Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

«Αειφόρα Ενεργειακά Σχέδια Δράσης στους Δήμους της Ελλάδας: Χρηματοδότηση, Υλοποίηση, Παρακολούθηση»



ΛΟΥΤΡΑΚΙ 17/10/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ  ΤΟΥ Κ.Α.Π.Ε. ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας-ΚΑΠΕ διοργανώνει σήμερα στο Ναύπλιο ημερίδα: «Αειφόρα Ενεργειακά Σχέδια Δράσης στους Δήμους της Ελλάδας: Χρηματοδότηση, Υλοποίηση, Παρακολούθηση». Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
Η εκδήλωση στοχεύει να παράσχει κατευθύνσεις στους Δήμους για την υλοποίηση των ενεργειακών σχεδίων δράσης τους και στην επιλογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων και έργων εξοικονόμησης ενέργειας.
Στο πρόγραμμα της Ημερίδας είναι προγραμματισμένη και συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: « Η εμπειρία των Δήμων από έργα ΑΠΕ-ΕΞΕ», στην οποία θα συμμετέχει και ο Αρχιτέκτονας του Δήμου μας Μ. Παπαδημητρόπουλος, όπου θα παρουσιάσει το Βιοκλιματικό Κτήριο της νέας Βιβλιοθήκης Λουτρακίου.
Η αναθέρμανση των σχέσεων με το ΚΑΠΕ είναι πλέον εμφανής με την ανάληψη της Νέας Δημοτικής Αρχής .
Η Νέα Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της Αειφόρου Ανάπτυξης του Δήμου μας έχει προγραμματίσει  πολυεπίπεδο σχέδιο  δράσης, προς την κατεύθυνση εξοικονόμησης ενέργειας  και την παράλληλη   μείωση εκπομπών ρυπογόνων ουσιών.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