Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

"Επιστροφή στα θρανία" - "Back to school" στο 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου: μία ευρωπαϊκή δράση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Παρασκευή 17.10.2014 στις 8 το πρωί, το κουδούνι χτύπησε στο Βουλευτικό για την Γ’ τάξη του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου, όπου φιλοξενήθηκε από το Δήμο Ναυπλιέων η δράση “Back to school”.
Στο πλαίσιο της δράσης «Επιστροφή στα θρανία» - “Back to school  (που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα) στο διάστημα μεταξύ 13 Οκτωβρίου έως 13 Νοεμβρίου 2014, 100 Έλληνες - στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των υπόλοιπων θεσμικών οργάνων της ΕΕ, επισκέπτονται σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ιδιαίτερης πατρίδας τους για να μοιραστούν την προσωπική τους εμπειρία και τις γνώσεις τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Αγγελική Καλλιάνου, στέλεχος στη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επέστρεψε στο 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου και μίλησε στους 115 μαθητές της Γ’ λυκείου και στους 28 εκπαιδευτικούς του σχολείου, όχι μόνο για την προσωπική της εμπειρία αλλά και για τις δυνατότητες που οι ίδιοι έχουν ως πολίτες της ΕΕ στον τομέα της εργασίας, της εκπαίδευσης, της κινητικότητας. Η πολυγλωσσία και η πολυπολιτισμικότητα ήταν οι λέξεις –κλειδιά στα όσα μετέφερε η ομιλήτρια μιλώντας για προγράμματα και διαγωνισμούς όπως JUVENES TRANSLATORES, ERASMUS+, EUROSCOLA, πρακτική άσκηση στα θεσμικά όργανα (stage).
Στο τέλος οι μαθητές συμμετείχαν ανά ομάδες σε παιχνίδι γνώσεων σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και κέρδισαν διάφορα αναμνηστικά δώρα. Ακολούθησε επίσκεψη στο κτίριο του σχολείου και ξεχωριστή ενημέρωση του συλλόγου διδασκόντων από την Αγγελική Καλλιάνου και την Ανδρονίκη Τζομάκα, συντονίστρια δράσεων του EUROPE DIRECT.
To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου υποστήριξε τη διοργάνωση της εκδήλωσης και παρουσίασε τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας και ενημέρωσης για τα παραπάνω θέματα σε τοπικό επίπεδο.


Ανδρονίκη Τζομάκα
Συντονίστρια δράσεων
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιo