Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Με... σχεδόν 72 (!) νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Βασίλης Αλεξανδρής

Vassilis-Alexandris
Με το εντυπωσιακό ποσοστό του… σχεδόν 71%, ο Βασίλης Αλεξανδρής είναι από απόψε ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ο προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Αλεξανδρής, ο οποίος προέβαλε την υποψηφιότητά του ως υπερκομματική και πολυσυλλεκτική, κατάφερε να επικρατήσει με μεγάλη διαφορά του εν ενεργεία προέδρου του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλου, το ποσοστό του οποίου έφτασε στο 29%.
Η τελική καταμέτρηση έδειξε 70,67% και 5.755 σταυρούς για τον Βασίλη Αλεξανδρή, και 29,33% και 2.388 σταυρούς για τον Γιάννη Αδαμόπουλο.
Στη Θεσσαλονίκη, ο προερχόμενος από τη ΝΔ Νίκος Βαλεργάκης επανεξελέγη, επικρατώντας οριακά της απερχόμενης αντιπροέδρου του Συλλόγου, Γιάννας Παναγοπούλου, προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ αλλά κατερχόμενης ως ανεξάρτητη στις εκλογές. Ο κ. Βαλεργάκης πήρε 1.413 ψήφους (50,77%) και η κα Παναγοπούλου 1.370 (49,23%).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον δεύτερο γύρο των αρχαιρεσιών του ΔΣΘ ψήφισαν μόνο 3.184 δικηγόροι από τους 6.323 που είναι εγγεγραμμένοι ενώ τα άκυρα και τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 401.

υστερογραφα

Η Μυθική Πελοπόννησος στην καρδιά της Βιέννης



Εμφάνιση φωτογραφία(3).JPG 
Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση στο National Geographic, το τουριστικό προϊόν και η γαστρονομία της Πελοποννήσου προβλήθηκαν στο κέντρο της Βιέννης και το ιστορικότερο κατάστημα υψηλής γαστρονομίας Meinl Am Graben, το οποίο λειτουργεί εδώ και 60 χρόνια και η ετικέτα του οποίου Julius Meinl υφίσταται εδώ και 150 χρόνια,  την εβδομάδα 24/2 – 1/3/2014.

Δείτε πόσες πληροφορίες "κρύβει" το επώνυμό σας

«Τα περισσότερα ελληνικά επώνυμα προέρχονται συνήθως είτε από τοπωνύμια
- όπως Μανιάτης από τη Μάνη, Μωραΐτης από το Μοριά- είτε από διάφορα παρατσούκλια τα οποία ενέπνεαν στους ανθρώπους».

Αυτό αναφέρει η κα. Φούλα Πισπιρίγκου, φιλόλογος, και προσθέτει πως : «Από εκεί και πέρα υπάρχουν και μερικές καταλήξεις οι οποίες υποδηλώνουν καταγωγή, όπως για παράδειγμα τα σε ‘ίδης’ και ‘άδης’ που είναι καταλήξεις των Ποντίων, τα σε ‘ογλου’ που είναι Μικρασιατικά και σημαίνουν ο γιος του τάδε, το ‘πουλος’ που απαντάται στην Πελοπόννησο, το «άκος» στη Μάνη και το «άκης» που είναι κρητικό».

Συνοψίζοντας, λοιπόν, μπορούμε να διακρίνουμε τα επώνυμα σύμφωνα με τη σημασία τους σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες, που δηλώνουν αντίστοιχα βαφτιστικό όνομα, καταγωγή, επάγγελμα και παρατσούκλια (ή προσωνύμια).

"Μαύρη" Καθαρά Δευτέρα σε Δερβένι και Ακράτα

"Μαύρη" Καθαρά Δευτέρα ήταν η χθεσινή ημέρα για το Δερβένι και το χωριό Βούτσιμο Ακράτας, όπου έγιναν εκεί οι κηδείες των δύο άτυχων νέων που προχθές τη νύκτα βρήκαν τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα, στο 151 χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών–Πατρών κοντά στην Ακράτα. 
  Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 40χρονος Γ. Σ με συνεπιβάτη τον 55αχρονο Α. Κ. είχε ξεκινήσει από το Δερβένι και κινούταν προς Αίγιο , περίπου 2χλμ πριν από τα βενζινάδικα της Ακράτας επί της Εθνικής οδού, εξετράπη της πορείας για άγνωστους λόγους, έπεσε σε χαράδρα βάθους περίπου 150 μέτρων, με αποτέλεσμα  να τραυματιστούν θανάσιμα  βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς τους ανθρώπους .
Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ο άτυχος 40χρονος, πατέρας ενός παιδιού, κάτοικος Δερβενίου, ήταν αδερφός της τροχονόμου Αδαμαντίας Σιάφλα η οποία έχασε την ζωή της τον Απρίλιο του 2013, όταν ενώ ρύθμιζε την κυκλοφορία στην Κηφισίας, παρασύρθηκε από διερχόμενη οδηγό.  
Η κηδεία του 40χρονου  έγινε στο χωριό καταγωγής του Βούτσιμο Ακράτας , ενώ ο άτυχος 55αχρονος κηδεύθηκε στο Δερβένι μέσα σε βαθιά οδύνη ..

Aιμοδοσία στο Ξυλόκαστο

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι φίλοι της ζωής» την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ. και την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 από τις 16:00 μ.μ. έως 20:30 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Βλασίου 20.

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο Βαγγέλης Κουσκουνάς

 
Φτωχότερος έμεινε ο δημοσιογραφικός κόσμος και όχι μόνο της Κορινθίας, καθώς την Τρίτη το πρωί, έφυγε σε ηλικία 62 ετών ο συνάδελφος Βαγγέλης Κουσκουνάς.
 Πριν από μερικές ημέρες, είχε νοσηλευθεί στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, αλλά είχε επιστρέψει στο σπίτι του, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.
Ο Βαγγέλης Κουσκουνάς είχε εργαστεί για πολλά χρόνια στην «Πρωινή», αλλά και την αθλητική «ΜΠΑΛΑ», όπου ήταν από τους σταθερούς συνεργάτες, ενώ ήταν και ανταποκριτής αρεκτών αθλητικών αθηναϊκών εφημερίδων.
Είχε εργαστεί και στις «Korinthiasports» και «ΚΕΡΚΙΔΑ», ενώ τα τελευταία χρόνια για λόγου υγείας κυρίως είχε αποσυρθεί, αν και βρισκόταν στα γήπεδα, όπου και παρακολουθούσε τους αγώνες.
Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 11:00 στην Κλένια.
Φιλε Βαγγέλη Καλό ταξίδι  Συλλυπητήρια στην οικογενεια του..
 








Πέτρος Τατούλης «Φέραμε την Πελοπόννησο στην κορυφή του ΕΣΠΑ. Εμείς μιλάμε μόνο με το έργο μας. Είμαστε ανεξάρτητοι και όχι διαδρομιστές σαν άλλους που έδωσαν γη και ύδωρ για κομματικές σκεπές. Η Νέα Πελοπόννησος το 2014 είναι παρούσα, πιο ισχυρή, ενωμένη, πλήρως απεγκλωβισμένη και έτοιμη να συνεχίσει το έργο της. Είμαι βαθιά δημοκράτης και παρακολουθώ τα τεκταινόμενα»



