Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ολυμπιακός - Άρης 2-1: Το πρώτο βήμα με «ιπτάμενο» Χασάν

 Ολυμπιακός - Άρης 2-1: Το πρώτο βήμα με «ιπτάμενο» Χασάν (goal) 

Ο Ολυμπιακός έχοντας ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και ένα καλό τελευταίο 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 2-1 του πολύ επικίνδυνου Άρη στο Καραϊσκάκη, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Αχμέντ Χασάν που σκόραρε δύο φορές. Οι «κίτρινοι» που κατέβηκαν στο Φάληρο και έβαλαν ζόρια στον Ολυμπιακό, θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους στη ρεβάνς του Χαριλάου για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς με νίκη 1-0 περνούν εκείνοι στα ημιτελικά.

Έρχεται η κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιόνια παντού, πολικές θερμοκρασίες και μποφόρ / Ποία ήταν η Μήδεια.

 Έρχεται η κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιόνια παντού, πολύ κρύο και μποφόρ 

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού στην Ελλάδα θα σημειωθεί από το Σάββατο, με την κάθοδο των ψυχρών αέριων μαζών στην περιοχή μας, που θα προκαλέσουν την κακοκαιρία «Μήδεια», όπως ονομάσθηκε από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αλλά και την Πέμπτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο.

Super League 2: Λύτρωση στο 97' για τον Λεβαδειακό - Νίκες για Ιωνικό και Ξάνθη

 Super League 2: Λύτρωση στο 97' για τον Λεβαδειακό - Νίκες για Ιωνικό και Ξάνθη 

Στην 7η αγωνιστική, όπου τα γκολ έμπαιναν με το σταγονόμετρο στα ματς της Super League 2, ο Λεβαδειακός πέτυχε το δικό του τέρμα στο 97' της συνάντησης με την μαχητική Ιεράπετρα (1-0), χάρη σε πλασέ του Χρήστου Τζιώρα και έτσι παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.  

Η εξαιρετική πορεία του Ιωνικού στο ξεκίνημα της περιόδου στην Super League 2 συνεχίστηκε με μία ακόμα επιτυχία. Η ομάδα της Νίκαιας κέρδισε τον ποιοτικό Απόλλωνα Λάρισας (1-0) και καμαρώνει στην δεύτερη θέση της κατάταξης.

ΠΑΟΚ - Λαμία 5-2: Ξέσπασαν στο δεύτερο μέρος οι Θεσσαλονικείς

 ΠΑΟΚ - Λαμία 5-2: Ξέσπασαν στο δεύτερο μέρος οι Θεσσαλονικείς (highlights)

Με ένα ξέσπασμα στα τελευταία 25 λεπτά του αγώνα, ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε το 2-2 του ημιχρόνου σε 5-2 και πήρε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στη Λαμία.

Για ένα ημίχρονο η Λαμία έδειχνε ικανή όχι απλά να βάλει προβλήματα στον ΠΑΟΚ, αλλά να πάρει και θετικό αποτέλεσμα ενόψει του δεύτερου ματς των δυο ομάδων για τους «8» του Κυπέλλου, όμως ένα 25λεπτο ξέσπασμα των «ασπρόμαυρων» στο β' μέρος ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση-πρόκριση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι στην Τούμπα.

Μητσοτάκης σε ΣΚΑΪ: Τέλος Μαρτίου 1,7 εκατ. εμβολιασμοί στην Ελλάδα- Το μήνυμα σε Ερντογάν

  

Μήνυμα αισιοδοξίας απέστειλε στους πολίτες μιλώντας σε αποκλειστική συνέντευξη ΣΚΑΙ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως η περιπέτεια της πανδημίας κορωνοιού τελειώνει σε 2 μήνες από σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε ως το τέλος Μαρτίου θα έχουν γίνει στην Ελλάδα 1.700.000 εμβολιασμοί ενώ μέχρι το Σάββατο 13/2 θα έχουμε ξεπεράσει τους 500.000.


