσει όλες τις υγειονομικές Αρχές, τον ΕΦΕΤ και άλλους συναρμόδιους φορείς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.
Πηγή: www.iatronea.gr

Οι πέντε «χρυσοί» κανόνες που μειώνουν κατά 50% τον κίνδυνο εγκεφαλικού



ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ, ΑΣΚΗΣΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΦΡΟΥΤΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΓΥΝΑΙΚΑ, ΙΣΧΑΙΜΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Σωστή διατροφή  με πολλά φρούτα και λαχανικά, μέτρια κατανάλωση αλκοόλ έως εννέα ποτά την εβδομάδα, όχι κάπνισμα, σωματική άσκηση όπως περπάτημα ή ποδήλατο τουλάχιστον επί 40 λεπτά την ημέρα και φυσιολογικό βάρος σώματος με δείκτη σωματικής μάζας κάτω του 25. Αυτά είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες τα πέντε μυστικά που μπορούν να μειώσουν έως και 50% τον κίνδυνο ενός εγκεφαλικού.
Οι ερευνητές του ιατρικού πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, με επικεφαλής τη Σουζάνα Λάρσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Neurology" ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 31.700 γυναίκες με μέση ηλικία 60 ετών επί δέκα χρόνια.
 Από αυτές, οι περισσότερες τηρούσαν δύο έως τρεις παράγοντες υγιεινής ζωής, μόνο οι 589 και τους πέντε, ενώ οι 1.535 κανέναν απολύτως. Στο διάστημα της μελέτης συνέβησαν 1.554 εγκεφαλικά και, όπως διαπιστώθηκε, όσο πιο υγιεινά ζούσε μια γυναίκα, τόσο περισσότερο μειωνόταν ο σχετικός κίνδυνος γι' αυτήν.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσες γυναίκες τηρούν και τους πέντε παραπάνω «χρυσούς κανόνες» στη ζωή τους, έχουν κατά μέσο όρο 54% μικρότερο κίνδυνο θανάτου σε σχέση με όσες δεν τηρούν τίποτε από όλα αυτά. Ειδικότερα, όσον αφορά τη διατροφή, όσες έτρωγαν υγιεινά, είχαν 13% μικρότερο κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού.
Πηγή: www.iatronea.gr