«Στις πρώτες θέσεις η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην διαχείριση του ΕΣΠΑ»
«Η Πελοπόννησος ξεκίνησε ουραγός όταν εμείς αναλάβαμε και σήμερα είμαστε τρίτοι στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ , όπως καταδεικνύεται από τα συγκριτικά στοιχεία που εκδίδονται από το υπουργείο Ανάπτυξης», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη, γεγονός το οποίο απέδωσε στον σχεδιασμό, την τεχνοκρατική προσέγγιση, την πολλή δουλειά, αλλά και την άριστη συνεργασία με τους Δημάρχους, τους φορείς, τις υπηρεσίες της περιφέρειας και τους συνεργάτες του.
 «Με ολοκληρωμένο σχέδιο και πολύ δουλειά ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των καιρών, εκπέμποντας ένα μήνυμα για όλη τη χώρα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς» δήλωσε ο κ. Τατούλης.
«Αν δεν αλλάζαμε την διαχείριση του ΕΣΠΑ, η Πελοπόννησος θα έχανε 250 εκατομμύρια ευρώ, που θα χρηματοδοτούσαν έργα άλλων περιφερειών και αυτό θα ήταν έγκλημα κατά της ιδιαίτερης πατρίδας μας»
Σύμφωνα με τα στοιχεία, όταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης του ΕΣΠΑ η απορροφητικότητα του ήταν στο 8%, και μάλιστα με έργα γέφυρες από το Γ’ ΚΠΣ, οι συμβασιοποιήσεις ήταν στο 11% και τα ώριμα προς ένταξη έργα στο 18%. Τη στιγμή αυτή οι συμβασιοποιήσεις ξεπερνούν το 61,5% και οι πληρωμές το 47,5%.
«Στα τρία αυτά χρόνια, τα οποία δεν αντιστοιχούν σε μία ολοκληρωμένη προγραμματική περίοδο, επιτύχαμε να εκτελέσουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, δημιουργώντας παράλληλα μια «αποθήκη» έργων, έτοιμα για ένταξη στο νέο πρόγραμμα» δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων και αποκατάστασης των ΧΑΔΑ που τρέχει παράλληλα και ανέρχεται στο ύψος των 100 εκατομμυρίων ευρώ. «Μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουμε μετατρέψει την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε πρότυπο αειφορίας, από τη λογική της ανεξέλεγκτης διαχείρισης που γινόταν μέχρι σήμερα».
Ο σχεδιασμός μας έχει πανελλαδική εμβέλεια, πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, γιατί δεν υλοποιούμε μόνο τα έργα που βρήκαμε, αλλά δημιουργούμε ταυτόχρονα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία προώθησης του αναπτυξιακού σχεδιασμού μας, όπως για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.
Αναφερόμενος στους τομείς των υποδομών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής θα διαθέτει το πιο ασφαλές και ολοκληρωμένο οδικό δίκτυο. Στον τομέα των μονάδων υγείας έχουν επενδυθεί πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ, στον τομέα της παιδείας πάνω από 55 εκατομμύρια ευρώ και στον πολιτισμό πάνω από 65 εκατομμύρια ευρώ. «Η αποτελεσματικότητά μας στον τρόπο διοίκησης του ΕΣΠΑ δείχνει ότι η εμπειρία μας, η γνώση και η εργατικότητα ήταν τα κρίσιμα στοιχεία».
«Γιατρέψαμε την κακοδιαχείριση δεκαετιών που άφηνε πίσω της ρημαγμένα έργα και έργα φαντάσματα»
«Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ» τόνισε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «όταν αναλάβαμε την ευθύνη του ΕΣΠΑ παραλάβαμε πολλά ημιτελή έργα, τα οποία ολοκληρώσαμε. Μόνο στη Μεσσηνία αυτά αριθμούσαν περί τα 18 έργα, ενώ τώρα δεν υπάρχει κανένα ημιτελές. Ξεκαθαρίσαμε επίσης και περί τα 90 ημιτελή ιδιωτικά έργα, χωρίς να υποστεί βλάβη κανένας. Αυτό οφείλεται στη χρηστή και ορθολογική διαχείρισή μας. Τα προηγούμενα προγράμματα εκτελούνταν στο 20% του προϋπολογισμού τους και το υπόλοιπο ποσοστό καλυπτόταν λογιστικά» σημείωσε ο κ. Τατούλης.
«Η Νέα Πελοπόννησος είναι παρούσα, πιο ισχυρή, πιο ενωμένη, πιο διευρυμένη και απαγκιστρωμένη από κάθε λογής βαρίδια, έτοιμη να συνεχίσει το έργο της»
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε «ήμουν πάντοτε υπέρμαχος της λογικής της ανεξαρτητοποίησης και της εμπιστοσύνης των πολιτών. Δεν πίστεψα ποτέ στις κομματικές συμπεριφορές και για το λόγο αυτό πολύ νωρίς ανακοινώσαμε την υποψηφιότητά μας ως ανεξάρτητη περιφερειακή παράταξη, ώστε να υποστηρίξουμε και να διευρύνουμε το έργο μας. Αυτός είναι ο αυστηρός πολιτικός μας πυρήνας. Δεν επιδιώξαμε τη στήριξη πολιτικών σχηματισμών, γιατί πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση είναι εργαλείο των πολιτών απεγκλωβισμένο από τα κόμματα».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης σε πολιτικά σχήματα και πολιτικές προσωπικότητες, τα οποία αυτοχαρακτηρίζονται ανεξάρτητα, αφού προηγουμένως προσέφεραν γη και ύδωρ ζητώντας στήριξη ή χρίσμα από κομματικό φορέα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ακόμη ότι «για εμάς δεν έχει αρχίσει ακόμα η προεκλογική περίοδος γιατί προέχει η ολοκλήρωση του έργου μας, για το οποίο άλλωστε μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας διατηρώντας την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και την ανεξαρτησία μας».
Π. Τατούλης: «Είμαι βαθύτατα δημοκρατικός και παρακολουθώ τα τεκταινόμενα»
Η Νέα Πελοπόννησος παραμένει ένας δυναμικός αναπτυξιακός σχηματισμός, που ενέχει τη λογική της ανανέωσης και της συμπλήρωσης με ανθρώπους με νέες ιδέες και νέες προτάσεις. «Ο σκληρός πυρήνας της Νέας Πελοποννήσου είναι παρών, δυνατός και πολιτικά επίκαιρος με δείγματα γραφής για νέες σκέψεις. Εμπιστευόμαστε μόνο τον Πελοποννήσιο πολίτη».

Ο Κουμουτσάκος παρουσίασε τα σχέδιά του στον Καραμανλή

Giorgos-Koumoutsakos
Τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή επισκέφτηκε στο πολιτικό γραφείο του στην οδό Παναγή Κυριακού ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Κώστα Καραμανλή τα σχέδιά του για μια ουσιαστική και ποιοτική αλλαγή στο Λεκανοπέδιο Αττικής, μετά από μια πιθανή επικράτησή του στην αναμέτρηση του Μαϊου, φέρνοντας την Περιφέρεια Αττικής στον πυρήνα των εξελίξεων της Ευρώπης μετά την κρίση.
Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Κουμουτσάκος έχει στενή προσωπική σχέση με τον Κώστα Καραμανλή, στις κυβερνήσεις του οποίου υπηρέτησε ως εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ ήταν και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μετά την ήττα στις βουλευτικές εκλογές του 2009, και μέχρι τη διαδοχή Καραμανλή από τον Αντώνη Σαμαρά.

ysterografa.gr

Ο Σγουρός δίνει τα ρέστα του...

Giannis-Sgouros-George-Papandreou-Giorgos-Kaminis
Από την εποχή που ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ο Γιάννης Σγουρός είχε αποδείξει ότι διαθέτει το… μικρόβιο του τακτικιστή, με στρατηγικές κινήσεις που του επιτρέπουν να παραμερίζει τις αδυναμίες του και να υπερβαίνει τυχόν εμπόδια, ώστε να εξασφαλίζει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα για τον ίδιο, στη δεδομένη κάθε φορά συγκυρία.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σήμερα, με τον Περιφερειάρχη Αττικής να δίνει τα… ρέστα του ενόψει της αναμέτρησης του Μαϊου, εκεί όπου θα βρει απέναντί του τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τη Ρένα Δούρου.
Ο Γιάννης Σγουρός ο οποίος ανδρώθηκε στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, και διετέλεσε επί σειρά πολλών ετών άτυπος “στρατηγός” του Κινήματος στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά τη νίκη της Φώφης Γεννηματά, του ιδίου και του Γιάννη Μίχα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002 στην Αττική, γνωρίζει να ελίσσεται και να επιβιώνει.
Αυτό άλλωστε φάνηκε και στις εκλογές του 2010, όταν κατάφερε και εξασφάλισε τη στήριξη της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής, και κέρδισε οριακά τον Βασίλη Κικίλια που είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο εσωκομματικών προβλημάτων που αντιμέτωπισε από “πράσινα” στελέχη.
Το προηγούμενο διάστημα, ο Γιάννης Σγουρός φλέρταρε με την προπτική να είναι ο κοινός υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, είτε στον Δήμο Αθηναίων είτε στην Περιφέρεια Αττικής. Τελικά, και μετά την υποψηφιότητα Κουμουτσάκου, δείχνει αποφασισμένος να μην υποχωρήσει, αλλά να διεκδικήσει την είσοδό του στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης του Μαϊου.
Και εκεί, να διεκδικήσει να συσπειρώσει τις κυβερνητικές δυνάμεις απέναντι στη Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι αν στον δεύτερο γύρο βρει απέναντί του τον Γιώργο Κουμουτσάκο, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επικρατήσει, καθώς θα έχει… ξεμείνει από εφεδρείες.

ysterografa.gr

Η αιχμηρή γελοιογραφία του "Politico" για Ομπάμα-Πούτιν (photo)

Poitico
Με μια αιχμηρή γελοιογραφία σχολιάζει το “Politico” την αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, γύρω από τις εξελίξεις στο θέμα της Κριμαίας.
Το σκίτσο παρουσιάζει τον Αμερικανό Πρόεδρο να προσπαθεί να χαράξει μια κόκκινη γραμμή, και τον Ρώσο ομόλογό του να του θυμίζει ότι… εξάντλησε τη μπογιά στο θέμα της Συρίας.
Εκεί, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε επίσης μιλήσει για “κόκκινες γραμμές” απέναντι στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, χωρίς ωστόσο να κάνει ποτέ πράξη την απειλή του για επίθεση κατά της Δαμασκού.

ysterografa.gr

Πώς βαθμολογούνται οι περιφερειάρχες στο ΕΣΠΑ (λίστα)

Τη βαθμολογία των περιφερειαρχών με βάση την απορροφητικότητα των περιφερειών τους τα τελευταία 2,5 χρόνια, δηλαδή, το διάστημα που διαχειρίζονταν το ΕΣΠΑ αποτυπώνει η aftodioikisi.gr. Συγκεκριμένα, η σύγκριση έγινε με βάση τα στοιχεία των υπουργειών Οικονομικών και Ανάπτυξης μεταξύ της 30ης Ιουνίου 2011, οπότε και ανέλαβαν επίσημα τη διαχείριση του ΕΣΠΑ και της 31ης Δεκεμβρίου 2013 που τυπικά έληξε η διαχειριστική περίοδος 2007 – 2013.
Αναλυτικά:

Πιέσεις για την απόλυση των 7.500 υπαλλήλων ΟΤΑ που δεν έχουν απογραφεί

Ενα από τα θέματα για τα οποία υπήρξαν τριβές μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, ήταν η καθυστέρηση στην απογραφή των δημοτικών επιχειρήσεων των ΟΤΑ και των υπαλλήλων τους προκειμένου να εφαρμοστεί η πρόβλεψη του «Καλλικράτη» για κλείσιμο όσων εταιρειών έχουν ελλειμματικούς ισολογισμούς για τρία συνεχόμενα χρόνια.
Από τις 760 δημοτικές επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά περίπου 12.800 εργαζόμενους έχουν απογραφεί περίποι οι μισές, με προσωπικό σχεδόν 5.500 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν δηλωθεί περισσότεροι από 7.500 εργαζόμενοι, για τους οποίους η Τρόικα επιμένει ότι πρέπει να απολυθούν.
Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 411 δημοτικές επιχειρήσεις έχουν αγνοήσει πέντε επιστολές του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη προς τους δημάρχους, με τις οποίες τους ζητήθηκε άμεση καταγραφή οικονομικών στοιχείων των ΝΠΙΔ που συντηρούν, καθώς και τις προειδοποιήσεις του αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι όσες δημοτικές επιχειρήσεις δεν απογραφούν θα κλείσουν.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο διαπιστώνοντας ότι και λόγω προεκλογικού άγχους πολλοί δήμαρχοι δεν πρόκειται να συμμορφωθούν και θα εξακολουθήσουν να κρύβουν τα στοιχεία που αφορούν δημοτικές επιχειρήσεις. Οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας από την πλευρά τους ασκούν πίεση προκειμένου να γίνει δημοσιονομικό ξεκαθάρισμα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και η εκκρεμότητα παραμένει.

aftodioikisi.gr

Τα 30 πρώτα ονόματα που ανακοίνωσε το Ποτάμι και ο Σ.Θεοδωράκης. Δείτε ποιοι αποτελούν το νέο κόμμα

Δημοσιογράφοι, καθηγητές, συγγραφείς αριστεροί , νεοφιλελεύθεροι  απαρτίζουν την ομάδα των "30" που κολυμπάνε ήδη στο "ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη. Δείτε ποιοι είναι.
Αίσθηση προκάλεσε πως κανένας πολιτικός δεν συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα των τριάντα.
Αναλυτικά τα ονόματα

- Θοδωρης Γκονης, σκηνοθέτης, στιχουργός
- Μαρία Δημητριου, επιμελήτρια Κοινωνικής Πρόνοιας
- Νικος Δημου, συγγραφέας
- Αννα Εφραιμιδου, ογκολόγος- παθολόγος
- Παναγιωτης Καρκατσούλης, ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος, καθηγητής στην σχολή δημόσιας διοίκησης
- Βασω Κιντή, καθηγήτρια φιλοσοφίας
- Δημήτρης Κοντοπίδης, φοιτητής αρχιτεκτονικής
- Αυγουστος Κορτω, συγγραφέας
-Δημητρης Κουρετας, αντιπρυτανης πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
-Ολυμπια Κρασαγακη, φωτογράφος
- Δημήτρης Κυριακόπουλος, πρόεδρος Πρωτέα
- Αναστασία Λαμπρία, εκδότρια βιβλίων
- Ζαχαρούλα Λούδα, αμπελουργός
- Αννα Λιδάκη, καθηγητρια κοινωνιολογιας
- Χάρης Μαθιόπουλος, κοινωνιολόγος
- Νίκος Μαραντζίδης, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
- Γαβρίλος Μαυρογιάννης, ξυλουργός
- Γιώργος Μαυρωτάς, πρώην αρχηγός στην εθνικής ομάδας πόλο
- Γιούλη Μενουδάκου, υπεύθυνη τμήματος συντονισμού μεταμοσχεύσεων ΕΟΜ
- Αναστασία Μηνου, υδροβιολογος, διευθύντρια έρευνας στο Αρχιπέλαγος
- Νίκος Ξυδάκης, μουσικός
- Νίκος Ορφανός, ηθοποιός
- Γιώργος Παλιός
- Ντάνα Παρασκευοπούλου, κατοικος Αγιου Αχιλλείου Πρεσπών
- Ανδρέας Πετρουλάκης, σκιτσογράφος
-Θανάσης Σκόκος, μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος
- Χριστίνα Ταχιαου, δημοσιογράφος
- Τάσος Τέλογλου, δημοσιογράφος
- Σταύρος Τσακυράκης, καθηγητής Νομικής
- Χαγκεν Φλάϊσερ, καθηγητής - ιστορικός
- Νικόλας Γιατρομανωλάκης, επικοινωνιολόγος - επιμελητής βιβλίων
- Γεωργία Λινάρδου, δημοσιογράφος
- Λίνα Παπαδάκη, δημοσιογράφος
- Αντα Κωνσταντίνου, δημοσιογράφος

Επιτυχημένη Παρουσία της ΟΝΝΕΔ σε δύο Διεθνείς Συνόδους



Εκλογή του Βασίλη Σακελλάρη στη θέση του Αντιπροέδρου του EDS έναντι του υποψηφίου από τα Σκόπια.

Νέα διεθνής επιτυχία για την ΟΝΝΕΔ. Το Σάββατο, 1η Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε το Συμβούλιο των οργανώσεων που συμμετέχουν στο EDS, την επίσημη φοιτητική Οργάνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει ως μέλος η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Βουδαπέστη.

Στη Συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βασίλης Σακελλάρης, εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης στη θέση του Αντιπροέδρου σχεδόν ομόφωνα, με 189 ψήφους υπέρ, 1 λευκό και 4 ψήφους κατά, απέναντι στην υποψηφιότητα των Σκοπίων.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης παραβρέθηκε στη 2η Σύνοδο των Προέδρων της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος(YEPP), που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη. Κατά τη Σύνοδο, ψηφίστηκε και υιοθετήθηκε από το σώμα, το ψήφισμά με τις προτάσεις μας κατά της διαφθοράς, με την υποστήριξη άλλων επτά Οργανώσεων. Οι προτάσεις περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, την πλήρη ηλεκτρονική διασύνδεση μεταξύ των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα των κρατών-μελών, την άμεση δήμευση της περιουσίας όλων των πολιτικών προσώπων και μη, που αποδεδειγμένα βάσει δικαστικής απόφασης έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα και  τη δημιουργία ηλεκτρονικών υποδομών στις εμπορικές εισόδους των χωρών που βρίσκονται στα σύνορα της Ε.Ε., που θα ελέγχουν και θα κωδικοποιούν τα εισαγόμενα προϊόντα.

 Ακόμα, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τοποθετήθηκε και υποστήριξε το ψήφισμα της ΝΕΔΗΣΥ σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος, που προϋποθέτει την απομάκρυνση των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας από τις κατεχόμενες περιοχές.

Βασικά σημεία της Ομιλίας του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, κατά την 2η Σύνοδο των Προέδρων της Νεολαίας του ΕΛΚ:

« θα ηθελα να συγχαρώ τον Βασίλη Σακελλάρη για την εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου του EDS.[…] Οδεύοντας προς τις Ευρωεκλογές, πρέπει να δείξουμε ότι η Ευρώπη έχει διάθεση να αλλάξει. Το ζητούμενο σήμερα, είναι η αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ισότιμη μεταχείριση των κρατών-μελών.[...] Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της, ήρθε η ώρα και η Ευρώπη, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.»


Από το Γραφείο Τύπου.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥΖΑΚΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΟΥΖΑΚΗ

« Με αφορμή την ολοκλήρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους αυτούς που συνετέλεσαν για την επιτυχή διοργάνωσή τους και ιδιαίτερα την Υπηρεσία Καθαριότητας, που φρόντισε καθ’ όλη τη διάρκεια του καρναβαλιού να διατηρηθούν οι χώροι καθαροί, κυρίως μετά τις ταυτόχρονες καρναβαλικές παρελάσεις στο Λουτράκι και στους Αγίους Θεοδώρους.

Ειδικότερα, θερμά ευχαριστήρια στους υπαλλήλους του Δήμου μας, που εργάζονται στα Τμήματα Πρασίνου, Ηλεκτρολόγων, Οικοδόμων καθώς και του Νομικού Προσώπου «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» για την πολύτιμη βοήθειά τους στην οργάνωση του καρναβαλιού (περιφρούρηση – στολισμός – στήσιμο σκηνικών κλπ) και φυσικά όλους τους εθελοντές, καθώς και τον Δήμο Κορινθίων και τον συνάδελφο Μελέτη Χρήστο – Αντιδήμαρχο Καθαριότητας – για τη συνδρομή που παρείχαν με το σάρωθρο (μηχανοκίνητη σκούπα) του Δήμου τους.

Κόντρα στους ψιθύρους που ήθελαν να μην γίνει καρναβάλι στο Δήμο μας, η Δημοτική Αρχή και οι Υπάλληλοι του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αποδείξαμε όλοι μαζί ότι όταν υπάρχει θέληση και όρεξη, όλα είναι εφικτά.

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου θα συνεχίσει να εργάζεται με ένα και μοναδικό στόχο: Έναν Δήμο καθαρό – Ένα περιβάλλον ανθρώπινο. »

Μετά τιμής,

Αθανάσιος Μουζάκης
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ : H επόμενη ημέρα στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης



Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης γυρίζει σελίδα και κάνει ένα βήμα μπροστά! Αυτό καταγράφηκε και στη 2 Δημοσκόπηση που έγινε από την ιστοσελίδα «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και στην ερώτηση : «Εάν είχαμε τώρα δημοτικές εκλογές στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ποιός πιστεύετε θα έβγαινε Δήμαρχος;»
Στην 2η δημοσκόπηση που διήρκησε μια εβδομάδα ψήφισαν με σφοδρότητα 6.302 άτομα, 4329 περισσότερα από την 1η δημοσκοπική έρευνα (1973) με το ίδιο ερώτημα. Αν και έως τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου έχουμε πολύ δρόμο , ωστόσο βγαίνουν κάποια  συμπεράσματα. Και στη δημοσκόπηση αυτή διαφαίνεται ότι  ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «αλλάζει σελίδα» καθώς ο νυν Δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος , από το 10%, ποσοστό 212 ψ, που συγκέντρωσε  στη πρώτη δημοσκόπηση, χάνει ποσοστό  8% κατρακυλώντας στο ποσοστό 2% , και 60 ψήφους, λιγότερους αφού συγκέντρωσε  152 ψ και φαίνεται ότι απέρχεται από τον δημαρχιακό θώκο. Μέρος του χαμένου ποσοστού του νυν δημάρχου  φαίνεται στη δημοσκόπηση ότι κερδίζει ο άλλοτε συνεργάτης του και τ. αντιδήμαρχος του, Φάνης Μπρακούλιας που έλαβε μέρος για πρώτη φορά στη Δημοσκόπηση συγκεντρώνοντας 1576 ψήφους ή ποσοστό 25%, καταλαμβάνοντας την 3η θέση. Αθροιστικά το συνολικό ποσοστό που έλαβαν οι κ. κ.  Κλαδούχος και Μπρακούλιας  27% , υπολείπεται κατά 17 περίπου μονάδες από το ποσοστό (43,81%)  που έλαβε ο συνδυασμός «Κίνηση Πολιτών» κατά τον πρώτο γύρο των Δημοτικών της 7ης Νοεμβρίου 2010.
Κερδισμένος  και στη νέα δημοσκόπηση καταλαμβάνει ο Ανδρέας Ζάρρος της Συμπολιτείας με 2505 ψήφους  ή ποσοστό 39%, , συγκεντρώνοντας 1751 περισσότερους ψήφους από  όσους πήρε στην πρώτη δημοσκόπηση (754 ψ. η ποσοστό 38%). Η Συμπολιτεία του Ανδρέα Ζάρρου , σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, σε σχέση με το 9,23% που πήρε κατά τον πρώτο γύρο των Δημοτικών της 7ης Νοεμβρίου 2010, κερδίζει περίπου 30 μονάδες , μεγάλο μέρος (13%) προέρχονται από τον συνδυασμό του κ. Κλαδούχου.
Την δεύτερη θέση στη δημοσκόπηση αυτή καταλαμβάνει o  εκπαιδευτικός Βλάσσης Τσιώτος με το συνδυασμό «Νέα Δημοτική Κίνηση» με 1887 ψ. ή ποσοστό 29%  ανεβάζοντας κατά 1401 ψήφους και το ποσοστό του κατά 9 μονάδες από την πρώτη δημοσκόπηση (486 ψήφους ή ποσοστό 24%).
Χαμένος σε σχέση με την πρώτη δημοσκόπηση (268  ψήφους  και ποσοστό  13%)  και ο κ. Ήλιας Ανδρικόπουλος.  Ο πρώην αντινομάρχης, στη δημοσκόπηση αυτή συγκεντρώνει 122 ψήφους  και ποσοστό  1%, χάνοντας 146 ψήφους και 11 μονάδες που σχεδόν μεγάλο μέρος καρπούται ο κ. Τσιώτος. Και οι δύο προέρχονται από τη  Δημοτική  Αναγέννηση του άλλοτε Δημάρχου Ξυλοκάστρου Δημήτρη Σκούρα. Αθροιστικά το συνολικό ποσοστό (29%), (37% στην πρώτη δημοσκόπηση) που έλαβαν οι κ. κ.  Τσιώτος και Ανδρικόπουλος, , υπολείπεται κατά 16,5 μονάδες από το 45,5% που είχε πάρει η Δημοτική  Αναγέννηση του άλλοτε Δημάρχου Ξυλοκάστρου Δημήτρη Σκούρα, κατά τον πρώτο γύρο των Δημοτικών της 7ης Νοεμβρίου 2010.
Στη νέα δημοσκόπηση πήρε μέρος για πρώτη φορά και η Πρωτοβουλία Ευρωστίνης – Ξυλοκάστρου , μια κίνηση που προέρχεται από την Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης, η οποία καθώς συγκέντρωσε μόνο 33 ψήφους  
Τέλος  κανέναν από τους παραπάνω υποψήφιους δεν ψήφισαν στην νέα δημοσκόπηση 11 άτομα ( 203 ψήφοι ή ποσοστό 10% στην πρώτη δημοσκόπηση), ενώ άλλοι 16 εκλογείς (30 εκλογείς ή ποσοστό 1% στην πρώτη δημοσκόπηση), καθώς θα προτιμούσαν για Δήμαρχο άλλον υποψήφιο.. .

Τα αποτελέσματα της   Δημοσκόπησης
Ψήφησαν  6.302    Έλαβαν
Ζάρρος Ανδρέας
  2505 (39%)
Τσιώτος Βλάσσης
  1887 (29%)
Μπρακούλιας Φάνης
  1576 (25%)
Κλαδούχος Αντώνης
  152 (2%)
Ανδρικόπουλος Ηλίας
  122 (1%)
Πρωτοβουλία Ευρωστίνης - Ξυλοκάστρου
  33 (0%)
Άλλος
  16 (0%)
Κανένας
  11 (0%)

Για να εξάγεται περισσότερα συμπεράσματα από την δημοσκόπηση σας παραθέτουμε τα αποτελέσματα από εκλογές του Νοεμβρίου του 2010
Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 στα 65 Εκλ. Τμήματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
σε σύνολο 14.527 εγκύρων ψήφων η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»  του Δημήτρη Σκούρα έλαβε 6.608 ψ. ποσοστό 45,49% , έναντι ,6.365 ψ. ποσοστό 43,81% της "Κίνησης Πολιτών" του  Αντώνη Κλαδούχου, 1.341 ψ . ποσοστό 9,23% της "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" του Ανδρέα Ζάρου και 213 ψ. ποσοστό 1,47% που έλαβε ο Ηλίας Μπράβος.
Στις επαναληπτικές  εκλογές που έγιναν στις 14 Νοεμβρίου 2010, μεταξύ του Δημήτρη Σκούρα και του Αντώνη  Κλαδούχου, σε σύνολο 13.482 εγκύρων ψήφων έλαβαν ο Δημήτρης Σκούρας 6.683 ψ. ποσοστό 49,57%, έναντι ,6.799 ψ. ποσοστό 50,43% του Αντώνη  Κλαδούχου, που με απόλυτα οριακή νίκη και με διαφορά 116 ψήφων (59, με 320 ψηφοδέλτια άκυρα) εξελέγη Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης