Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Αλλαγή ώρας από τα ξημερώματα της Κυριακής 25ης Μαρτίου - θερινή ώρα

http://www.radiopolis.gr/wp-content/uploads/2018/03/%CE%91%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%8E%CF%81%CE%B1%CF%82.jpeg

Σε ισχύ τίθεται τα ξημερώματα της Κυριακής 25η Μαρτίου η θερινή ώρα, οπότε και οι δείκτες των ρολογιών από τις 03:00 θα πρέπει να μετακινηθούν στις 04:00 π.μ.
Ενδεχομένως, πάντως, να είναι η τελευταία φορά που αλλάζει η ώρα, καθώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζητείται ήδη η κατάργηση της.
Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ υποχρεούνται δια νόμου την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 01:00 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς (GMT) να εφαρμόζουν την θερινή ώρα

Η επανάσταση του 21 στο Μοριά

Στα μέσα Μαρτίου 1821 ο Παπαφλέσσας είχε ολοκληρώσει τον κύκλο των περιοδειών του στην Πελοπόννησο και βρισκόταν μαζί με τον Αναγνωσταρά στη Μεσσηνία, που ήταν η περιοχή για την οποία είχε ταχθεί υπεύθυνος από την Φιλική Εταιρεία. Ο Κολοκοτρώνης ήταν επίσης στο χώρο ευθύνης του, τη Μάνη. Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος ήταν κρυμένος στην Πάτρα, έτοιμος να αναλάβει δράση. Άλλοι Φιλικοί ήταν σε διάφορους χώρους ευθύνης ο καθένας. Παρά τις αμφιβολίες των προεστών, το κλίμα στην Πελοπόννησο ήταν έντονα επαναστατικό και ένας σπινθήρας έλειπε για την έκρηξη.
Στο δεκαήμερο μεταξύ 14-25 Μαρτίου δόθηκε το έναυσμα της επανάστασης σε διαφορετικά σημεία στο Μοριά. 
Κατά τας ημέρας αυτάς η Ζάχολη, εσείετο εκ θεμελίων από τις κωδωνοκρουσίες και τους πυροβολισμούς. Στις 14 Μαρτίου 1821 καταφθάνει στη Ζάχολη, από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία του Κούτου, ένοπλος ο ηγούμενος Γερμανός, με άλλους μοναχούς όπου μετά από πανηγυρική δοξολογία στον ναό του Αγίου Γεωργίου, υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας και μαζί με τους Ζαχολίτες οπλαρχηγούς Παναγιωτάκη Γεραρή και Χρήστο Ζίνη ή Ζαχολίτη εκδιώκουν από την Ζάχολη τις τούρκικες οικογένειες, προς Κόρινθο.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου


Θεομητορική εορτή της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της χαρμόσυνης αναγγελίας από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία ότι πρόκειται να γεννήσει τον Υιό του Θεού. Τελείται στις 25 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τον ευαγγελιστή Λουκά (α' 26-38), ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου συνέβη έξι μήνες μετά τη θαυμαστή σύλληψη του Ιωάννη του Προδρόμου από την Ελισάβετ, τη γυναίκα του Ζαχαρία, όταν ο αρχάγγελος Γαβριήλ στάλθηκε από

Ο λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα: Η πνευματική διαθήκη του ήρωα στο Έθνος

http://www.mathima.gr/cache/com_zoo/images/25mar_pnyka_4f2018d85706427ccbff1445f29c7d5c.jpg


Σύμφωνα με δημοσίευμα, στις 13 / 11 / 1838, της εφημερίδας “ Αιών” αναφέρεται ότι ο Κολοκοτρώνης όταν επισκέφτηκε στις 7 Οκτωβρίου το Α΄Γυμνάσιο Αθηνών και αφού άκουσε για μιάμιση ώρα το γυμνασιάρχη Γεννάδιο και αφού ενθουσιάστηκε από την ομιλία του προς τους μαθητές, ζήτησε να απευθύνει λόγο και ο ίδιος προς αυτούς.

Ο γυμνασιάρχης ενθουσιάστηκε με την ιδέα και όρισε την επόμενη μέρα και ώρα 10 την ομιλία του Κολοκοτρώνη προς τους μαθητές αλλά επειδή ο χώρος ήταν μικρός επιλέχτηκε ως τόπος εκφώνησης η Πνύκα ως πιο ευρύχωρο μέρος αλλά και ιστορικότερο αφού ως γνωστό εκεί έβγαζαν τους λόγους τους προς τους Αθηναίους πολίτες, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι.

