Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

«Κλείδωσε» η πρώτη τηλεοπτική άδεια, «μαραθώνιος» για τις άλλες τρεις

kuriakou-1000
«Κλείδωσε» η πρώτη τηλεοπτική άδεια, στην μαραθώνια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις εννιά το πρωί της Τρίτης στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Επιταχύνουν τη διαδικασία για το δεύτερο κανάλι
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι επτά εναπομείναντες υποψήφιοι, αλλά και τα μέλη της ειδικής πενταμελούς επιτροπής, συμφώνησαν να ξεκινήσουν αμέσως την δημοπράτηση της δεύτερης τηλεοπτικής άδειας, χωρίς να μεσολαβήσει χρονικό διάστημα ανάπαυσης ή ύπνου , με στόχο να έχει κι αυτή ολοκληρωθεί ως αργά απόψε το βράδυ και έως αύριο το βράδυ να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του διαγωνισμού.

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 10.000 ανέργους ηλικίας 18-24 ετών σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ

Δημόσια Πρόσκληση Νο8/2016

18-08-2016 Δελτίο Τύπου
18-08-2016 ΦΕΚ 2425/Β/5-8-2016 (ΚΥΑ 35453/702/1-8-2016)
18-08-2016 Δημόσια Πρόσκληση
18-08-2016 Παράρτημα - Συμφωνητικό Συνεργασίας
Δελτίο Τύπου σχετικά με την ενημέρωση των ανέργων
Πατήστε εδώ για να δείτε το δελτίο τύπου

Οι πάροχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά μία μόνο αίτηση και οι κωδικοί πρόσβασης που θα χρησιμοποιηθούν κατά την είσοδο στο σύστημα είναι οι κωδικοί της έδρας της επιχείρησης.
Η αίτηση απευθύνεται στην Υπηρεσία (ΚΠΑ 2) στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται η έδρα της επιχείρησης ακόμα και στην περίπτωση που ο πάροχος εκπαιδεύσει τα άτομα και στα υποκαταστήματα.
Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων επιτρέπεται με νέες αιτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται σε αντικατάσταση των προηγούμενων αιτήσεων που ακυρώνονται.
Για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης πατήστε εδώ

Πηγή: ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



ΠεριοδεΙα του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νεμέα

http://www.lifestyleoptions.gr/wp-content/uploads/2015/04/mits.jpg
O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη 31 Αυγούστου, περιοδεία στη Νεμέα.

Ο κ. Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί το Δημαρχείο της Νεμέας και θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τοπικούς παράγοντες.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας, καθώς και τον Αρχαιολογικό χώρο της πόλης. 


Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την επίθεση εναντίον του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών κ. Γ. Διαμαντόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είναι φανερό εδώ και καιρό ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών - πλέον ούτε και των ίδιων των αστυνομικών.
Το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο.
Δείχνει ότι η Κυβέρνηση είναι αδύναμη να εγγυηθεί το νόμο και την τάξη.
Οι αστυνομικοί, σχεδόν καθημερινά, κινδυνεύουν στο βωμό του καθήκοντος. Γι’ αυτό όλοι μας πρέπει να τους περιβάλλουμε με τη στήριξη και το σεβασμό μας.
Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι οι αρχές αυτές γίνονται σεβαστές από την Κυβέρνηση. Άλλωστε διαχρονικά ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε την Αστυνομία με καχυποψία, αν όχι με απροκάλυπτη εχθρικότητα. 
Είμαι αποφασισμένος ως πρωθυπουργός να αποκαταστήσω αμέσως το νόμο και την τάξη στη χώρα μας.
Στέκομαι στο πλευρό των αστυνομικών, που σε δύσκολες συνθήκες και χωρίς πολιτική κάλυψη, επιτελούν το καθήκον τους.
Στέκομαι, όμως, και στο πλευρό όλων των πολιτών που θέλουν να νιώσουν ξανά ασφαλείς στη γειτονιά τους».

Στο διαδίκτυο το κακό έχει αγγελικό πρόσωπο". Ενημέρωσε το παιδί σου

prisma news



avatar
georges antoninis
@prismafm

prisma news: Τρίτη 30-8-2016 07.30 πμ….. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-... prismavirus.blogspot.com/2016/08/30-8-2…

reply
retweet
favorite



Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, όπως κάθε χρόνο, στα πλαίσια της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, υποδέχθηκε την «Φλόγα της Αγάπης», στον προαύλιο χώρο της Παναγίας Φανερωμένης στο Συνοικισμό Ξυλοκάστρου. Στη συνέχεια η φλόγα αφίχθη στα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι Φίλοι της Ζωής» όπου μοιράστηκαν δωρεάν μπλουζάκια στους Λαμπαδηδρόμους. Ακολούθησε συγκέντρωση όλων των Λαμπαδηδρόμων και Δικυκλιστών στο Τουριστικό Περίπτερο και στη συνέχεια «η Φλόγα της Αγάπης» κατέληξε στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αιμοδοτών και ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο οποίος τίμησε τον κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι Φίλοι της Ζωής», για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά του στην αιμοδοσία. 

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ



ΑΡΘΡΟ
*του Αναστάσιου Λυμπερίου

Έκπτωση  από τη πληρωμή του ΕΝΦΙΑ  50% ή και πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ βάση κριτηρίων δικαιούται οι ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία, υπό την προϋπόθεση όμως ότι έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις αλλά και τις δηλώσεις του Ε9.
Η διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων είναι απλή για τα φυσικά πρόσωπα, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών, παρά μόνο εφόσον διαπιστωθούν λάθη από την φορολογική αρχή.
Ας δούμε αναλυτικά ποιοι φορολογούμενοι –  ιδιοκτήτες  δικαιούνται και σε τι ποσοστό έκπτωση και με βάση ποια κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια:

Νέα άθλια επίθεση των Γερμανικών οικονομικών λόμπυ κατά Καραμανλή

karamanlis-akropoli
Σε νέα επίθεση προχωρούν τα πανίσχυρα γερμανικά οικονομικά λόμπυ, υπερασπιζόμενα τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και ρίχνοντας όλο το βάρος της χρεοκοπίας στον Κώστα Καραμανλή, υιοθετώντας πλήρως την απάτη εις βάρος της Ελλάδας που στήθηκε από ξένα συμφέροντα και τη συνεργασία εγχώριων πρόθυμων υπαλλήλων: Παπανδρέου-Σημίτη-Ψυχάρη κ.α.

ΠΑΣΟΚ εναντίον... Σώρρα για την εκδήλωση στην Αρχαία Ολυμπία: “Αιδώς!”

soras-olimpia-theoi-708
Μπροστά σε ένα πραγματικά απροσδόκητο θέαμα βρέθηκαν το Σάββατο όσοι έτυχε να περνούν το μεσημέρι από το Αρχαίο Στάδιο στην Αρχαία Ολυμπία.
300 περίπου άτομα, άγνωστο πώς, είχαν καταφέρει να μπουν στον χώρο του σταδίου και επιδίδονταν σε όρκους προς τον Δία και τους άλλους θεούς του Ολύμπου, κάνοντας, παράλληλα, και άλλα δρώμενα.
Όπως έγινε αργότερα γνωστό, επρόκειτο για υποστηρικτές του Αρτέμη Σώρρα, του γνωστού «ευεργέτη» που διατείνεται ότι μπορεί να σώσει τη χώρα από το δυσβάστακτο χρέος!

H συγκέντρωση οπαδών του Αρτέμη Σώρρα στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, προκάλεσε την oργισμένη αντίδραση του Μιχάλη Κατρίνη, μέλους Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού,
Στην ανακοίνωση του το μέλος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι ο χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας δεν πρέπει και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως χώρος πολιτικής προπαγάνδας.
Όλη η ανακοίνωση:
“Η χρήση του ιερού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας δεν πρέπει και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως χώρος πολιτικής προπαγάνδας.
Το «ατυχές» περιστατικό με τη συγκέντρωση υποστηρικτών του νέου πολιτικού και αντιμνημονιακού δήθεν εθνοσωτήρα, ο οποίος υπόσχεται εδώ και χρόνια εύπεπτες αλλά ανεδαφικές λύσεις, προκαλεί θλίψη αλλά και οργή.
Προκαλεί θλίψη σε όλους όσοι μπορούν να αντιληφθούν την ιερότητα και το συμβολισμό του χώρου, ο οποίος αποτελεί την κοιτίδα του ολυμπιακού ιδεώδους, αλλά και τον απόλυτο προορισμό για κάθε ξένο επισκέπτη.
Προκαλεί οργή σε όλους όσοι θεωρούν «τον κάλλιστον της Ελλάδος τόπον» άξιο σεβασμού και όχι βάθρο συναθροίσεων με ιδιοτελή, πολιτικά κίνητρα.
Αιδώς!”

Δείτε το βίντεο:

 patrisnews

ΑΥΡΙΟ ΚΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ( live ραδιοφωνική μεταδοση από τον σταθμό μας))


 Σε ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση από την αίθαυσα εκδηλώσεων της ΕΠΣ Αργολίδας, αύριο (στις 18:30) το απόγευμα θα μεταδόσουμε απευθείας την κλήρωση της Α' Αργολίδας και του Κυπέλλου αρμοδιότητος της ΕΠΣ.

Ο σταθμός των ραδιοφωνικών μεταδόσεων των τοπικών πρωταθλημάτων , είναι τώρα και στην Αργολίδα!
Ευχαριστούμε  τους υπεύθυνους της ΕΠΣ και τον Προεδρό της για την παραχώρηση της σχετικής άδειας

GOOGLE: GREEKRADIO WEB CHANNEL
                  ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
                 HELLENIC RADIO PERTH

.Αίγιο: 15χρονος μαχαίρωσε αστυνομικό για να αποφύγει τον έλεγχο


Αίγιο: 15χρονος μαχαίρωσε αστυνομικό για να αποφύγει τον έλεγχοΔυο 15χρονα παιδιά και οι γονείς τους συνελήφθησαν στο Αίγιο αφού ο ένας από τους δυο χτύπησε και ο άλλος χτύπησε και μαχαίρωσε αστυνομικό ο οποίος επιχείρησε να του κάνει έλεγχο. Το απίστευτο περιστατικό έγινε τα ξημερώματα όταν αστυνομικός της ασφάλειας κατά τη διάρκεια περιπολίας, επιχείρησε να ελέγξει ένα μηχανάκι χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο επέβαιναν οι δύο ανήλικοι. Ο οδηγός γκάζωσε και κατάφερε να διαφύγει, ενώ όταν

Αυτοί θα ελέγχουν από εδώ και στο εξής αιρετούς και ΟΤΑ

«Στενεύει» το πλαίσιο ελέγχου των ΟΤΑ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση. Συγκεκριμένα, στα άρθρα 1-11 γίνεται ειδική αναφορά σε ότι έχει να κάνει με την Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, τον Ελεγκτή Νομιμότητας, το Προσωπικό και τη Διάρθρωση Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, τις αρμοδιότητες των Πειθαρχικών Οργάνων, τους Επιτόπιους Ελέγχους Οικονομικής Διαχείρισης κ.α.
Αναλυτικά:

ΔΡΑΣΗ: ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει φτώχεια, μιζέρια και δυστυχία



30.08.2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει φτώχεια, μιζέρια και δυστυχία
Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποπληθωρισμός (-1,0%), ύφεση (-0,9%), ανεργία (23,5%), μείωση εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών (-10%), μείωση λιανικού εμπορίου (-6%), μείωση οικοδομικής δραστηριότητας (-39%), πτώση του μέσου μισθού των νέων θέσεων απασχόλησης κάτω από τα 500 ευρώ, δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία είναι δεμένη με αλυσίδες στον πάτο του πηγαδιού. Με οποιαδήποτε λογική κυβέρνηση μετά από επτά χρόνια ύφεσης οι αυτόματοι σταθεροποιητές  (τα ελατήρια) της οικονομίας και μόνο θα έπρεπε να είχαν εκτινάξει την οικονομία προς τα πάνω. Κι όμως η οικονομία δεν δείχνει κανένα σημάδι σοβαρής ανάκαμψης.

Η ρήση «τρώτε με μέτρο» μπορεί να αποτελέσει παγίδα


Stoigatrotrotememetro.jpg«Το πρόβλημα προκύπτει από την ερμηνεία που δίνει ο καθένας στον όρο “μέτρο”» επισημαίνει ο γενικός χειρουργός και εξειδικευμένος στην παχυσαρκία δρ. Γιώργος Σπηλιόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr

Προσλήψεις 8 ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας ανακοινώνει την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και εργατοτεχνιτών με σύμβαση ΙΔΟΧ για την εκτέλεση αρχαιολογικών εργασιών.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Έτσι θα μετατραπεί το επίδομα ανεργίας σε 10.000 προσλήψεις -Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Toν τρόπο με τον οποίο θα μετατραπεί το επίδομα ανεργίας σε επιδότηση εργασίας προκειμένου να δημιουργηθούν σε πρώτη φάση 10.000 νέες θέσεις απασχόλησης περιέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου μετά τη συνάντησή της παρουσία και του υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου, με προέδρους Επιμελητηρίων.

