Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών



Εμφάνιση FB_IMG_1472465670215.jpg 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. στην προσπάθεια της να προσελκύσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες έχει εντάξει στο θεσμικό της πλαίσιο από το 2002, την Ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.
Κάθε καλοκαίρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, εκατοντάδες εθελοντές λαμπαδηδρόμοι, διασχίζουν ολόκληρη τη χώρα, μεταφέροντας τη Φλόγα της Αγάπης και μεταδίδοντας το μήνυμα της Εθελοντικής μη Αμειβόμενης Αιμοδοσίας και της άδολης προσφοράς στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.
Εμφάνιση FB_IMG_1472465656914.jpgΟ Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στα πλαίσια της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, υποδέχθηκε την «Φλόγα της Αγάπης» το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο της Παναγίας Φανερωμένης στο Συνοικισμό Ξυλοκάστρου.
Στη συνέχεια η φλόγα αφίχθη στα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι Φίλοι της Ζωής» όπου μοιράστηκαν δωρεάν μπλουζάκια στους Λαμπαδηδρόμους. Ακολούθησε συγκέντρωση όλων των Λαμπαδηδρόμων και Δικυκλιστών στο Τουριστικό Περίπτερο και στη συνέχεια «η Φλόγα της Αγάπης» κατέληξε στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης όπου πραγματοποιήθηκε.
Εμφάνιση FB_IMG_1472465642498.jpgΤην εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αιμοδοτών  και ο Δήμαρχος κ.  Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο οποίος τίμησε τον κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι Φίλοι της Ζωής», για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά του στην αιμοδοσία.
Εμφάνιση FB_IMG_1472465650811.jpgΗ πιο σπουδαία εθελοντική πράξη ήταν, είναι  και θα είναι πάντα η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.
Η δωρεά  αίματος αποτελεί την προσφορά του πιο πολύτιμου  και αναντικατάστατου αγαθού, για  το οποίο μοναδική  πηγή  είναι ο άνθρωπος και χορηγείται  αποκλειστικά  και μόνο  για  τον άνθρωπο. 
Επιτακτική η ανάγκη στις μέρες μας, να συνειδητοποιήσουμε   την   σημασία   του   εθελοντισμού και  της αιμοδοσίας  και να ενταχτούμε με τις οποιεσδήποτε δυνάμεις μας στο εθελοντικό κίνημα προσφοράς αίματος.
Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές, τους φορείς, τους  Λαμπαδηδρόμους και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για τη συμμετοχή της.
Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση η οποία αναδεικνύει την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και προάγει την ανθρωπιά.