"ΕΞΟΔΟΣ" τραγούδι για την ηρωϊκή Έξοδο του Μεσολογγίου

'ΕΞΟΔΟΣ' από το ομώνυμο έργο του Ανδρέα Πρέζα 

Ενα αριστούργημα τραγουδιών για την ηρωϊκή Έξοδο του Μεσολογγίου, σε μουσική Ανδρ. Πρέζα και στίχους Γιώργου Πιά.
Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1988 - Τα τραγούδια ερμήνευσαν μοναδικά η Τασία Βέρρα κι ο Γρηγ. Σιόλος. Απήγγειλε ο Νίκος Βασταρδής. εδώ το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου: "Έξοδος"

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821..




ΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΖ ΖΑΧΟΛΗΣ


Παναγιωτάκης Γεραρής

 

 Ο Παναγιωτάκης Γεραρήςήταν οπλαρχηγός από τη Ζάχολη (Ευρωστίνη) της Κορινθίας, από τους πρωτεργάτες της Επανάστασης του 1821. Στις 14 Μαρτίου 1821 μαζί με τον Ηγούμενο της Μονής Προφήτου Ηλία Ζάχολης Γερμανό, κήρυξαν την επανάσταση στην τότε κωμόπολη της Ζάχολης και εκδίωξαν τις τούρκικες οικογένειες. Έλαβε μέρος σε πολλές μάχες (πολιορκία Κορίνθου και

Ανατροπή για Super League ο ΟΦΗ!

 Ανατροπή και κορυφή για τον ΟΦΗ (Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία)
 Η μεγάλη νίκη του Άρη στα Περιβόλια επί του ΑΟΧ Κισσαμικού με 3-2 ξεχωρίζει από τα ματς της Football League.Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 3-2 του ΑΟΧ Κισσαμικού στα Περιβόλια χάρη σε γκολ του Πασά στο 85’. Ήταν ένα ματς συγκλονιστικό παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς να βρίσκονται πίσω στο σκορ, να το γυρίζουν, να δέχονται την ισοφάριση, αλλά στο τέλος κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Ο ΟΦΗ αν και βρέθηκε να χάνει 0-2 από τον Εργοτέλη, γύρισε το ματς, νίκησε 4-2 και παρέμεινε στην πρώτη θέση μαζί με τον Άρη.
Επική ανατροπή πέτυχε ο ΟΦΗ στο ντέρμπι του Ηρακλείου κόντρα στον Εργοτέλη. Οι «ομιλίτες» είδαν τον χάρο με τα μάτια τους, αφού βρέθηκαν μόλις στο 3’ πίσω στο σκορ με 2-0. Ο Κάιπερς στο 2’ έκανε το 0-1 για τον Εργοτέλη και δευτερόλεπτα αργότερα ο Σταματάκος βρήκε δίχτυα για το 0-2.
Οι «μελανόλευκοι» μπήκαν στο ματς έχοντας δεχτεί δύο γκολ από τα αποδυτήρια, αλλά αντέδρασαν και πέτυχαν μία μεγάλη ανατροπή που τους διατήρησε στην κορυφή μαζί με τον Άρη, ο οποίος είχε κάνει κάτι ανάλογο λίγο νωρίτερα στα Χανιά κόντρα στον ΑΟΧ Κισσαμικό.
Ο ΟΦΗ μείωσε στο 5’ με τον Κουτσιανικούλη, ενώ ο ίδιος παίκτης κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 18’ . Το πρώτο μέρος ήταν εντυπωσιακό με αρκετές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Στο 52’ ο Ντίνας έκανε το 3-2 για τον ΟΦΗ και στο 72’ ο Λεάλ «κλείδωσε» τη νίκη διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των ματς του Σαββάτου
AOX Κισσαμικός-Άρης 2-3
(17', 62' Λέο - 25', 43' Διαμαντόπουλος, 85' Πασάς)
Αναγέννηση Καρδίτσας-ΑΕ Καραϊσκάκης 1-0
(52' Τζέκος)
Παναιγιάλειος-Καλλιθέα 0-0
Αιγινιακός-Απόλλων Λάρισας 1-2
(36' Γιαζιτζόγλου - 45+2' Λίταινας, 75' Κανούλας)
Απόλλων Πόντου-Τρίκαλα 1-1
(48' Χασομέρης - 60' Χιντζίδης)
ΟΦΗ-Εργοτέλης 4-2
(5', 17' Κουτσιανικούλης, 52' Ντίνας, 72' Λεάλ - 2' Κάιπερς, 3' Σταματάκος)
ΑΕ Σπάρτης-Βέροια 3-0 α.α.
Πανσερραϊκός-Αχαρναϊκός 3-0 α.α.

Κυριακή 25/3
Δόξα Δράμας-Παναχαϊκή (15:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΦΗ 57
Αρης 57
Παναχαϊκή 47
Απόλλων Λάρισας 40
Δόξα Δράμας 40
Απόλλων Πόντου 38
ΑΟΧ Κισσαμικός 37
Καραϊσκάκης 36
Τρίκαλα 35
ΑΕ Σπάρτης 29
Αναγέννηση Καρδίτσας 25
Αιγινιακός 23
Εργοτέλης 23
Παναιγιάλειος 21
Πανσερραϊκός 19
Καλλιθέα 16
Βέροια 8
Αχαραναϊκός -51

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΘΜΙΑ


      Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσ λουτρακιου      
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
            Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Γκιώνης λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν  την δυσκολία μετακίνησης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ισθμίας,  συναντήθηκε με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Διώρυγας κ. Σακισλή Ελένη, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Πέρρα και του Δημοτικού τοπικού Συμβουλίου.
            Στην συνάντηση συμφωνήθηκε η εκμίσθωση 4 ταξί, προκειμένου να διευκολυνθούν  οι κάτοικοι της περιοχής, κατά το χρονικό διάστημα που απαιτείται έως την αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη περιοχή του Ισθμού.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων



Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην «Ώρα της Γης 2018»

Εμφάνιση earth hour.jpg
Η Βουλή των Ελλήνων ενώνει τη φωνή της με περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολλούς κρατικούς φορείς στη χώρα μας για τη σωτηρία του Πλανήτη, συμμετέχοντας στην παγκόσμια συμβολική περιβαλλοντική δράση  η «Ώρα της Γης 2018».
Συγκεκριμένα, σήμερα το βράδυ από τις 20:30 ως τις 21:30, η πρόσοψη του Μεγάρου της Βουλής προς την Λεωφόρο Αμαλίας δεν θα φωταγωγηθεί για μια ώρα ως μια συμβολική δράση ευαισθησίας, ενδιαφέροντος και συνεισφοράς στην προστασία του Πλανήτη, από τις δραματικές συνέπειες της υπερθέρμανσης και της κλιματικής αλλαγής.
Υπογραμμίζεται ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο συμμετέχει εδώ και χρόνια με δράσεις για τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος από τη λειτουργία του, ιδιαίτερα με παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτηριακών του εγκαταστάσεων, δραστικότατη μείωση της χρήσης χαρτιού με την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος ψηφιακής διαχείρισης εγγράφων και ανακύκλωσης χαρτιού, με ανακύκλωση πλαστικών υλικών, μπαταριών και ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά και με πολλές ακόμα παρόμοιες δράσεις. 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

ΛαΪκές συνελεύσεις για την ασφάλεια στην Κορινθία



https://img.youtube.com/vi/IxeVubc9ADM/0.jpgΤης Γιώτας Μπάγκα

Μείζων θέμα έχει αναδειχτεί για τους κατοίκους των Εξαμιλίων Κορινθίας το ζήτημα της ασφάλειας. Για τι λόγο αυτό οι κάτοικοι έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις με τη μορφή των λαϊκών συνελεύσεων. Τα μέλη της τοπικής κοινότητας καταγγέλλουν πως έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας από επιθέσεις, ληστείες και πώληση ναρκωτικών στην περιοχή. Όπως μου έλεγε χαρακτηριστικά κάτοικος της

Συνέχισαν τις ήττες Πέλοπας και Ζευγολατιό, ρεπό ο ΑΟ Λουτρακίου


 http://www.sport24.gr/incoming/article4519569.ece/BINARY/w620/eth.jpg
Στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής  (6ος όμιλος ), στα  πλαίσια της 21ης αγωνιστικής..
Ενώ η ομάδα του Λουτρακίου έχει ρεπό, ο Πέλοπας έχασε 0 - 1, στο Κιάτο, από τον Ασπρόπυργο. Την ίδια ώρα η πρωτοπόρος Προοδευτική , επικράτησε με 3 - 0 επί της ουραγού ομάδας του Ζευγολατιού, ενώ ο Εθνικός νίκησε με τέρμα του Κατσικοχέρη 1 – 0 στο πειραϊκό ντέρμπι το Κερατσίνι. όπως και στη  Νίκαια ο Ιωνικός επί της Ρόδου ακριβώς στο 90΄με το πέναλτι του Χατζησάββα. Τέλος στο ροδίτικο ντέρμπι ο Διαγόρας επικράτησε με 2 – 1 επί του Ιάλυσου.

21η αγωνιστική
Διαγόρας Ρόδου – Ιάλυσος Ρόδου 2 - 1
Εθνικός – Κερατσίνι 1 - 0
Ιωνικός – Ρόδος 1 - 0
Πέλοπας Κιάτου – Ασπρόπυργος 0 - 1
Προοδευτική – Ζευγολατιό 3 - 0
ΡΕΠΟ: Λουτράκι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Προοδευτική
20
41
Εθνικός Πειραιά
19
40
Διαγόρας Ρόδου
19
33
Ιάλυσος
19
33
ΑΠΟ Κερατσίνι
19
32
ΑΣ Ρόδος
20
28
Ασπρόπυργος
19
27
Ιωνικός
19
26
ΑΟ Λουτράκι
19
19
Πέλοπας Κιάτου
19
9
ΑΟ Ζευγολατιού
19
3


Στον 5ο όμιλο  στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής ο πρωτοπόρος Αστέρας Αμαλιάδας επικράτησε με 3 - 1, εντός έδρας, επί της Καλαμάτας , την ώρα που ο Αστέρας Βλαχιώτη επικρατούσε με 2 – 0 με τέρματα του Σαμπατάκου και του Μανουρίτσα επί του ουραγού Λεωνιδίου.  Στην Πύλο , ο τοπικός Τσικλητήρα , έχασε με 1 – 3 από τον Πανηλειακό, ενώ ο ΠΑΟ Βάρδας, έχασε 0 – 1 στην έδρα του από την Αχαϊκή. Στην Τρίπολη ο Παναρκαδικός συνέτριψε με 5 – 0 τον Παλληξουριακό , ενώ τέλος στα Βραχνέικα ο τοπικός Διαγόρας επικράτησε με 4 – 0 επί  της Ζακύνθου.
21η αγωνιστική
Αστέρας Αμαλιάδας – Καλαμάτα 3 - 1
Αστέρας Βλαχιώτη – Λεωνίδιο 2 - 0
Διαγόρας Βραχνέϊκων – Ζάκυνθος 4 - 0
Παναρκαδικός – Παλληξουριακός 5 - 0
ΠΑΟ Βάρδας – Αχαϊκή 0 - 1
Τσικλητήρας Πύλου – Πανηλειακός 1 - 3

Η Βαθμολογία
Αστέρας Αμαλιάδας
47
Αστέρας Βλαχιώτη
45
Πανηλειακός
39
Καλαμάτα
33
Παναρκαδικός
33
ΠΑΟ Βάρδας
30
Διαγόρας Βραχνέικων
30
Αχαϊκή
28
Ζάκυνθος
25
Τσικλητήρας Πύλου
21
Παλληξουριακός
13
Λεωνίδιο
2

Στον 7ο όμιλο ο ήδη πρωταθλητής του ομίλου Αήττητος Σπάτων σάρωσε με 4 - 1 τον Ερμή Κιβερίου, ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε , στη Λέσβο και ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής την Τριγλία Ραφήνας. Στο  Άργος ο Παναργειακός  νίκησε με 2 – 1 τον Πανθυραϊκό, ενώ στη Ραφήνα η Θύελλα επικράτησε με 2 – 0  επί της ΑΕ  Ερμιονίδος , σκορ  με το οποίο επικράτησε και  ο Πανθυραϊκός επί του Αιολικού. Τέλος ρεπό είχε  η Χαλκίδα.

21η αγωνιστική
Αήττητος Σπάτων – Ερμής Κιβερίου 4 - 1
Διαγόρας Αγίας Παρασκευής – Τριγλία Ραφήνας 4 - 1
Θύελλα Ραφήνας – Ένωση Ερμιονίδας 2 - 0
Παναργειακός – Ταμυναϊκός 2 - 1
Πανθηραϊκός – Αιολικός 2 - 0
ΡΕΠΟ: Χαλκίδα

Η βαθμολογία
Αήττητος Σπάτων
20
43
ΑΟ Χαλκίς
19
29
Θύελλα Ραφήνας
19
29
Πανθηραϊκός
19
29
ΑΕ Ερμιονίδας
19
28
Αιολικός
19
27
Παναργειακός
19
27
Διαγόρας Αγίας Παρασκευής
19
25
Ερμής Κιβερίου
19
21
Τριγλία Ραφήνας
19
21
Ταμυναϊκός
19
8