Ραδιοτηλεοπτικές γκάφες

mitsotakis-gkafes
Γκάφες μόνο γκάφες. Όταν κάποιος είναι εμμονικός και εμπαθής κάνει συνέχεια γκάφες… η περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Γιατί άραγε να μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής για τον «βασικό μέτοχο» για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, γιατί;
Αφού οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες και καταιγιστικές που το ΦΩΣ, πέφτει επάνω σε όλα.
Και σε όλα αυτά τα θέματα, η νέα Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να αρνείται την ιστορία της, συνεχίζει να απαξιώνει τον Κώστα Καραμανλή και πέφτει συνεχώς στις παγίδες που στήνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Όποιοι κι’ αν πλήρωσαν, τα μετάλλια ανήκουν στην Ελλάδα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία, για πρώτη φορά δημιουργήθηκε κακό ψυχολογικό κλίμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες:
Ούτε τα Ολυμπιακά Μετάλλια, που με τόσο κόπο και τόση προσπάθεια πέτυχαν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας, κατάφεραν με τη λάμψη τους να καλύψουν έστω και για λίγο την εθνική μας μιζέρια.
Ούτε η Ολυμπιακή Εκεχειρία έφερε την αναγκαία ανακωχή στο εμφυλιοπολεμικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα.
Με δυσκολία βρήκαν οι επιτυχίες ένα κομμάτι της καρδιάς για να φωλιάσουν εκεί και να την κάνουν να ξεχάσει μουρμούρες και καταγγελίες.
Αυτό που δημιουργήθηκε ήταν ένα απαράδεκτο συγκρουσιακό κλίμα, όπου όλοι βρέθηκαν εναντίον όλων.

Επαναλειτουργία της έκθεσης «Δρόμοι επιβίωσης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Εμφάνιση IMG_2016_07_18_00288.jpg
Η έκθεση «Δρόμοι επιβίωσης», μια σημαντική καταγραφή του προσφυγικού δράματος μέσα από τον φακό Ελλήνων φωτορεπόρτερ, ανοίγει ξανά τις πύλες της την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Εσείς ξέρετε πώς δουλεύετε για τη Google χωρίς να το γνωρίζετε;

Εσείς ξέρετε πώς δουλεύετε για τη Google χωρίς να το γνωρίζετε;

Οι… υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι για καλό σκοπό!
Σε όλους μας έχει συμβεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια: προσπαθώντας να συνδεθούμε στο e-mail μας ή σε μια ιστοσελίδα, ή αποστέλλοντας μια φόρμα με προσωπικά μας στοιχεία, εμφανίζεται πολλές φορές ένα ενοχλητικό μήνυμα που μας καλεί να «αποδείξουμε πως δεν είμαστε ρομπότ». Η εν λόγω τεχνολογία λέγεται CAPTCHA. Αρχικά εμφανιζόταν μια λέξη με παράξενη διάταξη

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΒΟΜΒΑ από την Ένωση Κεντρώων – Το δεξί χέρι του Λεβέντη αποχώρησε από το κόμμα

HǍmӔϠƁАʼnϠϠБυđϓ ԇӠōٓǠʅ͔љٍ ӉˇӠ˅…͔Ǔ É`ԇ͠ӕ͔ͅŕ·-ň͉ʅӠŊˏÅӮ(Eurokinissi-ʏ͔QɍǓ ÉّÏө
Την αποχώρησή του από την Ένωση Κεντρώων ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος τύπος του κόμματος, Γιάννης Καλλιάνος με μια αιχμηρή επιστολή προς τον Βασίλη Λεβέντη.

Ο γνωστός μετεωρολόγος ανήρτησε μάλιστα στο Facebook την επιστολή, με την οποία αφήνει αιχμές για την στάση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, κατηγορώντας παράλληλα και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

ΣΦΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ! ALPHA και ΣΚΑΪ με έκτακτα δελτία επιτέθηκαν κατά του διαγωνισμού και συγκεκριμένων υποψηφίων

stoudio

Άγριος πόλεμος μεταξύ των διεκδικητών για τις 4 τηλεοπτικές άδειες φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι λίγα λεπτά με τις 11 το βράδυ οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και Alpha που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, διέκοψαν το κανονικό τους πρόγραμμα και με έκτακτα δελτία εξαπέλυσαν επίθεση στη διαγωνιστική διαδικασία για τις άδειες.
Μάλιστα αναφέρθηκαν και στον δικηγόρο που εκπροσωπεί το Δημόσιο στον διαγωνισμό τον κ. Ματζουράνη, σημειώνοντας ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε υπερασπιστεί σε άλλη υπόθεση έναν από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και συγκεκριμένα τον κ. Μαρινάκη, εγείροντας θέμα ηθικής τάξης.

Arouraios.gr

Η θεατρική παράσταση "Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ «ΜΑΤΑΙΩΝ» ΠΡΑΞΕΩΝ" αυτή την Κυριακή στη "σβούρα"

Εμφάνιση Αφίσα 4-9.png 
«Μη στέκεσαι στον τάφο μου και κλαις
Δεν είμαι εκεί... Δεν κοιμάμαι...»
(στίχοι των Απάτσι)


Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΕΙΡΑ(Γ)ΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ
ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗ έρχεται στην Κόρινθο, την Κυριακή 4/9 στις 9μμ, στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «σβούρα» (Σίνα 37).

 «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ «ΜΑΤΑΙΩΝ» ΠΡΑΞΕΩΝ» του ΣΠΥΡΟΥ ΤΖΟΚΑ,
σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΑΣΟΛΑ,
συνεχίζεται για  ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ 

                  Τραγουδάει η Νατάσσα Τζαβέλλα Παπαδοπούλου

Μία παράσταση αξιοπρέπειας και αντίστασης από το χτες για το σήμερα...


*          *          *


Στη σκηνή εμφανίζεται ένας νεκρός που φέρει μαζί του τη βαλίτσα της μνήμης... 

Από την ΥΕΝΕΔ και τον Μαρούδα στον Παππά και τον Τσίπρα




29.08.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την ΥΕΝΕΔ και τον Μαρούδα στον Παππά και τον Τσίπρα

O διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες αποτελεί πρωτοφανή στα διεθνή χρονικά των προηγμένων χωρών προσπάθεια ελέγχου της πληροφόρησης των πολιτών και συγχρόνως παγκόσμια πατέντα προχειρότητας και φαρσοκωμωδίας.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών



Εμφάνιση FB_IMG_1472465670215.jpg 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. στην προσπάθεια της να προσελκύσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες έχει εντάξει στο θεσμικό της πλαίσιο από το 2002, την Ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.
Κάθε καλοκαίρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, εκατοντάδες εθελοντές λαμπαδηδρόμοι, διασχίζουν ολόκληρη τη χώρα, μεταφέροντας τη Φλόγα της Αγάπης και μεταδίδοντας το μήνυμα της Εθελοντικής μη Αμειβόμενης Αιμοδοσίας και της άδολης προσφοράς στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.
Εμφάνιση FB_IMG_1472465656914.jpgΟ Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στα πλαίσια της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, υποδέχθηκε την «Φλόγα της Αγάπης» το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο της Παναγίας Φανερωμένης στο Συνοικισμό Ξυλοκάστρου.
Στη συνέχεια η φλόγα αφίχθη στα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι Φίλοι της Ζωής» όπου μοιράστηκαν δωρεάν μπλουζάκια στους Λαμπαδηδρόμους. Ακολούθησε συγκέντρωση όλων των Λαμπαδηδρόμων και Δικυκλιστών στο Τουριστικό Περίπτερο και στη συνέχεια «η Φλόγα της Αγάπης» κατέληξε στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης όπου πραγματοποιήθηκε.
Εμφάνιση FB_IMG_1472465642498.jpgΤην εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αιμοδοτών  και ο Δήμαρχος κ.  Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο οποίος τίμησε τον κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι Φίλοι της Ζωής», για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά του στην αιμοδοσία.
Εμφάνιση FB_IMG_1472465650811.jpgΗ πιο σπουδαία εθελοντική πράξη ήταν, είναι  και θα είναι πάντα η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.
Η δωρεά  αίματος αποτελεί την προσφορά του πιο πολύτιμου  και αναντικατάστατου αγαθού, για  το οποίο μοναδική  πηγή  είναι ο άνθρωπος και χορηγείται  αποκλειστικά  και μόνο  για  τον άνθρωπο. 
Επιτακτική η ανάγκη στις μέρες μας, να συνειδητοποιήσουμε   την   σημασία   του   εθελοντισμού και  της αιμοδοσίας  και να ενταχτούμε με τις οποιεσδήποτε δυνάμεις μας στο εθελοντικό κίνημα προσφοράς αίματος.
Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές, τους φορείς, τους  Λαμπαδηδρόμους και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για τη συμμετοχή της.
Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση η οποία αναδεικνύει την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και προάγει την ανθρωπιά.