Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Συνάντηση του Προεδρείου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με τον Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ),  στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, κ. Σάββα Αναστασιάδη, και του Α΄ Αντιπροέδρου της, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, με τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΔΕΕ, Γερουσιαστή των ΗΠΑ, κ. Λεωνίδα Ραπτάκη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, οργανωτικά ζητήματα του συνεδρίου της ΠΑΔΕΕ στην Αθήνα, που έχει προγραμματιστεί για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου 2021, αν η εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού επιτρέψει τη διεξαγωγή με φυσική παρουσία των μελών της.

Ο κ. Ραπτάκης τόνισε ακόμη ότι η ΠΑΔΕΕ στις ΗΠΑ κινείται δραστήρια προκειμένου τα τοπικά κοινοβούλια των 50 Πολιτειών, αλλά και η Βουλή των Αντιπροσώπων (Κογκρέσο), να συμμετέχουν στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, με έμφαση στο φιλελληνικό αμερικανικό κίνημα που αναπτύχθηκε τότε και τη γνωριμία των σύγχρονων Αμερικανών με την πρόσφατη ιστορία του ελληνικού κράτους.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Ραπτάκης ενημέρωσε για τη συμμετοχή των Ελληνοαμερικανών στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι μετά τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες 43 εκπρόσωποι της Ομογένειας, πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, μετέχουν σε κορυφαία πολιτικά όργανα, τόσο στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όσο και στα τοπικά κοινοβούλια.

Σημειώνεται ότι η ΠΑΔΕΕ αποτελεί οργανισμό ο οποίος συστάθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και απαρτίζεται από εν ενεργεία και πρώην βουλευτές νομοθετικών σωμάτων άλλων κρατών, οι οποίοι έχουν ελληνική καταγωγή.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης