Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Πρόωρες εκλογές με… live τη δίκη της Χρυσής Αυγής (;)

Xrysh-Aygh-vouleftes
Οι ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής, που οδηγούν τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης σε δίκη, πιθανότατα στις αρχές του 2015, διαμορφώνουν νέα δεδομένα στο τοπίο, αναφορικά με τις πρόωρες εκλογές.
Πιο συγκεκριμένα, είναι πλέον πολύ πιθανό, αν η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη εντός του Φεβρουαρίου, να συμπέσει με την πρόωρη διάλυση της Βουλής λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, και της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στις 22 Μαρτίου 2015.
Αν συμβεί αυτό, την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολωτική αντιπαράθεση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, και με το κοινωνικό περιβάλλον να είναι δυσμενές συνολικά για το πολιτικό σύστημα, η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής θα έχει τη δυνατότητα να… μολύνει περαιτέρω το κλίμα, μέσω όσων θα λένε ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι υπόλοιποι στο δικαστήριο, και θα μεταδίδονται… live.
Το όλο σκηνικό θυμίζει όσα συνέβαιναν την περίοδο 1990-93, με τη δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου και των υπόλοιπων στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο Κοσκωτά, τότε που ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος από την τηλεόραση της Αυριανής είχε στήσει την… αντι-δίκη.
Τη συνέχεια… την θυμόμαστε όλοι.

ysterografa