Αναλυτικά η συνέντευξη:

Επίθεση με γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή της Ν.Δ. Μαριλένας Σούκουλη στην Κόρινθο

 

Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Μαριλένας Σούκουλη, επί της οδού Κύπρου στο πεζόδρομο στο κέντρο της Κορίνθου

Από την ενεργοποίηση του εμπρηστικού μηχανισμού που αποτελείτο από γκαζάκια προκλήθηκαν μικρές ζημιές στην είσοδο του γραφείου, ενώ δεν υπήρξε τραυμτισμός.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνητό για τη σύλληψη των δραστών.

 

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 7η Ημέρα: Το πρόγραμμα της Πέμπτης 11/02

https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/galleries/5853/1_Return_to_Epipo_main_still.jpg

Με άλλες πέντε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ταινίες τεκμηρίωσης, από τις οποίες οι τέσσερις κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα, συνεχίζεται την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που πραγματοποιείται διαδικτυακά μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, μέσα από την ιστοσελίδα του https://www.peloponnisosdocfestival.com.  

Τί θα δούμε

Κύπελλο Ελλάδος: Ξέσπασε, νίκησε, αλλά προβλημάτισε αμυντικά η ΑΕΚ

 Κύπελλο Ελλάδος: Ξέσπασε, νίκησε, αλλά προβλημάτισε αμυντικά η ΑΕΚ

 Με τη νίκη της ΑΕΚ επί του Βόλου άνοιξε η αυλαία της πρώτης φάσης των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με ξέσπασμα στο μέσο του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ νίκησε 4-2 τον Βόλο στο ΟΑΚΑ και πήρε το «πάνω χέρι» για πρόκριση στους ημιτελικούς κυπέλλου.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Τρεις τραυματίες αστυνομικοί και 52 προσαγωγές στα επεισόδια που έγιναν στην Αττική

  

Επεισοδιακό ήταν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Φοιτητικό σύλλογοι, μαθητές, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, σύλλογοι κι ενώσεις με κεντρικό σύνθημα «Έξω η ασφάλεια από τις σχολές» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί.

Οπως ενημερώνει η αστυνομία κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην Αττική τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και προσήχθησαν 52 άτομα. Αναλυτικά η ενημέρωση για το πώς έγιναν τα επεισόδια:

Εκτακτο – Κορωνοϊός: Προς αυστηρό lockdown και η Αχαΐα

 Αποτέλεσμα εικόνας για δυτικοι κορινθιακοι οριζοντες εκτακτο 

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα πήρε την απόφαση η  Αχαΐα συνολικά και όχι μόνο η Πάτρα να γίνει κόκκινη όπου κατεγράφησαν 112 νέα περιστατικά.

Στην επιτροπή τέθηκε και το ζήτημα εάν θα γίνει κόκκινο και το Ρέθυμνο με 43 νέα κρουσματα, ενώ σχετικά με την Θεσσαλονίκη με 101 νέες μολύνσεις η απόφαση εκκρεμεί. Τα ζητήματα αυτά θα τεθούν ξανά την Παρασκευή που θα συνεδριάσει η επιτροπή.


ΕΡΤ: «Μαθαίνουμε στο σπίτι» – Το πρόγραμμα της Πέμπτης και Παρασκευής

Εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ - Το πρόγραμμα της Δευτέρας
 

Η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας, που απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επανέρχεται στην ΕΡΤ2, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής. Παράλληλα, τα μαθήματα είναι διαθέσιμα και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, στην κατηγορία ΠΑΙΔΙΚΑ /«Μαθαίνουμε στο σπίτι».

Στο γνώριμο περιβάλλον μιας σχολικής αίθουσας, οι εκπαιδευτικοί στέκονται μπροστά στην κάμερα, για να παραδώσουν στις μαθήτριες και στους μαθητές του Δημοτικού τηλεμαθήματα, κρατώντας τα παιδιά σε μαθησιακή εγρήγορση μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σχολεία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Κορωνοϊός: Ανατροπή για το εμβόλιο της AstraZeneca στους άνω των 65 – Τι ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

  

Το εμβόλιο κατά της COVID-19 που ανέπτυξε η AstraZeneca μπορεί να χορηγηθεί στους άνω των 65 ετών, ανέφερε σήμερα η επιτροπή ειδικών για τα εμβόλια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στις πολυαναμενόμενες συστάσεις της για το εμβόλιο αυτό, η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Ειδικών του ΠΟΥγείας για τον εμβολιασμό (SAGE) συνιστά επίσης τη χρήση του «ακόμη κι αν στελέχη [του ιού] είναι παρόντα σε μία χώρα».

"Βράζει" η Πελοπόννησος(169 νέα κρούσματα - 112 στην Αχαΐα , 24 στην Ηλεία , 21 στην Κορινθία ) .Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο

 

 

 
"Βράζει" η Πελοπόννησο για μία ακόμη ημέρα, καθώς σημειώθηκε μεγάλη αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Συνολικά παρατηρήθηκαν  169 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι 112 καταγράφονται στην  Αχαΐα, 21 στην Κορινθία, και 24 στην Ηλεία.

Πιο συγκεκριμένα:

Τριαντατρία (33) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 21 εξ αυτών να τα παρουσιάζει η Π.Ε. Κορινθίας. 

 Επίσης 136 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας.

Σήμερα   10 / 2 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 169 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 6.832 ( 3.341 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Τρίτη 9 /2 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (112),  Μεσσηνίας  (2) ,  Κορινθίας (21), Ηλείας (24), Αργολίδας (6), Αρκαδίας (3) και Λακωνίας (1) .


Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                2.778  (18)

Π.Ε. Κορινθίας             960  (12) 

Π.Ε. Μεσσηνίας           812    (0) 

Π.Ε.  Ηλείας                 632   (9)

Π.Ε.  Αργολίδας           617  ( 0) 

Π.Ε. Αρκαδίας             483    (0)

Π.Ε. Λακωνίας            469    (0)

Κορωνοϊός 10/02: 1.496 νέα κρούσματα, 284 διασωληνωμένοι και 17 νεκροί / Ο χάρτης της διασποράς - Φλέγεται η Κορινθία - Ηλεία και Αχαΐα..

 Κορωνοϊός - Πάτρα: Στο νοσοκομείο βρέφος δύο μηνών - Ανησυχία για την έξαρση της πανδημίας 

Υψηλά είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα για ακόμα μια μέρα. Παράλληλα οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε σταθερά επίπεδα, όπως και οι θάνατοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώθηκαν 1496 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Η Αττική συγκεντρώνει για μια ακόμα ημέρα τα μισά από τα 1.496 νέα κρούσματα έχοντας συγκεκριμένα 775 νέες μολύνσεις, ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα βρίσκεται η Αχαΐα με 112 νέα περιστατικά, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 101 νέα κρούσματα. Τα νέα κρούσματα στην Κορινθία ανέρχονται στα 21.

Ο χάρτης των κρουσμάτων:

Τι πρέπει να κάνετε για να MHN κολλήσετε κοροναϊό. Ένας οδηγός για βιταμίνες, τροφές και φάρμακα πρόληψης

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D, medlabnews.gr

Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας οπότε να μην μπορέσει ο κοροναϊός να βρει έδαφος να μπει και να εξαπλωθεί μέχρι να εκδηλωθεί Covid-19.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι αν έχουμε κάποιο υποκείμενο νόσημα να φροντίσουμε να είναι υπό έλεγχο και καλά ρυθμισμένο. Δείτε εδώ ποια είναι τα υποκείμενα νοσήματα. ...................

read more

Συνάντηση του Προεδρείου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με τον Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ),  στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, κ. Σάββα Αναστασιάδη, και του Α΄ Αντιπροέδρου της, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, με τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΔΕΕ, Γερουσιαστή των ΗΠΑ, κ. Λεωνίδα Ραπτάκη.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ/ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ – Κατεπείγουσα. «Μετεγκατάσταση Υπηρεσιών της Περιφέρειας στη Τρίπολη».

 

Τρίπολη 9-2-2021

 

κ. Περιφερειάρχα.

Δέκα χρόνια η προηγούμενη περιφερειακή αρχή αρνείτο να δώσει ακόμη και στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής τα συνολικά ποσά που δίνονται για ενοίκια, που ανέρχονται στο υπερβολικό ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Αρνήθηκε να καταγράψει τα δημόσια κρατικά κτίρια στη Πελοπόννησο και να απαιτήσει την αξιοποίησή τους για τις ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας σωστά αναδείξατε ως μείζον πρόβλημα τη στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών στη Πελοπόννησο, στην πλειονότητα σε ακατάλληλα και ακριβοπληρωμένα ιδιωτικά κτίρια.

Σήμερα 10/2 στις 18:30: Μια Δημόσια Διαδικτυακή Συζήτηση Για Τη Δικαιοσύνη, Τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση

 




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε

Μια Δημόσια Διαδικτυακή Συζήτηση Για Την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τη Δημόσια Διοίκηση Και Τη Δικαιοσύνη Στην Ελλάδα

Το δέκατο diaNEOsis Live θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 10/2 στις 18:30 (zoom link). 

Η διαΝΕΟσις σας προσκαλεί σε μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για την τοπική αυτοδιοίκηση, τη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 18:30.

Αφορμή για τη συζήτηση αποτελεί η δημοσίευση μιας σχετικής έρευνας και τριών κειμένων πολιτικής. Τι δημόσια διοίκηση χρειαζόμαστε στη μετά-Covid εποχή; Πώς πρέπει να αλλάξει η τοπική αυτοδιοίκηση για να αντιμετωπίσει καλύτερα τις προκλήσεις του μέλλοντος; Και ποιες μεταρρυθμίσεις χρειάζεται το δικαστικό μας σύστημα; Αυτά είναι τα θέματα που θα κουβεντιάσουμε με τέσσερις ειδικούς.

Την έναρξη της συζήτησης θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν:

- Η πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις που εξετάζει την εκχώρηση μέρους του ΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ ως εργαλείο χρηματοδότησής τους από τον επιστημονικό υπεύθυνο, καθηγητή Δημόσιας Οικονομικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νίκο Τάτσο.

- Ένα κείμενο πολιτικής για την ανασυγκρότηση των ΟΤΑ στη μετά- Covid Εποχή από τον Νικόλαο Κομνηνό Χλέπα, Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ & Μέλος της Ομάδας Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης,

- Ένα κείμενο πολιτικής για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα μετά την πανδημία από τον Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ Δημήτρη Α. Σωτηρόπουλο και

- Ένα κείμενο πολιτικής για την μεταρρύθμιση σε τρεις κρίσιμους τομείς του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα από τον συντονιστή της επιστημονικής ομάδας Αντιπρόεδρο του ΣτΕ και Αν. Καθηγητή Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. Μιχάλη Ν. Πικραμένο

Εάν δεν έχετε ήδη δηλώσει συμμετοχή, μπορείτε να δηλώσετε εδώ.

diaNEOsis

Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμό από αμέλεια σε αγροτική περιοχή στον Πυργο Κορινθίας

Συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπάλληλους της Π.Υ Κιάτου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Καπέρνα Τ.Κ. Πύργου Κορινθίας.

Για τα ανωτέρω περιστατικά επιβλήθηκαν Διοικητικά Πρόστιμα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και ενημερώθηκαν σχετικώς η αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Πηγή : Δελτίο τύπου Π.Υ.

Κορινθία: Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών .

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ελασ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 24, 25 και 27 ετών, αντίστοιχα, εκ των οποίων ο 24χρονος και ο 25χρονος συνελήφθησαν μετά από Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, ενώ ο 27χρονος αναζητείται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021, διέπραξαν συνολικά: